Discover and read the best of Twitter Threads about #Onderwijs

Most recents (24)

Poeh, dat was best spannend. #faalangst is een bitch, hoor. Studente M. heeft er verschrikkelijk veel last van. Zo erg, dat ze bij examen Gespreksvaardigheid 3F -toch niet het moeilijkste examen- he-le-maal dichtsloeg. Niet te beoordelen, geen cijfer.
Maar: het moet wel gedaan worden. Dus er stond nog steeds een onvoldoende. Toen ik vroeg hoe het kwam dat ze, vrolijke kwebbel toch, haar examen op die manier verprutste, gaf ze haar faalangst als reden op. En dan vooral: 'ik maak het examen zo groot in mijn hoofd, dat ik...
..weken slecht slaap. Dus prima dat u het zo correct regelt vooraf, maar eigenlijk zou ik dat examen spontaan moeten doen.' Die opmerking zette mij aan het denken. Zou ik, tegen alle protocollen en regels in, dit examenonderdeel eens spontaan afnemen?
Read 7 tweets
Met #hetisklaar, de #boerenprotesten maar ook #woke is onze samenleving alleen maar verder aan het #polariseren. Ieder kiest voor zichzelf en de korte termijn. Schiet niet op en de Gideon’s, Thierry’s en Engel’s lachen zich suf. Moeilijke beslissingen blijven uit 🧵
En er zijn tal van serieuze problemen. Meest bevochten nu #stikstof en #corona maar denk ook aan de crisis in het #onderwijs en de #zorg, (institutioneel) #racisme, #metoo en de #klimaatcrisis. En ja ik weet dat ik zaken mis. Zaken die ons soms allemaal raken en soms deels.
Om dingen te veranderen moeten er beslissingen gemaakt worden. Iets waar onze politiek sowieso niet sterk in is (we polderen lekker door). Maar is dat hun schuld of verlammen we zelf voortgang? Als je er rationeel over nadenkt weet je dat sommige beslissingen pijn gaan doen.
Read 7 tweets
Na jaren ervaring in het #VMBO zou ik graag mijn eerstegraads bevoegdheid #maatschappijleer willen halen. Een draad over deze zoektocht, over bevoegde docenten #burgerschap en het #lerarentekort.
Mijn bachelor haalde ik met veel plezier bij @nhlstenden. Ik kon niet wachten om aan het werk te gaan en geef nu al jaren maatschappijleer op een geweldige VMBO school. Daar vertel ik mijn leerlingen dat #onderwijsstapelaars echte doorzetters zijn en dat er veel mogelijk is.
Bij mij begon het ook te kriebelen en het leek mij logisch dat een bachelor tweedegraads maatschappijleer aan zou sluiten op een educatieve master maatschappijleer, waarmee je een eerstegraads bevoegdheid mee haalt.
Read 10 tweets
#SwissPolicyResearch (#SPR), founded in 2016, an independent nonprofit research group.
⬇️
about
#Coronavaccines
#CovidVaccines
#mRNAvaccines ⬇️
⬇️
swprs.org/covid-vaccines… Image
#Vaccines:

Successes and Controversies

swprs.org/vaccines-succe…

A. Documentaries about the success of vaccines

B. Documentaries about #vaccinesafety concerns
#Vaxxed1 #Vaxxed2
Read 18 tweets
Recap op #FistFriday. Draadje!

Een week of 3 geleden zaten de experts aan tafel te raaskallen over #codezwart, triage aan de deur, doden op de gang en veel te weinig IC bedden door de Delta variant. Nu zie we 600 mensen op de IC, die de helft van de bedden bezet houden. 1/14
Vreselijk, dat wel. Iedere patiënt is er 1 te veel. En God behoedde dat er nog meer mensen zo ziek worden.

Maar was het Code Zwart? Zaten we op het randje? Ik weet het niet. Ik ben geneigd te zeggen dat het gelul was, of in ieder geval dat ze er weer eens flink naast zaten. 2/14
Niet alleen de booster zorgt voor een 'oppepper', ook de experts hebben de angst en trauma's weer even opgepept. Ik merk het om mij heen. Maar blijkbaar nog niet genoeg. De vaccinaties blijven achter. 3/14
Read 15 tweets
1/6
Lieve Twitteraars, in deze barre en onvoorspelbare tijden ben ik als student mijn weg aan het vinden op het pad naar de toekomst. Educatie speelt daar een belangrijke rol in.

