Discover and read the best of Twitter Threads about #catalunya

Most recents (24)

LOS VOLCANES DE OLOT Y CHARLES LYELL

Uno de los lugares más especiales de la #geología peninsular, la zona #volcánica de #Olot (#Garrotxa, #Girona), recibió en el verano de 1830 la visita de uno de los grandes referentes de la #geología moderna (va #hilo👇).

#geosites #geology
1- Pues sí, quizá no se trate de los más espectaculares del mundo, pero ¿cuántas ciudades conocéis cuyo casco urbano se extiendan a los pies de tres #volcanes? #Lyell debió considerarlo también notorio y llegado el momento quiso comprobarlo en persona.
2- #CharlesLyell (1797-1875) nació precisamente en #Escocia el mismo año en que moría otro gran geólogo de la época, el escocés #JamesHutton. Una curiosa coincidencia, como la existente entre #Galileo (1564-1642) y #Newton (1642-1727). Casualidades…!
Read 11 tweets
"Aquest informe ix de la iniciativa de les Corts Generals, sota la petició del @populares amb majoria absoluta, el desembre del 2017, amb l'article 155 aplicat a l'autonomia catalana, gestionada pel govern espanyol. El plenari del Tribunal de Comptes del 27 de desembre.."
1
"... aprovava la «fiscalització relativa al destí donat als recursos assignats a l'execució de les polítiques d'acció exterior de la Comunitat Autònoma de #Catalunya, corresponents als exercicis 2011-2017». Els objectius eren, principalment, «impulsar les mesures per a..."
2
"... aconseguir un sector públic més racional i eficient» i «identificar i fiscalitzar les principals àrees de risc», en concret les que pogueren «propiciar el frau i la corrupció»..."
3
Read 4 tweets
Ley de Seguridad? O ... la forma d'esclafar la revolta civil quan esclatem als carrers, quan haguem de defendre els exilats si retornen, si hem de defensar una #DUI i pendre el Parlament i les nostres Institucions, quan, per fi, volguem pendre el control del País, #Catalunya.
Qui ho vegi com un tema purament i exclusivament econòmic s'enganya. Ho és, però solidari amb el control del nostre país.
Enfrontar la població civil, dins casa nostra, i pendre'ns el Patrimoni si donem suport a la revolta i defensa de la nostra #Independència.
Read 11 tweets
🎥🛑En #Brasil ESPECTACULAR MOVILIZACIÓN EN MAS DE 350 LOCALIDADES #3JForaBolsonaro

🔻Imágenes de Río de Janeiro con los pueblos originarios

🔥DIVULGA - COMPARTE - EL FASCISMO NO PASARA!!

#3JPovoNasRuas
#3JForaBolsonaroGenocida
#MarcoTemporalNao
🛑 #Brasil, em Belo Horizonte o aquecimento do ato #ForaBolsonaro começou cedo com o movimento antifascista da @frenteantifabh.

Fotos: @Cadu_passos_

#3JForaBolsonaro #3j
🛑 #Portugal (Coimbra) y en #ReinoUnido unidos contra el FASCISMO ✊🏿✊🏼✊ #3JForaBolsonaroGenocida

Photos: Raoni Arraes, Laura Trajber Waisbich, Ana Rojas and Ed Schiffer.
Read 42 tweets
Reeeeeeeeeeesulta que...

...vostè, és alcaldessa d’una ciutat costanera catalana. I té un projecte, que és construir coses, edificis, coses, edificis, coses. En uns terrenys que té per allà, per la vila...

(phil⬇️⬇️⬇️. Ho sento: és llarg. Molt llarg. Absteniu-vos impacients...)
Doncs bé: vostè vol fer això, peeeeeerò, ves per on...

...en el solar, ja hi ha coses.

Coses velles.

