Discover and read the best of Twitter Threads about #avondklok

Most recents (24)

Tien gemeenten doen mee aan proef wapenstok voor boa's
Vakbondsvoorzitter Ruud Kuin "een wapenstok slechts een eerste stap zou vormen. Een wapenstok is handig voor het uiteendrijven van grote groepen, maar ook pepperspray is nodig, voor mensen die flippen”
parool.nl/nederland/tien…
Meer meldingen bij boa’s - Team handhaving heeft het afgelopen jaar 7157 meldingen gekregen. Dit is fors meer dan in 2019 toen 2756 meldingen werden gedaan.
(Note: dit is géén toeval meer 😉)
streekbladzoetermeer.nl/nieuws/actueel…
Nederland heeft ongeveer 24.000 boa's voor de handhaving van de #avondklok 🙈
Inwoneraantal 17.400.000 / 24.000 = 1 BOA per 725 inwoners.
Totaal aantal politieagenten ongeveer 50.000 = 1 agent per 348 inwoners. Op elke 235 burgers loopt er 1 bewaker 😂.
destentor.nl/binnenland/nog…
Read 4 tweets
Net als Ernst Kuipers ziet hoogleraar infectieziektemodellering Sake de Vlas „geen patroon dat past bij een effectieve avondklok”.

#avondklok
#coronamaatregelen

nrc.nl/nieuws/2021/05…
"De avondklok heeft vermoedelijk weinig tot geen effect gehad op het verloop van de corona-epidemie in Nederland. Dat is de voorlopige conclusie van Sake de Vlas, hoogleraar infectieziektemodellering aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam."
"Hoogleraar De Vlas wijst erop dat de critici van Kuipers zich baseren op mededelingen van het RIVM dat kort na de invoering van de avondklok twee derde van alle besmettingen in Nederland de Britse variant betrof."
Read 6 tweets
nrc.nl/nieuws/2021/04…

De grote vraag is natuurlijk of de @2eKamertweets en de @EersteKamer even gemakkelijk onze grondrechten en het recht op een normaal leven...

#coronavirus #coronamaatregelen #lockdown #avondklok
...verkwanselen als de vorige keer, toen de marionetten van @MinPres zich lieten hypnotiseren door de virale propaganda van het OMT. Image
Read 5 tweets
"In Het Parool van 8 maart zei Kroes dat het kabinet uitgaat van ‘extreem sombere scenario’s met grote onzekerheidsmarges’. “Het simpele idee is vervolgens: better safe than sorry: ga maar uit van het slechtste geval, dan kan het alleen maar meevallen.”"

#RIVM
"Daarmee schaadde het kabinet de belangen van miljoenen Nederlanders die werden geraakt door de te strenge lockdown; ondernemers, studenten, sporters en vele anderen, aldus Kroes."
"De reden van de bijstelling naar beneden schuilt volgens het RIVM in de goede mate waarin ‘Nederland’ zich aan de maatregelen houdt.

Ook het seizoenseffect speelt waarschijnlijk een gunstigere rol dan het RIVM voorzag."

🤨 😑
Read 4 tweets
De puber zit al bijna twee uur met vrienden opgesloten in een garagebox, het slot is kapot, de avondklok gaat in, de brandweer is gebeld én inmiddels onderweg.

De familieapp ontploft en het is het spannendste wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt. 🙌🏻
Hele dorp in rep en roer. Vriend van de oudste puber stuurt de eerste live beelden door. Brandweer arriveert.
De oudste puber oppert de frituurpan aan te zetten voor een bittergarnituur, met de woorden: “Mam, ik heb het ook niet makkelijk hè? M’n zusje zit opgesloten...”
Read 30 tweets
@catturd2 Enjoy the radio show😸
@catturd2 😸R😸o😸g😸e😸r😸

