Discover and read the best of Twitter Threads about #investeringspodcasten

Most recents (4)

Torm aktien sejler frem og tilbage. I dag er det også OPEC+ beslutning, som gør ondt #aktier #dkbiz @NordnetDK 🚢🧵👇 PERspektivering men ALDRIG anbefaling
I sidste uge meddelte kapitalfonden Oaktree, at de ville sælge op til 5,75 mio. nye aktier
Det fik aktien til at dykke markant
Oaktree trak derefter sin beslutning tilbage
Der var ganske enkelt ikke tilstrækkelig købsinteresse, og det er ikke så mærkeligt
Tankskibe opererer indenfor en boom/bust industri
Over lange periode er investeringer for økonomisk udisciplinerede og mulighederne for at tjene penge for dårlige. En gang imellem er det anderledes. Det er NU. Gode tider varer normalt kort.
Read 7 tweets
Der er stress i det finansielle system. De fleste banker er meget stærkt kapitaliseret og har grundlæggende den nødvendige finansielle stødpude. Det gælder dog ikke nødvendigvis alle. Her er 3 ting som udfordringerne aktuelt handler om, opsummeret @NordnetDK #dkbiz #aktier
Renterne er steget og obligationerne er faldet. Det udfordrer risikostyringen i banker og valg af principper. De banker som har et VARIGHEDSMISMATCH (Indlån på anfordring som bliver placeret i obligationer med en længere varighed og risiko) er udfordret.
Mens indlån stadig har kurs pari = 100 er værdien af de obligationer, som banken har købt faldet i værdi som følge af rentestigningerne. Nogle banker bogfører obligationer til markedsværdi (mark-to-market) og tab bliver med det samme synlige. Også urealiserede tab.
Read 7 tweets
KØBMAND & ØKONOM ⚖️👨‍💼

✅ Du har sikret dig at der er medvind på cykelstien.

Men er den nuværende pris billig eller dyr?...
Skal du kigge på P/E eller P/S?..
Skal du læse hele regnskabet? og lytte til earning call?..
Skal du være makro-økonom?..

@aktieuniverset
Jeg kigger altid på P/E, men tager det med et gran salt.
@PerNordnet har af flere omgange forklaret hvordan man (i nogle tilfælde) skal passe på med at lade sig "narre" af en lav P/E.

Og omvendt behøver en høj P/E heller ikke at være en dårlig ting. En høj P/E kan godt forsvares hvis den modsvares af tilstrækkelig medvind på cykelstien (mangeårig høj vækst).
Read 5 tweets
Stiger OMX C25 mere end 5 % i år, var et af spørgsmålsene i min "tip en 13'er". Hvis I sidder med fornemmelsen for at aktierne er steget meget inklusive de danske er det både rigtigt og forkert #aktier #dkbiz @NordnetDK Image
Rigtigt i den forstand at mange af sidste års tabere er startet godt. Forkert i den forstand, at C25 blot ligger marginalt over sidste års slutniveau, og det skyldes bl.a. men ikke kun at "ingen over og ingen ved siden af Novo Nordisk" er kørt i bakgear de seneste dage
Kursudvikling, Novo Nordisk 2023
Kilde: Nordnet Image
Read 5 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!