Discover and read the best of Twitter Threads about #formatie

Most recents (6)

@SigridKaag uw arrogante houding is niet om aan te horen.
Nu weer @VVD @MinPres aanvallen.
Dat had u moeten doen met de motie v wantrouwen.
Maar nu moet u stoppen.
Ik heb nog liever Rutte, dan u als leider.
Maar als ik mocht kiezen, beide weg.
Maar u NÓÓIT als leider 🤮#formatie
#Kaag over #Rutte "medemenselijkheid, betrouwbaarheid, openheid en effectief bestuur". Rutte spreekt vaak over ‘gaaf land’.

@SigridKaag @D66 heeft u een spiegel thuis ???
U bakt er zelf namelijk niets van.
U vertrapt mensen met uw houding.
#NietTeVertrouwen
Wat betekend uw effectiviteit hierin, u bent de mol van Den Haag 🤮
Ratten streken beter gezegd
Read 4 tweets
@MinOCW Nu het demissionair kabinet doorregeert en met 8,5 miljard euro de koers voor de komende twee jaar bepaalt kunt u ook de moties van @peterkwint en @Lisawesterveld alsmede de aanbevelingen van Van Vroonhoven uitvoeren. Dat zou wél helpen.
#rozeolifant #lerarentekort
1/14
Vooropgesteld, ik heb ontzettend veel zin in dit schooljaar! In datgene waar ik wel direct invloed op heb.

Het was te verwachten: ook deze zomervakantie is het schoolleider- en #lerarentekort helaas niet als sneeuw onder de zon verdwenen.
2/14
Wanneer je een complex probleem wil oplossen breng je het eerst nauwkeurig in kaart om vervolgens aan effectmeting van genomen maatregelen te kunnen doen. De enige reden dat moties niet worden uitgevoerd is het verbloemen van incompetentie om het probleem écht aan te pakken.
3/14
Read 14 tweets
Draadje over CDA niet regeren onder Rutte:
Binnenkort het CDA congres. Ongetwijfeld komt er een resolutie: CDA regeert niet mee onder Rutte. Wordt die resolutie aangenomen dan is kans op nieuwe verkiezingen reëel. Gezien de huidige peilingen wordt het CDA dan verpulverd...
(zes zetels, maar dat zal nog wel minder worden want CDA krijgt de schuld van het opblazen van de formatie). Op het congres zullen dus veel CDA leden tegen de resolutie stemmen uit angst voor een electoraal bloedbad.
Dit ‘electorale denken’ is de dood in de pot. Als je een goed verhaal hebt (het CDA heeft dat nu niet) komt je electoraat vanzelf. Als je een slecht verhaal hebt, moet je helemaal niet gerepresenteerd worden (afstraffing naar 4 zetels is dan gewoon terecht)...
Read 5 tweets
Echt, ik vraag mij serieus af wie Nederland en de Nederlander gaat redden. Draadje.

We hebben nog steeds een coalitie #Rutte3 die alle macht naar zich toe trekt en alle beslissingen neemt, nu over #vrijheid van mensen. De kans dat we een @markrutte 4 krijgen neemt iedere dag toe
Partijen als #D66 lopen voorop, volledige zeggenschap over de burger en maatschappij. Van reizen tot referenda en organen, alles onder controle en steeds meer naar de #EU. Dit soort clubs sloopt ons land. Als straks alles kapot is zitten de Verantwoordelijken op andere posities.
#Volt is de nieuwste EU fanclub.

Ook bij deze #formatie zie ik Ongekozenen, zoals vorige keer met #Kaag en #Ollongren, aan het stuur gezet worden. Het zou niet moeten mogen. Wij hebben niet op die mensen gestemd. Ja, 't mag bij wet. Maar misschien klopt die wet wel niet meer.
Read 25 tweets
Nu de VVD vasthoudt aan Rutte komt een coalitie zónder de #VVD dichterbij. Eerder opperde ik het al. Ik noem die combinatie 'Zeven dwergen' (1. D66, 2. CDA, 3. SP, 4. PvdA, 5. GrL, 6. PvdD en 7. CU). Een draadje waarom zo'n kabinet wel levensvatbaar is kan en hoe dit zou kunnen:
1. Vaak wordt gezegd dat 7 dwergen niet mogelijk is. De partijen zouden te verdeeld zijn. Nope. Deze coalitie kan alleen slagen als alle 7 één gezamenlijk doel hebben: het komen tot een nieuwe bestuurscultuur waarin het parlement meer te zeggen heeft en dualisme uitgangspunt is..
2. Om tot 7 dwergen te komen is een klein regeerakkoord met afspraken op hoofdlijnen nodig. De nieuwe bestuurscultuur is het leitmotiv, maar ook andere afspraken kun je maken. Lastige zaken, zoals landbouw of ethische kwesties, laat je aan deTK over. Zo krijgt deTK meer te zeggen
Read 11 tweets
Even recapitulerend de uitkomst van #Omtzigtgate zodat ik het goed begrijp...

De saga begon toen het vorige kabinet na 10 jaar (!!) moest toegeven dat de @Belastingdienst een stuk of 13 wetten had overtreden in de ijver "gewone" belastingbetalers te criminaliseren en vermorzelen
De eindbaas in deze 10jr was @markrutte van de @VVD. Hij was eindverantwoordelijke. Niet alleen voor de @Belastingdienst zelf, maar ook voor het gelieg tegen de @2eKamertweets , traineren, volledig zwartlakken van dossiers, eindeloze hoeveelheden selectief geheugenverlies, etc.
Vervolgens zegt de #NL kiezer massaal "mwah, ik had geen last van die #Toeslagenaffaire / ik ben nog niet dood aan #Corona, best knap eigenlijk / ik geloof @markrutte als hij zegt dat hij het niet expres heeft gedaan / hij was niet alleen verantwoordelijk" (kies er maar 1)
Read 25 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!