@LaceyBartels6
#coronavirus #QRcode #QRankzinnigheid #HugodeQRankzinnige #HugodeJongeStapOp
2/6
Het heeft er echter alle schijn van, dat dit voor mij, en voor veel andere studenten, leerlingen én docenten dadelijk geen optie meer zal zijn.

Ons principiële gebrek aan een QR Code zou betekenen dat we ons grondrecht op onderwijs niet meer mogen benutten.

#grondrecht
3/6
We hebben gewacht op lawaai vanuit onderwijsinstellingen, te lang zelfs. Het kwam niet.

Het is tijd. Nood is aan de man en we pakken het zélf aan.

Met een stel andere studenten ben ik het volgende initiatief gestart:

#student
#coronapas
#StopDeQR
Read 7 tweets
Lesverslag: #lesidee #nederlands
Begonnen met grammatica. in 1 m/h.
moet je ze daarmee vermoeien? Saai!
Nutteloos!

ECHT NIET!

Draadje:
Volgende zin op het bord geschreven:

Ik een boom ochtend.

Gesprek aan gegaan wat gek is aan deze zin.
('Er zit geen werkwoord in, meneer')
Aha! Daar kwam de eerste woordsoort al bij de leerlingen zelf vandaan. Als je taal wilt begrijpen/uitleggen, heb je dus blijkbaar bepaalde categorieën nodig.
Vervolgens de volgende zin:

Boom ik ochtend een.

En de vraag: Waarom is/voelt deze zin nog gekker dan de eerste?
Alle leerlingen denken hard na en overleggen. Verschillende interessante observaties volgen, maar uiteindelijk zegt iemand: Omdat het woord 'een' achteraan staat. Ik leg uit dat het vooral los van 'boom' is komen te staan. Dat snappen ze.

Ik vraag waarom dat logisch is/voelt
Read 11 tweets
@wod3_000 @Cogito82055344 @Ranada1967 @Advocaat_Sent @D66 @wkoolmees Chris Sent, Ranada en Elize....jullie blikveld is te beperkt. Door gebrek aan kennis over sektarisme en het sektarisch mechanisme en de laksheid waarmee jullie over dit onderwerp, dat zo breed is uitgemeten door @Teunvandekeuken @Sietze_1 en Joep Dohmen, heen stappen, zien
@wod3_000 @Cogito82055344 @Ranada1967 @Advocaat_Sent @D66 @wkoolmees @Teunvandekeuken @Sietze_1 jullie het niet. Jullie zien niet dat dit institutioneel is, terwijl dat wel uit de artikelen bleek als je het goed leest. Jullie zien niet de gelijkenis met Bibbiano en Norway’s stolen children.
@harmbeertema
Jullie leggen het verband niet met infiltratie Avatar in zorg en
@wod3_000 @Cogito82055344 @Ranada1967 @Advocaat_Sent @D66 @wkoolmees @Teunvandekeuken @Sietze_1 @harmbeertema onderwijs. Uit de artikelen, de Kamervragen, de klachten van ouders uit het hele land bleek dat dit institutioneel sektarisme is.
@thierrybaudet @ossewed @PvanHouwelingen #toeslagenschandaal
De reactie van het instituut was het sluiten van het meldpunt sektesignaal. De klachten
Read 106 tweets
1/22
Beste @Kinderombudsman en ook @discriminatie,

Graag even jullie aandacht.

Als student en toekomstig VO docent val ik van verbazing in woede, in verbazing over hoe er de afgelopen 18 maanden is omgegaan met kinderen en jongeren in het onderwijs.

#Onderwijs
2/22
Nutteloze, gedragsveranderende regels, vervreemding van elkaar, beperkt en slecht geregeld online onderwijs.

En dat voor een virus dat een verwaarloosbaar, al dan niet niet-bestaand risico voor deze leeftijdsgroep vormt.

