Discover and read the best of Twitter Threads about #coronamaatregelen

Most recents (24)

1/9🧵
Van 22 tot 28 mei 2022 wordt in Genève de 75e World Health Assembly (WHA) gehouden. De WHA is een grote internationale bijeenkomst van alle lidstaten van de World Health Organization die fungeert als besluitvormingsorgaan.
#WorldHealthAssembly
who.int/about/governan…
2/9
Tijdens de WHA wordt over zaken rondom de wereldwijde volksgezondheid vergaderd, met Covid-19 als hoofdonderwerp deze keer.

Waar wij op nationaal niveau langzaam uit het hele Covid-verhaal lijken te stappen is de WHO op internationaal niveau bezig ons aan hen te onderwerpen.
3/9
Op de agenda van deze bijeenkomst staan namelijk tal van akelige spreekpunten zoals: "Behavioural science for better health initiative", waar openlijk gesproken wordt over hoe overheden wereldwijd gedragsverandering op hun bevolking hebben toegepast en hoe die te verbeteren.
Read 9 tweets
Beste @2eKamertweets: ik begrijp best dat jullie helemaal geen bal snappen van de materie als het gaat om #coronamaatregelen, #COVID19 en #Vaccinatie.

Maar zolang jullie volstrekte idioten zoals @mzelst van het @C19RedTeam blijven uitnodigen, zul je ook nooit wijzer worden. Image
Als we zijn advies hadden gevolgd zaten we nu in een 2e Shanghai.

Dus wellicht is het de hoogste tijd om deze pseudowetenschappelijke quacks de deur te wijzen, en terug te jagen naar hun zolderkamertjes.

economist.com/china/2022/04/…
Nee, dan Marjolein van Egmond: ja, die van dat 'simpele virusje' waarvoor het enorm makkelijk zou zijn om een veilig en effectief vaccin te ontwikkelen. Image
Read 7 tweets
Het globalistische verdienmodel: '(nep-)pandemieën'! Als dan in 2024 de WHO een #wereldregering wordt en bóven de grondwet van lidstaten uit over je gezondheid kan beslissen (quarantaine, vaccinatieplicht, deportatie..), komt het helemaal goed, met input van Bill. 😈🤡 #covid19nl
'Hoewel Gates geen gecertificeerde medische expert is.. heeft zijn enorme rijkdom hem in staat gesteld om het wereldwijde gezondheidsbeleid effectief te domineren als de grootste particuliere bijdrage aan het wereldwijde gezondheidsorgaan' 🤦ussanews.com/2022/04/17/who… #covid19nl
Dus, stél dat het ze lukt, en de WHO wordt in 2024 een wereldregering, dan is Bill Gates toch wel een beetje onze 'Koning', toch!? 💰💲😈🤡 #covid19nl #coronamaatregelen #who #machtsgreep #billgates
Read 6 tweets
Nieuwe studie in de Lancet over natuurlijke, hybride en #vaccin verworven #immuniteit bij #SARSCoV2. Mijn 2-cents over de valkuilen in vertalen van evidence naar beleid en de bijbehorende interpretatie. Voorkom evidence shoppen🧵thelancet.com/journals/lanin…
Natuurlijke immuniteit bleek effectiever te zijn dan geen immuniteit tegen re-infectie en zkh-opname. Logisch, omdat je bij natuurlijke immuniteit al antistoffen klaar hebt staan in de frontlinie.
Studie geeft aan dat het effect van natuurlijke immuniteit op re-infectie en zkh-opname afneemt bij mensen die buiten #Zweden zijn geboren. We weten dat migranten vaker slechtere gezondheidsuitkomsten hebben ivm hun SES niet hun afkomst. Rapporteer SES voortaan plies!
Read 18 tweets
Tijdens een snelle lunch even geluisterd naar het persmoment over de #coronamaatregelen.

Een paar opvallende verschillen tussen definitieve besluiten en #OMTadvies:
Besluit: geen thuiswerkadvies meer
OMT: advies om gedeeltelijk thuiswerkadvies niet te laten vervallen

1/5
Nog een verschil:

Besluit: verplichting 😷 in OV op te heffen.
OMT: zo lang er een hoge infectiedruk is, heeft het meerwaarde om kwetsbaren te beschermen. Reizen met OV is voor velen geen vrije keuze maar noodzaak.

