Discover and read the best of Twitter Threads about #VeiligOnderwijs

Most recents (18)

Tests van doe-het-zelf #luchtfilters. Als u binnen de lucht schoner wilt zonder veel uit te geven, lees verder 🧵
De samenvatting: ze werken uitstekend, er is voor elk wat wils.
We presenteren de kandidaten.
1. Niets. Doet niets, maar kost ook niets.
2. De Philips 800 serie HEPA luchtfilter, vrij verkrijgbaar voor ongeveer €130 (soms 90).
3. De #CorsiRosenthalBox, zelfbouw voor ook ongeveer €130. Flink met 50x50x60cm.
En de andere 3 kandidaten:
4. De buisfilter, gemaakt van een extractor fan in een buis en 2 kleine HEPA filters (€50)
5. De tafelventilator met een HEPA vel (€30)
6. De BlokBox, extractor fan met een grote HEPA cylinder (€35) (wit of zwart model)
Read 16 tweets
❗Wat geeft je risico op #LongCovid? Ziekte van Pfeijffer gehad hebben, specifieke eigenschappen van je immuunsysteem, en type II suikerziekte. Daar kan je weinig aan veranderen.
Maar let op: ook de hoeveelheid virus die je binnen krijgt. En dat kan je wél veranderen.
Al lange tijd is bekend dat de hoeveelheid virus die je binnen krijgt kan bepalen hoe erg je in de acute fase ziek wordt.
Nu deze aanwijzing dat dat ook #LongCovid beïnvloedt.
Zoals we niet ophouden te zeggen: denk niet "nooit besmet" maar "weinig besmet".
Door zoveel mogelijk buiten te zijn, en binnen de lucht te ventileren en filteren of een goed masker te dragen, kunt u vaak voorkomen besmet te raken. Maar nog vaker de hoeveelheid virus terugbrengen. Altijd, eigenlijk.
En daar heeft u dus wat aan.
Read 7 tweets
In veel landen staken leerkrachten en/of leerlingen voor #VeiligOnderwijs. In Nederland bijna ondenkbaar. Het kabinet heeft mensen succesvol in de griep-mindset gebracht, de jeugd/ouders vervullen gedwee de #VirusPlicht.
thehill.com/changing-ameri…
Nu Bonten en Bruijning eerlijker dan ooit zijn dat het beleid slechts bestaat uit mikken van besmettingen op de jeugd en afschermen van ouderen, en we de onzin op de sites grotendeels wegkregen, is het raar dat de onzin op TV niet minder wordt (FFP2, vaccinatie kids, 1G).
Nederland besloot het griepdraaiboek te gebruiken bij de verkeerde ziekte. Covid is geen pest of ebola, maar ook geen griep.
Maar krijgt zo nog steeds de bevolking mee. Terwijl kinderen en ouders echt geen belang hebben bij besmetting, die altijd risicovol is.
Read 6 tweets
Het is wonderlijk dat @jpaternotte en zijn D66 kozen voor veel virus in scholen met weinig tot geen maatregelen.
En het is welkom dat hij nu oproept tot de meest simpele maatregel: luchtfilters.
Er is binnen de rare logica van gecontroleerd uitrazen nu meer ruimte voor #VeiligOnderwijs. De meeste kinderen zijn al geweest, besmettingen dalen door (tijdelijke) immuniteit.

Filters helpen dan chaos te voorkomen. Dus pak dit politieke momentum op. Eis het van uw Kamerlid!
Het is voor "leven met het virus" wel nodig dat we een Deltaplan Binnenlucht krijgen.

Vroeger accepteerden we vieze buitenlucht, vieze straten, vieze rook. Nu niet meer.

Dat proces moeten we nu ook in met binnenlucht. Tegen virus, bacterie en gif als formaldehyde.
Read 6 tweets
@roelgrif @SDicht Duidelijk is dat Delta veel besmettelijker is. Met name op basisscholen begint de incidentie nu pas te dalen. Veel scholen zullen mondneusmaskers weer verplichten, voorlopig. Er zijn nu ~1% kids in quarantaine, en per 25 leerlingen één docent(e). Image
@roelgrif @SDicht Schools reopened with prevention: Pooled-PCR testing students & staff, allowing for temporarily isolating, quarantaining Delta #SARS_CoV_2 variant infections.

Containing #DeltaVariant in the County: Image
@roelgrif @SDicht Kijk, je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Incidentie #SARSCoV2 op de scholen begint in ieder geval nu ook in het Primair Onderwijs te dalen. We gaan het zien.. Soms na het weekend weer even een opleving van besmettingen onder vriendjes en vriendinnetjes of familieleden. Image
Read 56 tweets
Weet u nog dat "iedereen" blij is met de wereldwijd unieke ontbeschermde universiteiten, die komende week openen?

Nou, dat is niet waar #VeiligOnderwijs
trouw.nl/cs-b04aba7c
Focus daar op als u in gesprek gaat met universiteiten, overheid, studenten: dat Nederlandse collegezalen volstrekt uniek onbeschermd zullen zijn de komende maanden.