Coses #romanes.
Més encara: aquestes coses romanes no només hi són i, per tant (com a bona alcaldessa catalana de dretes que ets), et molesten, són un fucking problema ja d’entrada, per defecte, pel simple fet d’existir, de ser pedres velles, sinó que, a més resulta que:
Read 31 tweets
#Catalunya és un país extremadament ric en #patrimoni #arqueològic #protohistòric. Molt més que altres nacions reconegudes arreu pel seu patrimoni i que, a més, l’estimen, el valoren i en viuen, com poden ser el cas d’#Anglaterra o d’#Escòcia.

(little heritage phil...) Image
El patrimoni protohistòric d'aquestes altres nacions, tot i ser extraordinari és, al costat del nostre, de putxinel·lis. I, malgrat això, ells l’han sabut convertir intel·ligentment en un actiu cultural i econòmic (òbviament, Image
sumant-lo a la resta del seu #heritage d’altres èpoques) mentre que nosaltres, sempre capaços de les majors de les proeses, l’hem sabut convertir (no era pas fàcil, atenent a la qualitat del que tenim entre mans...) i el vivim com un problema. Image
Read 16 tweets
🔴 El conseller @bernatsole inaugura el curs ‘FonsUECat: eines i oportunitats de finançament europeu en el període 2021-2027’.

@FonsUECat s’ha posat a disposició de la @DiputacioLleida per fer el curs davant la necessitat que el món local conegui les eines de finançament europeu
@bernatsole @FonsUECat @DiputacioLleida 🔴 "El màxim aprofitament dels recursos de la UE és una oportunitat històrica per a #Catalunya", afirma el conseller @bernatsole, que considera que “participar en propostes d’aquesta dimensió significa renovar-nos, avançar i afrontar els reptes globals que tenim com a societat”
@bernatsole @FonsUECat @DiputacioLleida 🔴 El conseller @bernatsole explica a la inauguració del curs de @FonsUECat @DiputacioLleida que optar al conjunt de fons de la UE que tenen a disposició les administracions i entitats catalanes és un "repte i un deure" per fer "una transformació de país".

#FonsUECat
Read 4 tweets
⚠️En menys de 15 dies, ñ (a partir d’ara en minúscules) ha ‘rebut de valent’ en diverses ocasions i no som conscients de fins a quin punt això ajuda als futurs interessos i reconeixements internacionals de la República de #Catalunya

Repassem-ho 👇👇👇

(1/10)
(2/10) 22.03.21: El Consell d’Europa renya Ñ per la violació de la llibertat d’expressió.

Admetre que a ñ no es respecta la llibertat d’expressió es admetre, implícitament, que ñ te un problema amb l’estat de dret. Mes proves al calaix dels horrors ñ.

google.no/amp/s/www.vila…
(3/10) 25.03.21: El Parlament Europeu torna a instar ñ a reconèixer Kossove. ñ s’hi nega i fa un ridícul espantós al món per no admentre el que tothom veu a kms:

Haurà d’acabar acceptant la realitat, Kossove es un estat independent i CAT també ho serà.

vilaweb.cat/noticies/el-pa…
Read 10 tweets
En el context de pandèmia i de les necessitats extraordinàries (sanitàries, econòmiques i socials) que ha generat la #COVID, el @Govern va tancar el 2020 amb la despesa pública + elevada de la història (32.151 milions d'€).

Pq el dèficit públic s'ha contingut? ho explico 👇
La despesa va augmentar en tots els departaments de la Generalitat, amb l'increment + intens a #Salut (+2.861M€, +27,2%). També a #Territori (+33%) - per l'afectació en el transport públic, #Treball i Afers Socials (+18%), #Empresa (+23,9%) o #Cultura (+45,9%).
En conjunt, l’impacte de la #Covid-19 sobre les finances de la Generalitat el 2020 es calcula en 4.761,4 M€: 3.638,2 M€ degut a una major #despesa i 1.123,2 M€ degut a una caiguda en els #ingressos.
Read 12 tweets
En només 3 dies s'han pagat el 80% dels ajuts a autònoms i a persones en ERTO i fixes discontinus: 385,8 milions d'€ a 239.998 perceptors.

