Discover and read the best of Twitter Threads about #boerenprotesten

Most recents (20)

Een (ietwat lang uitgevallen) draadje over het #boerenleven. 🧵
Dat leven is al lang niet meer zo romantisch als ons wordt voorgehouden. In programma's als BZV of in reclames wordt de boer neergezet als een ware held die onze levens redt met zijn voedsel. #boeren 1/35
Dat imago is voor een groot deel onjuist, de praktijk is grimmiger. De hardwerkende boer die met zijn riek over zijn akkers wandelt terwijl de zon opkomt, of zijn tevreden koeien met de hand melkt, zijn beelden uit een ver verleden. 2/35
Op de pakken vla en verpakkingen met vlees worden ons blije koeien getoond, in een landschap vol met bloemen. Deze prachtige, aantrekkelijke beelden worden ons niet zomaar gepresenteerd. Daar zit een reden achter. Die reden is de gemonopoliseerde geldmachine van Big Agro. 3/35
Read 37 tweets
@lientje1967 Karin heeft hier toch wel degelijk een punt mevr. van der Plas. Ik woon midden in 't boerenland en zie het om mij heen. Er ligt in onze supermarkten groenten uit Kenia, Israel, fruit uit Tunesie, Spanje, vlees uit Polen, Brazilie, etc. Dat staat gewoon op de verpakkingen. 🧵1/11
@lientje1967 Ruim 75% van onze voedselvoorziening komt uit het buitenland. Dat terwijl wij 83% van onze eigen productie exporteren. Deze cijfers zijn allemaal openbaar, en met een beetje googelen eenvoudig terug te vinden. Dit is natuurlijk enorm scheef. Maar daar zit een reden achter. 2/11
@lientje1967 Die reden is de groot-kapitalistische Agro industrie, de megalomane geldmachines in de keten, ná de boeren. Voedermengers, vervoersbedrijven, tussenhandel en uiteindelijk grote supermarktketens. Precies die bedrijven waarvoor u lobbyt. De boeren verdienen geen cent hieraan. 3/11
Read 15 tweets
#Goedemorgen Wakker worden met de grootste vlag ooit 1500 m2!
Elke dag een boerenvlag @Maassluis
#boerenprotesten
De allergrootste vlag op z’n kop, ooit in Nederland gemaakt. Deze is vannacht uitgerold om de Nederlandse boeren, tuinders en vissers een ongelofelijke steun in de rug te geven en om nogmaals heel erg duidelijk een statement tegen het falende Haagse beleid af te geven. (1)
Dat de huidige regering in Den Haag alleen maar voor problemen zorgt en niks oplost.

De vlag is vannacht bevestigd aan de dijk bij:

Lely Industries N.V.
Cornelis van der Lelylaan 1
3147 PB MAASSLUIS
(2)
Read 4 tweets
Er was de afgelopen tijd wat aandacht @nrc over de vraag of de #boerenprotesten nu vergelijkbaar waren met de 'deplorables' in 'red states' ik ben best vatbaar voor een relatie tussen de bureaucratie van de overheid en de boosheid van populisme maar vond de analyse wel slordig.
Omgekeerde vlaggen = platteland = achtergesteld, klopt volgens mij niet. In het land can Maas en Waal hing het enige dagen vol vlaggen maar allemaal publieke ruimte. Als je de tuinen bekeek was het rond Opheusden 2 boeren en één woonhuis.
Omdat ik vandaag van Amsterdam naar Wageningen moest heb ik even een #flagcount gedaan. IJburg nul vlaggen. Ja een regenboogvlag maar die telt ff niet. Buitengebied dan: over de dijk naar Muiden. Nul vlaggen. Via de vecht kom je dan melkveeland in, daar wordt het anders.
Read 12 tweets
Dit is wel degelijk auto die verongelukte door obstakels #boerenprotesten en geen autowrak van eerder ongeluk.
Spie bevestigt me dat zowel 8-10-2021 als 27-7-2022 bedrijfsauto's van hen verongelukten.
Balken zijn er niet 'bijgesleept' maar opgeruimd.
m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf2021100…
Onderstaande claim is dus ook onwaar ❌.
Volgens Spie is dit wel degelijk de deze week verongelukte auto. De chauffeur bleef ongedeerd.
Twitteraar Manuel Belinfante is niet bekend bij het bedrijf. Zijn account is inmiddels verwijderd.
twitter.com/MGJBelinfante
N.B. Een eerdere versie van deze tweet heb ik verwijderd omdat er abusievelijk 21-10-2021 stond i.p.v. 8-10-2021. Ook heb ik de bron van de foto's bijgevoegd.
Read 8 tweets
Rusland doet er alles aan om onze democratie te ondermijnen.
Daarbij wordt niet alleen de partij van Thierry Baudet ingezet.
Deze analyse van Pro-Russische tweets toont aan dat meer extreemrechtse rechtse twitteraars Poetin steunen.
eooh.eu/articles/analy…
De pro-Russische tweets van Thierry Baudet zijn veelvuldig.
Ook ex-PVV-er Marcel de Graaff, nu Nederlands lid van de Europese parlement voor Forum voor Democratie laat zich niet onbetuigd.
De tweet van Marcel de Graaf legt een verband tussen Covid-19 en de oorlog in Oekraïne.
De #boerenprotesten waren in maart toen hij dit tweette nog niet zo dominant.
Read 8 tweets
#SkyNewsAustralia 6/7/22

