Discover and read the best of Twitter Threads about #koronafi

Most recents (24)

Suomen epidemia 23.2.2023: ylikuolemien määrä on noussut uuteen koko pandemian ajan ennätykseen: nyt kuolee noin 19 prosenttia enemmän ihmisiä kuin normaalisti. Alle 10-vuotiaita ja 45-49 -vuotiaita kuolee eniten suhteessa normaaliin.
1/x

#koronafi Image
Epidemic in Finland 23.2.2023: the number of excess deaths has reached a new record high for the entire pandemic period, with approximately 19% more people dying than usual. The age groups most affected in relation to normal levels are those under 10 and those aged 45-49.
2/x Image
Ylikuolemien määrä on noussut 7500 kuolemaan vuodessa (sininen viiva). Yhdessä kuukaudessa tämä luku nousee noin 250 hengellä. Viimeisimmän epidemia-aallon (BQ.1) aikana ylikuolemien määrä nousi yli jo 11 tuhanteen vuodessa (keltainen viiva).
3/x Image
Read 4 tweets
Suomen epidemia 19.1.2023: BQ.1.* tyhjensi pöydän: positiivisten osuus on laskenut Omicron-ajan alimmalle tasolle. Ensimmäinen XBB.1.5 tartunta löytyi jouluaattona, ja osuus on sen jälkeen todennäköisesti kasvanut nopeasti.
1/x

#koronafi Image
Ensimmäinen XBB.1.5-variantin tartunta löytyi jouluaattona. Luvut ovat näytteenottopäivän mukaan.
2/x

cov-spectrum.org/explore/Finlan… Image
Iso-Britanniassa XBB.1.5:n kasvu on uusimpien lukujen mukaan ollut noin 8.5-10.6 prosenttia päivässä, eli 1.7-2.0x viikossa. Ensimmäinen tartunta löytyi 19.11.2022, ja kuudessa viikossa (19.11.-31.12.) osuus nousi 6.2 prosenttiin.
3/x

cov-spectrum.org/explore/United…
Read 51 tweets
Suomen epidemia 12.1.2023: edellinen BQ.1-aalto näyttää olevan ohi, mutta arvioitu uudelleentartuntojen osuus on noussut koko pandemian ajan korkeimmalle tasolle. Euroopassa XBB.1.5:n osuus sekvensoinneista nousee nopeasti.
1/x

#koronafi Image
XBB.1.5:n osuus Euroopassa on noussut 3.6 prosenttiin (ja todellinen tilanne on 2-3 viikkoa edellä näitä lukuja). Yhdysvalloissa osuus kaikista tartunnoista on kaksinkertaistunut noin joka 8:s päivä.
2/x

cov-spectrum.org/explore/Europe… Image
XBB.1.5:llä on edelleen massiivinen kasvuetu muihin variantteihin verrattuna. (Tilanne elää sitä mukaa kuin uusia sekvensointituloksia tulee.)
3/x

cov-spectrum.org/explore/Europe… Image
Read 68 tweets
Suomen epidemia 22.12.2022: alle 5-vuotiaiden ylikuolemien määrä on noussut koko pandemian ajan korkeimmalle tasolle. Koko väestön ylikuolemien määrä on voimakkaassa nousussa.
1/x

#koronafi Image
Alle 5-vuotiaiden ylikuolemien määrän voimakas nousu on jatkunut aivan viime viikoille saakka huolimatta siitä, että raportoinnin viiveen vuoksi osa luvuista puuttuu vielä.
2/x Image
Iso-Britanniassa useita lapsia on kuollut streptokokki A -epidemian seurauksena. Suomalaisten lasten kuolinsyyt eivät ole tiedossa.
3/x

Image
Read 85 tweets
VAKAVA 🧵: Alle 30-vuotiaille on tilastoitu 280% LIIKAA koronakuolemia!

Ongelma on tiedetty 2,5 vuotta.
Tilastointitapa tarkentui vasta 2 viikkoa sitten.

