Discover and read the best of Twitter Threads about #dkmedier

Most recents (24)

En pandemi er en voldsom krise. Ikke blot for sundheden, men for samfundet.

Ny HOPE-rapport viser klare tegn på mere mistillid, udmattelse & splittelse: github.com/Hopeproject202…

Flertallet støtter stadig håndteringen, men niveauet er det lavest målte.

#dkpol #dkmedier 🧵(1/10) Image
Den faldende støtte afspejler sig også i en faldende opbakning til en række restriktioner. Der er stadig flertal for en række - også hårdere - restriktioner, men niveauet er faldende. (2/10) Image
Faldet i opbakning kan skyldes en faldende bekymring. Folk er lige nu mere optimistiske end bekymrede. Og de er (en anelse) mere bekymrede for nedlukninger end for deres eget helbred. Der er dog stadig høj bekymring for hospitalernes kapacitet. (3/10) ImageImage
Read 10 tweets
Er borgerne klar til at droppe alle restriktioner & slippe smitten løs?

Nej, jf. nye HOPE-data: bit.ly/3A3KHx7

Blot 22 % mener, at smitten skal slippes fri. Et flertal mener dog, at høj smitte er ok, så længe hospitalerne ikke belastes.

#dkpol #dkmedier 🧵(1/3)
Dette betyder også, at der fortsat er opbakning til en lang række restriktioner, herunder fortsat brug af coronapas og nedlukning af natteliv. (2/3)
Den faldende bekymring betyder ikke, at folk er klar til at slippe smitten løs. Man får nemt det indtryk, når man følger debatterne på sociale medier. Men dette er endnu en påmindelse om, at dem, der taler højt på sociale medier, sjældent er repræsentative for befolkningen. (3/3)
Read 3 tweets
Hvor stor er villigheden til at modtage en booster-vaccine?

Villigheden er høj. 96 % af dem, som har modtaget 2 stik, ønsker også det tredje. Men villigheden varierer, og særligt de yngre siger "nej tak".

Læs rapporten her: bit.ly/3spAGZe

🧵 (1/5)

#dkpol #dkmedier
Ovenstående grad viser den totale villighed i befolkningen. Grafen nedenfor viser andelen blandt dem, der har fået eller ønsker vaccination med 2 stik. (2/5)
Udover alder betyder demografi ikke det store. Uanset køn og uddannelsesniveau er villigheden til at tage næste stik stor. (3/5)
Read 5 tweets
Det her lyder som et meget alvorligt problem, og åbenbart påvist af to uafhængige undersøgere. - Er det muligt at dele hele brevet? - Det har i høj grad offentlighedens interesse.
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
2/n. Her er link til brevet vedr. uacceptabel batchrelateret variation i antallet af bivirkninger for Pfizer/BioNTech og Moderna mRNA "vaccinerne".
ft.dk/samling/20211/…
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
3/n. Her er link til YouTube video fra 14.11.21, som beskriver problemet. Det ser alvorligt ud, hvis det er eftervist. Også selv om opgørelsen er udført i Excel. - I øvrigt mærkværdig problematisering.

#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
Read 5 tweets
Epidemibekæmpelse er en samproduktion mellem borger & myndigheder.

Lige nu er politikerne ude af trit med borgerne mht. alvoren. Det truer samproduktion og må rettes.

Det kræver åben kommunikation om strategien, herunder om dilemmaer og usikkerheder.

🧵(1/12) #dkpol #dkmedier Image
HOPE-projektet bidrog til den langsigtede strategi mod COVID-19, "Hverdag med øget beredskab": fm.dk/media/25241/3-…. (som figuren 👆 er fra)

Inputtet gav anledning til følgende anbefaling i hovedrapporten (fm.dk/media/25157/hv…).

