Discover and read the best of Twitter Threads about #boerenopstand

Most recents (18)

Okay. Boerenzoon en homo. En gisteren stonden er #protestboeren bij de #prideamsterdam2022 Canal Parade. Normaal zijn hun teksten al niet om aan te horen, met valse plattelandsromantiek, erfrechtdogma’s en onvervalst egocentrisme. Maar hier gingen ze een nieuwe grens over. 🧵
‘Farmers care about the LGBTQIA+ community - do you care about us?’ @bosbasman schreef er bij: ‘als je ooit in Overijssel hebt gewoond dan weet je dat dit onzin is.’ Voeg daar maar aan toe ‘Friesland’. En eigenlijk geldt dit voor de hele wereld.
Nee. Jullie hebben nooit geen ene zak gegeven om LHBTQ+. Waarom denk je dat ‘wij’ ons concentreren in de grote steden? Omdat het op het platteland vaak niet te harden is als gay. “Alle boeren zijn homo” - does that ring a bell? Gescheld met 'homo'? Want 'homo' is zo'n belediging?
Read 18 tweets
Ah ja, dus #burgerterroisten zijn wel oké volgens de pro-onderwerping-aan-de-staat en pro-burgerlijkheid zogenaamde anti-#trekkerterroristen... 🥱

(Overigens vraag ik me af of dit wel waar is en er niet sprake is van een technisch mankement o.i.d. waardoor er brand is ontstaan)
Screenshot:
Wat ik al vermoeden. Het gaat vrijwel zeker om een technisch mankement waardoor de trekker in brand vloog. De sujet probeert gewoon de sentimenten op te ruien. Dit zegt veel zo niet alles over dit soort anti-boeren pro-staat extremisten.

#boerenprotest #boerenopstand
Read 4 tweets
Veel mensen zien de #boerenopstand, die extreemrechts wil verbreden tot een #Burgeropstand, het verzet tegen #klimaatcrisis, corona met lede ogen aan.
Er is sprake van een diepe crisis in de democratie.
Vergelijking met de situatie in de Weimar-republiek dringt zich op
Toch zijn die protesten niet het kernprobleem. Ze zijn het symptoom voor de erosie van het politieke midden, de verharding in de politieke arena, het populisme, een falende overheid.
En daar komt de vergelijking met de Weimarer-republiek.
Ik citeer Benjamin Carter Hett...
...Benjamin Carter Hett analyseert in zijn studie "De dood van de democratie" over de teloorgang van de eerste democratische republiek in Duitsland de opkomst van het populisme gerepresenteerd door de NSDAP van Hitler
Read 7 tweets
De aanbevelingen vanuit inhoudelijk #stikstof onderzoek in 2020. (Vooral toegespitst op voorkoming van de huidige #boerenopstand).

Auteurs @GRotgers & @zijlstrars

Retweet = 👍🙏

Bron: drive.google.com/file/d/1cjDBWR… ImageImageImageImage
Read 6 tweets
De beschuldigingen van het Robert Lansing Institute (IGTDS) @IGTDS1 over Thierry Baudet en het regime van Poetin liegen er niet om.
𝘛𝘩𝘪𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘉𝘢𝘶𝘥𝘦𝘵 𝘬𝘳𝘦𝘦𝘨 𝘨𝘦𝘭𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘙𝘶𝘴𝘴𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘢𝘮𝘣𝘢𝘴𝘴𝘢𝘥𝘦 𝘪𝘯 𝘕𝘦𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘯𝘥.
Aan het naar een voormalig Minister van Buitenlandse Zaken van de VS genoemde Robert Lansing Institute zijn vooraanstaande Rusland kenners en voormalige Inlichtingenmensen.
Hun conclusie is dat de Russische inlichtingendienst Thierry Baudet rekruteerde in ruil voor geld en vuil.
"Moskou heeft zich ten doel gesteld om door het evenement van FvD het Westen en de Verenigde Staten de schuld te geven van de oorlog in Oekraïne , en te voorkomen dat Nederland militaire hulp verleent aan Oekraïne."
Robert Lansing Institute (IGTDS) @IGTDS1
Read 5 tweets
🇳🇱 Netherlands in revolt! #DutchFarmers #NoFarmersNoFood #BoerenProtest #BoerenOpstand #BoerenProtesten
🇳🇱🍻 Wait for it!
Read 4 tweets
#SkyNewsAustralia 6/7/22

Canadese premier #JustinTrudeau en de Nederlandse premier #MarkRutte "golden pin-up boys" voor #KlausSchwab en de globalistische fantasten van het #WorldEconomicForum
Montage door #RebelNews van het plan van #MarkRutte om de agenda van '#theGreatReset' uit te voeren.
Ook beschreven in het boek van #KlausSchwab waarbij de psychopate aartsleugenaar beweerde dat boek niet te kennen.
⬆️
Het geheugen, de #politiek en moraal van #MarkRutte werkt elke dag anders.
De inhoud van z'n briefje aan #KlausSchwab van de vorige dag kan verschillen met z'n opvattingen van vandaag.
Maar z'n fascistische en perverse agenda staat als een #WEF-huis.