Canadese premier #JustinTrudeau en de Nederlandse premier #MarkRutte "golden pin-up boys" voor #KlausSchwab en de globalistische fantasten van het #WorldEconomicForum
Montage door #RebelNews van het plan van #MarkRutte om de agenda van '#theGreatReset' uit te voeren.
Ook beschreven in het boek van #KlausSchwab waarbij de psychopate aartsleugenaar beweerde dat boek niet te kennen.
⬆️
Het geheugen, de #politiek en moraal van #MarkRutte werkt elke dag anders.
De inhoud van z'n briefje aan #KlausSchwab van de vorige dag kan verschillen met z'n opvattingen van vandaag.
Maar z'n fascistische en perverse agenda staat als een #WEF-huis.

Read 14 tweets
De manier waarop Gideon van Meijeren politieke munt probeert te slaan uit het #schieten door de Politie in Friesland op #boeren die de politie bedreigden roept herinneringen op aan de schandelijke rol van de NSB in 1938 bij de zaak Oss.
In de hoofdrol Rost van Tonningen.
🧵 ImageImage
De zaak Oss in 1938 was een onverkwikkelijke zaak waarbij de katholieke minister van Justitie zijn boekje te buiten leek te zijn gegaan toen hij een speciale brigade van de Marechaussee in Oss de opsporingsbevoegdheid ontnam.
De affaire was voor de NSB een geschenk uit de hemel Image
De NSB kon zich in de Zaak Oss, net zoals FvD nu bij de #boerenprotesten, profileren als de stem van de Nederlandse volksziel.
De NSB-bladen repten "van corruptie, vriendjespolitiek en zedeloosheid (als) stuiptrekkingen van een doodziek stelsel dat op sterven na dood was". Image
Read 8 tweets
Volgens Politie Friesland zou een 🚜 hebben geprobeerd in te rijden op agenten en politieauto’s. Onze media noemt het waarschuwingsschoten.

Oordeel zelf.
#boereninopstand #boerenprotesten
Waarom je wapen richten op de 🧑‍🌾 in de 🚜?
Ik ben erg benieuwd naar de beelden dat 👨‍🌾🚜 doelbewust op agenten / auto’s zijn ingereden. Wie heeft deze?
Read 4 tweets
Draadje: Jan Bonte versus de Rutteaanse Sturmabteilung

Van het regime, haar helpers en nuttige idioten mogen wij geen vergelijkingen maken met de prelude naar de Tweede Wereldoorlog. Maar men kan er ook maar niet mee ophouden om de vergelijkingen aan ons op te dringen.

1/15
Al in 1921 richten Adolf Hitler de SA op. De zogenaamde Sturmabteilung. Dit waren niets meer of minder dan knokploegen die ten doel hadden om zijn toen nog zeer prille regime te beschermen tegen politieke tegenstanders. Maar meer nog om zijn tegenstanders te intimideren.

2/15
De SA was opgetrokken uit de misfits van de maatschappij. Mannen die feitelijk nergens goed voor waren maar wel erg negen naar het gebruik van geweld. En dat pasten ze dan ook rijkelijk toe om de tegenstanders uit te lokken tot geweld en er vervolgens hard op los te slaan.

