Discover and read the best of Twitter Threads about #ghostpital

Most recents (2)

Anak, atau adik kau orang ada banyak anak patung atau binatang mainan tak di rumah? Kalau ada, baca thread ni, supaya tak kena “gangguan” macam aku kena
Suatu malam, dalam jam 2 pagi, tekak aku haus bukan main. Jadi aku pun turun ke dapur.

Masa aku nak teguk air, aku terdengar bunyi macam ada orang hempaskan punggung atas sofa di ruang tamu. Terus terbantut aku nak minum. Aku letak gelas dan pergi tinjau ruang tamu.
Ruang tamu gelap. Nak buka lampu ruang tamu, malas. Suisnya di belah depan. Jadi harapkan remang cahaya dari lampu dapur sahaja. Nampak tiada sesiapa di ruang tamu. Maka, aku ke dapur semula untuk minum.

Masa aku teguk air, tiba-tiba terdengar budak kecil gelak di ruang tamu.
Read 27 tweets
Setiap kali aku dengar suara Siri (iOS), bulu roma aku meremang. Kau nak tahu kenapa?
Malam tu aku terjaga sebab terdengar bunyi beep telefon aku. Aku kalau tidur, jenis tutup semua lampu.

Bila aku buka mata, bilik aku diterangi lampu skrin iPhone aku yang duduk atas meja lampu tidur di sebelah aku.

Aku pun capai iPhone...
Aku check la mana tahu ada sesiapa mesej. Tak ada. Email, tak ada yang baru. Noti Twitter, tak ada. Insta pun tak ada.

Bateri — 10%

Oh! Bateri dah low rupanya. Aku pun plug in charger, letak telefon atas meja, & rebahkan kepala atas bantal.

Masa aku dah nak terlelap, tiba²...
Read 43 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!