Mielestäni kyseessä on huijaus, petos ja valheellinen markkinointi. Tutkiiko @SuomenPoliisi ? sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/… Image
THL muutti tilastointitavan vasta 8.12.2022 ( thl.fi/fi/-/thl-n-kor… ), joka on vain yksi päivä ennen kuin tilastokeskus julkaisi 2021 kuolemansyytilastot 9.12.2022, jossa huijaus käy ilmi ( stat.fi/julkaisu/cktdx… )

Suomessa on todennettu 1 rokotekuolema 20-24-vuotiaissa.
THL, STM ja muut tahot siis pimitti tilastotietoa 2,5 vuoden ajan kansalta.

Tänä aikana pidettiin yllä pelon ilmapiiriä tappavasta koronasta ja siitä, kuinka kuka tahansa voi siihen kuolla. Väärän tiedon avulla perusteltiin poliittisia jopa perustuslain yli ajavia koronatoimia.
Read 6 tweets
Suomen epidemia 3.12.2022: syyskuun kuolemien huippu nousee yhä pahemmaksi. Epidemian nykyisen aallon mittarit pahenevat: positiivisten osuus ja jätevedestä havaitun viruksen määrä nousevat.
1/x

#koronafi Image
Jätevedestä havaitun viruksen määrä on noussut mittaushistorian uuteen maksimiin (koko maa). Positiivisten osuudessa on viime viikon aikana tapahtunut yhtäkkinen nousu. Kuolleiden osuus testatuista nousi uuteen koko epidemian ennätykseen.
2/x Image
Vaikka testien määrä ei ole juuri muuttunut toukokuun lopun jälkeen, niin kuolleiden osuus testatuista on yli kaksinkertaistunut heinäkuun alun jälkeen (jolloin BA.5-epidemian tartunnat nousivat voimakkaasti).
3/x Image
Read 9 tweets
1/9 Terveydenhuolto ja erityisesti päivystykset ovat kriisiytyneet ympäri Suomea. #Hoitajapula olisi toki ollut ongelma ilman koronaakin, mutta korona on siirtolohkare, joka murskasi kamelin selän. Tässä syitä: 🧵#koronafi
hs.fi/kotimaa/art-20…
2/9
1. Luonnollisesti itse koronapotilaat tulevat normaalin potilaskuormituksen lisäksi. Tällä hetkellä sairaaloissa lähes 700 koronapotilasta, mikä määrä jo yksin aiheuttaisi huomattavaa ylikuormitusta. Graafi: Sairaanhoidossa olevat koronapotilaat
3/9
2. Koronapotilaiden hoito on normaalipotilaia työläämpää ja vaatii enemmän resursseja, koska heidät täytyy pitää eristyksissä ja mm. huoneessa käynnin yhteydessä täytyy aina pukea suojavarusteet ja lähtiessä riisua ne.
Read 9 tweets
🧵 1/51

This thread has very revealing data showing that mRNA-vaccinations create majority of the covid cases. Largest covid waves come always after the booster rounds. Not before. AFTER.

Source: covid.ourworldindata.org/data/owid-covi…
🧵 2/51

Isn't it weird coincidence that the EU suffered the most largest covid wave right after the boosting started?

Ofcourse this can be coincidence but with
what possibility the very same thing happened also in every EU memeber country? Keep reading...

#EU #COVID Image
🧵3/51 - Norway.

#Norway #COVID19 #CovidVaccine #Facts Image
Read 55 tweets
Suomen epidemia 31.7.2022: apinarokkotartuntojen määrä kasvaa samaa vauhtia koko EEA-alueen kanssa. Suomi tulee noin 2 kuukautta Espanjaa ja noin 45 päivää EEA:ta jäljessä.
1/x

