Discover and read the best of Twitter Threads about #feminismi

Most recents (2)

Tasa-arvon puolesta kamppailevat naiset ovat katkeria, rumia ja väärässä. Heidän olisi parasta pitää turpansa kiinni. Sitä paitsi #tasaarvo on saavutettu. Kuulostaako tutulta? Samat väitteet ja vaimentamismenetelmät ovat olleet käytössä pitkään. Katsotaanpas. ->
#feminismi
Tässä on (alun perin The History Geeksin kokoama) valikoima materiaalia, jolla vastustettiin suffragetteja eli tasa-arvoa ja äänioikeutta vaativia naisia.
Tässä aluksi muutama juliste, joiden viesti on, että tasa-arvoa haluavat vain rumat, katkerat vanhatpiiat.->
Jos alun alkaen ihan normaali nainen ei jostain syystä saa miestä, tulee hänestä katkera suffragetti. Naimisiin pääsy oli ensiarvoista - jos siinä epäonnistui, oli jotenkin viallinen. Julisteiden tarkoitus on sanoa, että kaikki feministit ovat jotenkin viallisia.
Read 21 tweets
Feminismistä liikkuu monenlaisia virhekäsityksiä, joten ajattelin vastata muutamaan yleiseen kommenttiin, joita feministit usein kuulevat. Eli langassa 14 pointtia yleisistä virhekäsityksistä feminismiin liittyen. Suunnattu ennen kaikkea ei-feministeille! #feminismi #tasaarvo
1. Moderni feminismi ajaa kaikkien yhdenvertaisuutta. Feminismi ei aja pelkästään esim. naisten aseman parantamista, vaikka se onkin ollut keskeinen teema 1900-luvun alun naisten äänioikeuskamppailusta lähtien aina tähän päivään saakka. Nykyisin feminismi on paljon muutakin.
2. Feministisiä ajatusmalleja on yhtä monta kuin on feministejäkin. Feminismi ei ole lahko, jossa kaikki sen jäsenet ajattelevat samalla tavalla. Jokaisella feministillä on omat ykköskysymyksensä, joita pitää eniten esillä. Se ei vähennä muiden aiheiden merkityksellisyyttä.
Read 17 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!