Discover and read the best of Twitter Threads about #boerenopstand

Most recents (13)

Ongehoord Nederland is een voorbeeld van de onachtzaamheid waarmee Nederland met de democratie omgaat.
Forum, treedt op als spreekbuis van Poetin, de vice-voorzitter van de Tweede Kamer Bosma Raisa Blommestijn in bescherming.
Wie beschermt de democratie nog?
๐Ÿงต Image
Net als in de Republiek van Weimar is de democratie in Nederland in gevaar.
En net als toen sluiten velen de ogen voor dat gevaar.
De #boerenopstand, het verzet tegen #klimaatcrisis, #coronamaatregelen, de steun aan Poetin verenigt extreem rechts in de aanval op onze vrijheid. Image
De toegenomen macht van extreemrechts wordt veroorzaakt door de erosie van het politieke midden, het falen van de politiek bij een aantal grote dossiers en de blindheid voor het gevaar van het populisme.
De Weimarer Republiek anno 2022 ImageImage
Read 7 tweets
Read 3 tweets
Ah ja, dus #burgerterroisten zijn wel okรฉ volgens de pro-onderwerping-aan-de-staat en pro-burgerlijkheid zogenaamde anti-#trekkerterroristen... ๐Ÿฅฑ

(Overigens vraag ik me af of dit wel waar is en er niet sprake is van een technisch mankement o.i.d. waardoor er brand is ontstaan)
Screenshot:
Wat ik al vermoeden. Het gaat vrijwel zeker om een technisch mankement waardoor de trekker in brand vloog. De sujet probeert gewoon de sentimenten op te ruien. Dit zegt veel zo niet alles over dit soort anti-boeren pro-staat extremisten.

#boerenprotest #boerenopstand
Read 4 tweets
Veel mensen zien de #boerenopstand, die extreemrechts wil verbreden tot een #Burgeropstand, het verzet tegen #klimaatcrisis, corona met lede ogen aan.
Er is sprake van een diepe crisis in de democratie.
Vergelijking met de situatie in de Weimar-republiek dringt zich op
Toch zijn die protesten niet het kernprobleem. Ze zijn het symptoom voor de erosie van het politieke midden, de verharding in de politieke arena, het populisme, een falende overheid.
En daar komt de vergelijking met de Weimarer-republiek.
Ik citeer Benjamin Carter Hett...
...Benjamin Carter Hett analyseert in zijn studie "De dood van de democratie" over de teloorgang van de eerste democratische republiek in Duitsland de opkomst van het populisme gerepresenteerd door de NSDAP van Hitler
Read 7 tweets
De beschuldigingen van het Robert Lansing Institute (IGTDS) @IGTDS1 over Thierry Baudet en het regime van Poetin liegen er niet om.
๐˜›๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜บ ๐˜‰๐˜ข๐˜ถ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜™๐˜ถ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ด๐˜ด๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜•๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ.
Aan het naar een voormalig Minister van Buitenlandse Zaken van de VS genoemde Robert Lansing Institute zijn vooraanstaande Rusland kenners en voormalige Inlichtingenmensen.
Hun conclusie is dat de Russische inlichtingendienst Thierry Baudet rekruteerde in ruil voor geld en vuil.
"Moskou heeft zich ten doel gesteld om door het evenement van FvD het Westen en de Verenigde Staten de schuld te geven van de oorlog in Oekraรฏne , en te voorkomen dat Nederland militaire hulp verleent aan Oekraรฏne."
Robert Lansing Institute (IGTDS) @IGTDS1
Read 5 tweets
#SkyNewsAustralia 6/7/22

Canadese premier #JustinTrudeau en de Nederlandse premier #MarkRutte "golden pin-up boys" voor #KlausSchwab en de globalistische fantasten van het #WorldEconomicForum
Montage door #RebelNews van het plan van #MarkRutte om de agenda van '#theGreatReset' uit te voeren.
Ook beschreven in het boek van #KlausSchwab waarbij de psychopate aartsleugenaar beweerde dat boek niet te kennen.
โฌ†๏ธ
Het geheugen, de #politiek en moraal van #MarkRutte werkt elke dag anders.
De inhoud van z'n briefje aan #KlausSchwab van de vorige dag kan verschillen met z'n opvattingen van vandaag.
Maar z'n fascistische en perverse agenda staat als een #WEF-huis.

Read 14 tweets
Even een draadje over mijn positie binnen de problemen van de #boeren #boerenprotest #boerenopstand
Ik ben huisarts. Maandagochtend staat mijn spreekuur al vol met mensen bij wie in ieder geval het lang uitstellen van zorg een probleem is. Even kan wel, maar als ik er morgen ...
...niet om 8 uur zit, krijgen we toch een vertraging uitstel van processen. Dat zal niet meteen doden (hoop ik ) tot gevolg hebben, maar zet de toch al noodlijdende zorg wel onder druk. Nu ben ik huisarts en dus uitgenodigd om over de vluchtstrook te rijden en mijn verhaal...
Staaldraadje 3:
...te doen. Maar ik heb ook assistentes en een praktijkondersteuner. Zonder hen kan ik niet. Tevens ben ik afhankelijk van de koerier van het lab, die maandagochtend komt om laboratoriummateriaal te halen en naar het lab te brengen. Zonder hen komen uitslagen...
Read 14 tweets
De meeste mensen zien de #boerenopstand, die extreemrechtse krachten willen verbreden tot een #Burgeropstand, met lede ogen aan.
Er is echter sprake van een diepe crisis in de democratie.
Vergelijking met de situatie in de Weimar-republiek dringt zich op.
De rode vlag moet uit. Image
Terecht schrijft Hubert Smeets: "Nederland is geen Weimarrepubliek. De natie heeft een mooie democratische geschiedenis en kampt niet met de nasleep van een verwoestende oorlog.
@hubertsmeets: "Maar dat er iets rot in het koninkrijk, is onloochenbaar." Image
Toch zijn de boerenprotesten niet het kernprobleem. Ze zijn het symptoom voor de erosie van het politieke midden, de verharding in de politieke arena, het populisme, een falende overheid.
En daar komt de vergelijking met de Weimarer-republiek.
Ik citeer Benjamin Carter Hett... Image
Read 8 tweets
Ik vind het echt schokkend om te zien hoe de politiek en een aantal BN-ers zich verontwaardigd uitlaten en in koor 'onacceptabel' roepen.