3/15
Read 16 tweets
1/6 Waar ik vannacht wakker van lag: dat wij boeren ons zó hebben laten ophitsen door personen en politici die ons uit pure stemmingmakerij voorhouden dat ons bestaansrecht verdwijnt. Het beleid vertalen als: alle boeren moeten weg. Dat na de boeren de burgers aan de beurt zijn.
2/6 Wij boeren, maar ook de politici, weten al jaren dat de huidige situatie niet houdbaar is. Dat er niet te veel boeren, maar wel degelijk te veel vee is in grote delen van ons kleine landje. Ongezond voor mens, dier en natuur. Maar geen regering die zich eraan wilde branden.
3/6 Na het probleem jarenlang genegeerd te hebben, (uit angst voor stemmenverlies maar ook om economische reden, want het verdient zo goed aan al die hardwerkende, veel investerende en geld lenende boeren) staan we nu allemaal met de rug tegen de muur: boeren èn beleidsmakers.
Read 6 tweets
Aanleiding voor #boerenprotesten #boerenopstand is de kaart uit de #startnotitie van @MinisterNenS Hoe is deze kaart tot stand gekomen? Daar hebben de #boeren zonder het te weten flink aan meegeholpen. Draadje 🧵1/
rijksoverheid.nl/documenten/kam…
Dat wás te lezen op deze website emissieregistratie.nl/erpubliek/docu…
Echter, een dag nadat #boeren hier vragen over gingen stellen, ging de website 'toevallig' opeens op zwart: pagina niet gevonden.... Gelukkig hebben we de plaatjes nog #boerenopstand #boerenprotesten #stikstof #data
Emissieregistratie vormt de basis voor de #boerenwegveegkaart van @MinisterNenS
Voor #melkveehouders 3 opvallende zaken: er wordt gebruik gemaakt van data uit #kringloopwijzer data van @Qlip_BV en data van @Eurofins_AgroNL en alnn.nl. En @ZuivelNL faciliteert...
Read 14 tweets
Met #hetisklaar, de #boerenprotesten maar ook #woke is onze samenleving alleen maar verder aan het #polariseren. Ieder kiest voor zichzelf en de korte termijn. Schiet niet op en de Gideon’s, Thierry’s en Engel’s lachen zich suf. Moeilijke beslissingen blijven uit 🧵
En er zijn tal van serieuze problemen. Meest bevochten nu #stikstof en #corona maar denk ook aan de crisis in het #onderwijs en de #zorg, (institutioneel) #racisme, #metoo en de #klimaatcrisis. En ja ik weet dat ik zaken mis. Zaken die ons soms allemaal raken en soms deels.
Om dingen te veranderen moeten er beslissingen gemaakt worden. Iets waar onze politiek sowieso niet sterk in is (we polderen lekker door). Maar is dat hun schuld of verlammen we zelf voortgang? Als je er rationeel over nadenkt weet je dat sommige beslissingen pijn gaan doen.
Read 7 tweets
1/ Draadje. Een jaar aan #boerenprotesten, waar ik zelf ook betrokken bij geraakt ben. Nu met wat opmerkingen erbij. De stand van zaken over onze voedselzekerheid, natuur en meer.

rtvdrenthe.nl/nieuws/166206/…
2/ Op dit moment heeft Nederland veel en veel te weinig #landbouwgrond om de eigen bevolking te kunnen voeden. Nog meer landbouwgrond wegnemen is nogal riskant.

agraaf.nl/artikel/298794…
3/ Wereldwijd staat de zekerheid van genoeg eten in je buik onder druk. Eten wordt door velen als te vanzelfsprekend gezien. Nee, je warme maaltijd komt niet uit een fabriek onder je buurtsuper.

atlanticcouncil.org/blogs/geotech-…
Read 12 tweets
Boeren? Protesten? Legitieme bezwaren?

Of extreemrechtse milities die terroriseren? Een direct gevaar voor de rechtsstaat?

Laten we kijken naar hun acties, hun ideologie, hun organisatie en hun samenwerkingsverbanden.

Een draadje.
Acties? Ze gijzelden een agent.

google.com/amp/s/www.nu.n…
Ze gijzelden met groot materieel de volksvertegenwoordiging van Groningen, trokken de deur van het Provinciehuis af en brachten de Statenleden in gevaar, en veroorzaakten heel veel angst voor lijf en leden.

