Discover and read the best of Twitter Threads about #kernenergie

Most recents (3)

Ich versuche mir zu vergegenwärtigen, was #R2G im Bund bedeuten würde. Eine rechnerische Mehrheit lt. Wahlumfragen hätten sie.

Ich werde hierunter meine Befürchtungen sammeln.
Warum R2G und nicht Schwarz/Grün?

Die Grünen werden nur mit R2G selbst kanzlern können. Sie werden so mehr Einfluss haben. Zudem sind deren inhaltliche Überzeugungen kompatibler mit Rot/Dunkelrot.

Schwarz/Grün, erst recht unter ggf. Merz, halte ich für unwahrscheinlich.
Das wirft die Frage auf, wer kanzlern wird.

Habeck, wenn die Realos die Mehrheit haben. Baerbock, wenn die Ideologen die Mehrheit haben. Wie das gerade bei den Grünen aussieht — keine Ahnung. Habeck würde R2G erträglicher erscheinen lassen.
Read 36 tweets
Een draad over het #klimaat 🌏.

Omdat het debat wordt gedomineerd door ‘klimaatontkenners’ en ‘klimaatdoemdenkers’ wil ik het geluid van de ‘klimaatrealisten’ wat luider laten klinken. Ik merk ook dat mensen het verschil tussen het klimaat en het milieu ook erg lastig vinden. 👇🏻
Ik ga aan de hand deze draad wat ontkrachten en toevoegen aan de discussie. Ook vanwege nietszeggende termen als ‘voor het klimaat’. Wie is dat nou niet? Hoe kan je nou tegen het klimaat zijn? Het zou beter zijn als men voor biodiversiteit en voor een schoon milieu is!
Allereerst: het klimaat verandert, dat is een feit. Het probleem is dat men vooral data van de afgelopen 150 jaar gebruikt. Dus elk bericht dat in het nieuws komt met “de koudste dit”. “De warmste dat” etc is pas van sinds 't begin van de metingen. De aarde is ouder dan dat.
Read 27 tweets
750 megawatt zoeken voor het #afschakelplan, 5 gigawatt importeren. Grote getallen, maar wat betekenen ze juist? Waarom staat de energie-afrekening in kilowattuur en waarom stoppen we geen zonnestroom in #batterijen? En wat met #kernenergie? Een ⚡elektrisch ⚡draadje!
De watt is de eenheid van vermogen, en is gelijk aan de energie (Joule) die per tijdseenheid (seconde) geleverd wordt. Een waterkoker van “1000W” zet dus elke seconde 1000J elektrische energie om in warmte. Na één minuut is dus 1000W x 60s = 60.000 Joule aan warmte geleverd.
Op een heel jaar tijd komt een gemiddeld gezin aan een verbruik van 12 miljard Joule. Beetje onhandig groot getal, daarom gebruiken we de kWh, of de kilowattuur. Dit is de energie die overkomt met een vermogen van 1 kilowatt, dat gedurende 1 uur geleverd wordt.
Read 23 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!