Discover and read the best of Twitter Threads about #coronabeleid

Most recents (18)

De #coronacrisis is voorbij. Maar de schade van het #coronabeleid wordt nu pas echt zichtbaar. @BVNLNederland wil de aanstichters ervan op het matje hebben. De nevenschade blijkt inmiddels gigantisch. 1/6
Wij hebben ons vanaf het begin van de #coronacrisis verzet tegen de maatregelen. Drie jaar later is het geld op, heeft het #kabinet #corona bestempelt als een ‘ondernemersrisico’ en rept het over de ‘eigen verantwoordelijkheid’ van de samenleving om ermee om te gaan. 2/6
Maar de hele samenleving is door de mangel gehaald, ondernemers kapotgemaakt, families en vrienden uit elkaar gerukt. En nu moeten we onder het mom van ‘we wisten het niet’ alles maar vergeten en vergeven? Zo werkt dat natuurlijk niet. 3/6
Read 6 tweets
Het is onvermijdelijk dat ik als criticus van het #coronabeleid en mijn grote scepsis tegen de #mRNAvaccins ook die-hard antivaxxers onder mijn volgers heb. Dat is niet erg.

Maar ik wil een aantal zaken nog eens verduidelijken.

Een draadje.

#Vaccinatie
Wat ik ook in mijn laatste stuk heb geschreven: ik ben geen die-hard #antivaxxer en ook geen blinde vaccinatiefanaticus, door mij ook wel vaccinazi's genoemd.

Ik mag hopen dat dat het woord van het jaar wordt, maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat dat er niet in zit. 🥳
janbhommel.nl/vaccinatie-alt…

Waar gaat het hier om? Een vrouw die kort voor een longtransplantatie staat.

Zij wordt gedwongen om een vaccinatie te nemen met Novavax, anders gaat de longtransplantatie niet door.

Ik ben mordicus tegen dwang, ook hier. Dat mag en kan echt niet.
Read 16 tweets
Achter het mondkapje zit een leugen verstopt: #AsymptomatischeOverdracht

Zeer onwaarschijnlijk bij een virus! Hier zou dus EXTRA STERK bewijs voor moeten zijn.

Echter, na twee jaar pandemie is er GEEN bewijs.
NIETS. NUL. NADA. ZIP.
#Beerput #motievanwantrouwen #tribunalen
Dit is een veelgebruikte #psyoptruuk. Begin met een LEUGEN, en zet er iets voor. (#mondkapje).

Dan gaat de discussie over de mondkap, of die wel/niet effectief is ALS er een virus uitgestoten ZOU WORDEN.

Maar zonder symptomen is die uitstoot er dus niet 🧐
#beerput #tribunalen
Ook gemerkt dat overal dezelfde #psyop truuks worden gebruikt? Dit is omdat ze VOORAF bedacht zijn door de mondiale #vaccinlobby (#Gavi, #Gates), en WHO #GPMB
Bekijk dit: ons complete #coronabeleid staat hierin!
apps.who.int/iris/handle/10…
Read 4 tweets
Straks jouw QR gekoppeld aan je Co2 uitstoot. It's al coming Image
2.Langzaam 'gaan' ze 1 netwerk creëren met QR-codes/gezichtsherkenning en AI. In feite is de Coronacheck app de 'engine' van het Sociaal krediet systeem wat in China al loopt.
In Nederland worden de eerste berichten er al over gegeven dat het mogelijk is om het te koppelen.bnr.nl/nieuws/technol…
Read 20 tweets
Tweeps, nog even het RIVM-gedragsonderzoek. Vol zeer opmerkelijke uitkomsten. 'Viel van mijn stoel', zei kenner die ik sprak.
Een walkthrough langs vijf (beetje verstopte) highlights! 🧵
volkskrant.nl/wetenschap/bur…
1: De vaccinweigeraars. Meest genoemde reden om *NIET* te vaccineren is, paradoxaal genoeg... ik voel me onder druk gezet. (2/17)
...terwijl voor mensen die WEL alsnog lieten vaccineren druk of QR-code *minst* belangrijke reden was. 👇 (3/17)
Read 17 tweets
Even voortbordurend hierop...
Zo'n beetje de eerste reactie die ik kreeg was "ja maar gaat voornamelijk over ongevaccineerden, dus eigen verantwoordelijkheid".