Den har ikke været vigtigere end nu. (2/12) Image
Den seneste HOPE-rapport viser, at borgerne har en markant faldende optimisme (github.com/Hopeproject202…). Samtidig er der bekymring for hospitalernes kapacitet, der er på højde med 2. bølge. (3/12) ImageImage
Read 12 tweets
En ung mand var klar til at (terror)angribe flere nord- og østjyske skoler. Han havde våben, og havde bestilt en AR-15 (kendt fra flere amerikanske angreb) på DarkWeb, og var i færd med at lave manifest og videoer. Hans mål var børn og unge. (🧵) #dkmedier #dkpol
Vi VED at grupper der dyrker skole-skydere og massemordere findes online. De er afdækket i bl.a. af mig og andre i 'Angry Internet' og 'Vrede Unge Mænd'. Vi VED at det vigtigste her er promoveringen, f.eks. ved manifest og video

cfdp.dk/wp-content/upl…

cfdp.dk/wp-content/upl…
Manden er varetægtsfængslet i surrogat i psykiatrien, så vi har heller ikke i denne sag at gøre med en ung mand som er fuldstændig i balance - og iøvrigt massemorder in spe. De fleste af de her gerningsmand har (haft) brug for omfattende hjælp. Det er én af flere grunde til,
Read 13 tweets
I never thought I'd see the day: I'm an associate professor in Denmark, and I've just been blocked from entering a conference that I paid to attend. Here’s a thread that gets oilier and murkier as you scroll down… 👇🔥⚫️ #dkpol #dkmedier #dkgreen 1/n
Some background: as an academic, a climate activist and a concerned citizen, I follow the science on the climate crisis. I read the IPCC reports, follow papers on climate projections and study the progress (or lack thereof) made to avoid ecological breakdown this century. 2/n
Given my concerns about the crisis, I decided to attend the annual "Offshore Conference" @OlieGasDK in Denmark: an annual gathering of oil and gas executives, and top government officials, to discuss plans for the "green transition". 3/n
Read 12 tweets
Service tweet:

Loud lavede et bagholdsangreb på mig i radioen dagen før valget. Mod bedrevidende, framede de det som om, at Kunstfonden har givet mig 50.000 kr til at føre valgkamp for.

Det er løgn. Det vidste de godt , da vi talte i tlf inden.

1/15
Alligevel holdte de fast den falske præmis.

De havde inviteret mig ind, til hvad jeg troede var et kort indslag i et program om meget andet. De spørgsmål de havde sendt mig, matchede ikke, det som udspillede sig live i radioen: Et meget kritisk interview på 20 minutter.

2/15
Det værste var helt klart, at de konsekvent, holdte fast i den falske præmis om, at jeg skulle have fået støtte til at føre valgkamp. Så jeg måtte tilbagevise det i en uendelighed.

I virkeligheden har jeg fået et arbejdslegat for mit kunstneriske virke, som en slags hæder.

3/15
Read 15 tweets
Når #dkmedier spørger mig, om en eller anden restriktion kan presse folk til at tage vaccinen, så svarer jeg "sikkert". Men jeg bliver også bekymret for de spørgsmål, der ikke stilles.

Lad mig forklare hvorfor. Svaret findes i vores forskning det seneste halvandet år.

🧵(1/11)
En pandemi er en krise fra øverste hylde. Tilliden til regeringen - i Danmark og i udlandet - falder måned for måned, som krisen går frem. (2/11)
Vores forskning viser, at faldet i tillid drives af tiltagende udmattelse, der igen drives af restriktioner og tiden, der går, efterhånden, som krisen trækker ud: psyarxiv.com/y6wm4/. (3/11)
Read 11 tweets
Regeringen, politikere og diverse kommentatorer fortsætter med at forklare, at de uvaccinerede er årsag til smittespredningen. - Men det seneste døgn er der 1076 bekræftede tilfælde blandt fuld vaccinerede og 472 blandt uvaccinerede.
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
2/n. De siger også, at størstedelen af de indlagte er uvaccinerede. - Men 65 % af de indlagte i det seneste døgn er fuldt vaccinerede og 34 % af indlagte er uvaccinerede. 75 % af befolkningen er Færdigvaccineret.
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
3/n. Bemærk at i dag er der også normaliseret pr. 100.000 flere Bekræftede tilfælde blandt fuldt vaccinerede i aldersgruppen 65-79 år. Det er en trend, og det er sket før i slutningen af oktober. - Hvordan kan de tro coronapas virker?
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19 Image
Read 7 tweets
SCOTLAND: IN OCTOBER, 88% OF COVID-RELATED DEATHS WERE FULLY OR PARTLY VACCINATED
Bemærk også at normaliseret pr. 100.000 er der sidste uge i opgørelsen flere døde blandt de fuldt vaccinerede.
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
2/n. Helt på samme måde forholder det sig i UK. Her fra den seneste ugerapport, ugerne 40-43. 82 % af de døde er fuldt vaccinerede.
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
3/n. Det er utvivlsomt det samme i DK. - SSI oplyser ikke fordelingen af døde med og uden vaccination, men se herunder aldersfordeling for indlagte fuldt vaccinerede sammenlignet med uvaccinerede.
#dkpol #dkmedier #sundpol #Corona #COVID19
Read 3 tweets
Så blev den længe ventede ME-guideline fra NICE publiceret 🙌

