Discover and read the best of Twitter Threads about #koronafi

Most recents (13)

Timeline: How the Dutch came up with their Coronavirus Strategy of Years of Yo-Yo Lockdowns,

It is a sort of a hybrid between 'Allowing the virus to run its course unchecked' [Sweden] and 'Maximum containment of the virus' [New Zealand]

containmentnu.nl/en/articles/ti…
#netherlands
1/x
There exists a later document also:

"Why the Dutch Covid-19 strategy is ineffective and inhumane:"

"The Netherlands is currently retreating from its “intelligent lockdown” as one of the hardest-hit countries in the world."

2/x
"Although the strategy of allowing the virus to spread while building herd immunity was never abandoned, the Dutch have somehow escaped much international scrutiny – until now."
containmentnu.nl/en/articles/co…

3/x
Read 268 tweets
Suomen epidemia 28.5.2020: 51 uutta tapausta eilen. 7 päivän keskimääräinen kasvu nousi positiiviseksi 24-25.5. Raportoinnin viiveen vuoksi ko. luvut ehkä kasvavat vielä.
1/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 #Covid_19 Image
7 päivän keskimääräinen kasvuprosentti (CAGR, sininen) nousi positiiviseksi. Sen viikon keskiarvo (punainen) on nousussa, mutta ei vielä positiivinen. 3-4 viimeisen päivän luvut tn. kasvavat vielä.
2/x Image
Testien määrä jatkaa edelleen alamäkeään. THL:n 9600:n kapasiteetista oli 24.5. käytössä 14.9 prosenttia.
3/x Image
Read 17 tweets
Niissä maissa, joissa oli paras valmius ja kyky reagoida nopeasti, on kuollut tähän mennessä vähiten ihmisiä.
Nyt näyttäisi siltä, että myös niiden BKT:n kasvu on kärsinyt vähiten.
1/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 #Covid_19
Avainsana on ollut nopeus ja valmius. Jos me jääkiekossakin voitettiin maailmanmestaruus heti kun opittiin 90-luvun alussa pelaamaan nopeasti ...
2/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 #Covid_19

hs.fi/urheilu/art-20…
... niin miksi emme koronassa ja taloudessa voisi toimia samalla tavalla nopeasti? Etelä-Korean viesti meille: niiden maiden, jotka pystyvät tukahduttamaan epidemian, ei tarvitse laittaa rajoituksia päälle. Tuloksena iso ero BKT:ssa.
3/x

Read 31 tweets
Suomen epidemia 3.5.2020: epidemia kasvaa tasaista vauhtia. Keskimäärin 101 uutta tapausta päivässä 28.4. päättyneen viikon aikana. Uudemmat luvut muuttuvat vielä.
1/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 #COVID19 #Covid_19
Uusien tapausten keskimääräinen kasvu (punainen viiva) näyttäisi olevan nousussa. Nousu on tapahtunut 13.4., eli toisen pääsiäispäivän jälkeen.
2/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 #COVID19 #Covid_19
Ennen pääsiäistä tapahtunut voimakas uusien tapausten määrän vähentyminen lähes pysähtyi 13.4., sen jälkeen laskenut hiljalleen. Kasvu% (punainen) nousemassa, mutta vielä negatiivinen.
3/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 #COVID19 #Covid_19
Read 42 tweets
Nyt on ruvennut tulemaan esiin dataa mahdollisista toisista aalloista, niiden frekvensseistä ja kokoluokista. Tässä Taiwan.
Vertailun vuoksi: Suomi noin 20x Taiwanin tasolla uusien tartuntojen määrissä.
1/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019
Taiwanissa
(1) uudet tapaukset tulivat ensin 90% alaspäin, pohja 18.4.
(2) sitten ne nousivat noin 2x, edelleen 75% huipun alapuolella. Toinen aalto saatiin kuriin viikossa.
2/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019
Kiinassa (huom. log mittakaava)
(1) uusien tapausten lkm laski ensin 99.5%
(2) 1. aalto: ylös 3.97x, alas 35%, kesto 14 vrk
(3) 2. aalto: ylös 1.51x, sitten alas, kesto 9 vrk
3/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019
Read 30 tweets
Could school holidays be leveraged to understand the dynamics of early Covid-19 spread?

Some observations from the Nordics (but not many answers) below! 1/n

#schoolclosure #koronafi
At least three reasons why we might care about school holidays

1) kids are not at school possibly infecting each other

2) parents are not at work possibly infecting coworkers

3) families are travelling, possibly importing the virus 2/n
Interestingly, timing of school holidays varies by region in the Nordics.

For many families, this is one of the few weeks you can travel before summer. 3/n Image
Read 20 tweets
Sillä, kuinka aikaisin intensiivinen testaaminen aloitetaan, näyttäisi olevan vaikutusta siihen, kuinka paljon ihmisiä kuolee. Eri maiden välillä on merkittäviä eroja.
1/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 Image
Kaikki viivat lähtevät samasta kohtaa: se päivä, jolloin kuolleiden määrä ylitti 10. Poikkeuksena Islanti, jossa aloituspiste on 1. kuolema).
2/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 Image
Kun verrataan Suomea muihin maihin, jossa on testattu tähän mennessä yhtä paljon asukkaita suhteessa väestömäärään, niin Suomessa on nyt 6x niin paljon kuolleita kun Norjassa oli samassa vaiheessa.
3/x

#Koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019 Image
Read 29 tweets
Suomen epidemia. 1 kk päästä epidemia on kasvanut 4.5x (13.000 henkeä) tällä vauhdilla ja 2 kk päästä 23x (67.000). Tähän mennessä arviolta 2.8-3.7% niistä, jotka ovat sairastuneet yhtäaikaa, on kuollut.
1/x