2/5
En dan het voor het ziekenhuis meest opvallende verschil:
Kuipers: “de zorg kan het goed aan, gelukkig valt de druk op de zorg mee”
OMT (en onze ervaring!): “de zorgketen is nog steeds zwaar belast door personeelsuitval en inhaalzorg, stijging van opnames te verwachten”

3/5
Read 5 tweets
Alles is bewezen bedrog in de #coronazwendel en ook alle geproduceerde cijfers. Vanaf het begin.

Testcijfers van de zogenaamde teststraten zijn ook massief bedrog.
Het allemaal voor je percepties en illusies. Het #RIVM en #GGD hebben de taak de angstaanjaging te voeden. #FEIT
aantal coviddoden bijgesteld

➡️ pardon ❗

Bedrog en frauderen met cijfers.

Alle #coronamaatregelen zijn alleen maar gebaseerd op fraude en bedrog om je de #DigitaleEnkelband aan te meten.
Als je fraudeert, moet je blijven frauderen om de fraude te maskeren.

Read 5 tweets
Gisteren verzamelden tienduizenden mensen uit heel Europa in #Brussel om te protesteren tegen de #coronamaatregelen. Tussen de betogers waren er organisaties van heel uiteenlopende ideologieën.
Een draadje over de #BlackBloc strategie die werd gebruikt tijdens de betoging 👇👇👇
In tegenstelling tot vorige protesten in Brussel kwam het zwaartste geweld dit keer vanuit #anarchistische hoek. Dat deze groeperingen niet aan hun proefstuk waren was ook duidelijk door de black bloc strategie die ze gebruikten. Maar wat is dit eigenlijk?
De back bloc strategie werd voor het eerst opgemerkt in Duitsland in de jaren ´80. Tijdens een betoging in Berlijn werd deze strategie zodanig efficiënt toegepast dat de politie besloot terug te trekken om te reorganiseren.
Read 16 tweets
Het is toch triest dat dit soort figuren, in dit geval een zogenaamde 'wetenschapsjournalist', er met weinig verhuld genoegen bovenop springen zodra het ook maar de schijn heeft dat iemand, in dit geval #MeatLoaf, aan COVID is overleden. Een soort 'lekker puh' voor 'volwassenen'.
Als je echter het artikel leest dan zie je dat het vooral om vermoedens gaat en uit verder niets blijkt dat #MeatLoaf daadwerkelijk aan COVID is overleden en ook geen zeer fervent tegenstanders van alle #coronamaatregelen was. Sterker nog, hij was van mening dat men medische
#mondkapjes diende te dragen in plaats van die papieren vodjes. Ook hekelde hij dat de #coronamaatregelen op den duur nog weinig van doen leken te hebben met het beschermen van de volksgezondheid maar een politieke aangelegenheid was geworden. Waar hij wel uitgesproken over was
Read 22 tweets
Ik zal er alles aan doen wat in mijn vermogen ligt om niet in een dystopische vaccinatie-, qr- of mondkapjesmaatschappij gerommeld te worden. Ik hoop dat wij ons collectief niet laten chanteren en geen consessies doen aan onze vrijheid. 1/
#coronamaatregelen #omt #qrankzinnigheid
Ik weet niet wiens agenda het is en waarom en eerlijk gezegd doet het er niet toe. Ik denk wel dat er bewust tactiek wordt toegepast. Gisteren het artikel over omt en ffp2 mondkapjes waarop het volk, terecht, op leegloopt. Alle frustratie eruit. Zodat er bij mildere 2/
maatregelen geen puf meer is om te protesteren. Als we dat nou eens doorprikken? Als we onze rug recht houden en collectief afspreken: NEE, wij doen geen consessies aan onze vrijheid. Wij betalen belasting en dat dient voor ons te werken. Als er geen geld is voor de zorg, wat 3/
Read 10 tweets
uit #DeOudeDoos

15 oktober 2020

#ReinerFuellmich 45 min.
nl ondertiteling via onderbalk

Zeer leerzaam om nog eens alle aspecten van de #coronazwendel terug te horen en hoe het in godsnaam mogelijk is, dat dit voort kan duren en nu met een #QRcode etc.

stichtingvaccinvrij.nl/belangrijk-bui…
#coronadebat #debat

Je kunt ook zelf aangifte doen tegen #MarkRutte cs inzake de #coronamaatregelen aka #coronazwendel en alle zaken rondom op het politiebureau

Ingebonden kant en klare #aangifte van 400 pagina's.

mailchi.mp/bondoverheidsz… ImageImageImageImage
Read 4 tweets
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23499601/

Zie hier de volstrekte onzin die Van Dissel uitkraamt.