rtlnieuws.nl/nieuws/video/v…
Read 25 tweets
Nu de blauw-bruine coalitie gaat regeren in #Brabant hebben #VVD, #CDA, #FvD en #LokaalBrabant bestuurders nodig. Een draadje.
De #VVD houdt hoogstwaarschijnlijk vast aan de gedeputeerden Van der Maat (Financiën en OV) en Van Gruijthuijsen (Economie, Onderwijs en Europa). Portefeuilles kunnen evt gaan variëren. Beide zijn man, 39 en 47.
Wat het #CDA gaat doen is onduidelijk. Ondanks een veto van Oirschot en landelijk intern protest gaat het CDA opnieuw met uiterst rechts regeren - net als in 2010. Na het verraad van Thüringen door liberalen en christendemocraten rook de SZ heibel in NL.
sueddeutsche.de/politik/nordbr…
Read 16 tweets
In de @volkskrant stond een uitgebreid interview met @CasMudde, 'vermaard politiek wetenschapper en extreemrechtskenner.’
Moet dit een expert op het gebied van #populisme voorstellen?🤣
Nu op #Saltmines mijn analyse.👇
1/7
saltmines.nl/2019/11/16/pop…
@volkskrant @CasMudde Wie wel eens naar wetenschappelijke artikelen over #populisme heeft gezocht stuit op Mudde, maar in dit interview geeft hij blijk van een ongelooflijke #kokerblindheid
Toch wordt ieder die het etiket #populist opgeplakt krijgt met de stellingen van Mudde geconfronteerd.
2/7
@volkskrant @CasMudde Daarom is het nuttig om eens een paar van zijn uitspraken te bekijken.
Bijvoorbeeld over de #gewelddadigeburger die zich manifesteert bij de #boerenprotesten en het #sinterklaasfeest.
Hoe is deze #rechtsradicalepopulist zo sterk geworden?
U raadt het nooit😏Dankzij de #media
3/7
Read 7 tweets
So, weiter gehts mit Teil 2 von vermutlich 4. Eigentlich war der Protest am 01.10 relativ erfolglos. Das Landwirtschaftsministerium hat klar gestellt, dass der Aufkauf der Landwirtschaftlichen Fläche rein auf freiwilliger Basis passieren solle. #boerenprotesten #agractie V2
Bevor wir zu den Protesten in den Provinzen kommen, erst eine kurze Einführung in die NL-Gesetzgebung. First things First: Die Niederlande sind ein zentralistischer Staat mit 12 Provinzen. Die meiste Gesetzgebung passiert auf Landesebene, aber auch Gemeinden haben viele Rechte.
Die Provinzen sind vor allem für die Umsetzung von landesweiten Gesetzen und für Verwaltungsaufgaben wie Widmung von öffentlichen Raum und Genehmigungen aller Art. Auch 'Naturaufgaben' liegen direkt in der Verantwortung der Provinzen.
Read 17 tweets
Na gut, dann gehen wirs halt mal an. Auf Wunsch von @LaVieVagabonde und @luca hier eine kurze Zusammenfassung der #boerenprotesten (Bauernproteste). Ich werd alles so gut wie möglich mit Quellen versehen, davon gibts leider nicht all zu viel auf Deutsch/Englisch. Aber schaffen ma
@LaVieVagabonde @luca Fangen wir einfach mal historisch an (ist ja immer beliebt). Es ist nicht zum ersten Mal, dass die Bauern aus dem ganzen Land nach Den Haag (nicht Hauptstadt, aber Regierungssitz der Niederlande) kommen um zu protestieren. 1989/1990 gab es bereits Großdemos zu Förderungen CC0 WP
@LaVieVagabonde @luca Ausschlaggebend war, dass sowohl Den Haag als auch Brüssel beschlossen haben die Agrarförderung in Form eines Mindestabnahmepreises zurück zu ziehen. Neben der Aktion beim Parlament wurde auch die Rabobank (Raiffeisen en Boerenbank) besetzt. Der Protest war erfolglos.
Read 28 tweets
@Jeroen99271706 Deze mevrouw heeft gelijk. De NWO (Nieuwe Wereld Orde) is Agenda21. De transitie verloopt ook via onderwijs.

Agenda21

Charlotte Iserbyt, former senior policy advisor to the U.S. Department of Education and most important whistleblower!

@Jeroen99271706 De strijd die Trump in de VS lijkt te winnen wordt in Europa, en zeker in Nederland zonder dat de bevolking het door heeft in alle hevigheid gevoerd en door de strot van de burgers geduwd. In alle domeinen.
@Jeroen99271706 De NWO is bedacht door VN-Bilderberg

Global.

Dit is hoe de VN denkt:

Er moet een bewustzijns verandering optreden bij ALLE mensen.
En dat willen ze bereiken o.m. door de SGD'S en NGO'S, stuurgroepen en zeeën vol subsidies.

gdrc.org/u-gov/global-n…
Read 29 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!