Dat vereist een antwoord: waarom zijn wij zo anders?
Waarom de jeugd in Nederland niet beschermd worden tegen infectie is bekend, maar waarom werken allerlei organisaties en mensen die juist wel last hebben van besmettingen zo enthousiast mee met deze massale infectie?
Read 5 tweets
#Privileges! Ik heb het! Ik heb alles wat ik nodig heb. Koffie lust ik niet, dus ik hoef niet naar het #museumplein/#Malieveld. Leuke buren, groot dakterras, bij mooi weer groot zwembad erop. Loungebankjes. #Vrijheid voor mijn kind van 8 dat al een jaar niet naar #school gaat. Op
het dakterras kan ik iedereen uitnodigen die ik wil (op afstand). Megagroot plein voor de deur waar mijn dochter kan rolschaatsen, fietsen en op de Space Scooter. Hapjes, drankjes, gezelligheid. Al die #vrijheid! Mijn dochter is elke dag uiterlijk om 12.00 uur klaar met haar
huiswerk. En ondertussen leer ik haar veel over maatschappij/geschiedenis/crises/politiek. Sinds dat ze 3 was, leer ik haar ook Engels erbij, en dat gaat nu heel goed. Al een jaar niet naar school, maar wél een klas overgeslagen na de zomervakantie. En ondertussen ben ik
Read 7 tweets
In het #OMT "advies" staat dat #scholenOpen en #avondklok tot flink meer infecties gaan leiden. Goed dat dat helder is. Maar wat is het plan nou? En wat gaat er gebeuren? Een draadje⬇️ #VeiligOnderwijs
De kinderen zijn na bijna 2 maanden thuis tamelijk Covid-vrij. Het kan dus een maand of meer duren voor daar massale infecties zijn, en voor het overspringt op ouders en ompa's en dan #codezwart ben je al voorbij de verkiezingen.
De vaccinatie gaat langzaam of snel, als je Hugo gelooft, maar zal tegen maart zeker een deuk slaan in de IC-opnames. Het kabinet kan dan bijvoorbeeld 2x meer infecties toestaan bij dezelfde IC-belasting.

Daar voorbij? Dan extra triage thuis of harde zichtbare selectie.
Read 14 tweets
"Kinderen besmetten nauwelijks", maar "open scholen leveren 500+ infecties/dag op".
1. @arieslob moet van de rechter ophouden met deze onzin.
2. Uitbraken zijn exponentieel. 500 wordt 1.000, etcetera. Of zitten ze nog op groepsimmuniteit te vlassen en denken ze afvlakking?
Het is triplethink. De scholen moesten dicht vanwege de infecties, moesten ze toegeven. Nu gaan ze open maar is het "veilig", met ook "beperkte ziekenhuisopnames", maar B117 is "levensgevaarlijk".

En naar Twitter en de media kijkend weet bijna iedereen dat het stierenpoep is.
Hoeveel wedt u dat de scholen weer dicht moeten als er geen bescherming komt? #VeiligOnderwijs
Read 4 tweets
Goed nieuws? Dus als we over een week of 4 weer een gigantische opwaardse trend krijgen omdat (wat iedereen natuurlijk weet) kinderen toch wel erg goede verspreiders blijken te zijn, dan is dat helemaal top?! Lekker mutaties rondslingeren. En dan? Over een maand scholen dicht? /1
Hoe goed is het voor al die kinderen als we ze nu een paar weken naar school laten gaan en, als ze net weer gewend zijn daar aan, vervolgens moeten constateren dat het toch niet zo’n goed idee was.
Gooien we dan de scholen weer dicht? /2
Of gaan we deze keer de scholen maar gewoon open laten dan, want ja het is toch zo’n groot probleem voor de ontwikkeling voor kinderen als die scholen dicht moeten en ze thuis onderwijs moeten krijgen. /3
Read 12 tweets
Een voorzichtige duiding: de B117 (Britse) variant maakt de overheid echt bang, en terecht (insider info).

Het speelkwartier van R~1 en scholen als immuniteitsturbine is voorbij, blaast de zorg op.

In dat kader kunnen onthullingen van @Nieuwsuur en "vergissingen" verklaard: ⬇️
Was het hiervoor noodzakelijk de ouders en leraren te laten geloven dat scholen geen infecties opleveren, is het nu nodig dat ze denken dat dat wel zo is.

Alleen dan is er voedingsbodem voor nog een maand dichte scholen of strak #VeiligOnderwijs
Er is geen serieuze twijfel dat B117 dominant wordt. En epidemiologisch kun je nu kiezen uit snel hard remmen (R 0,7) of tot Pasen met chaos in de zorg en economie zitten.

Elders gaat men er van uit dat ook veilige open scholen moeilijk worden. Open onbeschermd? Uitgesloten.
Read 7 tweets
Het is veelbetekenend dat #Rutte vanavond voor de tweede keer een nationale #toespraak houdt.