Bij het bepalen van de vaccine-effectiviteit moet het 'health-seeking behavior' voor gevaccineerden en ongevaccineerden gelijk zijn. Dat is nu vervangen door de 'test seeking behavior'.

#lockdown
Die is per definitie verschillend voor de gevaccineerden en ongevaccineerden #coronamaatregelen

Deze cijfers over de vaccin-effectiviteit zijn dus volstrekte kolder.

Misschien kan @huisdoktertim dit even uitleggen? Of @MarionKoopmans?

@jpaternotte dan misschien?
Deze opzet kan wel redelijk betrouwbaar zijn voor ziekenhuisopnames en IC-opnames, in de aanname dat het 'health-care seeking' behavior in deze zin wel gelijk is.

Maar dan moeten alleen de casussen worden meegenomen die echt vanwege COVID19 worden opgenomen.
Read 12 tweets
nrc.nl/nieuws/2021/12…

We gaan weer een rondje #desinformatie doen, met de medewerking van het @nrc

Er zijn zo van die dagen dat ik me geen zorgen meer maak over #oversterfte of #vaccinatieschade

#lockdown #coronamaatregelen #persconferentie
Vandaag is zo'n dag.

"Die begrijp ik niet..."

Ik zeg maar niets. Gelukkig is bij deze mensen de bereidheid voor het nemen van een booster groot.

Elk nadeel heb zijn voordeel.
"Maar ik heb zo wél iets gedaan voor de medemens..."

Ik vind dat iedere uiting van deze ultieme vorm van medemenselijkheid recht geeft op twee volgende boosters. Minstens.
Read 9 tweets
Tweeps, nog even het RIVM-gedragsonderzoek. Vol zeer opmerkelijke uitkomsten. 'Viel van mijn stoel', zei kenner die ik sprak.
Een walkthrough langs vijf (beetje verstopte) highlights! 🧵
volkskrant.nl/wetenschap/bur…
1: De vaccinweigeraars. Meest genoemde reden om *NIET* te vaccineren is, paradoxaal genoeg... ik voel me onder druk gezet. (2/17)
...terwijl voor mensen die WEL alsnog lieten vaccineren druk of QR-code *minst* belangrijke reden was. 👇 (3/17)
Read 17 tweets
COVID-19 Wekelijks Epidemiologisch Bulletin (26 Nov 2021) België

Net over de grens werken de vaccins blijkbaar een stuk minder goed.
1/
#lockdown #ongevaccineerden #coronamaatregelen
covid-19.sciensano.be/sites/default/…
"... het risico op infectie bij volledig geïmmun. van 18 tot 64 jaar en 12 tot 17 jaar gereduceerd met respectievelijk 26% en 66% in vergelijking tot niet-gevacc. van dezelfde leeftijd. Bij 65 jaar en ouder was een gereduceerd risico op infectie niet aantoonbaar."
2/
"... het risico op ziekenhuisopname bij volledig geïmmuniseerde mensen van 65 jaar en ouder, 18 tot 64 jaar en 12 tot 17 jaar met respectievelijk 69%, 81% en 78% gereduceerd in vergelijking met ongevaccineerde mensen in dezelfde leeftijdscategorie."
3/
Read 6 tweets
#persconferentie opzet😉

Beste landgenoten,

We hebben te maken met een crisis in onze gezondheidszorg. Dat maakt dit virus heel erg duidelijk.
We rekenen ons dat zelf aan en dat moet beter.
En ook in onze communicatie moet het beter.

Daarom delen we deze 6 punten met u.
1) We gaan investeren in de zorg (zowel in mensen als in bedden). Dat moet ook wel, mede gezien onze vergrijzende bevolking.

