Discover and read the best of Twitter Threads about #Vaccinatiestrategie

Most recents (13)

Draadje over Nederlands beleid tav coronavirus in relatie tot #vaccinatiestrategie

Nederland koos (eigenlijk al voordat het virus hier 'officieel' was) voor 'gecontroleerd verspreiden'.

Mitigatiebeleid. Verspreiding toestaan, doel was niet om het virus weg te krijgen.

1/
Doel was ook niet om zoveel mogelijk in te dammen. Doel was besmettingen tot zover te laten oplopen dat de zorg niet overspoeld werd.

Ook zou er al door natuurlijke infecties al deels groepsimmuniteit opgebouwd worden, al voordat de vaccins er waren.

Koopmans, april 2020

2/ Image
Hieronder zie je het ook.

Verspreiding via kinderen, zij hebben weinig klachten. Verspreiding richting ouders. Hopelijk hebben zij ook milde klachten. Was allemaal acceptabel.

3/

Read 16 tweets
Dat de #vaccinatiestrategie faalt is omdat ze ondersteund wordt door een lachwekkende en doorzichtige verkoopcampagne die het niveau van de riedel van een 2e hands autohandelaar niet haalt. Om maar te zwijgen van de fopstatistieken waar we dagelijks mee worden bekogeld.
Ik ben zooo niet trots op Nederland. Dit is niet wie we zijn. Van de exponentieel groeiende Britse mutatie krijgen alle kinderen looongcovid en het enige dat helpt is dat we iedereen, inclusief huisdieren en kamerplanten, blijven vaccineren. #vaccinatiestrategie
Het vaccin is ongevaarlijk en iedereen die in de VAERS database kijkt en anders beweert is een complotwappie, racist, fascist, creationist en heeft een kat doodgereden in 1987. Luister naar de door VWS ingehuurde experts en neem een vaccinabonnement. #vaccinatiestrategie
Read 5 tweets
Wellicht beetje azijnpissen, maar dit is niet waar. In het artikel staat dat we in februari één dag 67k mensen hebben geprikt (en die hebben we geteld, niet geschat). Misschien moet de koppenmaker het artikel de volgende keer ook ff lezen.
Het is helaas ook waar dat het nog steeds niet direct een indrukwekkend record is.
Het #UK dagrecord ligt met 844k/67mln mensen aanmerkelijk hoger dan onze 65k/17mln (resp. 1.298 en 382 vaccinaties per 100k inwoners op 1 dag)
Voor de duidelijkheid, zouden we wel in de buurt komen van het gewenste priktempo (500k / week, 72k / dag = 424 per 100k inw) zal dat record er wel aan moeten. En dan is het nog steeds bescheiden als je het afzet tot de ambities die geformuleerd zijn in de #vaccinatiestrategie.
Read 4 tweets
"Vaccineren van kinderen en jonge, gezonde mensen tegen corona levert weinig op. Groepsimmuniteit is namelijk onhaalbaar, het coronavirus zal niet meer verdwijnen en in steeds nieuwe varianten opduiken."

#vaccinatierealisme
#Vaccinatie
gelderlander.nl/nijmegen/pleid…
"Vaccinaties kunnen voorkomen dat mensen ernstig ziek worden en in het ziekenhuis belanden, maar het is een illusie om te denken dat ze er ook voor zorgen dat het virus zich niet meer kan verspreiden."
,,Uit onderzoek dat in Oxford is gedaan, blijkt dat mensen ook nog virusdragers kunnen zijn nadat ze gevaccineerd zijn’’, zegt Walk.
Read 11 tweets
VVD en D66 zijn groot geworden tijdens de verkiezingen. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet gebeurd was als de media daadwerkelijk de zittende macht zou controleren. Nieuwe #persconferentie, nieuwe kansen voor het journaille. Lezen jullie mee? @NOS thehangingtree.nl/persconferenti…
1. U geeft aan dat de "besmettingen" nog steeds toenemen en dat u dit zorgelijk vindt. Er wordt echter fors meer getest (vooral op kinderen) en procentueel worden er juist al 5 maanden steeds minder positieve testen gevonden. Is dit onwetendheid of misleiding?
2. Als we de gegevens bekijken van het aantal ziekenhuisopnames zien we dat er sinds begin januari nog maar heel weinig aan de hand is. Toch vindt u de ziekenhuisopnames ook een reden om niet te versoepelen. Kunt u dit uitleggen?
Read 14 tweets
#Privileges! Ik heb het! Ik heb alles wat ik nodig heb. Koffie lust ik niet, dus ik hoef niet naar het #museumplein/#Malieveld. Leuke buren, groot dakterras, bij mooi weer groot zwembad erop. Loungebankjes. #Vrijheid voor mijn kind van 8 dat al een jaar niet naar #school gaat. Op
het dakterras kan ik iedereen uitnodigen die ik wil (op afstand). Megagroot plein voor de deur waar mijn dochter kan rolschaatsen, fietsen en op de Space Scooter. Hapjes, drankjes, gezelligheid. Al die #vrijheid! Mijn dochter is elke dag uiterlijk om 12.00 uur klaar met haar
huiswerk. En ondertussen leer ik haar veel over maatschappij/geschiedenis/crises/politiek. Sinds dat ze 3 was, leer ik haar ook Engels erbij, en dat gaat nu heel goed. Al een jaar niet naar school, maar wél een klas overgeslagen na de zomervakantie. En ondertussen ben ik
Read 7 tweets
🧵De @Gezondheidsraad heeft bedacht dat we eerst onze ouderen vaccineren, omdat die:
a) dood gaan aan covid-19,
b) de RNA vaccins ontzettend goed de ouderen beschermen