@WybrenvanHaga
@thierrybaudet
@lientje1967
3/22
"Voor het leven getekend" is hier een passende omschrijving.
Het moge duidelijk zijn dat deze leerlingen, zonder dat het ze is uitgelegd en met volledig gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing in dit "Nieuwe Normaal" van het onderwijssysteem zijn geduwd.
#coronamaatregelen
Read 22 tweets
@veen_els @HansKoppies @nhdagblad In het onderwijs is de SDG indoctrinatie het grootst en al het langst bezig. Het zit in hun opleidingen. Zij moesten Change Agents worden. Om onze kinderen tot Change Makers te maken. Unesco werd ervoor opgericht. Het World Curriculum voor ontworpen. Global Education is
@veen_els @HansKoppies @nhdagblad Global brainwash. De architect van dit alles is Robert Muller, de grootste spiritueel filosoof van UN.

Robert Muller’s letter to all teachers of the World

theschoolofagelesswisdom.org/rms/rmltr.html
@veen_els @HansKoppies @nhdagblad 60 million Agents of Change!

“There are over 60 million Teachers in the World. Each One is a key agent for bringing about the changes in values and lifestyles we (UN-Unesco) need! “

Robert Muller is founder of Unesco, architect of Global Education plan

unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0…
Read 49 tweets
#Mobiele #luchtfilters in #scholen en #kinderdagverblijven: noodzaak

De recente officiële stellingname vd #DFG (Deutsche Forschungsgemeinschaft) benadrukt dat het nalatig is om in het #onderwijs uitsluitend op #ventilatie met open ramen te vertrouwen (#verluchting).
@BenWeyts
⚠️#mobiele #luchtfilters moeten geïnstalleerd worden als maatregelen:

👉🏼technisch niet mogelijk zijn (geen ventilatiesystemen beschikbaar, te weinig ramen die open kunnen),
👉🏼fysisch niet doeltreffend zijn (geen temperatuurverschil tussen binnen en buiten, onvoldoende wind voor de ramen)

👉🏼onpraktisch zijn (onderbreking van arbeidsprocessen)

👉🏼onredelijk zijn (te koud, tocht, te veel lawaai buiten)

@CarlvKeirsbilck @HarrySpoelstra @PedroFacon
Read 9 tweets
De staat dwingt #leerlingen in een experiment met massa-besmetting. Niet voor ons!

Onze staat laat gezinnen in de steek - #kinderen worden niet tegen de Coronapandemie beschermd. Ze worden na de zomervakantie onderworpen aan een riskant besmettingsprogramma dat “school” heet.
Mijn gezin en ik hebben hieruit conclusies getrokken.

In deze pandemie is de 4de golf reeds te voorzien; virusmutaties wakkeren het gebeuren aan. De ministers van #onderwijs besluiten niettemin: het volgende schooljaar moet met volle klassen doorgaan - wat er ook gebeurt.
Geen woord over verdere beschermende maatregelen. Alsof er tot nu toe geen duizenden uitbraken van Corona in #kinderdagverblijven en #scholen waren geweest. Alsof #scholen niet maandenlang gesloten waren geweest.
Read 25 tweets
Waarom heeft UN de link naar Global Reconstruction by Robert Muller offline gehaald?

Dit ging over EU en World Union.

“A World Conference for the creation of a World Union on the pattern of the European Union”

Zie screenshots hele document.

search.archives.un.org/uploads/r/unit…
Het is het enige UN document dat online te vinden was.

Het is de BRON van #BuildBackBetter agenda.

De BRON van World Union.

Expose Robert Muller en de UN agenda op weg naar Global Communism.
Read 45 tweets
@thierrybaudet @YouTube Get out of the United Nations!
“THE UNITED NATIONS IS A COMMUNIST ORGANIZATION AND HAS BEEN ONE SINCE IT WAS CREATED IN 1945”

Charlotte Iserbyt, most important whistleblower, Former Senior Policy Advisor at the U.S. Department of Education.

deliberatedumbingdown.com/ddd/2016/02/07…
@thierrybaudet @YouTube Benoem de bron @thierrybaudet @GideonvMeijeren @PvanHouwelingen

Global Reconstruction by Robert Muller, United Nations.

“A World Conference for the creation of a World Union on the pattern of the European Union.”

