Discover and read the best of Twitter Threads about #kokoomus

Most recents (24)

Taas on käynnistynyt projekti, jolla Iltalehti saa huudatettua sitä kansanosaa, joka ei lue otsikkoa pidemmälle. Nyt jo kansa vaatii tukien leikkausta, vaikka ei tiedä näistä asioista mitään. Ossikaan ei ole enää työtön.

Kokoomuksen projekti on alkanut.
#Kokoomus
1/ Image
Tämä sama Kokoomus+iltapäivälehdet -kombo toteutuu tasaisin väliajoin. Harvoin jutut kestävät kriittistä tarkastelua, mutta sillä ei ole väliä, sillä otsikoilla saadaan aikaan mielikuvia.

Tämäkin otsikko jättää mielikuvan, että työtön on laiska. #Kokoomus alkaa sitten leikata.2/
Todellisuudessahan "ideologisesti työttömän" elämä on aika rankkaa. Jos onnistuu pysymään Kelan työttömyysetuuksilla ja täyttää työnhakuvelvoitteen, palkka on 640 e/kk nettona.
Read 8 tweets
Tässä on se huono oletus, että Kokoomus ei näitä virheitä tietäisi.

Se tietää tasan tarkkaan. Leikkauspolitiikka rapauttaa monen edellytykset elämään ja lisää valtionvelkaa. Samalla kriisien aikaan rikkaimmat kuitenkin rikastuvat aina. Katsokaa vaikka korona-aikaa.
#hallitus
Jokainen kriisi uusliberalismin tultua on johtanut hyvätuloisten rikastumiseen. Niitä kriisejä tulee usein ja kansa joutuu maksajiksi. Sekä valtiot, luonnollisesti. Siksi ne velkaantuvat.

Leikkauspolitiikka ei auta valtion taloutta, mutta jotkut tekevät hyvän tilin.
Kokoomuksen on helppo ottaa mallia Sipilän hallituksesta. Silloin 9/10 suomalaista köyhtyi leikkauksien seurauksena. Valtion velkakaannei taittunut ja talouskasvu oli uusliberalismin vakio 2 %.

Voitte vain arvata, ketkä rikastuvat Orpon leikkauksilla.
#hallitus
Read 6 tweets
Iltalehti loistaa jälleen Eva:n äänitorvena ja tuo "uskottavan kolumnin" myötä oikeistopropagandaa. Tilastoja ei paljoa tarvita, koska kaikkia valheita voi julkaista, jos kyseessä on kolumni.

Kokoomuksen √§√§nitorvea ei kannata aina kuunnella ūüôÉ
#Kokoomus
Suomen kasvusta jos puhutaan, niin suurin syy velalle ja kasvun puutteelle on yksinomaan Kullaksen ja kumppaneiden ajama leikkauspolitiikka sekä eriarvoisuutta 30 vuotta kasvattaneet Kokoomus-hallitukset.

Hauskaa, että yritetään tarjota ratkaisua, joka on ollut ongelman syynä.
Valitettavasti leikkauspolitiikkaa harjoittavan Kokoomuksen uusliberalismiin kuuluu n. 2 % talouskasvu ja valtionvelka. Sitä tulee myös jatkossa, jos oikeistohallituksia on. Ja kansa maksaa.

Siksi on ok, että on mahdollisuus lakkoilla. Ainoa tapa panna hanttiin rahavallalle!
Read 6 tweets
Oikeistohallituksella on paljon valtaa. Nyt THL on kieltänyt tutkijoita kritisoimasta hallitusohjelmaa.

Tää on jälleen yksi esimerkki pitkään listaan siitä, mitä oikeistohallitus tekee ihmisoikeuksille. Sananvapauden rajoittaminen koston pelossa on aika huolestuttavaa.
#hallitus ImageImage
Kokoomushan ei kaiken maailman dosentteja kuuntele ja totta kai organisaatiot haluaa olla vaikuttamassa päätöksentekoon. Meininki tuntuu muutenkin olevan sellainen, että tutkijat tai kaupalliset mediat eivät kritisoi hallitusta, vaikka ohjelma hyökkää ihmisoikeuksien kimppuun.
Hallitusohjelmassa on lukuisia rajoituksia perusoikeuksiin, leikkaukset toimeentulotuesta vaarantavat oikeuden inhimilliseen elämään ja hallitus on harvinaisen vihamielinen ei-valkoisia kohtaan. Vähemmistöjen oikeuksiakaan ei vaivauduta edes mainitsemaan.