#vaccinatiestrategie Image
Het aantal 95+ dat dood gaat is niet zo hoog is het vorige plaatje omdat dit absolute aantallen zijn.
Maar de totale groep is ook veel kleiner.
Het percentage doden is enorm. ImageImage
Op dit moment nodigen we de 80+-ers uit om een vaccin te komen halen. Deze groep vormt 45% van het aantal doden.

Als we de 70+ hebben gehad, verwacht je een reductie in sterfte van 91% (!) Image
Read 7 tweets
Wat krijgen we nu:

Fauci: "people who had COVID-19 should wait 90 days after infection before they get vaccinated."

>>

#vaccinatiestrategie
#vaccinatie
The comments are contrast to the widespread public health guidance that even people who have had the virus should get the vaccine whenever it's available to them.

Dr. Fauci says he believes waiting the 90 days would prevent interference between natural antibodies and the vaccine
Ben wel benieuwd wat hier de aanleiding ineens voor is. 🤨

abc7ny.com/amp/uk-lockdow…
Read 4 tweets
Beste @hugodejonge,

Ik zit naar uw nieuwe #vaccinatiestrategie te kijken. Ik heb een paar vraagjes.
Waar komen de 4000 extra medewerkers verpleeghuizen (269k --> 273k) vandaan? Zijn er in de eerste ronde 4.000 aanvragen meer binnen gekomen dan verwacht? Of had u het in eerste instantie niet goed inzichtelijk?
Zelfde vraag voor medewerkers gehandicaptenzorg (+70k, +40%) en medewerkers wijkverpleging en Wmo (+38k, +25%)

Dit is wel meer dan een mistelling. Wat is hier aan de hand? Wie bent u vergeten? Zijn niet de huisartsen, die zijn maar met ongeveer 12.000.
Read 17 tweets
Naar aanleiding van berichten op mijn tweets over de #Vaccinatiestrategie kreeg ik opmerkingen/ vragen in de trant van: ‘Waarom zou de gehandicaptenzorg voorrang moeten krijgen met het vaccineren?’ (1)
Maar het gaat niet om voorrang krijgen. Het gaat om keuzes die nu worden gemaakt in de #Vaccinatiestrategie die ten koste gaan van mensen met een verstandelijke beperking. Een draadje. (2)
De Gezondheidsraad heeft advies gegeven om allereerst de kwetsbare groepen te vaccineren (ouderen en mensen met een verstandelijke beperking) en hun zorgverleners. (3)
Read 18 tweets
Ik denk dat dit één van de meest verwoestende dagen is voor mijn vertrouwen in de NL overheid en politiek. Een korte bloemlezing uit het nieuws...
We hebben de verkeerde naalden. Hier kun je 20% minder doses uit één flesje halen.
@rivm roept dat dit "met wat meer precisie" ook moet lukken. En voor de ziekenhuizen (30.000 pers) geloof ik dat ook.

nos.nl/artikel/236357…
Maar de prikkers die een 3-daagse spoedcursus hebben gehad? Dat is natuurlijk onzin...

In plaats van 204.000 mensen hadden we nu ook al 248.000 mensen kunnen vaccineren.

Gaan we dat doen? Welnee joh. Zonde van al die naalden die we super zorgvuldig verkeerd ingekocht hebben.
Read 12 tweets
🧵Tijdens het #coronadebat over de #vaccinatiestrategie dropt de @Gezondheidsraad samen met het OMT een bommetje.🧵

"wij [adviseren] u om ten minste 90% van de vaccins te
alloceren voor het vaccineren van [ouderen vanaf 60 jaar].

3x is scheepsrecht?

nos.nl/artikel/236318…
Op dit moment zijn er al 60.000 afspraken bij de GGD van mensen die werken in de zorg. Daarnaast krijgen 30.000 mensen in de acute zorg het vaccin.

We hebben nu slechts 288.000 vaccins.
De verhouding is dus nu al 30%-70%
Geen 10%-90%. Image
Om zoveel mogelijk, en zo snel mogelijk onze ouderen te beschermen, adviseren het OMT en de GR om een parallelle strategie te kiezen. Ouderen die mobiel zijn, kunnen naar de GGD locaties (ipv de medewerkers in de langdurige zorg). Image
Read 12 tweets
🧵coronadebat🧵

Stukken en duiding -->


Link om te kijken --> debatdirect.tweedekamer.nl/2021-01-05/zor…
Ik zal hier meer random gedachten neertikken dan een live verslag doen.

Ik verwacht goede (politieke) duiding bij u bekende commentatoren zoals @KustawBessems
Wilders: "Verpleeghuizen zijn sterfhuizen geworden"

Goed draadje over het (eerste) vaccineren van ouderen:

Read 12 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!