Hier is het originele document

search.archives.un.org/uploads/r/unit…
@thierrybaudet @YouTube @GideonvMeijeren @PvanHouwelingen Robert Muller’s World Core Curriculum

deliberatedumbingdown.com/ddd/2018/09/30…

By Charlotte Iserbyt, most important whistleblower, Former Senior Policy Advisor at the U.S. Department of Education.

Expose Robert Muller
Expose World Curriculum!
Read 14 tweets
Meldpunt- Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Al in het eerste gesprek over het NPO én alle gesprekken erna hebben wij gepleit voor het inzetten van deze gelden naar analogie van de werkdrukmiddelen.
Dit betekent dat schoolteams in gezamenlijkheid en zelf bepalen waar dit geld naar toe gaat (op basis van deze mogelijkheden in de menukaart).

Het vakinhoudelijke gesprek wordt gevoerd: wat hebben onze leerlingen én leraren nodig, welke interventie(s) sluiten het beste aan?
Zowel @AObtweets, als @CNVOnderwijs, @OudersOnderwijs als @FederatieFvOv hebben deze oproep ondersteund en ook gepleit voor inzet van de gelden naar analogie van de werkdrukmiddelen.

Gezamenlijk hebben we dit voor elkaar gekregen.
De leraar is een professional en doet ertoe!
Read 8 tweets
Echt, ik vraag mij serieus af wie Nederland en de Nederlander gaat redden. Draadje.

We hebben nog steeds een coalitie #Rutte3 die alle macht naar zich toe trekt en alle beslissingen neemt, nu over #vrijheid van mensen. De kans dat we een @markrutte 4 krijgen neemt iedere dag toe
Partijen als #D66 lopen voorop, volledige zeggenschap over de burger en maatschappij. Van reizen tot referenda en organen, alles onder controle en steeds meer naar de #EU. Dit soort clubs sloopt ons land. Als straks alles kapot is zitten de Verantwoordelijken op andere posities.
#Volt is de nieuwste EU fanclub.

Ook bij deze #formatie zie ik Ongekozenen, zoals vorige keer met #Kaag en #Ollongren, aan het stuur gezet worden. Het zou niet moeten mogen. Wij hebben niet op die mensen gestemd. Ja, 't mag bij wet. Maar misschien klopt die wet wel niet meer.
Read 25 tweets
Leerlingen beginnen na de meivakantie aan hun CE. Ik zie her en der door de school leerlingen in ruimtes zitten om hun laatste school examen in te halen/herkansen. De een heeft gisteren de afspraak gemaakt en de ander deze morgen. /1
Zijn we niet met z’n allen een beetje doorgedraaid? Koste wat het kost nog een papiertje in te laten vullen, want “anders mogen ze niet op examen”. Ik vind het van de zotten. Laten we eens gaan nadenken over wat deze kinderen al kunnen en dagelijks laten zien. /2
Ik vind het steeds onbegrijpelijker worden om kinderen een schriftelijke toets te laten maken. Een moment opname. Dit moment is belangrijk, want anders krijgen ze geen diploma. Ze hebben vier jaar lang gebikkeld, alles op alles gezet om zich te profileren en wij krijgen het... /3
Read 4 tweets
Dit bedoelt @D66 en VN en alle partijen met #BuildBackBetter en Vnagenda2030 met de + achter #lhbti !

Legalisering pedofilie via het opheffen van het verschil tussen minder-meerderjarigheid door ‘kinderen een stem te geven’.

#sidneysmeets #SydneySmeets #Kabinet
Lokaal 69

(jonge) Leerlingen krijgen ongewenst, ongezien, ongemerkt en ongevraagd bizarre sekslessen via het VN World Curriculum en WHO lesmateriaal.

Het is een brainwash voor normalisering pedofilie.
Kinderen zullen consent gaan met hun eigen misbruik!
#SmeetsGate #SydneySmeets #staatvanhetonderwijs

Legalisering pedofilie via het #onderwijs.