Grundlaget for at behandle ME som en funktionel lidelse er fuldstændig væk.
Se tråd 🧵
#sundpol #dksund #dksundhed #sundhed #dkmedier #patientsikkerhed @JaneHeitmann @heunicke @stephanie_lose
nice.org.uk/guidance/ng206
1.1.1 Be aware that ME/CFS:
•is a complex, chronic medical condition affecting multiple body systems and its pathophysiology is still being investigated
1.1.2 Recognise that people with ME/CFS may have experienced prejudice and disbelief and could feel stigmatised by people (including family, friends, health and social care professionals, and teachers) who do not understand their illness.
Read 25 tweets
Lad os lige huske, at jeg søgte aktindsigt i sms-beskederne 25 dage, efter de var sendt.

Nu oplyses det, at Martin Justesen og de tre andre medarbejdere i STM havde automatisk sletning efter 30 dage.

#dkpol #dkmedier #minkkom
Her er aktindsigten. Sendt 5. dec. en lørdag.

STM kvitterede for modtagelse 7. december.
1/2) Min pointe med dette er, at hvis STM behandlede min aktindsigt, da jeg søgte den, eksisterede sms’erne stadig, og sagsbehandleren kunne bede Justesen om at se sms’erne og dermed vurdere, om de var underlagt journaliseringspligt.

Jeg kunne få en afgørelse.

#dkpol
Read 4 tweets
Så er det Jan Pravsgaard, KU, der i TV2 News & Co forklarer, at de fleste nye tilfælde er uvaccinerede. Men det seneste døgn er fordelingen vaccineret/uvaccineret: 743/352. - Det er virkelig op ad bakke. Hvorfor misinformerer de?
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
2/n. Observation i SSI's tal. Uvaccinerede er 352*100.000/52,8 = 666.667. Men 25% er p.t. uvaccineret, 1,46 M. Der mangler ca. 800.000. Sikkert børn fra 0-11 år. Incidensen for uvaccinerede er 54% lavere med dem. - Hvad har de gjort?
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
3/n. Incidensen for uvaccinerede skal naturligvis beregnes ud fra alle uvaccinerede, ikke ud fra en selekteret gruppe der ekskluderer mere end halvdelen.
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
Read 4 tweets
Regionernes selektive testning af uvaccinerede patientkontakter og personale på sygehusene er forfejlet. Det er forhåbentlig stoppet. - Pr. døgn er der i DK over dobbelt så mange nye tilfælde blandt vaccinerede.

#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
2/n. Hvis diskrimineringen imellem forskellige grupperinger af patientkontakter og personale fortsat forgår, er det en yderligere faktor, som bidrager til misvisende datainformation fra SSI. - Bl.a. om faktisk antal COVID-19 tilfælde.
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
3/n. Den selektive testning af uvaccinerede på regionernes sygehuse og institutioner fortsætter åbenbart. Men der er dagligt ca. dobbelt så mange nye tilfælde blandt vaccinerede. - Håndteringen er en skandale.

