Discover and read the best of Twitter Threads about #ShqiptarëtTëParët

Most recents (6)

NACIONALIZMI FETAR SHQIPTAR

Kuptoni si funksiononte në 1920

veriu.com/kreu/forumi/to…

Citim

Më 1919 e shohim delegat në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare, së bashku me Imzot Bumçin, në Konferencën e Paqës në Paris.

1/
Dhe ç'është për tu theksuar, jo rastësisht Kryeministri i Qeverisë së Durrësit Turhan Pashai vendosi të largohej vullnetarisht nga kryesimi i delegacionit në konferencën e njohur si Konferenca e Versailles.

2/
"… Eshtë më e udhës që para Kancelerive Europiane të paraqitet një Prelat Katolik se sa një ish ambasador i Turqisë së vjetër në Shën Peterburg."

Ja, këtë bënë Nacionalistët Katolikë Shqiptarë, përkrahën Austrinë në kundërshtim të Italisë që të ekzistojmë.

Lexojeni.

3/
Read 5 tweets
Është e pamundur të jesh Nacionalist Shqiptar pa qenë në fillim Nacionalist Ortodoks Shqiptar.

#ShqiptarëtTëParët

1/2
Nga shek i 8të kur Perandori Romak Leo III kaloi Prefekturën e Ilirisë nga menaxhimi i Romës tek menaxhimi i Romës së Re (Konstandinopojë) deri në fundin e shek 19të, gati e tërë historia e Shqiptarëve është brenda asaj që tani quhet Ortodoksi.

2/3
- Skënderbeu - Riti Konstantinopolitan

Gjithçka nga Rilindja Kombëtare u krijua nga Nationalistët Shqiptarë Ortodoksë

- Flamuri
- Himni
- Shkollat

Nëse urren Ortodoksinë, praktikisht urren 1200 vjet të historisë së Shqiptarëve.

#ShqiptarëtTëParët

3/3
Read 4 tweets
DARDANIZMI

Po vë re që ata që mbështesin Dardanizmin thjesht mendojnë që nuk do ketë luftë ndonjëherë dhe se Perëndimi do e mbrojë Kosovën gjithmonë dhe pa kushte.

1/
E bukura e kësaj është që nuk ka luftë për Dardaninë, as Dëshmorë të Dardanisë dhe as History të Dardanisë që nga koha që u zhduk nga Roma, e dini, nja 2000 vjet.

LDK, Rugova dhe Osmani, duke shpikur dhe mbajtur lart Flamurin e Dardanisë, po shpikin një Identitet të Ri.

2/
Kjo është EKZAKTËKISHT skenari Maqedonas, kur Serbët shpikën Kombin Maqedonas, në mënyrë që të pengonin zgjerimin e Grekëve dhe Bullgarëve në Ballkan.

3/
Read 7 tweets
DARDANIZMI

en.wikipedia.org/wiki/List_of_a…

Ata që promovojnë Dardanzmin, ju lutemi lexoni listën e fiseve ilire.

A po propozoni që shqiptarët të copëtohen në 30 e ca fise të pavarura?

E kuptoni pse Beogradi shpiku Dardanizmin ashtu siç shpiku Maqedonizmin?

#ShqiptarëtTëParët
Siç më thotë edhe @Kgettt , pse duhet të jetë ky debat kaq kontrovers?

Të huajt krijuan identiteve të veçanta për përçarje, serbi-malazez, bullgar-maqedonas, grek-qipriot.

Me ne, Shqiptar-Dardan.

E kuptoni?
@Kgettt Gjithashtu faleminderit @Kgettt për screenshot këtu Image
Read 4 tweets
HISTORIA E SHQIPTARËVE

Të dashur shqiptarë të twitter

Kur unë flas për histori, flas për konsensusin e tanishëm të historianëve që merren me historinë e Ballkanit.

Unë nuk flas për dëshirën time sesi të jetë historia e Ballkanit.

#ShqiptarëtTëParët
Unë nuk jam historian profesionist, unë lexoj gati përditë për zhvillimet më të fundit historiografike, Kam 30 vjet që e bëj këtë punë, sidomos i detyruar nga leximi i teologjisë ortodokse.
Shumica e shqiptarëve i referohen konsensusit të historianëve të viteve 1970.

Kanë kaluar 50 vjet, dhe çdo gjë ka ndryshuar.

Ndryshimi madhor ka qenë Dixhitalizimi.
Read 7 tweets
ORTODOKSIA SHQIPTARE

Kam arritur në përfundim se de-fetarizimi i detyrueshëm për formimin e ndërgjegjes shqiptare, duke filluar nga Vaso Pasha, Ahmet Zogu dhe Enver Hoxha, ka çuar në një urrjetje ndaj Ortodoksisë Shqiptare.

#ShqiptarëtTëParët

1/
Përderisa 95% e historisë së Shqiptarëve është brenda asaj që tani quhet Feja Ortodokse, de-fetarizimi i detyruar i historiografisë zyrtare shqiptare, në këtë moment ka çuar në de-shqiptarizim të historiografisë shqiptare, po punon kundër nesh.

2/
De-fetarizimi i historiografisë shqiptare i ka lënë zonë të lirë Kishës Serbe dhe Kishës Greke që të bindë Grekët, Serbët, por.....edhe Shqiptarët.....që Ortodoksia Shqiptare është anti-Shqiptare.

3/
Read 14 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!