💌 @rogerwaters💎

Read 41 tweets
#Privileges! Ik heb het! Ik heb alles wat ik nodig heb. Koffie lust ik niet, dus ik hoef niet naar het #museumplein/#Malieveld. Leuke buren, groot dakterras, bij mooi weer groot zwembad erop. Loungebankjes. #Vrijheid voor mijn kind van 8 dat al een jaar niet naar #school gaat. Op
het dakterras kan ik iedereen uitnodigen die ik wil (op afstand). Megagroot plein voor de deur waar mijn dochter kan rolschaatsen, fietsen en op de Space Scooter. Hapjes, drankjes, gezelligheid. Al die #vrijheid! Mijn dochter is elke dag uiterlijk om 12.00 uur klaar met haar
huiswerk. En ondertussen leer ik haar veel over maatschappij/geschiedenis/crises/politiek. Sinds dat ze 3 was, leer ik haar ook Engels erbij, en dat gaat nu heel goed. Al een jaar niet naar school, maar wél een klas overgeslagen na de zomervakantie. En ondertussen ben ik
Read 7 tweets
We zijn op dit moment getuige van een bijzonder perverse, maar goed georchestreerde, communicatiestrategie (crescendo richting extra strenge #lockdown) van onze wanbeleidsvoerders en hun “experts”. Een draadje. #7dag #terzaketv #overlegcomite 1/8
Eerste bedrijf (do 18/3): Sortie van @VanGuchtSteven in #terzaketv die werd vooruitgestuurd met pleidooi voor extra strenge #avondklok om het gepeupel voor te bereiden op nieuwe verstrengingen tijdens #overlegcomite ‘s anderendaags. 2/8
Onvoorziene wending: het gepeupel blijkt niet klaar te zijn voor verstrengingen. Resultaat: storm van protest op sociale media en elders. Wanbeleidsmakers beseffen dat ze voorlopig iets anders moeten bedenken en proberen wat te sussen in aanloop naar #overlegcomite. 3/8
Read 8 tweets
@Alicia1984N @MarionKoopmans @TwitterSupport Waarom, @MarionKoopmans, spreek jij je uit over de noodzaak van avondklok en lockdown?

Welke expertise, kennis of ervaring heb jij op het gebied van public health, in vergelijking met mensen als Martin Kulldorf?

Waar zijn jouw 'adviezen' eigenlijk op gebaseerd?
@Alicia1984N @MarionKoopmans @TwitterSupport Tot nu toe kom je niet verder dan 'de modellen'. En ook daar hebben anderen zich over uitgelaten, mensen met heel veel meer kennis van de materie dan jij:

ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/P…
@Alicia1984N @MarionKoopmans @TwitterSupport medrxiv.org/content/10.110…

En als viroloog heb je ook deze studie waarschijnlijk gemist? Tot nu toe de beste studie?

Geen effect van lockdowns whatsoever...
Read 6 tweets
Enkele vragen voor @VanGuchtSteven, @vanranstmarc en andere pleiters voor strengere #avondklok: 1) Wat is het wetenschappelijke / virologische nut indien we zien dat dit in Bxl nooit tot betere resultaten heeft geleid dan in VL en WAL? #Corona #lockdown #overlegcomite #dtv 1/6
2) Indien besmettingshaarden in scholen en bedrijven te zoeken zijn, hoe zou een strengere #avondklok dan op dit moment aan die situatie kunnen verhelpen en zodoende dus een goede maatregel kunnen zijn? #Corona #overlegcomite #lockdown #dtv 2/6
3) Wanneer mogen we de eerste harde wetenschappelijke bewijzen verwachten over de gunstige effecten van de #avondklok? #Corona #overlegcomite #lockdown #dtv 3/6
Read 6 tweets
wsj.com/articles/ron-d… via @WSJ

"Don't trust the elite"

2020 heeft geleerd dat dit een bijzonder zinvol advies is.

#coronavirus #lockdown #avondklok
"For months we were told to “trust the experts,” but far too often over the past year those who were most influential in our society—in public health, government and media—proved incapable of rising to the moment."

En dat is de 2e les: "Never ever trust the experts".
"Florida cut against the grain of elite opinion and bucked the media narrative. The result is open schools, comparatively low unemployment and per capita Covid mortality below the national average."
Read 4 tweets
ftm.nl/artikelen/rivm… via @ftm_nl

Een beetje vrijzinnig gereken aan data waaraan niets te rekenen viel, laat staan iets te voorspellen.

Het lijkt me goed om flink de bezem te halen door dit clubje prutsers.

#coronavirus #avondklok #lockdown2021 #verkiezingen
"I mentioned in the Prologue that randomness in the Black Swan domain is intractable. I will repeat it till I get hoarse. The limit is mathematical, period, and there is no way around it on this planet."
"What is nonmeasurable and nonpredictable will remain nonmeasurable and nonpredictable, no matter how many PhDs with Russian and Indian names you put on the job—and no matter how much hate mail I get."
Read 4 tweets
linkedin.com/pulse/waarom-o…

“Dit is een zwarte bladzijde in de Nederlandse journalistiek.”

#coronavirus #coronamaatregelen #lockdown #avondklok
"Lees het boek The Origins of Totalitarianism van Hannah Arendt eens. Wat er in de dertiger jaren in Duitsland gebeurde, is een bijna-een-op-een parallel met wat er nu bij ons gebeurt.”

janbhommel.com/post/vaccins-t…
Ik schreef het al in mijn drieluik over de vaccins...

