Discover and read the best of Twitter Threads about #brabant

Most recents (10)

Vanwege een groot drugsonderzoek zijn politie, FIOD en Belastingdienst bezig met een actiedag op tientallen locaties in #Brabant en daarbuiten. Later vanmiddag volgt een update over de actie. Volg ons via dit account voor meer informatie. Image
In #Eindhoven en omgeving vinden oa. op de Heezerweg, Castiliëlaan en Breslaan zoekingen plaats. Het bosgebied Heezerweg maakt deel uit van het zoekgebied en is afgesloten voor publiek en media. Dit is een ordemaatregel van de Rechter-Commissaris. Image
Drones zijn sowieso niet toegestaan in het gebied bij #Eindhoven Airport; dit is aangewezen als 'no fly zone'.
Read 10 tweets
For our int. readers:
(THREAD) Soldier on the run in #Belgium / #Netherlands:
#Leopoldsburg a soldier stole a rocket launcher, a machine gun & a short weapon from barracks & apparently planned an #assassination of a well-known #virologist. #terrorism #nazis #army 1/
According to information, the man is a professional soldier stationed in #Peutie in Flemish #Brabant & living in #Limburg. He is said to be armed with a rocket launcher, a machine gun & a pistol. The soldier is also said to be wearing a bulletproof vest. 3/
Read 20 tweets
Soldat in #Belgien / #Niederlanden auf der Flucht: #Leopoldsburg hat ein Soldat eine #Panzerabwehrhandwaffe, eine #Maschinenpistole & eine #Kurzwaffe aus der #Kaserne entwendet & plante offenbar ein #Attentat auf einen bekannten #Virologen. #terrorism hln.be/leopoldsburg/l…
Nach Informationen ist der Mann ein Berufssoldat, der in #Peutie im flämischen #Brabant stationiert ist & in #Limburg lebt. Er soll mit einem #Raketenwerfer, einer #Maschinenpistole & einer #Pistole bewaffnet sein. Der Soldat soll auch eine kugelsichere Weste tragen. 2/x
Der Soldat soll rechtsextreme Sympathien haben und zuvor Drohungen geäußert haben, unter anderem an die Adresse des Virologen Marc Van #Ranst. Ranst und seine Familie wurden an einen sicheren Ort gebracht, bis der Soldat gefunden wird. 3/x
Read 9 tweets
Hoewel ik er niet meer over schrijf, toch even over politiek in #Brabant. Als ik zie waar Baudet de laatste dagen mee bezig is, kan ik me werkelijk niet voorstellen dat de coalitie van VVD, CDA en FvD houdbaar blijft. Let wel: ik zeg dit niet snel en zelfs voor het eerst. (1/12)
Toen de coalitie een klein jaar geleden tot stand kwam, vonden sommigen dat we als Brabantse krant(en) steviger stelling moesten nemen tegen een coalitie met FvD. Ik was - en ben - het daar niet mee eens. De situatie was toen nog wezenlijk anders. (2/12)
Natuurlijk had Baudet al ettelijke filosofische flirts met extreemrechts achter de rug. Hij was dan ook al bij de start van de coalitie een groot potentieel risico. Ik begrijp dan ook zeker dat veel partijen niet met Forum wilden samenwerken in Brabant. (3/12)
Read 12 tweets
De online statenvergadering in #Brabant is nu begonnen. Ik zal hieronder in beginsel vooral inhoudelijk verslag doen over stikstof en stallen. Maar als er dingen gebeuren rondom FvD hoort u het natuurlijk ook (zie draadje voor uitleg).