Kort draadje over waarom dat niet klopt.

1/n
Laten we beginnen met een grafiek. Iemand enig idee waar dit van is? En wat het pijltje inhoudt?

2/n Image
Nee?
Dit is het aantal verkeersdoden in Nederland. Hier is het origineel. Het pijltje staat voor het moment dat autogordels in Nederland verplicht werden in de auto (1972). Drie jaar later, in 1975, werd het dragen ook verplicht gesteld.

3/n

swov.nl/feiten-cijfers… Image
Read 12 tweets
Kliklijnen, betaalde influencers, de Inspectie @IGJnl als sterke arm: voor VWS lijkt niets te ver te gaan in hun strijd tegen ‘desinformatie over corona’

Het @MinVWS houdt artsen extra scherp in de gaten als het om corona en de vaccins gaat.

#coronamaatregelen #ethiek
@IGJnl @MinVWS De monitoring voert VWS zelf uit, maar zij moedigt ook burgers & apothekers aan om artsen te verklikken via hun meldpunt.
Als artsen zich in het openbaar al te kritisch uitlaten, schakelt VWS hun “experts” van “Denktank Desinformatie” in, die via socials commentaar leveren.
@IGJnl @MinVWS Dat doen deze influencers overigens zonder daarbij hun banden met de overheid te vermelden.

Ook heeft VWS de Inspectie (IGJ) opdracht gegeven om hard op te treden tegen corona kritische artsen.

#coronabeleid
Read 4 tweets
1/13 Een #Draadje met #Ernstige #Kritiek op het #Corona-#Beleid van dat #Neoliberale Kabinet van #Rutte.
Ik geef dit al aan vanaf voorjaar 2020, eerst via @OccupySchagen, daarna ook via m'n eigen Account in het Nederlands. Eerst wat cijfers en zo: ImageImageImageImage
2/13 Er zijn 3 Soorten beleid sinds de start van de Pandemie in Jan.-Mrt. 2020.

1. #ZeroCovid: Beperk Besmettingen, roei 't virus uit.

2. #WeinigCovid: Beperk besmettingen.

3. #HerdImmunity: laat het virus rondrazen in afwachting van vaccins.

Hieronder alle 3, met hun impact.
3/13 1. #ZeroCovid: speur alle besmetten via #Testen op en #Isoleer ze.
Lokale Lockdown uitbraken + iedereen daarin testen.
China, Australië, Nw Zeeland, Z-Korea.
Totaal Corona-#Doden cijfers per #Miljoen #Inwoners:
China:3
NwZ : 6
Z-K : 55
Aus: 65 Image
Read 17 tweets
De Staat schendt de grondwet en overschrijdt een morele grens door de coronapas in te voeren. In onze eerste publicatie verklaart mr. @GhislenNysten waarom deze per onmiddellijk moet worden opgeheven. #coronabeleid #coronapas #medischeapartheid #coronadebat #QRCode 1/4 ImageImageImage
Ook willen wij u informeren over de voortgang. Ruim 2000 juristen, advocaten en gelijkgestemden hebben de verklaring ondertekend. In de afgelopen weken zijn we bezig geweest met het verbinden van juristen en slachtoffers van de Staat en het #coronabeleid dat zij voeren. 2/4
De Vrijheidsjurist zal fungeren als platform waarbij gelijkgestemde advocaten verbonden worden aan cliënten. Daarnaast komen wij binnenkort met een Q&A waarin wij u willen informeren over uw rechten en plichten rondom het coronabeleid. 3/4
Read 4 tweets
“Ongevaccineerd is niet per se onveiliger dan gevaccineerd”

