Discover and read the best of Twitter Threads about #deventer

Most recents (4)

Iets later dan beloofd (sorry, tentamens): mijn blik op het #Deventer coalitieakkoord van Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA. Conservatief, grijs, ambitieloos met meer aandacht voor dorpen waar het al goed gaat dan voor de sociaal zwakkere stadswijken.🧵(1/15)
We beginnen met het thema Volkshuisvesting, of zoals de coalitie het noemt: wonen. De coalitie luistert vooral naar Koerhuis en de bouwlobby en houdt vast aan 11.000 huizen nieuwbouw zonder onderbouwing en zonder enige garantie op 40% sociale huur, niet eens op 30%. (2/15)
Benieuwd trouwens hoe de coalitie zoveel wil bij bouwen zonder de dorpen aan de stad te laten smelten. En benieuwd na hoeveel weken ik voor de valse tegenstelling wordt gesteld tussen 11.000 huizen en de wooncrisis. (3/15)
Read 16 tweets
Het coalitieakkoord draagt de naam 'Dichtbij, betrokken & bevlogen' want nieuwe bestuurscultuur. Akkoord is op hoofdlijnen.
De coalitie wil 11.000 huizen bouwen maar zegt niet hoeveel daarvan sociale huurwoningen zijn.
Autoverkeer moet blijven rijden, parkeren moet blijven kunnen bij al die nieuwbouw. Een derde IJsselbrug (!) wordt onderzocht.
Read 7 tweets
We beginnen de presentatie van het coalitieakkoord met koffie en droge cake. Sfeer! #Deventer
Geen smeuïge verhalen, aldus de informateur. Wel veel respect onderling.
Bedankje aan alle ambtenaren die hebben geholpen.
Read 4 tweets
#FvD in #Deventer. Max is erbij. Tijd voor wat verslaggevende tweets. (Ik ben kritsch geinteresseerd. Ik ben geen lid en distantieer mij in de meeste gevallen van het gedachtegoed van FvD)
Sta in de foyer van de schouwburg. Opkomst ong. 250 mensen. 85% man.
20:00 begint het. Vragen aan de sprekers (Baudet en Hiddema) moeten vooraf op een blaadje ingevuld worden. Geen idee of er in de zaal straks nog spontaan vragen mogen worden gesteld.
Read 144 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!