Waarom? Nou, hierom, de staat van Nederland.

๐Ÿ‘‡๐Ÿงต #boerenopstand 1/18
Maanden zijn politici als Klaver, Sjoerdsma, Kuiken, Paternotte, van der Lee, Kroger, de Groot ea bezig om een Groene Waas over Nederland te leggen. Mensen worden voortdurend uitgedaagd en geรฏrriteerd door een continue tweet diarree over #stikstof en halvering van de veestapel.
Reageren op serieuze vragen doen ze niet. Ik heb Kroger, van der Lee en anderen die mij niet geblokt hebben, serieuze vragen gesteld. Kroger zelfs 25 keer dezelfde. De reactie die ik kreeg was, 'wat was je vraag?' Politici weten niet wat de social in social media betekent.
Read 20 tweets
1/6 Waar ik vannacht wakker van lag: dat wij boeren ons zรณ hebben laten ophitsen door personen en politici die ons uit pure stemmingmakerij voorhouden dat ons bestaansrecht verdwijnt. Het beleid vertalen als: alle boeren moeten weg. Dat na de boeren de burgers aan de beurt zijn.
2/6 Wij boeren, maar ook de politici, weten al jaren dat de huidige situatie niet houdbaar is. Dat er niet te veel boeren, maar wel degelijk te veel vee is in grote delen van ons kleine landje. Ongezond voor mens, dier en natuur. Maar geen regering die zich eraan wilde branden.
3/6 Na het probleem jarenlang genegeerd te hebben, (uit angst voor stemmenverlies maar ook om economische reden, want het verdient zo goed aan al die hardwerkende, veel investerende en geld lenende boeren) staan we nu allemaal met de rug tegen de muur: boeren รจn beleidsmakers.
Read 6 tweets
Een regering, kan niet zomaar een reden opvoeren om Nederlanders van hun land te jagen en hun erfgoed in beslag te nemen. Zeker als die reden aantoonbaar van geen kanten klopt. Brandnetels, huizenbouw of "dat is nu eenmaal zo" zijn geen redenen.
#boerenopstand is #burgeropstand
Als we niet de komende tijd heel duidelijk maken aan Den Haag en Brussel, dat we hun spel doorhebben en het niet accepteren, zijn na de boeren onze nog CO2 uitademende ouders aan de beurt in hun koophuis. En daarna wij.
Daarom zeg ik
#boerenopstand is #burgeropstand
Het is niet alleen boerenbelang. Dit zuur bijt net zolang door, tot iedereen is onteigend.

Neem het aan van iemand die steeds te laat gelijk krijgt.

Back off Rutte. We zien wat je doet.
Read 4 tweets
Aanleiding voor #boerenprotesten #boerenopstand is de kaart uit de #startnotitie van @MinisterNenS Hoe is deze kaart tot stand gekomen? Daar hebben de #boeren zonder het te weten flink aan meegeholpen. Draadje ๐Ÿงต1/
rijksoverheid.nl/documenten/kamโ€ฆ
Dat wรกs te lezen op deze website emissieregistratie.nl/erpubliek/docuโ€ฆ
Echter, een dag nadat #boeren hier vragen over gingen stellen, ging de website 'toevallig' opeens op zwart: pagina niet gevonden.... Gelukkig hebben we de plaatjes nog #boerenopstand #boerenprotesten #stikstof #data
Emissieregistratie vormt de basis voor de #boerenwegveegkaart van @MinisterNenS
Voor #melkveehouders 3 opvallende zaken: er wordt gebruik gemaakt van data uit #kringloopwijzer data van @Qlip_BV en data van @Eurofins_AgroNL en alnn.nl. En @ZuivelNL faciliteert...
Read 14 tweets
De underkuverbrigade dacht vandaag dat de boeren te dom waren om hen aan de oortjes te herkennen. Begrijpt niet dat om als boer in Nederland je huid te moeten inzetten een intelligentie is vereist die haar weerga niet kent.
Halveer de veestapel en je halveert de bijdrage aan het BNP en de waarde van de hele sector . Waar haalt de regering de miljarden vandaan om dat allemaal te compenseren? #Verelendung #boerenprotest #boerenopstand
Die boerenbedrijven opereren op een kleine marge. Ze moeten steeds investeren om aan steeds veranderende wetgeving te voldoen. Subsidies vallen straks weg, hoe zit het met hun schulden? Worden die ook gecompenseerd?
Read 13 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!