#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
Read 6 tweets
1/n. Det tjener TV2 til ære, at de har produceret nedenstående dokumentarprogram om omskæring af drenge. Udsendelsen kan ses i aften fra kl. 20:40 på TV2.
play.tv2.dk/programmer/dok…
#dkpol #dkmedier #sundpol
2/n. Ét Borgerforslag vedr. omskæring af raske børn har indtil nu opnået over 50.000 støtter. Beslutningsforslaget blev forkastet af Folketinget ved 2. behandling den 18. maj 2021.
borgerforslag.dk/se-og-stoet-fo…
#dkpol #dkmedier #sundpol
3/n. Her kan du se, hvordan partierne og folketingsmedlemmerne stemte da beslutningsforslaget om mindstealder for omskæring blev forkastet ved 2. behandlingen. Hold cursoren over grøn, blå eller rød og se hvem der har stemt hvad.
ft.dk/samling/20201/…
#dkpol #dkmedier #sundpol
Read 7 tweets
I morgen mødes 140 lande for at indgå en aftale mod skattely og selskabers skattetricks. Forlydender om, at Irland og andre formår at udvande aftalen i sidste øjeblik er dybt bekymrende.
Læs vores reaktion her:
oxfam.org/en/press-relea…
Kort tråd følger👇 #dkpol #dkmedier Image
1/7: Aftalen vil sætte en bund under selskabsskatten på 15% og vil forsøge at få særligt store multinationale selskaber til at betale mere skat lokalt. Det fejres herhjemme, men stemningen er anderledes nedtrykt blandt forhandlere i mange udviklingslande.
2/7: Udviklingslandene får nemlig forsvindende lidt ud af aftalen: Over to-tredjedele af indtægterne fra den globale mindstesats på 15% vil gå til G7 og EU lande, mens verdens fattigste får under 3% - til trods for at være hjemsted for over en tredjedel af verdens befolkning.
Read 9 tweets
Forskningsformidling er vigtigt - især om væsentlige emner. Èt sådan emne er etnisk profilering.

Udfra de seneste dages debat kommer en bøn til #dkforsk, #dkmedier & #dkpol:

Vent med at formidle, indhente kommentarer & drage konsekvenser til forskningen er offentlig.

🧵(1/6)
I weekenden dækkede Politiken et nyt studie om etnisk profilering, som offentliggøres i denne uge: politiken.dk/indland/art840…. Politiken indhenter kritik fra en ekstern forsker, men det fremgår ikke, at han *ikke* udtaler sig om studiet (jf.: ). (2/6)
På baggrund af disse generelle betragtninger afviser @Spolitik studiet (politiken.dk/indland/art840…). @friegronne derimod indkalder til samråd baseret på evidens, som det på dette tidspunkt er svært for offentligheden at vurdere. (3/6)
Read 6 tweets
Målet var, at 90 % tog imod vaccinen mod COVID-19. Deadlinen var imorgen. Det nås ikke.

Med @Epinion_DK & @SSTSundhed har HOPE undersøgt én barriere: Tro på vaccine-myter (bit.ly/3kOQnoy).

Nogle myter er udbredte, især hos vaccinetvivlerne.