Un treball en equip #excepcional de @treballcat i @vicepresicat (involucrant gestió econòmica, tresoreria i intervenció).
La Generalitat de #Catalunya és el govern que més ajudes directes ha atorgat, tant en valor absolut com en relació amb la població.

🟢 Com mostra el gràfic 👇 les ajudes directes s'eleven a 221€/habitant, gairebé doblant la xifra de les CA que se situen en 2on i 3er lloc.
Font: Base de datos nacional de subvenciones
pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/ge/e…
Read 4 tweets
⚠️Els qui us pregunteu qui aixecarà la suspensió de la DUI quan sigui l’hora:

Doncs ho farà el mateix MHP @KRLS quan torni a trepitjar #Catalunya com un home lliure. En teniu algun dubte?

@boye_g diu q els exiliats tornaran en un “temps raonable” i crec q no s’equivoca👇

(1/6)
(2/6) De fet, tal com explica a l’entrevista de @VilaWeb, el suplicatori que el règim ha demanat (i el PE ha concedit) només aplica per l’euroordre de Bèlgica.

Això significa q han corromput el PE per res!

Encara q fos detingut avui, el TS no tindria capacitat per jutjar-lo👇
(3/6) Això es molt, molt fort. I sabent això, s’entenen moltes altres coses:

S’entendria, fins i tot, que la UE hagués “deixat fer” a la JURI per acumular evidències de la manca d’independència judicial d’Ñ i poder collar el règim amb les contraparides del ‘rescat encobert’.
Read 6 tweets
⚠️ATENCIÓ perque els letons son als qui Ñ va comprar el silenci sobre #Catalunya, al 2017, amb un ejèrcit a la frontera russa (segons l’article que Público publicava aquell mateix any)👇👇👇

Potser per això “el ladrón piensa que todos son de su misma condición”🤦‍♀️

(1/3)
(2/3) Aquí us l’adjunto per refrescar la memòria👇

I recordem que, al contrari de les acusacions sense provar q Ñ ha llançat sobre Rússia respecte de la suposada “oferta d’intervenció militar” a CAT, sembla q aquesta informació sí que es contrastable.

google.no/amp/s/m.public…
(3/3) Es imprescindible que CAT comenci a pensar i actuar com un estat i sigui capaç de contrarrestar totes aquestes “operacions d’estat” encaminades a perpetuar la “unidaz del régimen” a qualsevol preu. Inclòs la violació de drets fonamentals de la minoria nacional catalana.
Read 4 tweets
⚠️Avui fa un any de Perpinyà i tots/es els qui penseu q no podrem derrotar mai el règim colonitzador us hauríeu de plantejar un parell de raonaments:

El q ha fet #Catalunya amb Ñ, en menys de 4 anys, no ho havia fet mai cap altra colònia!

👇👇👇

(1/7)

vilaweb.cat/noticies/puigd…
(2/7) Quantes nacions colonitzades, oprimides i espoliades com CAT coneixeu q hàgin organitzat i dut a terme un RUI (Referèndum Unilateral d’Independència) a Europa, en les condicions adverses q nosaltres ho vam fer?

Però d’acord, no podem viure sempre d’un record.

Continuem👇
(3/7) D’ençà de l’1O i en només 3,5 anys hem aconseguit posar el R78 contra les cordes malgrat tota la repressió, les condemnes, els empresonaments, la ‘lawfare’, les tortures a presos polítics i civils, les amenaces, la por, l’estigmatització i la propaganda constant a tot gas.
Read 8 tweets
🛑A #Catalunya Reus

🔻Un centenar de persones protesten per l'empresonament d'un reusenc a Granada per haver participat en les mobilitzacions per Pablo Hasél

#mestrelibertad #LlibertatPabloHasel
canalreustv.cat/noticies/cente…
🛑A #Catalunya Lleida

🔻Un dilluns mes concentració a #Lleida per la #LlibertatPabloHasel #Llibertatpresespolítiquesiexiliades amb la gent del @CorPaeria ImageImageImage
🎥🛑En #Granada Vídeo de la manifestación de apoyo al detenido por los altercados por Pablo Hasél.