Read 14 tweets
5/7/22 - boeren gericht beschoten door politie @GideonvMeijeren @mariannezw
5/7/22 - wie heeft de politie geïnstrueerd met scherp op onze boeren te schieten @Het_OM @DilanYesilgoz @DG_Akerboom @GideonvMeijeren
29/6/22 - Berouw komt na de zonde. Heeft u nu uw zin @suzantepas? #nietvergeten @UvA_Amsterdam
Read 10 tweets
Putin pointed to the effects of unlimited money printing by central banks and Malthusian ‘green’ policies imposed in the West, as the major causes of inflation. Net-zero policies are about deindustrialization. #TrotsOpDeBoer #ProudOfTheFarmer #NoFarmersNoFood #DutchFarmers
#NoFarmersNoFood #boerenopstand #FarmersProtest #DutchFarmers
#NoMilkToday #NoFarmersNoFood #boerenprotest #DutchFarmers
Read 7 tweets
Even een draadje over mijn positie binnen de problemen van de #boeren #boerenprotest #boerenopstand
Ik ben huisarts. Maandagochtend staat mijn spreekuur al vol met mensen bij wie in ieder geval het lang uitstellen van zorg een probleem is. Even kan wel, maar als ik er morgen ...
...niet om 8 uur zit, krijgen we toch een vertraging uitstel van processen. Dat zal niet meteen doden (hoop ik ) tot gevolg hebben, maar zet de toch al noodlijdende zorg wel onder druk. Nu ben ik huisarts en dus uitgenodigd om over de vluchtstrook te rijden en mijn verhaal...
Staaldraadje 3:
...te doen. Maar ik heb ook assistentes en een praktijkondersteuner. Zonder hen kan ik niet. Tevens ben ik afhankelijk van de koerier van het lab, die maandagochtend komt om laboratoriummateriaal te halen en naar het lab te brengen. Zonder hen komen uitslagen...
Read 14 tweets
De meeste mensen zien de #boerenopstand, die extreemrechtse krachten willen verbreden tot een #Burgeropstand, met lede ogen aan.
Er is echter sprake van een diepe crisis in de democratie.
Vergelijking met de situatie in de Weimar-republiek dringt zich op.
De rode vlag moet uit. Image
Terecht schrijft Hubert Smeets: "Nederland is geen Weimarrepubliek. De natie heeft een mooie democratische geschiedenis en kampt niet met de nasleep van een verwoestende oorlog.
@hubertsmeets: "Maar dat er iets rot in het koninkrijk, is onloochenbaar." Image
Toch zijn de boerenprotesten niet het kernprobleem. Ze zijn het symptoom voor de erosie van het politieke midden, de verharding in de politieke arena, het populisme, een falende overheid.
En daar komt de vergelijking met de Weimarer-republiek.
Ik citeer Benjamin Carter Hett... Image
Read 8 tweets
Ik vind het echt schokkend om te zien hoe de politiek en een aantal BN-ers zich verontwaardigd uitlaten en in koor 'onacceptabel' roepen.

Waarom? Nou, hierom, de staat van Nederland.

👇🧵 #boerenopstand 1/18
Maanden zijn politici als Klaver, Sjoerdsma, Kuiken, Paternotte, van der Lee, Kroger, de Groot ea bezig om een Groene Waas over Nederland te leggen. Mensen worden voortdurend uitgedaagd en geïrriteerd door een continue tweet diarree over #stikstof en halvering van de veestapel.
Reageren op serieuze vragen doen ze niet. Ik heb Kroger, van der Lee en anderen die mij niet geblokt hebben, serieuze vragen gesteld. Kroger zelfs 25 keer dezelfde. De reactie die ik kreeg was, 'wat was je vraag?' Politici weten niet wat de social in social media betekent.
Read 20 tweets
1/6 Waar ik vannacht wakker van lag: dat wij boeren ons zó hebben laten ophitsen door personen en politici die ons uit pure stemmingmakerij voorhouden dat ons bestaansrecht verdwijnt. Het beleid vertalen als: alle boeren moeten weg. Dat na de boeren de burgers aan de beurt zijn.
2/6 Wij boeren, maar ook de politici, weten al jaren dat de huidige situatie niet houdbaar is. Dat er niet te veel boeren, maar wel degelijk te veel vee is in grote delen van ons kleine landje. Ongezond voor mens, dier en natuur. Maar geen regering die zich eraan wilde branden.
3/6 Na het probleem jarenlang genegeerd te hebben, (uit angst voor stemmenverlies maar ook om economische reden, want het verdient zo goed aan al die hardwerkende, veel investerende en geld lenende boeren) staan we nu allemaal met de rug tegen de muur: boeren èn beleidsmakers.
Read 6 tweets
Een regering, kan niet zomaar een reden opvoeren om Nederlanders van hun land te jagen en hun erfgoed in beslag te nemen. Zeker als die reden aantoonbaar van geen kanten klopt. Brandnetels, huizenbouw of "dat is nu eenmaal zo" zijn geen redenen.
#boerenopstand is #burgeropstand
Als we niet de komende tijd heel duidelijk maken aan Den Haag en Brussel, dat we hun spel doorhebben en het niet accepteren, zijn na de boeren onze nog CO2 uitademende ouders aan de beurt in hun koophuis. En daarna wij.
Daarom zeg ik
#boerenopstand is #burgeropstand
Het is niet alleen boerenbelang. Dit zuur bijt net zolang door, tot iedereen is onteigend.

