Discover and read the best of Twitter Threads about #ikdoewelmee

Most recents (5)

Met #hetisklaar, de #boerenprotesten maar ook #woke is onze samenleving alleen maar verder aan het #polariseren. Ieder kiest voor zichzelf en de korte termijn. Schiet niet op en de Gideon’s, Thierry’s en Engel’s lachen zich suf. Moeilijke beslissingen blijven uit 🧵
En er zijn tal van serieuze problemen. Meest bevochten nu #stikstof en #corona maar denk ook aan de crisis in het #onderwijs en de #zorg, (institutioneel) #racisme, #metoo en de #klimaatcrisis. En ja ik weet dat ik zaken mis. Zaken die ons soms allemaal raken en soms deels.
Om dingen te veranderen moeten er beslissingen gemaakt worden. Iets waar onze politiek sowieso niet sterk in is (we polderen lekker door). Maar is dat hun schuld of verlammen we zelf voortgang? Als je er rationeel over nadenkt weet je dat sommige beslissingen pijn gaan doen.
Read 7 tweets
Dezelfde vraag kan gesteld worden voor ‘vergaderingen, betogingen ... openbare manifestaties’. Of waarom het zo moeilijk is mondkapjes te verplichten. Het antwoord heet steeds ‘grondrechten’. Lastig, die rechtsstaat. Vooral bij anderen.
BN’ers schijnen in deze coronatijd niet uit te blinken met constructieve bijdragen. Inburgeringscursus?
Maar mochten mensen toch obsessief problemen hebben met het feit dat er meer mensen naar de kerk mogen waar zij zelf nooit komen, dan is de oplossing simpel: het staat een ieder vrij om religieus te worden. Of een betoging te houden of de politiek in te gaan, etc.
Read 7 tweets
Maar eens even in de pen geklommen over #ikdoewelmee en #ikdoenietmee.

Prominenten spreken zich uit tegen de rebelerende sterren waarvan sommigen met een dubbele tong lijken te praten. nieuwnieuws.nl/5149182/hugo-d…
Nou dat nieuws volgt zich ook in razend tempo op he? nieuwnieuws.nl/5149184/willem…
"Het is niet de eerste keer dat influencers, wereldsterren, artiesten en Lange Frans zich hebben uitgesproken voor of tegen coronavirussen." :)
Read 3 tweets
De strohalm van Jaap van Dissel en Tegnell in Zweden is dat de met bloed en geld opgebouwde "#groepsimmuniteit" ons beter de winter door helpt. Het kaartje toont aan: onzin. Waar het druk was in april, is het weer druk. Plus studentenstad Groningen #BreekDeGolf #ikdoewelmee Image
De hoop op immuniteitsopbouw is ook de enige reden die wij kunnen bedenken waarom in de zomer kennelijk vijf weken eerder de testcapaciteitsopschaling had kunnen worden gestart dan is gebeurd.
De hoop op immuniteitsopbouw is ook de enige reden die wij kunnen bedenken waarom je opzettelijk de zorg onbeschermd laat werken, en gezichtsmaskers blijft afwijzen.
Read 14 tweets
Dit is wel uitgekomen. Mijn timing was alleen wat verkeerd. 🤔
Weer eens te vroeg. Smh. 😂
😏👌 Image
Read 4 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!