Suunta on pelottava.
Read 7 tweets
Ei tarvis muuten edes "hirveitä" summia nälänhädänkään päättämiseen. 30 mrd/v globaalisti vuoteen 2030 asti. Rikkainta 1 %:a ku kertaluonteisesti verottas, niin ne ei nälkää kuolis, eikä enää köyhätkään.

Arvovalintoja. Maailmassa on enemmän vaurautta ku koskaan, mut myös köyhiä.
Jos ihmiskunta olisi kehittynyt, se tarjoaisi elämän perusedellytykset jokaiselle kansalaiselle edullisesti ylläpitokuluin. Ilmastonmuutosta torjuttaisiin joukolla, kaikilla olisi perustulo ja kukaan ei jäisi kadulle vastoinkäymisten sattuessa.
Nykyään valitettavasti vallalla on trendi nimeltä uusliberalismi, jota myös #Kokoomus ajaa, jossa markkinoiden uskotaan hoitavan kaiken. Markkinat on kuin jumala eri uskonnoille, erehtymätön ja viisas.

Tosin markkinoilla on vain voittajia ja häviäjiä. Häviäjä maksaa kaiken.
Read 8 tweets
Kokoomuksen esittämä osakesäästötili lapsille ei katso tulojen ylärajaa. Se on jälleen yksi tulonsiirto hyväosaisille.

However, kaikkein pienituloisimmille tätä 300 euron "vauvarahaa" ei olisi tulossa. Toimeentulotuen saajat jäävät jälleen puille paljaille.

Ketju ūüĎá
#hallitus
Perustoimeentulotuessa sijoitusvarallisuus huomioidaan varoina laskelmassa. 300 euroa osakesäästötilillä tai osakkeissa tarkoittaa sitä, että lapsen kohdalla toimeentulotukea "leikataan" 300 euroa. Varat huomioidaan laskelmassa, joten se on parhaimmillaan +/- 0
#hallitusohjelma
Monella toimeentulotuen saajalla voi olla haasteita hahmottaa tämä, joten on mahdollista, että valmiiksi tiukassa tilanteessa oleva saattaa saada jopa kahtena kk 300e vähemmän. Loistava tapa vähentää siis lapsiperheköyhyyttä ja lasten ahdinkoa.
Read 9 tweets
Koko hallitusohjelma on täynnä laittomuuksia ja ihmisoikeussopimuksia rikkovia ehdotuksia.

Nämä tulevat pysähtymään perustuslakiin. Paitsi jos #Kokoomus aikoo politisoida perustuslakiovaliokunnan, joka meinaa tulla uudistusten tielle.

#hallitus Image
Jos nää heikennykset ihmisoikeuksiin menee läpi, niin varmasti EU antaa noottia. Ja jos ne menee läpi, niin kansan tulee mennä kaduille. Me ei olla enää sivistysvaltio, jos ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa ei kunnioiteta.

#hallitusohjelma
Hyv√§ ett√§ Suomen pankki avasi pelin julkaisemalla kirjeens√§. Nyt kaivataan lis√§√§ avauksia ja perusteluja isoilta tahoilta ūüôĆ
Read 4 tweets
Kansallinen Kokoomus esitt√§√§ muodostettavaan Orpon hallitukseen seuraavia ministereit√§. ūüßĶ 1/8

Pääministeri
Petteri Orpo (@PetteriOrpo)
Varsinais-Suomen vaalipiiri

#kokoomus Kuva: Eduskunta / Hanne Sal...
Ulkoministeri
Elina Valtonen (@elinavaltonen)
Helsingin vaalipiiri

ūüßĶ 2/8
#kokoomus Image
Puolustusministeri
Antti Häkkänen (@anttihakkanen )
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

ūüßĶ 3/8
#kokoomus Image
Read 8 tweets
Ensimmäinen kerta pitkiin aikoihin, kun Iltalehdessä näkyi oikeistoa (#Kokoomus:ta) kriittisesti käsittelevä näkökulma.

Se oli analyyttinen ja oikeassa. Kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia ja moni asia vaikuttaa.

Siksi uusliberalismi ja leikkaukset ei toimi.
#hallitus
1/ Image
Kyseisessä tekstissä kritiikki osui vauvalle annettavaan alkupääomaan.

Se on ajatuksena muutenkin typerä. Rikkaimmilla rahaa on jo lapselle liikaakin. Toimeentulotuen saajilta tuo raha taas leikkaa tuen, eli ei tasoita yhtään eroja.

Jälleen yksi idea, jossa köyhää kuritetaan.
2
Kokoomuksen hallitusohjelma on tosiaan käänteistä Robin Hoodia: rikkaat saavat kevennyksiä ja köyhiltä leikataan. Pahimmillaan jopa 1/4 tuloista.

