Discover and read the best of Twitter Threads about #kerncentrales

Most recents (4)

Een 🧵 over de campagne van de VVD.
Met dit soort filmpjes denkt #VVD de #verkiezingen te moeten winnen. Vreedzame activisten die opkomen voor klimaat en onze natuur op één hoop gooien met agressieve pro-pieters en demonstranten die met grof geweld @politie aanvallen. 1/14
Dit is populistisch getrap van een partij die geen verbinding zoekt maar juist de confrontatie op scherp zet en verdeeldheid zaait. Dit is het recht op vrijheid van demonstratie inperken en dat op één hoop gooien met het plegen van strafbare feiten. 2/14
En ja, ik begrijp dat u het niet eens hoeft te zijn met de visie van XR, dat mag. Net zo goed dat ik snap dat u ook niet wilt dat onze agenten worden aangevallen door racistische relschoppers. Maar er is een verschil op de inhoud. Daar gaat de #VVD totaal aan voorbij. 3/14
Read 15 tweets
Met grote verbazing zag ik vandaag in @destandaard opiniestuk waarbij nucleaire lobby wordt beschuldigd van steun bieden aan Poetin. Niet alleen in die titel, maar ook doorheen het opiniestuk vond ik heel wat onwaarheden.

Draadje 🧵 1/21
standaard.be/cnt/dmf2023011…
Eerst en vooral: weinig verbazing over de auteurs. Het is een opiniestuk van twee rabiate anti-#kernenergie activisten met een politiek verleden. Ik benadruk dit graag even, omdat de redactie bij @destandaard dit vergat te vermelden. /2
Van Luc Barbé (voormalig politicus Agalev/Groen kabinetschef van Olivier Deleuze, de man achter de Wet op de #kernuitstap uit 2003) en Alex Polfliet (voormalig politicus Agalev en adjunct-kabinetschef van diezelfde Olivier Deleuze) had ik geen pro-nucleair stuk verwacht. /3
Read 21 tweets
#Kernenergie: de grote bliksemafleider om het maar niet over de echte oplossing te hebben: energiebesparing, zonne- en windenergie, opslag en de vraag of we dom door moeten gaan met deze energieslurpende economie die waarde haalt uit destructie van de levende planeet.
Draad:
Allereerst: hoezo haal je het in je hoofd om voor 5 min stofzuigen op kernenergie 100den jaren gevaarlijk kernafval te produceren. Wie garandeert dat er over tijdje geen gevaarlijke gek aan de macht is die alles de boel de boel laat. Goed draadje daarover:
Ten tweede: Zonnestroom levert nu al twee kerncentrales aan energie. En we zijn nog maar net begonnen
Borssele levert slechts 1% van het energiegebruik in Nederland. Wereldwijd zorgt #kernenergie voor bijna 2% van het totale energiegebruik.
Read 16 tweets
750 megawatt zoeken voor het #afschakelplan, 5 gigawatt importeren. Grote getallen, maar wat betekenen ze juist? Waarom staat de energie-afrekening in kilowattuur en waarom stoppen we geen zonnestroom in #batterijen? En wat met #kernenergie? Een ⚡elektrisch ⚡draadje!
De watt is de eenheid van vermogen, en is gelijk aan de energie (Joule) die per tijdseenheid (seconde) geleverd wordt. Een waterkoker van “1000W” zet dus elke seconde 1000J elektrische energie om in warmte. Na één minuut is dus 1000W x 60s = 60.000 Joule aan warmte geleverd.
Op een heel jaar tijd komt een gemiddeld gezin aan een verbruik van 12 miljard Joule. Beetje onhandig groot getal, daarom gebruiken we de kWh, of de kilowattuur. Dit is de energie die overkomt met een vermogen van 1 kilowatt, dat gedurende 1 uur geleverd wordt.
Read 23 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!