#apinarokko #monkeypox #koronafi Image
Suomi on melko tarkkaan samalla tasolla kuin Viro. Ruotsi, Tanska ja Norja ovat noin 4-5 viikkoa edellä.
2/x Image
Espanjassa on 22 kertaa enemmän apinarokkoa liikkeellä kuin Suomessa. En ole kuullut mistään merkittävistä torjuntatoimista, eli nämä käyrät kuvaavat melko vapaata leviämistä.
3/x Image
Read 44 tweets
Suomen epidemia 23.7.2022: BA.5-epidemian ylikuolleisuuden nousu on todennäköisesti alkanut. Nousu on selkein 70-79 ja 60-69 -vuotiailla, joita ei ole rokotettu 4. kertaan, ja 25-39 -vuotiailla, joiden keskuudessa rokottamattomien osuus on kaikkein suurin.
1/x

#koronafi Image
Aikuisten ikäryhmissä rokottamattomien osuus on suurin 18-34 -vuotiaiden keskuudessa. 5-11 -vuotiaista on 72 prosenttia rokottamatta.
2/x Image
Tämä voidaan ilmaista myös toisin: 18-39 -vuotiaiden piirissä on 5-6 kertaa niin paljon rokottamattomia kuin yli 70-vuotiaiden piirissä. Ylikuolleisuus on nyt lähtenyt nousemaan osassa näistä ikäryhmistä. BA.5-aalto alkoi 16.5.2022.
3/x Image
Read 33 tweets
Suomen epidemia 14.7.2022: HUS:n alueella sairaanhoidossa olevien määrä nousee nopeinta vauhtia ikinä. Vauhti (8x kuukaudessa) on yli kaksi kertaa kovempi kuin Omicronin tullessa joulukuussa (3.6x kuukaudessa). Lisäksi tällä kertaa juuri ketään ei ole rokotettu.
1/x

#koronafi
THL:n työpaperi, johon ilmeisesti rokotuspäätökset ovat perustuneet, sisältää toinen toistaan lievempiä sairaanhoidon skenaarioita. BA.5 näyttää olevan kuitenkin täysin toisenlainen kuin nämä skenaariot. Sivu 6.
2/x

web.archive.org/web/2022071313…
julkari.fi/bitstream/hand…
THL näyttää tehneen karkean arviointivirheen. Hintana on väestön lähes täysin vanhentuneet rokotukset, erittäin nopea sairaanhoidon kasvu ja todennäköisesti erittäin suuri kuolemien määrä (sillä kuolemat ja sairaanhoito korreloivat erittäin vahvasti).
3/x

web.archive.org/web/2022071313…
Read 23 tweets
Suomen epidemia 23.6.2022: ylikuolemien määrä nousi yli 7500:n tasolle. Viimeisten neljän kuukauden aikana alle 80-vuotiaiden osuus ylikuolemista on noussut 25 prosentista 43 prosenttiin, ja työikäisten osuus ylikuolemista on 4.6-kertaistunut 14 prosenttiin.
1/x

#koronafi Image
Suomessa on 1.1.2022 jälkeen kuollut 2972-1902= 1070 alle 80-vuotiasta turhaan. Suurin osa näistä kuolemista olisi voitu estää rivakasti tehdyillä 3. ja 4. rokotuksilla. Alle 80-vuotiaista on 40 prosenttia rokottamatta 3. kertaan, ja yli 95% on rokottamatta 4. kertaan.
2/x Image
Nyt taisi myös selvitä, miksi THL taipui joulukuun alussa rokottamaan (lähes) kaikki suomalaiset: alle 80-vuotiaita, mukaanlukien työikäistä väestöä, rupesi ylikuolemaan kaikkien aikojen kovinta vauhtia ikinä.
3/x Image
Read 61 tweets
Tässä on THL:n obsolete koronastrategia kaikessa lyhykäisyydessään.
86/x

THL:n ja STM:n koronastrategia on epäonnistunut. Keskeisiä tavoitteita ei olla saavutettu (flunssa ja endemia). Long Covidin painaminen unohduksiin on epäonnistunut. Tämän epäonnistuneen strategian tulos on tuhansia turhia kuolemia per vuosi.
87/x
Samaan aikaan kun rokotteen saamisesta on tullut yhä vaikeampaa, niin yhä uuden tartunnan saamisen tulee koko ajan helpommaksi ja helpommaksi. (Ainoat ikävät sivuvaikutukset: kuolemat ja Long Covid.)
88/x
Read 20 tweets
Uusi versio: *Pahin-On-Aina-Ohi -illuusio, eli miten viimeisimmät koronatilastot voivat olla ikuisesti laskussa*