Op dit moment wordt geĂŻnventariseerd wie er allemaal aanwezig zijn. Dat is online vrij tijdrovend. Er zijn vooralsnog geen bijzonderheden: alle FvD-statenleden lijken gewoon present.
We gaan het nu hebben over het aanpassen van de datum waarop veehouders aan strengere milieu-eisen moeten voldoen naar 2024. Vijftien maanden later dan de eerder geplande deadline van okt. 2022. Dit was de primaire reden voor de politieke crisis van vorig jaar.
Read 45 tweets
Terwijl FvD in het hele land op zijn grondvesten trilt en er in allerlei provincies statenleden opstappen (of juist niet), blijft het in #Brabant stil. Provinciale straten vergaderen vandaag en @FvDNoordBrabant vergadert doodleuk mee alsof er niets aan de hand is. Draadje. (1/15)
Dat Forum zich zo stil mogelijk houdt, is niet gek. Ze hebben een zwaarbevochten deelname aan de coalitie te verliezen. Die positie is eigenlijk alleen (mogelijk) te handhaven als ze nu zo veel mogelijk iedereen (en elkaar) te vriend houden. (2/15)
Er zijn bij Forum nu min of meer drie lijnen: de lijn van de opgestapte prominenten, de lijn-Baudet en de lijn van het bestuur en de Europese fractie. We lopen de verschillende scenario's even langs. (3/15)
Read 16 tweets
Livedraadje over Brabantse stikstofaanpak, die nu aan provinciale staten wordt toegelicht. Doordat de stream niet werken, val ik nu middenin een verhaal. Dat is jammer en lastig, maar ik zal hieronder live verslag proberen te doen. #Brabant
Brabant volgt Rijksbeleid om de 'stikstofdeken' te verminderen, legt beleidsmedewerker uit. Maar doet daar ook een aantal aanvullingen op. Het RIVM gaat aan de slag om te berekenen wat al het Rijks- en provinciebeleid landelijk betekent. Want maatregelen werken ook op elkaar in.
Nu worden maatregelen per sector (landbouw, vervoer, consumenten, industrie) toegelicht. Daarbij hoor ik op het eerste oor weinig baanbrekende nieuwe dingen, maar vooral staand beleid.
Read 22 tweets
Goed verhaal dat inzichtelijk in beeld brengt wat Rijk en provincies eigenlijk allang weten. Woningbouw en de snelheidsverlaging zijn op stikstofgebied klein bier. Een grote veehouder weghalen pal naast de natuur kan meer effect hebben. (1/8)

platform-investico.nl/artikel/in-de-…
Dit komt mede omdat stikstof vanuit een stal pal aan de rand van een natuurgebied in vier opzichten harder optelt dan stikstof vanuit een schoorsteen op een industrieterrein: (2/8)

Want:
1. De veehouderij zorgt al voor een relatief groot deel van de stikstofuitstoot. Het aandeel in de depositie (wat er neerkomt dus) is nog wat groter dan het aandeel in de uitstoot. (3/8)
Read 8 tweets
🏛️🇳🇱 Le nouveau gouvernement de coalition de la province du #Brabant-du-Nord. Le premier du pays à intégrer le @fvdemocratie (droite nationale), avec le soutien des @VVD et @cdavandaag

Pas de changements idéologiques fondamentaux mais la création d'un #référendum-veto pour 3 ans Image
Les Pays-Bas demeurent un pays relativement peu décentralisé. Le @fvdemocratie n'a donc pas forcé son empreinte idéologique (euroscepticisme, climatoscepticisme) sur le programme de la coalition, tout en se concentrant sur l'essentiel (le référendum et l'initiative pop). A suivre
📄🇳🇱 Dans la foulée du Brabant, c'est la province du #Limbourg (Sud-Est) qui va bientôt adopter un #référendum-veto d'initiative populaire (4% de l'électorat).

Le Limbourg est gouverné par une coalition de droite qui comprend le #PVV et le @fvdemocratie

limburg.nl/actueel/nieuws…
Read 4 tweets
Nu de blauw-bruine coalitie gaat regeren in #Brabant hebben #VVD, #CDA, #FvD en #LokaalBrabant bestuurders nodig. Een draadje.
De #VVD houdt hoogstwaarschijnlijk vast aan de gedeputeerden Van der Maat (Financiën en OV) en Van Gruijthuijsen (Economie, Onderwijs en Europa). Portefeuilles kunnen evt gaan variëren. Beide zijn man, 39 en 47.
Wat het #CDA gaat doen is onduidelijk. Ondanks een veto van Oirschot en landelijk intern protest gaat het CDA opnieuw met uiterst rechts regeren - net als in 2010. Na het verraad van ThĂĽringen door liberalen en christendemocraten rook de SZ heibel in NL.
sueddeutsche.de/politik/nordbr…
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!