Discover and read the best of Twitter Threads about #disinformaatio

Most recents (9)

Olen viime päivinä twiittaillut Twitterin #seuraajaverkosto'jen visualisointeja. Tänään päästään kiinnostavimpaan aiheeseen, eli #disinformaatio'on ja miten se kuplautuu seuraajiensa myötä. Kas tässä kuva suomitwitterin disinfokuplasta (1/7)
Kirjoitin aiheesta informaatioteknologian ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen (nimensä mukaisesti!) rajapinnassa kulkevan @RajapintaCo:n sivuille. Rinnastan siinä disinfokuplan "informaation mustaan aukkoon," josta faktatieto ei pääse pakenemaan (2/7) rajapinta.co/2023/03/08/ens…
Ymmärtääkseen kuplautumisen visualisaation, kannattaa kurkistaa aikaisempi ketju #politiikkatwitter'stä (3/7)

Read 11 tweets
#Vaalikone'iden #nelikentät ja puolueiden asemat lienevät viime aikoina tulleet monelle #politiikkatwitter'in seuraajalle tutuksi. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, että samankaltainen ilmiö näkyy myös suoraan Twitterin #seuraajaverkosto'ssa? Se onpi ketjun paikka! 🧵 (1/18)
Alkuun pientä metodologista taustaa ja huonoja uutisia. Twitter on pitkään ollut sosiaalisen median tutkijoiden lemmikki, koska se on tarjonnut erinomaisen rajapinnan (nk. API) monipuolisen datan noutamiseen - ilmaiseksi. (2/18)
Paitsi että tämä on mahdollistanut vireän tutkimuskentän rahoituksesta riippumatta, Twitterin API on ollut oiva työväline myös ohjelmoinnin opetukseen. Itsekin olen oppinut #Python-kielen peruskurssilla paljon ohjelmoinnista nimenomaan Twitterin dataa analysoimalla. (3/18)
Read 24 tweets
Digi- ja väestötietoviraston asiantuntijan mukaan #Venäjä :n #disinformaatio :n levittäjät voidaan jakaa 3 ryhmään: Ensimmäisenä on trolli- ja bottiarmeijoita, joita ylläpitävät venäläiset organisaatiot. Näiden toiminta on järjestelmällistä @Iltalehti
iltalehti.fi/digiuutiset/a/…
Toisena #Venäjä :n #disinformaatio :n levittäjänä ovat palkatut henkilöt, joihin voi kuulua myös Suomen kansalaisia. Nämä henkilöt vievät johdonmukaisesti Venäjän sanomaa eteenpäin #desantit @Iltalehti
Kolmantena #Venäjä :n #disinformaatio :n ovat henkilöt, jotka levittävät tätä sisältöä sen enempää ajattelematta (= ns. hyödylliset idiootit). He eivät välttämättä tajua toimivansa virheellisen tiedon levittäjinä @iltalehti_fi
Read 4 tweets
Olen joutunut törkeän identiteettivarkauden kohteeksi: kasvojani käytetään venäläiseen propagandaan, joka leviää somessa. Sanoudun jyrkästi irti kaikesta disinformaatiosta. Härskiä. Likaista. Ahdistavaa. #disinformaatio #wearehelsinkiuni @helsinkiuni
Identiteettivarakautta on tutkittu viranomaisten toimesta, mutta trolleja ei ole löydetty. Pyydän kollegiaalista tukea – ilmiantakaa jos huomaatte, että identiteettiäni on käytetty väärin somessa.
Tällaista shittiå siellä leviää kulovalkean tavoin. Kuvassa lukee SUOMALAINEN: Maailma on Venäjälle kiitollisuudenvelassa.
Read 4 tweets
#FalseBalance:
#TereSammallahti toivottaa tervetulleeksi #disinformaatio'n, #salalliittoteoriat ja muun huuhaan. #AlfaTV:llä levitetään mm. #koronadenialismi'a ja vieraina studiossa #QAnon-hörhöjä.

Kanavan taustoista kertominen on muka "epäjournalismia".

#journalismi #kokoomus
Vahva lukusuositus, jos haluaa tietää AlfaTV:n taustoista:
Read 23 tweets
Ja taas kerran #PäivänByrokraatti levittämässä #disinformaatio'ta. Lähteenä konservatiivinen #valemedia #PostMillenial.

#valeuutiset #rasismi
#kokoomus #JuhaKetola ImageImageImageImage
On se hienoa, kin valkoinen heteromies tulee vähemmistöille sanomaan, ettei mitään #rasismi'a ole.

#PäivänByrokraatti #JuhaKetola Image
Read 4 tweets
Koronadenialistinen disinformaatiosivusto #PelastetaanLapset, joka selvästi plagioi #PelastakaaLapset ry:n nimeä, esittelee vetoomusta, jonka mukaan lapsille ei pitäisi antaa koronarokotetta.

1/x

#koronadenialismi #pseudotiede #populismi
2/x

Vetoomuksen allekirjoittajat:

- Erkki Antila, LL, FT
- Zibelina Kirsi Armassalo, ELL
- Mare Kaps, LL (el. geriatria)
- Kirsi Kautiainen, PhD (terveystaloustiede)
- Tiina Keldrima, LL (el. psykiatria)
- Mikael Kivivuori, LL
- Helena Mäkelä, LL
- Vit Kopecky, LL
3/x

- Karin Munsterhjelm, LL (el. yleislääketiede)
- Rauli Mäkelä, LL (el. korvataudit)
- Päivi Mäkeläinen, LL, DI (el. yleislääketiede)
- Sylvi Silvennoinen-Kassinen, LKT, dos (immunologia) (el. kliininen mikrobiologia)
- Sonja Tuomaala, LL
Read 30 tweets
Kokoan tähän kauden päätteeksi joitakin tekstejä ja ääniä, joita viime talven aikana ilmestyi. Aiheina #turpo ja #disinformaatio
Ketju 1/14
Maailmanpolitiikan painopiste on siirtymässä vahvasti toiselle puolen maailmaa, indopasifiselle alueelle. 2/14
yle.fi/uutiset/3-1164…
Venäjän käymästä poliittisesta sodasta lännessä. 3/14
karjalainen.fi/maakunta/280852
Read 14 tweets
Kolmas KETJU ti 15.9.2020 @MolariJuha'n oikeudenkäynnistä kuvan alla.

#KirjallisetTodisteet eli Molarin #blogit koko päivän käsittelyssä.

#JessikkaAro #SaaraJantunen Image
26. blogi: "Gay-pornotähti, peniksestään tunnettu upseeri ja Jessikka Aro: Putinilla kaksi ehdokasta Ranskan presidentinvaalissa.

27. blogi: "Karjalainen-sanomalehden palkittu kulttuuritoimittaja Suonna Kononen puhelimessa"

AA Koskenniemi: Aro liitetty juttuun turhaan.
Molari: Janne Rysky Riiheläisen kirjan julkistamistilaisuuden (josta Molari poistettiin) jälkeen Suonna Kononen puhui Molarista 'Miksi tuollainen ihminen edes kutsuttiin tilaisuuteen?' Molari olisi kysynyt Konoselta asiasta.
Read 33 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!