2) Tevens willen we de gezondheid van alle Nederlanders verbeteren door stevig in te zetten op preventie (meer bewegen, goedkopere gezonde voeding en
ook de inzet op medicatie om bijvoorbeeld ziekenhuis opnames te voorkomen).

3) Voor Corona is vaccineren een belangrijke peiler om uit de pandemie te komen. Vooral voor de kwetsbare mensen (o.a. door overgewicht en ouderen). Vaccineren is en blijft een vrije keuze in ons land.
Read 8 tweets
#persconferentie opzetje

Beste landgenoten,

We hebben te maken met een crisis in onze gezondheidszorg. Dat maakt dit virus heel erg duidelijk.
We rekenen ons dat zelf aan en dat moet beter.
En ook in onze communicatie moet het beter.

Daarom delen we deze 6 punten met u.
1) we gaan investeren in de zorg (zowel in mensen als in bedden). Dat moet ook wel, mede gezien onze vergrijzende bevolking.

2) Tevens willen we de gezondheid van alle Nederlanders verbeteren door stevig in te zetten op preventie (meer bewegen, goedkopere gezonde voeding en
ook de inzet op medicatie om bijvoorbeeld ziekenhuis opnames te voorkomen)

3) voor Corona is vaccineren een belangrijke peiler om uit de pandemie te komen. Vooral voor de kwetsbare mensen (o.a. door overgewicht en ouderen). Vaccineren is en blijft een vrije keuze in ons land.
Read 9 tweets
'Vaccinated English adults under 60 are dying at twice the rate of unvaccinated people the same age' alexberenson.substack.com/p/vaccinated-e… #covid19nl #coronamaatregelen #coronapas #prik #uk
'Officials are trying to understand why some of LA's highest coronavirus case rates are currently in communities with high vaccination rates' patch.com/california/los… #covid19nl #coronamaatregelen #volksgezondheid #usa
'Unexplained surge in non-Covid deaths triggers calls for probe' theweek.co.uk/news/science-h… #covid19nl #coronamaatregelen #oversterfte #uk
Read 6 tweets
In de (sociale) media wordt de indruk gewekt dat strengere #coronamaatregelen voor #antivaxxers leidt tot een tweedeling.
Dat beeld klopt niet.
De overgrote meerderheid van de tegenstanders van vaccinatie zo bewees @EenVandaag bestaat uit principiële weigeraars.
Draadje
Er zijn vier categorieën mensen die niet gevaccineerd zijn.
1. De mensen die om medische reden niet gevaccineerd 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 worden (klein)
2. De onwetenden. Ouderen, veel allochtonen. (slinkend)
3. De angstigen/twijfelaars (slinkend)
4. De gemotiveerde tegenstanders (groot)
.@EenVandaag spreekt over de principiële antivaxer
Dit is de grootste, meest overtuigde en meest onverzettelijke groep ongevaccineerden (70%)). Deze ongevaccineerden geven aan zich zeker niet te laten inenten en laten dus geen opening meer om overgehaald te worden.
Read 15 tweets
Door @raoul_sumter werd ik gevraagd hoe zit het met het standpunt van de nazi’s over #vaccinatie.
Ze verboden vaccinatie niet, maar veel nazi’s waren aanhangers van de natuurgeneeskunde. Die waren principieel tegen vaccinatie.
Anderen beschouwden het als een complot van de Joden.
De meest barbaarse medische experimenten werden door de nazi’s toegepast, maar bij vaccinatie waren ze zeer terughoudend. Om het Volksempfinden niet te schaden hoefden ouders van de minister Wilhelm Frick kinderen niet te laten inenten tegen pokken.
Onder druk van de Wehrmacht moest Frick echter toegeven en werden soldaten wel massaal gevaccineerd, maar voor de bevolking werd vaccineren niet bevorderd. In de jaren dertig zagen de nazi’s zich wel genoodzaakt de bevolking op te roepen zich te laten inenten tegen difterie.
Read 7 tweets
Kliklijnen, betaalde influencers, de Inspectie @IGJnl als sterke arm: voor VWS lijkt niets te ver te gaan in hun strijd tegen ‘desinformatie over corona’

Het @MinVWS houdt artsen extra scherp in de gaten als het om corona en de vaccins gaat.

