Discover and read the best of Twitter Threads about #Op1

Most recents (18)

Het was (natuurlijk) te kort en ik miste diepgang.

Met name de argumenten voor/tegen overdracht via druppels of juist aërosolen kwamen niet echt aan bod.

#Op1 #MauricedeHond
Relevant om na te lezen:

thelancet.com/journals/lanre…
Read 8 tweets
Ik ben nu thuis dus zometeen een live draadje van #Op1 tussen Maurice de Honde en Andreas Voss.

👇👇👇👇

(1)
Het gaat beginnen.

Maurice: Ik ging schoenen gooien naar de TV toen ik zag dat men harde maatregelen wil na hemelvaart en de drukke stranden.

Andreas Voss was ook aanwezig tussen gesprek van Maurice en en RIVM.

(2)
Maurice: Ik ben sociaal geograaf, data analist. Ik zie verbanden en studies bevestigen mijn gedachten goed en de data die ik heb. RIVM (Andreas Vos) heeft een hele andere insteek.

Andreas Voss: Out of the box denken is heel goed en Maurice heeft op sommige dingen een punt

(3)
Read 18 tweets
Draadje; Ik vind het bijzonder dat mensen zo lichtgevoelig zijn tegenwoordig dat ze de geschiedenis niet kunnen accepteren. Deze figuren worden niet vereerd vanwege hun wandaden die overigens voor hun tijd normaal waren, maar voor hun helden daden, die staan nog steeds...
Niemand kijkt naar een standbeeld van een oude zeeheld of staatsman en denkt dan ‘oh, nu wil ik ook slaven houden’. Je kan iemand prima vereren om zijn goede daden voor het vaderland ook al was het daarnaar een racist of seksist.
De geschiedenis maak je niet ongedaan ermee; en ‘vergelding’ proberen te verhalen via vandalisme is nooit een goed idee. Daarnaast is een standbeeld niet alleen maar steen, zoals een boek niet alleen papier is; het is een symbool.
Read 11 tweets
Democratisch gekozen kamerlid @thierrybaudet bij #OP1 wil dat Nederland de beste is👉🏼

“Wat mij betreft gaat er iemand met een privéjet met een heleboel smeergeld naar overal in de wereld om test te kopen. Dat is toch wat je doet als je de regering bent van een land?”
1 Uhm... mij lijkt het goed om het even te hebben over #fvd integriteit, financiën en feestboek... Ik zag zojuist dat #fvd de #op1 clickbait sponsort ...
2 En heel toevallig is er dit bericht van vandaag ...."Forum betaalde Facebook per aangebracht lid en overtrad hiermee Nederlandse privacywetgeving" #fvd
Read 13 tweets
Mondkapjes.
Het vertrouwen van de maatschappij in #rivm is van cruciaal belang. Sinds weken sta ik daarom perplex door het feit dat door #rivm en een #viroloog onvolledige info wordt gegeven mbt mondkapjes. Een draadje van 21 tweets over #mondkapjes⬇️(1/21)google.nl/amp/s/www.bost…
De haast activistische ontmoediging van #mondkapjes leidde weken geleden al tot achterdocht. 1. Zou er ontmoedigd worden omdat er (toen al!) een tekort aan het ontstaan was? Daar wilde ik niet aan; dat zou betekenen dat er advies werd gegeven met dubbele agenda: #op1 (2/21)
..je verwacht van @rivm/ #viroloog niet dat ze vanuit strategische overwegingen (tactiek) bepaalde info over #mondkapjes weglaten. Dat doet af aan integriteit en is moreel verwerpelijk. Niet alleen vanwege de gevolgen die de ontmoediging kan hebben..(3/21) #op1 #rivm @hugodejonge
Read 21 tweets
Hoe houdt ons zorgstelsel het tijdens deze COVID19-crisis die (hopelijk) ‘once-in-a-lifetime’ voorkomt?

Een paar observaties en gedachten .. 👇🏽 1/28
(Want voor niet-vitale beroepsbeoefenaren zit er in deze tijden immers niets anders op dan ellenlange twitter-draadjes produceren…😏)

2/28
Allereerst; hoe doen de ziekenhuizen het?

Ziekenhuizen zijn in Nederland sinds mensenheugenis zelfstandige organisaties, meestal stichtingen.

Er zijn ongeveer 120 ziekenhuizen in Nederland, behorend tot 71 ziekenhuisorganisaties.

3/28
Read 28 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!