1/

#koronafi #covid19fi #koronakriisi
Ilmiötä voi käyttää ehtymättömänä helpotuksen lähteenä:
1. Mene tarkastamaan viimeisimmät luvut.
2. Havainnoi, että pahin on ohi.
3. Toista ensi viikolla uudelleen, jättäen huomiotta että mennyt data muuttuu joka päivä, kun viivästyneitä lukuja lisätään siihen.

2/
Read 5 tweets
1/12
#KISSAPÖYDÄLLÄ auttaa taas mediaa ja viranomaisia pohtimaan syitä -
Suomen koronakuolemat ja miksi muualla on paremmin?

@eeromantymaa
@marjasannikka
@TommiHNieminen
@svuorikoski
@minna_parssinen
@yleuutiset
@MTVUutiset
@iltasanomat
@iltalehti_fi
@THLorg
#koronafi
2/12
Kuuban rokotekattavuus on yli 90%. No, kommunistithan tietysti pakottavat ottamaan rokotteen. Onneksi meillä ei tehdä niin.😼

Kuuba aloitti rokottamisen alkusyksyllä.

Verrataan Kuuban käyriä Suomeen.
Mitä?
Kuubassa pandemia näyttäisi lakanneen ja omikronia ei juuri näy.
3/12
Kuuba kehitti omat rokotteet - Soberana 02 ja Abdala

Pienin kustannuksin ja paikallisesti. Nähtävästi kuubalaiset luottavat omaan ei mRNA-tuotteeseen.

Kuuba vie rokotteitaan Venezuelaan, Iraniin, Vietnamiin ja Nicaraguaan.
WHO:lta odotetaan lupaa.
nature.com/articles/d4158…
Read 12 tweets
2/13
"Virallinen" taho ja media tahtoo hyvää ja terveyttä kaikille.
Rokote tuo sen.
Hyvän tekoa edistetään estämällä paha puhe rokotteesta.
Logiikka on hyvä. Paitsi, jos rokotteessa olisi ongelma?
Kuinka sitten tietäisimme?
Kukaan ei tiedä kaikkea. Ei tieteessä, eikä mediassa.
3/13
"Virallinen" taho sanoo - luota ekspertteihin.

Entä jos ekspertti huomaa rokotteessa vian? Ja siitä ei saa puhua?

Silloin ekspertin on puhuttava "virallisen" tahon sivulla.
Somessa - siellä missä virallinen taho, suojellakseen meitä, varoittaa dis-informaatiosta.
Read 13 tweets
1/9
#KISSAPÖYDÄLLÄ raapii taas.

Aiheena Pfizerin vuosiraportti securities and exchance commissionille - eli sijoittajia suojelevalle valvontaviranomaiselle.

@eeromantymaa
@marjasannikka
@YLEKuronen
@TommiHNieminen
@svuorikoski
@yleuutiset
#koronafi

bit.ly/3rXJCnn
2/9

Kissa kysyy:
Mikä on se ainoa tilanne, jossa puhutaan täysin totta?

Kun terveysviranomainen puhuu?
Kun media puhuu?
Kun poliitikko puhuu?

Ei. Se ainoa tilanne on kun puhutaan sijoittajille - kun puhutaan rahasta.

Siksi Pfizerin vuosiraporttia kannattaa nuuhkia.😽
3/9
Raportti herättää kysymyksen - Miksi Pfizerin tarina sijoittajille omista tuotteistaan, on niin erilainen kuin virallinen tarina kansalaisille Pfizerin tuotteista?