#coronamaatregelen #ethiek
@IGJnl @MinVWS De monitoring voert VWS zelf uit, maar zij moedigt ook burgers & apothekers aan om artsen te verklikken via hun meldpunt.
Als artsen zich in het openbaar al te kritisch uitlaten, schakelt VWS hun “experts” van “Denktank Desinformatie” in, die via socials commentaar leveren.
@IGJnl @MinVWS Dat doen deze influencers overigens zonder daarbij hun banden met de overheid te vermelden.

Ook heeft VWS de Inspectie (IGJ) opdracht gegeven om hard op te treden tegen corona kritische artsen.

#coronabeleid
Read 4 tweets
Een🧵over de structurele fouten in NL.
1) In Nederland hebben we nooit een #lockdown gehad. We hadden verzwaarde maatregelen. Een lockdown is het opsluiten van mensen verbieden naar buiten te gaan.
#persconferentie #coronadebat
2) In Nederland hebben we nooit een solide basis aan #maatregelen gehad die we gedurende de epidemie aanhouden. Hier verzwaren we #coronamaatregelen wanneer het uit de hand loopt. Zelfs mijn fiets zet ik op slot met verzekering om diefstal te voorkomen. Dat is een basis!
3) In Nederland denken we dat onze dijken behalve water ook ziektes buiten houden. Altijd denken dat ons niets kan overkomen. Hetzelfde met hiv-epidemie toen zei NL ook 'hiv kan ons niet aantasten doe normaal'. Guess what?!
Read 15 tweets
Gisterochtend (9 nov) heb ik namens @StichtingDemos een kort geding gevoerd tegen de Staat der Nederlanden over het coronatoegangsbewijs en de mondkapjesplicht.

#coronamaatregelen #coronatoegangsbewijs #coronapas #QRcode #CTB #mondkapjesplicht #mondkapjes
Daarbij is om buitenwerkingstelling van de ministeriële regeling van 14 september 2021, waarbij het coronatoegangsbewijs breed werd ingevoerd, gevorderd. Na aankondiging van de nieuwe maatregelen, is de eis gewijzigd en is ook om schrapping van de mondkapjesplicht verzocht.
Aan de vordering ligt ten grondslag dat de Staat bewust voor opleving van het virus heeft gekozen door de 1,5 m-afstandsnorm te vervangen door de coronpas, terwijl het OMT had gewaarschuwd dat het virus hierdoor zou opleven, waardoor versoepelingen teruggedraaid moesten worden.
Read 23 tweets
Nu het gegeven dat vaccins minder lang beschermen en verspreiding ook niet goed meer tegengaan, wat de "wappie" (😒🤷🏻‍♀️) bevolking obv cijfers uit andere landen maanden ziet en leest, doordringt tot de media, en minister en omt niet... 1/
meer achter loze worden en ongefundeerde beweringen kunnen schuilen want het manifesteert zich nu daadwerkelijk met als gevolg een drigend #zorginfarct... Zou dit nu een aanzet kunnen zijn om de tunnelvisie en fixatie op de vacc.campagne eindelijk te verlaten? Ingehaald door 2/
de feiten erkennen dat deze aanpak en als consequentie in paniek draaien aan allerlei knoppen die het normale leven zwaar ontwrichten voor de hele samenleving, niet houdbaar is en geen langetermijn oplossing kán zijn? Ik ben een leek, maar ik begrijp dit: 3/
Read 18 tweets
Wij herdenken de #Reichsprogromnacht, 9 november 1938.
De nacht van de gebroken ruiten, waarin de nazi's te keer gingen tegen de Joodse burgers.
Vandaag hebben we in de TK een partij, FvD van Thierry Baudet, die geassocieerd wordt met het #antisemitisme.
Een nationale schande
In de #TweedeKamer zit voor Forum voor Democratie, Pepijn van Houwelingen, die onder zijn schrijversnaam Vossius beweerde bewonderaar te zijn van het Derde Rijk van Adolf Hitler
Pepijn van Houwelingen kwam al eerder in opspraak met zijn stupide uitspraak waarin hij de #coronamaatregelen vergeleek met de Joden vervolging.
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!