Neem het aan van iemand die steeds te laat gelijk krijgt.

Back off Rutte. We zien wat je doet.
Read 4 tweets
#apenpokken

Even een suggestie: Als je niet wilt dat je kinderen in het ziekenhuis komen en de rest van hun leven met littekens of verminderd zicht moeten leven, dan zou ik aanraden om apenpokken in te dammen nu het nog kan.

Voorlopig geen pride parades, saunas & bars sluiten.
100% van de doden en 98% van de zware gevallen in Congo tussen 1970 en 1984 waren KINDEREN. Dit is geen corona, dit gaat je kinderen ziek maken mensen. Het is in kinderen VEEL AGGRESSIEVER dan in jonge homo mannen. Kom in actie. Word boos. #boerenopstand #persconferentie
RIVM heeft gemeld dat het eerste kind is besmet, ze weten niet hoe. Bij jonge mannen komt 10% in het ziekenhuis hiermee, bij corona is dat zo'n 1 op de 25,000. HET IS EEN VEEL GEVAARLIJKER VIRUS. En het begint nu je kinderen te infecteren. Ga je dat echt pikken?
Read 5 tweets
Waarom twitter ik zo veel over #boerenopstand en #trekkertuig - omdat ik er wakker van lig. Omdat ik me zorgen maak over mijn boerenfamilie, die ik graag een zinnige en gezonde toekomst gun, zonder teveel zorgen en met de achting die ze verdienen. In een gezond Nederland. Draad.
Ik ben boerenzoon en ik ben vegetariër. Ik kom uit Friesland en woon in Amsterdam. Ik werkte op de boerderij in mijn jeugd en ken de dossiers tamelijk goed. Wat stikstof betreft: dit weten we al 20 jaar, en eigenlijk al 50, en het is brutaal genegeerd.
Met name door de politiek - we hebben nota bene een heel ministerie voor deze sector - maar ook door de miljardenindustrie die de agrarische sector in Nederland is. De lobbyisten grossieren in smoke and mirrors, spiegels en kralen. Terwijl de kern van begin af aan helder was.
Read 21 tweets
Aanleiding voor #boerenprotesten #boerenopstand is de kaart uit de #startnotitie van @MinisterNenS Hoe is deze kaart tot stand gekomen? Daar hebben de #boeren zonder het te weten flink aan meegeholpen. Draadje 🧵1/
rijksoverheid.nl/documenten/kam…
Dat wás te lezen op deze website emissieregistratie.nl/erpubliek/docu…
Echter, een dag nadat #boeren hier vragen over gingen stellen, ging de website 'toevallig' opeens op zwart: pagina niet gevonden.... Gelukkig hebben we de plaatjes nog #boerenopstand #boerenprotesten #stikstof #data
Emissieregistratie vormt de basis voor de #boerenwegveegkaart van @MinisterNenS
Voor #melkveehouders 3 opvallende zaken: er wordt gebruik gemaakt van data uit #kringloopwijzer data van @Qlip_BV en data van @Eurofins_AgroNL en alnn.nl. En @ZuivelNL faciliteert...
Read 14 tweets
De underkuverbrigade dacht vandaag dat de boeren te dom waren om hen aan de oortjes te herkennen. Begrijpt niet dat om als boer in Nederland je huid te moeten inzetten een intelligentie is vereist die haar weerga niet kent.
Halveer de veestapel en je halveert de bijdrage aan het BNP en de waarde van de hele sector . Waar haalt de regering de miljarden vandaan om dat allemaal te compenseren? #Verelendung #boerenprotest #boerenopstand
Die boerenbedrijven opereren op een kleine marge. Ze moeten steeds investeren om aan steeds veranderende wetgeving te voldoen. Subsidies vallen straks weg, hoe zit het met hun schulden? Worden die ook gecompenseerd?
Read 13 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!