In @nrc 30/8 een interessant opinieartikel van Stan Baggen, advocaat: “Door het #coronatoegangsbewijs mogen straks miljoenen mensen niet meer meedoen. Dat gebeurt op basis van opportunisme en niet op basis van de wet.”
"Miljoenen mensen mogen per 20/9 in zekere zin niet meer meedoen. Miljoenen anderen lijken dat terecht te vinden. Opvallend is dat de aanpak niet door het OMT is geadviseerd: het is een zuiver politieke keuze. Nog opvallender is dat de aanpak geen steun lijkt te vinden in de Wpg"
Advocaat Sam Baggen stelt dat: "Als de kans op verspreiding door een gevaccineerde groter is dan de kans op verspreiding door een negatief geteste persoon, mag een #vaccinatiebewijs niet als #coronatoegangsbewijs gebruikt worden."
Read 5 tweets
"WAAROM KIJKEN WE NIET NAAR ANTISTOFFEN IN PLAATS VAN GEVACCINEERD OF ONGEVACCINEERD?"

Hannah Visser was 30/7 te gast bij Mohammed Benzakour, radiopresentator van ATOS RTV, een lokaal radio-/TV-station in ZH. Hannah Visser is internist infectioloog, en 1 van onze medeoprichters. Image
In het interview vertelt Hannah Visser uit eerste hand hoe zij de Covid-crisis doormaakte begin 2020, en wat haar reden was om zich te verbinden met medici die een ander geluid wilden laten horen.

#coronabeleid #vanAngstnaarVertrouwen
Benzakour is zelf kritisch op het #coronabeleid. Hij ziet bijv. hoe iemand in zijn familie zich opsluit in de woning, uit angst besmet te raken – dus om gezond te blijven, ondergraaft zijn familielid juist zijn gezondheid. Benzakour had dan ook veel vragen voor internist Visser.
Read 4 tweets
*Draadje opnieuw, nu wel onder elkaar gezet*.
We leven in een bijzondere tijd. Er wordt bijzonder beleid doorgevoerd. Met een beetje gezond verstand, kun je het niet begrijpen. Een kleine greep uit de tegenstrijdigheden #coronabeleid #coronavirus #gezondverstand
- maatregelen zoals lockdown, mondkapjes, extreme hygiëne, binnen blijven en 1,5 meter afstand houden. Allemaal zorgen ze ervoor dat het immuunsysteem verzwakt.
- mensen die zich niet aan nutteloze maatregelen houden, de schuld geven van hoge aantallen besmettingen. Ondertussen is de testcapaciteit enorm opgeschroefd.
Read 12 tweets
We leven in een bijzondere tijd. Er wordt bijzonder beleid doorgevoerd. Met een beetje gezond verstand, kun je het niet begrijpen. Een kleine greep uit de tegenstrijdigheden #coronabeleid #coronavirus #gezondverstand
- maatregelen zoals lockdown, mondkapjes, extreme hygiëne, binnen blijven en 1,5 meter afstand houden. Allemaal zorgen ze ervoor dat het immuunsysteem verzwakt.
- mensen die zich niet aan nutteloze maatregelen houden, de schuld geven van hoge aantallen besmettingen. Ondertussen is de testcapaciteit enorm opgeschroefd.
Read 12 tweets
Dapper dat de @PartijvdDieren een stemverklaring online zet inzake de motie Simons/Dassen.

Intrigerend dat het zo'n duidelijk beeld laat zien van de totaal ongefundeerde ideeën over "gevolgen" van #indammen. Laten we de redenatie even beschouwen.

1/n

partijvoordedieren.nl/bijdragen/stem…
In de eerste alinea stelt @PartijvdDieren dat de motie "enkel indamming van het virus tot doel heeft".

En daarmee zou er te weinig oog zijn voor de gevolgen van het #Coronabeleid.

Dit is, als je erover nadenkt, een heel vreemde redenatie.