Se on muuten uusliberalismin ydin.
3/
Read 4 tweets
@iltasanomat #Vantaa-#HellOnEarth
'Pahoinpitelyn jälkeen nuorisoporukka poistui paikalta juosten kohti Länsimäen kirkkoa.
Rikosnimikkeinä toimii tällä hetkellä törkeä #ryöstö ja törkeä #pahoinpitely.'
@iltasanomat @kokoomus @Demarit @vasemmisto @persut @keskusta @KDpuolue @sfprkp @vihreat #Koraani.
#IslaminPerusteet - #mus­limi on määrätty #taistele­maan fyysisesti myös #väärä­uskoisia vastaan.
Muhamma­din vaikuttava #sotilas­ura on todistuk­sena siitä, kuinka keskeisessä asemassa #sotilaal­linen toiminta #islam'ssa on.
Read 12 tweets
Purra vastustaa investointeja Suomeen, vastustaako kokoomus? Hallitusneuvotteluissa tulisi ottaa tosissaan liike-elämän näkemykset hiilineutraaliustavoitteista ja huomioida investointisuunnitelmat. #Purra #kokoomus iltalehti.fi/politiikka/a/0…
Jännää miten Purra saa samalla tavalla fanikuntansa puolustamaan itseään kuin Marinin sanottiin saaneen. Siinä ei ole mitään pahaa kunhan käyttäydytään kunnolla, mutta yhtäkaikki tilanteen symmetrisyys huvittaa. Saas nähdä jatkuuko tällaisena.
Tässä vielä kepo ketju siitä mistä nyt on kyse:
Read 3 tweets
Tälleen entisenä Kelan työntekijänä en voi kuin nauraa Iltalehden Lauri Nurmen kirjoittamalle pääkirjoitukselle.

Kirjoitus vilisee virheitä ja huokuu rajusti #Kokoomus-myönteistä ideologista asennetta.

Etuudet eiv√§t ole liian suuret, ongelma on palkkauksessa. Ketju ūüĎá ImageImage
Kannustinloukot ovat oikeasti todellisia, mutta ne eivät johdu liian suurista etuuksista vaan siitä, että ansiotulojen myötä moni etuuden maksu menee sekaisin. Etenkin toimeentulotuki on haastava - alla esimerkki:
Jos toimeentulotuen asiakas tienaa vaihtelevia tuloja, vaikka 500 e, 1000 e ja 800 e, hänelle arvioidaan seuraavalle kuulle ansiotulot. Arvio seuraavalle kuulle olisi 750 e.

Jos todellisuudessa töistä saakin 400 e, tuloja ei tarkisteta ennen kuun loppua (jatkuu)
Read 14 tweets
Paikallinen sopiminen on tosiaan mahdollista nykyäänkin. Palkkaa saa maksaa enemmän, kuin TES vaatii ja työpaikoista ja ajoistakin voidaan sopia.

Kokoomuksen paikallinen sopiminen on pelkkää palkkojen leikkausta:
santerikarki.fi/2023/03/19/mit…
#Kokoomus
Kokoomuksen paikallisen sopimisen idea lyhyesti: kyseessä on yksiselitteisesti mahdollisuus laskea kategorisesti etenkin matalapalkka-alojen työntekijöiden palkkoja.
Akavan kysely paikallisesta sopimisesta paljastaa karua kieltä monen yrityksen ja Kokoomuksen motiiveista paikallisen sopimisen takana. Peräti 53 % yrityksistä haluaa paikallisen sopimisen avulla laskea palkkoja. Silloin muutkin joutuu kilpailussa pärjätäkseen tekemään saman.
Read 4 tweets
Tässä on muuten iso ero oikeistopuolueiden ja "vihervasemmiston" välillä.

#Kokoomus, Persut yms. lupaa kauniita, mutta sitten aina vaalien jälkeen alkaakin leikkaukset tuloista ja hyvinvoinnista. Muistakaa esim koulutuslupaus.

Vrt.Marinin hallitus:
santerikarki.fi/2023/03/23/tas…
Julkisesti #Kokoomus puhui kauniita ja sanoi, että ei leikata. Avaamalla puolueen eduskuntavaaliohjelma/varjobudjetti, olisi toki äänestäjällekin selvinnyt, että kova tulee olemaan kyyti.

