Discover and read the best of Twitter Threads about #klimaat

Most recents (5)

Ruttisme (#Rutte1 #Rutte2 #Rutte3) is een periode van #politiekecorrectheid en verdachtmakingen van andersdenkenden in #Nederland tijdens de jaren 2010-2020. Het betreft 'n heksenjacht op Nederlanders die vrede en vrijheid nastreven, maar worden weggezet als racistisch
en fascistisch vanwege een afwijkende mening en visie op het gebied van #immigratie #EU #klimaat en andere beleidsterreinen zoals #zorg #onderwijs en #veiligheid.
Het Ruttisme kon ontstaan vanwege falend leiderschap van @MinPres #Rutte (en diens kabinet) en door framing van met name linkse politieke partijen en #MSM.
Read 6 tweets
Beste mensen, er is geen significante zeespiegelstijging, geen globalwarming, ijsberen gaat ook prima mee, stikstofcrisis is ook verzonnen, etc.
U wordt allemaal gefopt en de gepeperde rekening volgt nog 😈


@GemeenteGouda
Conversation that Matters & de voornaamste fysicus Freeman Dyson van Princeton University, die zegt dat modellen een goed werk doen om ons te helpen het klimaat te begrijpen, maar ze doen een zeer slechte job om het te voorspellen.
Where are the experts now, who were prophesying 12-13 years ago the thinning & disappearing of Arctic Sea Ice by year 2015?
The Arctic Se Ice extent is now only 2.4% below the 1979-2019 average for January. That's well within 1 SD.
FAILED PREDICTIONS!
Read 35 tweets
De komende dagen hoor je ongetwijfeld vanalles over #Ineos en #plastic. Zijn we er voor of tegen? Goeie vraag!

Een betere vraag wellicht: maakt de zware industrie zich klaar voor #klimaat neutraliteit?

Daarom: een schets van de context en uitdagingen in deze uitgebreide draad
Waarvoor dient de Europese #plastic productie?

Voor windmolens en auto's, zegt men vaak. Klopt, maar meeste plastics (40%) zijn (wegwerp)verpakkingen. Zij veroorzaken 60% van alle plastic afval.

Dat kunnen we flink reduceren, met minder zwerfvuil en andere overlast tot gevolg.
Welke #plastics zijn het dominantst in Europa?

In deze vereenvoudigde grafiek zien we duidelijk dat vijf types (PE, PP, (E)PS, PVC en PET) de dienst uitmaken.

Let op dat Ineos, Borealis (en andere bedrijven in A'pen) zich richten op nieuwe bijkomende productie van PE en PP.
Read 17 tweets
Een draad over het #klimaat 🌏.

Omdat het debat wordt gedomineerd door ‘klimaatontkenners’ en ‘klimaatdoemdenkers’ wil ik het geluid van de ‘klimaatrealisten’ wat luider laten klinken. Ik merk ook dat mensen het verschil tussen het klimaat en het milieu ook erg lastig vinden. 👇🏻
Ik ga aan de hand deze draad wat ontkrachten en toevoegen aan de discussie. Ook vanwege nietszeggende termen als ‘voor het klimaat’. Wie is dat nou niet? Hoe kan je nou tegen het klimaat zijn? Het zou beter zijn als men voor biodiversiteit en voor een schoon milieu is!
Allereerst: het klimaat verandert, dat is een feit. Het probleem is dat men vooral data van de afgelopen 150 jaar gebruikt. Dus elk bericht dat in het nieuws komt met “de koudste dit”. “De warmste dat” etc is pas van sinds 't begin van de metingen. De aarde is ouder dan dat.
Read 27 tweets
Moe word ik van die sceptici die steeds maar weer zeggen dat de data van KNMI of GISS niet betrouwbaar is en vervolgens alleen met UAH aan komen. Daarom hier voor alle duidelijkheid ALLE reeksen in gelijke opmaak (maar verschillende baselines). #klimaat
JMA, Japan, luchtmeting, 1890-nu
Hadcrut4, UK - MetOffice, luchtmeting, 1850-nu
Read 10 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!