Discover and read the best of Twitter Threads about #baudet

Most recents (4)

1/ Thierry #Baudet is een ontwapenend politiek talent. Hij kaart de juiste zaken aan, vaak ietwat aangezet en provocerend, maar dat is naar mijn mening nou juist wat een goede politicus behoort te doen. Ik vind het een verademing.
2/ Dat het debat in de mainstream media vervolgens telkens weer escaleert en alleen over #Baudet gaat en niet over het issue dat hij (terecht) aankaart ligt niet aan hemzelf maar aan zijn opponenten.
3/ #Baudet's politieke tegenstanders (en dat zijn er velen) doen niets anders dan ad hominems, stromannen en association fallacies op hem afvuren in plaats van oprecht, open en eerlijk het debat met hem aan te gaan op grond van de feiten. Wat een verspilling van tijd en energie.
Read 5 tweets
#Draadje over #Baudet:
Ik las het essay van #Baudet en dus ook het stuk over #vrouwen en #werken en ik dacht: waar ken ik die woorden toch van? Ik groef in m'n geheugen én in m'n archief en kwam uit in 2017 toen ik Jean- Marie Le Pen interviewde:
#LePen
-->
In het ruw materiaal dat ik bewaarde vond ik deze quote terug, ik vertaal ‘m even:
#LePen
#Baudet
Ruw materiaal heb ik nog, maar bewegend beeld is te zwaar om hier te uploaden. Mijn vraag aan #Baudet zou zijn: waarom blijf je je associëren met gedachtengoed waarmee je je niet zegt te willen associëren? Als je de ideeën van #LePen omarmt, zeg dat dan gewoon. Wel zo duidelijk
Read 3 tweets
THREAD: @thierrybaudet, a far-right nationalist, populist and someone with proto-fascist tendencies, won the Dutch regional elections yesterday, giving him significant power in the Dutch Senate. In this thread, I will show the proto-fascist rhetoric #Baudet has been spouting. 1/
I will put Baudet's talking points from last night's victory speech and some of his older quotes next to 'How Fascism Works' by @jasonintrator to show Baudet's proto-fascist ideas on a chapter-by-chapter basis. 2/
.@thierrybaudet started yesterday by openly celebrating Dutch colonial past (followed by applause). He has also repeatedly referred to (neo)classical architecture and music as the pinnacle of 'our' civilisations (a traditional fascist talking point) 3/
Read 24 tweets
[1] Veel gutmenschen zien met leedvermaak toe hoe, in hun woorden, Forum voor Democratie de #PVV “leeg eet”. De welbespraakte Thierry Baudet slaagt erin om, wat veel politici van de gevestigde orde maar niet lukte, de PVV uit te hollen. Tenminste zo zien veel linkse mensen dat.
[2] En daar genieten die politiek-correcten intens van, gezien alle berichten, columns, commentaren, tweets, etc. over dit onderwerp. “Halleluja! Eindelijk zijn we van die nare Wilders af.” Die verwachting en hoop klinkt door in al hun reacties.
[3] Wat ze echter niet snappen is, dat wat iedereen met een gezonde dosis verstand wel ziet, namelijk dat het voor de juichende linkse massa een pyrrusoverwinning zal blijken te zien. Dat zit zo:
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!