Mutta juhlapuheet uppoaa näköjään kansaan. 1990-luvulta lähtien puolue on jekutellut.
Persut ei toki oo pekkaa pahempi. Edellisell√§ ps-hallituskaudella k√∂yhi√§ ja duunareita kuritettiin rajusti, eik√§ muutkaan tavoitteet toteutuneet. Toki moni sai kivan hillotolpan ūü§™

Nytkään bensan hinta ei tule laskemaan ja jos laskisikin, maksamme siitä sitten sakot EU:lle.
Read 4 tweets
Hienoa, että joku media viimein nostaa ongelmien todellisen syyn esiin.
"Peruspalveluista ja ennalta ehkäisevistä palveluista on leikattu 1990-luvulta lähtien."

Hoitojonot ovat valtavat, koska #Kokoomus harjoittama leikkauspolitiikka ei toimi.
hs.fi/paakirjoitukse… Image
Ongelmat tosiaan eskaloituivat Marinin hallituksen aikana, mutta miettikää tilannetta vertauksen kautta:

Jos taloa ei ole huollettu/ remontoitu 90-luvun jälkeen ja putket romahtaa 2020 uusien omistajien ostettua talon, onko vika alkanut 2020, vai onko kehittynyt ajan kanssa?
On tärkeää tajuta asioiden todellinen laita: sote oli leikattu henkihieveriin ja suurempi kriisi riitti kaatamaan sen. Marinin hallitus lisäsi jopa rahoitusta soteen ensimmäisenä hallituksena aikapäiviin, mutta ei neljässä vuodessa paikata 30 vuoden laiminlyöntejä.
Read 4 tweets
Jos kerran köyhien kurittaminen ja köyhyyteen sysääminen on toimiva keino talouden tervehdyttämiseksi, niin miksi USA:n ja Kreikan valtionvelat ovat ihan poskettomia?

On naiivia ajatella, että uusliberalismi toimisi Suomessa, kun ei se muuallakaan toimi.
#hallitusohjelma Image
USA:ssa moni tekee kahtakin työtä ja ihmisiä kuolee diabeteksen kaltaisiin tauteihin, koska rahaa ei ole. Tuloerot ja elintasoerot ovat valtavat, minkä takia moni on liittynyt jengeihin. Se luo turvaa ja toivoa.

Kai me sivistyneinä ihmisinä edes yritetään välttää tää kehitys?
#Kokoomus yritti jo 30 vuotta leikkauksilla tervehdyttää meidän taloutta. Tulos: suuret tulo- ja varallisuuserot, iso valtionvelka, koulutus ja terveydenhuolto romahtanut.

Eikös se oo joku tyhmyyden määritelmä, että yrittää samaa asiaa yhä uudelleen ja odottaa eri lopputulosta?
Read 4 tweets
#Kokoomus aikoo leikata jälleen rajusti työttömiltä. Jos vaikka kaupan kassalle hakee 200 hlö/avoin paikka, niin 1 palkataan ja 199 jää ilman työtä. Joku saattaa siis hakea 200 paikkaa, eikä silti työllisty.

Miten ty√∂tt√∂myysetuuden (640 e/kk) leikkaus auttaa t√§ss√§? ūüėÖ
Jos Kokoomuksen tavoite on siirtää ihmisiä työkyvyttömiksi ja muiden etuuksien piiriin pois työttömyystilastoista, niin sitten esitetty politiikka on ymmärrettävää, vaikka ei hyväksyttävää.

#Kokoomus
Tutkimustenkin perusteella riittävä sosiaaliturva aktivoi ihmisiä paremmin työllistymään, kuin riittämätön. Riittämättömät etuudet passivoivat ja ajavat helposti syrjäytymiseen sekä aiheuttavat mielenterveysongelmia.