🧵 (1/5) #dkpol #dkmedier
I samarbejde med SST har vi udvalgt 8 påstande om vaccinerne: 4 sande og 4 myter. Undersøgelsen viser, at troen på myter er relativt udbredt. 30-40 % af borgerne er fx usikre på, om vaccinerne påvirker fertiliteten og er testet lige så grundigt som anden medicin. (2/5)
Troen på myter gør en forskel. Der er således en sammenhæng mellem, hvorvidt man er vaccineret, og hvorvidt man kan skelne mellem sande påstande og myter. Vaccinetvivl hænger dermed sammen med oplevede bekymringer. (3/5)
Read 6 tweets
Ny prospektiv undersøgelse fra et enkelt hospitalscenter af diagnosticeret myocarditis efter mRNA vaccination. Mænd:kvinder, 29:3. For den mandlige population er den diagnosticerede risiko derfor ca. 1:550.
medrxiv.org/content/10.110…
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
2/n. Bemærk! - De diagnosticerede tilfælde af myocarditis er udelukkende tilfælde, hvor symptomerne er så udtalte, at patienterne er nået frem til hospitalet. - Den andel repræsenterer utvivlsomt kun toppen af isbjerget.
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
3/n. En incidens af diagnosticeret myocarditis på ca. 1:550 for mænd i undersøgelsesperioden 01.06.21- 31.07.21 er væsentlig højere end tidligere estimater. - I kommentarerne sættes spørgsmålstegn ved antallet af vaccinedoser.
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
Read 4 tweets
1/n. Opfattelserne vedr. vaccineeffektivitet er divergerende. Den seneste ugerapport fra Public Health England (PHE) giver nyttig information. Effektiviteten for cases er samlet negativ for aldersgrupper 40+.
assets.publishing.service.gov.uk/government/upl…
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19 Image
2/n. Vaccineeffektiviteten er beregnet i tabellen herunder. Effekten er negativ i aldersgruppen 40-79, og 8,5% i 80+. Vaccinerne reducerer indlæggelser og dødelighed med aldersrelateret faldende effektivitet.
dailysceptic.org/2021/09/10/vac…
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19 Image
3/n. Opfattelsen af at vaccinerede ikke smitter er forkert. For aldersgruppen 40+ er der både absolut og populationskorrigeret flere cases blandt de vaccinerede, og smitterisikoen fra den gruppe er derfor større end fra uvaccinerede.
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
Read 10 tweets
Der er i øvrigt noget andet interessant ved den her historie, som #dkmedier bør overveje når de dækker #smdk. Som mange pointerer i tråden til mit første tweet: “Hvorfor skal vi overhovedet læse om ti tosser, der raser på Bilkas Facebook-opslag?!”
Ja, hvorfor egentlig?
Tråd 👇🏻
Da jeg arbejdede som journalist hos DR Nyheder dækkede jeg i høj grad SoMe og hver dag spurgte min redaktør mig “hvad trender i dag?” Underforstået - hvad går folk amok på nettet over idag. Det blev ofte til historier om folk der rasede over det ene eller det andet 2/
Men er et par sure delinger/kommentarer/likes osv på et opslag udtryk for en folkestemning? Næppe. Ofte svarede jeg med “hvad kan VI få til at trende idag?” For vi var trods alt medierne. Det er vel os der skal sætte dagsorden og ikke brugerne. I dag er den symbiose vendt om 3/
Read 13 tweets
Denne artikel er Tyra Krause fra SSI i dag ude at promovere i radioen som argument for at blive vaccineret pga. Delta varianten. Men den finder ingen forskel på vaccination/ikke vaccination, p=0,82, Table 3.
thelancet.com/action/showPdf…
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
2/n. Det er maksimalt skidt, vi er endt et sted, hvor misinformation fra offentlige myndigheder opfattes som legitim. - I stedet bør det naturligvis have konsekvenser for de ansvarlige.
#dkpol #dkmedier #sundpol #coronadk #COVID19
Read 3 tweets
TRÅD: I dag sender DR Kontant det første af to programmer kaldet ‘Webshopsvindel på første klasse’. De handler om en gruppe venner, jeg efterhånden “kender” rigtig godt. Jeg medvirker i programmet, og jeg synes, du bør give det et kig. #dkmedier #dkbiz

dr.dk/drtv/episode/k…
For mig en form for foreløbig kulmination på, da jeg for tre år siden undrede mig over, hvad det dog var, influencers reklamerede lystigt for. Hjemmetandblegning, hudstøvsugere, stramme trøjer, elektriske mavetrænere - jeg ku’ blive ved #dkmedier

facebook.com/watch/?ref=ext…
Da Fie Laursen ud af det blå åbnede webshoppen Byfie.dk og erklærede, at det var hendes store drøm, gik der ild i bullshit-detektoren. Bag domænet stod den tidligere højtprofilerede - og kritiserede - champagne-iværksætter Søren Bælum. #dkmedier
Read 25 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!