2/n
Als eerste het huidige beleid heeft OOK enkel indamming van het virus tot doel. Alleen dan niet zo laag mogelijk, maar op een zo hoog mogelijk niveau.

Net onder maximale zorgcapaciteit. Ik weet niet welke doelen er nog meer zouden moeten zijn van het huidige beleid?

3/n
Read 13 tweets
🧵Gisteravond was er weer een #persconferentie. De strategie van onze overheid kwam hier weer naar voren. Het lijkt mij goed dat zoveel mogelijk mensen weten wat nu die 'echte strategie' is. En wat het verschil is met landen die nu 'normaal leven'. Een draadje 🧵👇1
Maart 2020: De toespraak. Groepsimmuniteit. Daarna volgde kritiek en werd het snel even anders. Nee het is geen groepsimmuniteit, maar een gevolg van het beleid. Het is niet het doel. Later weet onze premier het niet meer. 👇2
Maart 2020: JvD: Als je in een harde lockdown gaat dan komt het virus direct weer terug. Hij doelde op o.a. Wuhan. Vooralsnog is dat niet zo en groeit daar de economie. Hier golven. Maargoed we maken allemaal fouten en kunnen we ervan leren. 👇3
Read 42 tweets
1. "Mijn kritiek op 't Nederlandse #coronabeleid komt voort uit een gebroken hart en diepe teleurstelling over een land dat ik ooit zag als 'n fantastische plek om #kinderen op te voeden. Een samenleving die echt om de #gezondheid en #welzijn van anderen geeft."
2. "Hoewel sommige aspecten van de Nederlandse cultuur schuren met mijn Amerikaanse gevoeligheden ('Doe maar gewoon', homogeniteit), dacht ik dat het 'n nuchter, pragmatisch volk was dat geloofde in een meer #rechtvaardiger samenleving.

Ik heb het mis."

3."Ik ben gewoon 'n moeder die probeert haar kids veilig/gelukkig te houden. In de VS hadden we met ons fundamentele recht de kids makkelijk #thuis op kunnen voeden tot 't gevaar voorbij is. In NL is 't strijd om onze kids niet bloot te stellen aan Corona"
Read 10 tweets
Werd gisteren gebeld door 2 Belgische radiozenders, die verbaasd waren te horen dat in #China sinds 16 augustus (al 54 dagen) GEEN lokale besmettingen meer zijn gemeld. En dat het leven weer zo goed als normaal verloopt. Hoe kan dat? En kan dat in Europa ook? #coronavirus 1/7
Hoe kan dat? Door efficiënt en consequent indammingsbeleid. 1. lockdown pas opheffen als je virus écht onder controle hebt 2. uitgebreid testsysteem en bron- en contactonderzoek opzetten 3. bij elke nieuwe besmetting: bron+contacten opsporen, isoleren en testen. 2/7
In China gaat dat met grove borstel. Zodra nieuwe besmetting opduikt, wordt heel bedrijf, hele wijk of zelfs hele stad in #lockdown geplaatst, tot er 2 weken lang gn besmettingen zijn. Klinkt hard, en dat is het ook, maar betekent wel dat rest v land gewoon door kan met leven 3/7
Read 7 tweets
1. Steeds meer berichten die de 'witte' #arrogantie, #eigenwijsheid en #naïviteit van westerse #autoriteiten (en groot deel van de bevolking) bevestigen.

Bijvoorbeeld het #coronabeleid-succesverhaal uit #Mongolië:

0 lokale besmettingen.
0 doden.

medium.com/@indica/covid-…
2. Het #coronabeleid-succesverhaal in de Indiase staat #Kerala:

35 miljoen inwoners.
524 #coronabesmettingen (waarvan geen enkele lokaal overgedragen volgens autoriteiten)
4 #coronadoden

3. "Veel #Afrikaanse landen zien niet de exponentiële dagelijkse groei in bevestigde #coronabesmetting-gevallen, noch in de #coronasterfte, die zich in de #VerenigdeStaten en #WestEuropa heeft voorgedaan."

By @itsjina
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!