#koronavirusfi #covid19fi #covid19finland #COVID2019
Muutin ennustetta seuraavasti:
- käytetty 3 pv vanhoja lukuja (7.4.), koska uudemmat luvut muuttuvat vielä
- uusien tartuntojen keskimääräinen kasvu on edellisen viikon keskiarvo (1-7.4., 5.52%)
- ei oletettu muutoksia uusien tartuntojen kasvussa
2/x
Eilen 136 uutta tartuntaa. Tartunnat kasvavat hieman kiihtyvällä vauhdilla edelleen. Uusien tartuntojen keskim. kasvu +8.2% ed viikon aikana (7.4.)
3/x

#koronavirusfi #koronafi #covid19fi #covid19finland #COVID2019
Read 19 tweets
Mediassa on keskusteltu #koronafi-rajoitusten poistamisesta, kun tartuttavuusluku saadaan painettua alle yhden. Tässä yhteydessä - ja exit-strategiaa pohdittaessa - on hyvä selkeyttää ko. tartuttavuusluvun käsitettä. 1/21 #yleastudio #COVID19FI
Perustartuttavuusluku R0 kertoo, kuinka monta ihmistä yksi tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa täydellisen alttiissa väestössä, kun kukaan ei ole saavuttanut immuniteettia, ja ilman mitään rajoittamistoimenpiteitä. 2/
Perustartuttavuus R0 riippuu mm. väestön tiheydestä, kulttuurisidonnaisista perherakenteista ja periaatteessa, mistä tahansa tekijöistä, jotka vaikuttavat tartuntakontaktien määrään.

Rajoitustoimin tätä tartuttavuutta voidaan pienentää saavuttaen R<R0. 3/
Read 22 tweets
#koronavirusfi eksponentiaalisesta leviämisestä on puhuttu paljon. Tosiasiassa asia ei ole näin yksinkertainen ja viruksen leviämisen mallintamisessa on paljon eri nyansseja. Tässä ketjussa avaan #koronafi leviämisen mallintamisen matematiikkaa. 1/ #COVID19FI #koronakriisi
Viruksen leviämisnopeuden määrittää pitkälti paljon puhuttu #tartuttavuusluku (R), joka kertoo kuinka monta ihmistä tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa ennen parantumistaan. Ilman mitään rajoittamistoimenpiteitä koronaviruksen luontainen tartuttavuusluku on n. R0 = 2,2. 2/
Virus leviää väestössä, kunnes riittävä osa väestöstä on kehittänyt immuniteetin. Kun virukselle alttiiden määrä vähenee, viruksen leviäminen alkaa luonnollisesti vaimentua. Ns. SIR-mallissa vaimeneminen alkaa, kun tartunnan saaneiden osuus väestöstä ylittää 1-1/R. 3/
Read 18 tweets
Jos joku vielä ihmettelee koronan vastaisten toimien laajuutta tai suunnittelee tapaavansa toisia ihmisiä paria metriä lähempänä, suosittelen lukemaan tänään annetun asetuksen muistion. Pari lainausta tässä ketjussa⬇️
1/ #koronafi #korona #pysykotona
”Toisin kuin pandemian alussa ajateltiin, koronainfektio on myös osalla nuorempia ikäluokkia erittäin vakava, aiheuttaen myös osalle tartunnan saaneista 30-69 vuotiaista henkeä ja terveyttä uhkaavan ja tehohoitoa vaativan keuhkokuumeen.”
2/
”Sairaalahoitoon otetuista potilaista huomattavan suuri osa, jopa kolmannes, on otettu muutaman päivän kuluttua tehohoitoon. Hoidon tarve on kohdistunut erityisesti vaikean hengitysvajauksen ja monielinvaurion tehohoitoon, jota ilman potilas pääsääntöisesti menehtyy.”
3/
Read 10 tweets
Ilmastokoronakatsaus – erikoisraportti #1

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa terveyteen ja erilaisten tautien leviämiseen? Onko koronalla ilmastolinkkiä?

#korona #koronafi #koronavirus
Ilmastonmuutos vaikuttaa jokaisen maapallolla nyt ja tulevaisuudessa elävän ihmisen terveyteen eri tavoin. Muuttuvat sääolot vaikuttavat suoraan terveyteen ja niiden aiheuttamat yhteiskunnalliset häiriöt epäsuorasti (ruoka, vesi, työnteko, asuminen jne.)
Osa nykyisistä terveysongelmista pahenee ja saamme seuraamme myös kokonaan uusia ongelmia. Ilman merkittäviä päästövähennyksiä tulemme näkemään yhä enemmän yhteiskuntia ja ihmisiä rasittavia terveysongelmia.
Read 23 tweets
Koronaviruksella on erittäin suuri vaikutus 2020, tietysti terveyteen ja hyvinvointiin, mutta myös politiikkaan, talouteen ja sitä kautta myös ilmastonmuutoksen hillintätoimiin. Alla ketjussa muutamia ajatuksia ja havaintoja: (1/n) #korona #koronafi #koronavirus
Ensinnäkin totean, että koronaviruspandemia on globaali inhimillinen tragedia, ja ihmisten terveys ja kriisin ratkaisu pikaisesti etusijalla. Pandemian kesto ja vaikutus on edelleen hämärän peitossa ja ratkaisujen vaikuttavuus ja mahdollisuudet jäävät nähtäväksi.
Raporttien mukaan koronan rajoittamistoimet ovat jo vaikuttaneet merkittävästi Kiinan teollisuustuotannon hetkelliseen vähenemiseen, jopa 40 % tuotannosta ja sitä kautta -25 % KHK-päästöistä
Read 22 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!