Bizarre sekslessen om pedofilie te normaliseren en te legaliseren.
Corona is het middel voor het sluiten van scholen voor wereldwijde transitie naar digitaal unesco sdg onderwijs.
Read 16 tweets
Het Nederlandse onderwijs krijgt van de Onderwijsinspectie een dikke onvoldoende: fd.nl/economie-polit… #FD #onderwijs #svho
Ter aanvulling: de Staat van het Onderwijs van de @onderwijsinsp barst van de cijfers. Vaak al bekend, maar het blijft toch pijnlijk. (Zie hier het rapport: onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/st…) Een draadje:
De basis is simpelweg niet op orde. Dat begint al met de schrijf- en rekenprestaties in groep 8. Nog geen een derde van de leerlingen haalt met rekenen het streefniveau. Slechts 7% van alle scholen haalde in de periode 2016 - 2018 met rekenen alle ambities.
Read 10 tweets
Om de Paasdagen in het juiste perspectief te plaatsen, JC stierf immers ter vergeving van onze zonden, heb ik de zeven hoofdzonden eens op het #Onderwijs geprojecteerd.

Het gaat hierbij om zeven hoofdzonden die ieder aan de basis liggen van vele andere zonden.
Draadje
👇
1. AVARITIA - HEBZUCHT
De schoolbesturen gaven zichzelf onlangs een coronabonus van 4.000 euro én 4% loonsverhoging. Daarnaast zijn er nog steeds onderwijsbestuurders die meer verdienen dan een ministersalaris.

Stop gegraai van publieke gelden!
#Onderwijs
2. INVIDIA - JALOEZIE
Het @MinOCW en @VO_raad moeten jaloers zijn op échte onderwijsprofessionals die de leerlingen iets leren.
Gevolg: 2000 voltijdsbanen verdwijnen uit het VO. Groei aantal banen bij ministerie + raden.

Meer ambtenaren, minder leraren!

Read 12 tweets
Hoe leuk is dit! Deze week mag ik @cordekroon hier twitteren over mijn belevenissen als professional in de zorg 1/n
Ik ben gynaecoloog in @LUMC_Leiden en ben gespecialiseerd in de behandeling van #gynaecologischekanker Dat is kanker aan de eierstok, baarmoeder, baarmoedermond, vagina of vulva. 2/n
De behandeling van #gynaecogischekanker is teamwerk. Het team bestaat uit radiotherapeuten, internist-oncologen, radiologen, pathologen, chirurgen en verpleegkundig specialisten/case-managers. Weet zeker dat ik jullie deze week over mijn team ga vertellen: ze zijn steengoed! 3/n
Read 5 tweets
#Privileges! Ik heb het! Ik heb alles wat ik nodig heb. Koffie lust ik niet, dus ik hoef niet naar het #museumplein/#Malieveld. Leuke buren, groot dakterras, bij mooi weer groot zwembad erop. Loungebankjes. #Vrijheid voor mijn kind van 8 dat al een jaar niet naar #school gaat. Op
het dakterras kan ik iedereen uitnodigen die ik wil (op afstand). Megagroot plein voor de deur waar mijn dochter kan rolschaatsen, fietsen en op de Space Scooter. Hapjes, drankjes, gezelligheid. Al die #vrijheid! Mijn dochter is elke dag uiterlijk om 12.00 uur klaar met haar
huiswerk. En ondertussen leer ik haar veel over maatschappij/geschiedenis/crises/politiek. Sinds dat ze 3 was, leer ik haar ook Engels erbij, en dat gaat nu heel goed. Al een jaar niet naar school, maar wél een klas overgeslagen na de zomervakantie. En ondertussen ben ik
Read 7 tweets
Zoals het er nu uitziet komt er een flink gewijzigde onderwijscommisie krijgen in de Tweede Kamer. Een draadje over hoe het er nu uitziet als we kijken naar de voorlopige #verkiezingsuitslag. #Onderwijs
Bij de grootste partij @VVD is @rudmer verkozen, maar we weten niet of hij onderwijs blijft doen. Bij @D66 is @Paul_van_Meenen ruim verkozen. Bij de PVV lijkt @harmbeertema niet terug te komen, tenzij hij voldoende voorkeursstemmen krijgt.
Aan de linkerkant is @peterkwint gekozen, maar @kirstenvdhul en @Lisawesterveld helaas voorlopig niet. Zij kunnen nog hopen op voldoende voorkeursstemmen. @LammertvanRaan van @PartijvdDieren is herkozen.
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!