Leikkaamalla köyhiltä ei pelasteta Suomen taloutta.
#hallitus
Read 7 tweets
@MoilanenAnne #kokoomus -'moraali' avautuu:
1149. Sauli #Niinistö 'juristina' | 20. 8.2018
- "Raamattu voi kieltää, kun taas LAKI ei voi. Lakikirja voi VAIN määrätä jostain teosta rangaistuksen".
- valmistui oikeustieteen kandidaatiksi erittäin heikoilla arvosanoilla.
@MoilanenAnne Juristitaustainen #Niinistö takelteli #sananvapaus'en rajoista | 09.12.2017
- #yliopiston todistus - Arvosanat olivat siinä heikoimmat mahdolliset, sikäli kuin yliopistosta valmistumiseen tarvitaan.
- Samaa on sanottava Niinistön #lukio -todistuksestakin.
@MoilanenAnne #VirkaMafia - Elvytyskusetus #ElvytyspakettiTutkintapyyntö. Liitetiedostona oleva tutkintapyyntö on tullut vireille ja koskee istuvan presidentin Sauli #Niinistö'n johdolla toteutettua törkeää #valtiopetos: ta ja siihen liittyviä rikoksia.
Read 11 tweets
@HennaVirkkunen @Kokoomusmepit cc: @ EvaKBartlett
Another tragic day for the people of the #Donbass. More #Ukrainian #warcrimes, #slaughtering 9 #civilians in Donetsk yesterday, including 1 #child, and #injuring at least 16 more when Ukraine rained munitions down on #residential areas,
@HennaVirkkunen @Kokoomusmepit cc: @ WoodyW00dlegger
"-Ostin älykkyyttä lisääviä pillereitä, haluatko kokeilla?"
"-No mikä ettei", kaveri otti ja nielaisi.
"-Ei kyllä tunnu yhtään älykkäämmältä"
"-Jos ei heti tehoa, ota lisää". Kaveri napsi toisen ja kolmannen.
@HennaVirkkunen @Kokoomusmepit The fate of #NATO membership | 8 Mar, 2023
- The #Hungarian delegation that visited #Finland on Wed hopes that Finland will show more #respect for Hungary. @TyttiTup @EeroHeinaluoma @TuomiojaErkki @HennaVirkkunen @jyrkikatainen
Read 19 tweets
@teppaniaki #Denmark #Minkgate:
Buried #corona mutated zombie minks rising from the graves, may have contaminated groundwater in Denmark scientists warn - some resurfaced from the mass graves as gasses from the decomposition process pushed the mink out of the ground
@teppaniaki Tanskan pääministeri #Frederiksen Korkeimpaan Oikeuteen.
- Totalitaarinen epidemialaki perustuslain ja ihmisoikeussopimuksen vastainen.
- Valehteli luvasta #lockdown :iin ja 17M minkin teurastamiseen.
- Levitti paniikkia valheellisilla sähköposteilla.
@teppaniaki #Denmark #Minkgate #covid19dk #VaccinePassport
Danes take to the streets at night to protest traffic ban and #Corona dictatorship
- credit: 'No Restrictions No #Masks #KBF @ NoGreatReset'
Read 21 tweets
#Hybridi-#Sananvapaus-#Vaalit2023
- Jos postaa vaikka #WomensDay tai 2019 vaaleista ja tekstissä on #Jauhojengi'n pomon nimi, postit menevät 2 kävijän jälkeen '#OffensiveContet-tilaan.
- 'Hybridi-tutkija-tohtorit-asialla, koko #Smith -perhe.
Read 14 tweets
@kokoomus @PetteriOrpo @PiaKauma @oikeusmin @niinisto @PaiviNerg #Russofobia #Massapsykoosi
#NATO-#YLE-#CIA-#Mediapooli taistelee #Venäjää vastaan | 30.11.2018
Valtiolla on #Huoltovarmuuskeskus'en ja sen yhteydessä toimivan Mediapoolin kautta tarkkailijan, linjaajan ja kontrolloijan asema koko Suomen mediakentässä.
vastavalkea.fi/2018/11/30/med…
@kokoomus @PetteriOrpo @PiaKauma @oikeusmin @niinisto @PaiviNerg Pääkirjoituksissaan #IltaSanomat leimaa kaiken #Venäjä'n tiedottamisen ja uutisoinnin
- Suomi, pikkuinen #postimerkki Ven√§j√§n luoteisnurkassa, k√§ytt√§ytyy kuin se kuuluisa pullisteleva traaginen #sammakko ‚Äď toruu, tuomitsee ja antaa tiukkoja ohjeita.
vastavalkea.fi/2018/11/30/med…
Read 11 tweets
@Demarit @TyttiTup @PetteriOrpo @MikkonenKrista '#Preventing' #Grooming in the #HappiestCountry
The #Oulu #rapecrisis.
"Stop, don't touch me there." | 2y
Oulun kaupunki laittoi 2,5 miljoonaa euroa Turvallinen Oulu -hankkeeseen, jonka tarkoituksena on ehkäistä uskonsoturien tuomaa seksuaalirikollisuutta.
@Demarit @TyttiTup @PetteriOrpo @MikkonenKrista #Islam'in perusteet
- #muslimi on määrätty taistele­maan fyysisesti myös #vääräuskoisia vastaan. Muhamma­din vaikuttava #sotilas­ura on todistuk­sena siitä, kuinka keskeisessä asemassa sotilaal­linen toi­minta #islam'issa on.
Read 18 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!