Wat hij gaat zeggen weten we niet, maar het betekent zeker dat de Premier weer eigenaarschap claimt van de crisis. Dat signaleert wel wat hij gaat zeggen.

Draadje.⬇️
Zoals u weet heeft Rutte regelmatig @hugodejonge de "coronaminister" genoemd, waarmee hij als handige politicus voorkomt dat hij té verantwoordelijk wordt gehouden als het allemaal nog meer misloopt.

Door de toespraak neemt hij nu de teugels weer in handen.
Want sinds de wob-docs weten we dat het kabinet uitstekend weet dat de stemmers liever indammen willen, en dat het beleid risicovol is en snel ineen kan storten. Zoals u ook ziet, ondanks alle noeste verhul-pogingen qua kids niet testen/melden, doden ondertellen etc.
Read 14 tweets
Tweede termijn: Onze advocate benadrukt dat wij niet vragen om het sluiten van scholen. Ook benadrukt zij dat er door de Staat verwezen wordt naar een onderzoek naar clusters, waarbij een pagina van RIVM benoemd wordt waar dit onderzoek niet te vinden is.
'Over het algemeen een laag gezondheidsrisico voor kinderen' is voor veel ouders niet aanvaardbaar. Veel ouders zouden een andere afweging maken op basis van de feiten, zeker als zij of hun kind een kwetsbare gezondheid heeft.

#VeiligOnderwijs
Rechter meldt de landsadvocaat dat wij simpelweg vragen om het volgen van de richtlijnen van de @WHO
Read 8 tweets
De landsadvocaat krijgt het woord. Benadrukt het belang van sociaal contact voor kinderen.
Er wordt benadrukt dat de Staat inzet op 'maximaal controleren' van het virus 🙄

#VeiligOnderwijs
Er wordt gemeld dat scholen moeten zorgen voor goede ventilatie. Daar zouden concrete aanwijzingen voor gegeven worden.

#VeiligOnderwijs
👇
Read 17 tweets
Live vanuit de rechtbank: De @NOS is aanwezig, zowel voor radio als televisie.
@MinVWS, @MinOCW & @rivm zijn ondertussen ook aanwezig.

#VeiligOnderwijs
Voor alle duidelijkheid: De update is Live, niet de TV, tenzij iemand het kan vinden.
Read 21 tweets
We spraken net met ons juridische team. De overheid heeft ons 2 dingen gegund:
- geen Jeugdzorg meer bij thuishouden. Hoera!
- desinformatie op de site over besmettelijkheid kinderen is weg.

Verder bestond de reactie van de overheid uit algemeenheden #VeiligOnderwijs ⬇️
Er komt een gesprek met de Staat, waar de advocaat geen groots van verwacht.

En dus gaan we deze week een zittingsdatum aanvragen. Dat moet zo snel mogelijk, wie weet volgende week of de week erna.
We laten het weten als er een zittingsdatum is. Dan zal een van onze mensen met het advocatenteam naar de rechtbank in Den Haag gaan. Enkele dagen later doet de rechter dan uitspraak.
Read 5 tweets
Waarom de huidige situatie mbt kinderen onethisch en inhumaan is:

Kinderen worden massaal besmet & ondanks dat moeten scholen open blijven. Zij overlijden zogezegd niet door het virus, en in hoeverre zij gezondheidsschade oplopen wordt niet gemeld.

1/

containmentnu.nl/articles/long-…
In NL blijft het angstvallig stil rondom kinderen en jongeren met langdurige klachten, op een enkel optreden van o.a. @sterredejongxx bij @op1npo na. Echter zijn serieuze klachten bij kinderen en jongeren niet zo extreem zeldzaam als men 't doet overkomen

op1npo.nl/2020/09/07/jon…
Ook kinderen kunnen ernstig ziek worden en komen te overlijden door #COVID19. Afgelopen week probeerden de ouders van de doodzieke Kais (4 jaar) andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van het virus.

hln.be/binnenland/kai…
Read 9 tweets
Zojuist is de sommatiebrief van de Stichting Protect EveryBody betekend bij het kabinet.

Wij eisen samen met een reeks organisaties en gedupeerde gezinnen dat de overheid haar beleid naar kinderen en onderwijs aanpast #VeiligOnderwijs

Meer informatie in het draadje ⬇️
Op de site veiligonderwijs.org vinden jullie onze motivatiebrief om deze zaak te starten.

Heel belangrijk is ook de donatiecampagne, we hebben 15.000 euro nodig om deze zaak te financieren en dat geld komt van, eeehhh, jou. Kun je wat missen? #VeiligOnderwijs
Deze zaak start Stichting Protect EveryBody (waaronder @containmentnu) in samenwerking met en met steun van @GeenDorHout @SDicht scholenmeldpunt.nl endcoronavirus.org @ZeroCovAlliance. En met gezinnen die door het kabinetsbeleid in een moeilijke situatie zijn gekomen.
Read 9 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!