De analogie met het cruciale jaar 1933 in de opkomst van het nationaalsocialisme, de kwalijke rol van de biomedische wetenschap, de artsen gemeenschap en de politiek.

janbhommel.com/post/vaccins-t…
Read 6 tweets
ftm.nl/artikelen/avon…

Die Thomas Bollen is wel een heldere geest, die altijd met goede artikelen komt.

#coronavirus #coronamaatregelen #lockdown #avondklok
Dit is een uitermate zorgwekkend stukje.

Blijkbaar hoeft het Hof niets uit te leggen als het oordeel Mark Rutte goed uitkomt:

"Dat het gerechtshof anders oordeelt dan de voorzieningenrechter, vindt Julicher op zichzelf geen probleem..."
"...maar ze plaatst vraagtekens bij de manier waarop. ‘Je hoeft het niet op alle punten met de uitspraak van de voorzieningenrechter eens te zijn, om te zien dat de rechter juridisch inhoudelijk een aantal sterke punten maakt."
Read 4 tweets
‘Onze angst voor het virus geeft de staat te veel ruimte’ nrc.nl/nieuws/2021/02…

"Nothing comes without a price".

Laten we hopen dat de onverlaten die dit beleid bedacht, ondersteund en uitgevoerd hebben er uiteindelijk de hoogste prijs voor betalen.

#coronavirus #lockdown
Read 9 tweets
Ik las dat het Hof over art. 8 Wbbbg #avondklok stelt dat: "Het begrip buitengewone omstandigheden is in de wet of de wetsgeschiedenis bij de Wbbbg niet gedefinieerd."
In mijn PhD (2008) deed ik daar onderzoek naar.
uva.nl/binaries/conte…
1/>
2/>
Daar schreef ik (p. 104):
"Een juridische omschrijving van de inhoud van het verzamelbegrip buitengewone
omstandigheden [BO] is niet te geven (Kamerstukken II 1994-95, 23 790, nr. 5 (Nota nav Verslag), p. 9.). Wel is helder dat aan twee voorwaarden voldaan moet
zijn ....
3/>
... voordat er sprake kan zijn van buitengewone omstandigheden (Kamerstukken II 2003-04, 29 514, nr. 3 (MvT), p. 5).
Read 18 tweets
The ZeroCovid Movement: Cult Dressed as Science aier.org/article/zeroco… from @aier

"They are maniacally focused upon theories and models, and uninterested in what works in practice."

#coronavirus #coronaregels #lockdown #avondklok
"They have no conception of human liberty or dignity. Rather than recognize that lockdowns, forced human separation, and masks are ineffective at quelling the spread of the coronavirus, while carrying enormous costs, not least among them the erasure of liberal democracy..."
"...the most fervent adherents to this ideology believe that the answer is more, and harder. That means deprivation of our rights and liberties, and denial of our basic human needs, until the coronavirus is eradicated from the globe."
Read 4 tweets
Na de publicatie over hoe het Duitse Bundes-Innenministerium wetenschappers 'kocht' om voor hen de "Panic-Paper" te schrijven, nu een reportage in Welt-am-Sonntag over hoe een China-adept zitting nam in een expert-groep die de Oostenrijkse regering adviseerde...

#coronavirus
Excuus, het is een Oostenrijkse leraar die de Duitse regering adviseerde.
Read 13 tweets
HET ONGEKENDE MASSALE CORONA-BEDROG

N.a.v. mijn laatste draadje van 4 tweets inzake het bedrog rondom de 'corona ziekenhuisopnames' en het aantal 'coronadoden' (zie het draadje) voel ik de noodzaak om nog een flink aantal andere zaken waarmee wij bedrogen worden te noteren. 1/25
In het korte draadje gaf ik al aan dat het grote verschil 'm zit in of mensen 'met of door' het coronavirus in het ziekenhuis ligt en of men 'met of door/ aan' het coronavirus is overleden. In beide gevallen kunnen wij vaststellen dat als wij tot op de bodem uitpluizen wat 2/25
wat is en hoe het exact in elkaar steekt dat wij nog geen fractie van het aantal corona-opnames en het aantal corona-doden over zullen houden en er dus geen enkele reden is om zulke draconische mensonterende vele malen vernietigender dan de kwaal #coronamaatregelen te nemen. 3/25
Read 25 tweets
Lockdowns don’t save lives and #Sweden is all the proof you need

History will record Covid-induced #lockdowns as the product of #pseudoscientific ideology, manifestations of an unprecedented #masshysteria and drummed-up #fear.

citizen.co.za/news/opinion/o…
#Coronavirus #Lockdown

The lack of #evidence #lockdowns actually worked is a world scandal

There is still not a shred of real proof that the planet's reckless stay-at-home experiment made any difference

web.archive.org/web/2020052814…
Read 34 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!