#mestrelibertad #LlibertatPabloHasel
granadah.info/eftj52
Read 4 tweets
UN RAPPEUR ARRÊTÉ POUR SES PAROLES

Des images de révoltes en #Espagne et en #Catalogne suite à l'arrestation du rappeur Pablo Hasél pour des Tweets où il critiquait grandement le Roi, l'État et les forces de l'ordre espagnoles.
#Catalunya #Barcelona #LibertadPabloHasel
➡️ Le Rappeur Catalan a prononcé la phrase "C'est l'État fasciste qui m'arrête, mort à l'État fasciste" lors de son arrestation dans l'Université de Lerida où il était retranché avec des soutiens.
➡️ Pablo Hasél est connu pour ses prises de positions contre la Police qu'il appelle "Mercenaires de merdes" ou contre la famille royale espagnole qu'il accuse d'être l'héritière du franquisme.
Read 4 tweets
⚠️Benvolgudes i benvolguts, m’agradaria demanar-vos un favor:

Si coneixeu algú q l’1O va votar “SI”, passeu-li aquest ‘filet’ pq el llegeixi abans de votar.

Aquesta és la República CAT q jo vull q construim i (en escència) es el projecte de país q proposa @JuntsXCat 👇

(1/4)
(2/4) Us anticipo q us diran q no es possible per desvaloritzar el projecte:

L’esquerra col•laboracionista (conscient o no) del règim Ñ us dirà q la “socialdemocràcia” del ‘Model Nòrdic’ q us explico no es d’esquerres, sinó de dretes.

FALS, jutgeu vosaltres mateixos/es! 🤷‍♀️
(3/4) La dreta col•laboracionista (conscient o no) del règim Ñ us dirà q em refereixo únicament a Norge q es rica gràcies al petroli i, per tant, no es aplicable a #Catalunya.

FALS, el ‘Model Nòrdic’ defineix característiques de diverses democràcies del centre/nord d’Europa.
Read 4 tweets
🎥🛑En #Catalunya HILO

🔻Hoy un día completo para los candidatos represaliados antifascistas #MCR, desde las 11h en Valls para hacer frente al FASCISMO de VOX con cargas de sus amigos los mossos. 🤬

#VallsAntifeixista @ARAIndepenCAT @correntroig @rhm1947
🎥🛑En #Catalunya solo hay un camino, solo con la desobediencia podremos liberarnos de este estado autoritario y fascista.

🔻Tarde o temprano todos lo golpes que nos disteis van a volver.

⚠️Organización y lucha.🔥🏴
🎥🛑En #Catalunya así llegaron los fascistas de VOX a #valls.

Read 5 tweets
🎥🛑En #Catalunya cuando el miedo cambia de bando, este es el resultado!!

🔻Manifestantes antifascistas echan a palos a la policía antidisturbios en el mitin de los NAZIS de VOX en Vic.
✊🏿✊🏼✊🏻

🎥🛑En #Catalunya La huida de VOX de Vic😍😍

🔻Un pueblo digno que combate el FASCISMO. ✊🏿✊🏼✊🏻
🎥🛑En #Catalunya Vic ha dejado bien claro que los NAZIS no son bienvenidos en Catalunya!! ✊🏿✊🏻✊🏼

Read 4 tweets
🎥🛑En #España #Ahora en la concentración en Santander por Pablo Hasél ✊🏿✊🏼✊🏻

#LlibetatPabloHasel
🎥🛑En #Galiza “E non pode ser: rapeiros na cadea e corruptos no poder”, critican desde a Praça da princesa en Vigo pola liberdade de @PabloHasel

#LlibertatPabloHasel
🎥🛑Desde #España el país del mundo con más artistas encarcelados.

🔻Concentración en la Plaza Jacinto Benavente de Madrid en apoyo a Pablo Hasel.

#LlibertatPabloHasel
Read 33 tweets
🎥🛑En #Catalunya #EnDirecto | #ALERTA

🔻El FASCISTA Santiago Abascal llega a #Tarragona entre gritos y abucheos del pueblo.

⚠️Los mossos empujan y encapsulan a miembros de la candidatura de represaliadas #MCR que asistían para DENUNCIAR el FASCISMO.
🛑En #Catalunya la regidora del ayuntamiento de #Tarragona, Paula Varas, detenida durante la concentración contra el mitin de Vox.

⚠️A espera de si sale del furgón de la Brimo dónde está retenida mientras mossos mantienen encapsulados a un centenar de antifascistas con el #MCR. Image
🎥🛑En #Catalunya la «provocación» de los NAZIS de Vox en #Tarragona acaba con una denuncia contra la regidora de ERC Paula Varas, varias aporreadas por @mossos de la coalición de represaliades antifascistas #MRC y una menor agredida.

(🎥 @JosepMLlaurado)
Read 4 tweets
⚠️La factura que ha de pagar la UE per la seva hipocresia respecte d’Ñ comença a ser massa elevada.

I depenent de com vagi el 14F, la balança acabarà tombant del tot!

Us preguntareu per què ho dic, oi? 👇

Filet (1/6)

elnacional.cat/ca/politica/to…
(2/6) Europa està expectant per veure si es compleixen les promeses del ‘guapito de cara’ sobre el cas català:

Ja sabeu que sostinc que l’estiu passat Sánchez es va comprometre a “solucionar” la patata calenta de #Catalunya a canvi del rescat encobert.
(3/6) Si el pacte d’estat entre PSOE-UP-ER per formalitzar la “falsa 2a transició” es compleix, Sánchez te una coartada davant la Comissió Europea:

“CAT ja no vol la indy, la majoria vol ajornar-la i negociar un encaix federal amb Madrid. La taula de negociació funciona.”
Read 6 tweets
#RUSIA | #UE | #CATALUNYA

🔻Durísimo golpe a Borrell en #Rusia: de querer "dar lecciones", a "vergüenza" y "humillación".

⚠️Pide la libertad de Navalni, y le recuerdan los presos políticos catalanes, la brutalidad policial y el Jefe de Estado huido.
🛑Mientras Borrell era Ministro en #España ... Image
🎥🛑Josep Borrell:

"La Conquista" consistió en "violencias, inevitablemente", porque "naturalmente, toda conquista derrama sangre".

"Inevitablemente"?
"Naturalmente"?
Un genocidio inevitable y natural?

🔻Del representante máximo de la diplomacia europea
Read 4 tweets
⚠️Porto desde l’estiu avisant-vos de la FALSA “2a Transició” del R78.

Molts/es no ho han volgut creure mai.

O JxC treu majoria absoluta el 14F, o no caldrà que escrigui més ‘filets’ sobre el tema perque ho veurem amb els nostres propis ulls.

(1/4)

vilaweb.cat/noticies/psoe-…
(2/4) Aquesta nit pot ser un bon moment per rellegir aquest ‘filet’ de fa 3 mesos 👇👇👇
(3/4) I aquest de fa 5 mesos 👇👇👇
Read 4 tweets
📌ArxiPortus convida a...
Adrián Cabezas Sánchez: Els nius de metralladores de la #GuerraCivil al litoral de #Tarragona.
Podeu llegir l'entrada al #blog en aquest enllaç
👉 ja.cat/V2RpV
#històriesportuàries #arxiportus
Durant la #GuerraCivil (1936-1939), les primeres construccions defensives més sòlides que es van realitzar a #Catalunya de caràcter més permanent van ser les fortificacions relacionades amb la defensa de la costa.
L'atac del creuer franquista Canarias el 30 d'octubre de 1936 al golf de #Roses va provocar un pànic generalitzat a tota la costa catalana i el temor a un possible desembarcament de tropes franquistes a qualsevol punt del litoral català.
#GuerraCivil
Read 6 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!