PART1.D Pfizer varoittaa sijoittajia riskeistä. Se on oikein. Sijoittajille ei kannata valehdella.
Read 9 tweets
1/9
Autan mediaa informaatiotulvassa aloittamalla tweetsarjan nimeltä - #KISSAPÖYDÄLLÄ

1. aihe Afrikka vs. Länsi ja 💉

@eeromantymaa
@marjasannikka
@YLEKuronen
@TommiHNieminen
@svuorikoski
@yleuutiset
@MTVUutiset
#koronafi
#korona

Ja koska pitää olla viihteellistä:
2/9
Suomessa pandemia ei hellitä ja @LindenAki huolestui mysteerisestä kuolleisuuden noususta.
Nyt mietitään, pitäisikö rokottaa vielä enemmän?

Miten rokotus vaikutti Afrikassa?

Kartta päivittäisistä covid kuolemista näyttäisi, että Afrikassa pandemia on ohi.
3/9
Kuinka Afrikassa on rokotettu?
Vertailussa Senegal, Kenia, Sambia, Suomi ja maailma.

Suomessa on jaettu 210/100
Maailmassa 145/100
Kolmessa Afrikan maassa 20-35/100 (mRNA sekä muita)

WEF ja WHO harmittelevat epätasa-arvoa.
Monissa Afrikan maissa vain 2% on rokotettu. 😿
Read 9 tweets
Suomen epidemia 21.4.2022: kuolemien määrä on voimakkaassa nousussa. Myös positiivisten osuus on kääntynyt uuteen nousuun.
1/x

#koronafi
Ilmoitettujen kuolemien määrä tulee alas, mutta antaa nyt liian optimistisen kuvan. Kuolemien raportoinnin viive kasvaa, ja todellisuudessa kuolemat kertyvät samoille päiville maaliskuun alkuun (kuolinpäivä) kuvan 1 mukaisesti.
2/x
Positiivisten osuuden 23.3. alkanut lasku on pysähtynyt.
3/x
Read 21 tweets
Suomen epidemia 1.4.2022: ilmoitettujen kuolemien määrä on noussut koko epidemian korkeimmalle tasolle. Tehohoidossa olevien määrä on noussut kahden kuukauden maksimitasolle. Positiivisten osuus on laskenut hieman.
1/x

#koronafi Image
Tässä kuvassa osa 19.2. päättyneestä noususta johtuu siitä, että 11.3.-14.3. ilmoitettiin runsaasti aikaisempia kuolemia. Nyt raportoinnin viive on normalisoitunut. Kummatkin huiput ovat todellisia.
2/x Image
Nyt kuolee vanhuksia, joiden 3. annoksen antama rokotussuoja on murentunut. Muun muassa Kanta-Hämeen SHP suosittelee 4. rokotusta vain niille yli 80-vuotiaille, jotka eivät vielä ole sairastaneet koronaa.
3/x Image
Read 15 tweets
Suomen epidemia 25.3.2022: sekä positiivisten osuus että sairaanhoidossa olevien määrä nousivat uusiin ennätyslukemiin. Todettujen tartuntojen määrä lähestyy tammikuun huippua, vaikka testauksen määrä on laskenut alle puoleen tammikuun tasosta.
1/x
Aikaisemmin tällä viikolla näytti vielä siltä, että positiivisten osuuden kasvu on laantumassa. Nyt ei.
2/x
THL:n 11.3. tekemä korjaus lukuihin johti siihen, että epidemian todellinen kuva tuli esiin: tilanne on pahentunut koko Omicron BA.1/BA.2 epidemian ajan.
3/x
Read 14 tweets
Suomen epidemia 23.3.2022: sairaanhoidon voimakas kasvu jatkuu, mutta positiivisten osuuden kasvu on ruvennut hidastumaan.
1/x

#koronafi Image
Länsi-Euroopassa BA.2-aalto nousee edelleen. Todettujen tartuntojen määrä rupesi nousemaan myös Suomessa, kun testauksen määrän lasku pysähtyi noin 6.3.2022.
2/x Image
Suomessa positiivisten osuus nousee ja on noin 15 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Länsi-Euroopassa keskimäärin.
3/x Image
Read 8 tweets
Suomen epidemia 18.3.2022: BA.2-epidemia kasvaa voimalla: positiivisten osuus, sairaanhoidossa olevien määrä ja vakavasti sairaiden määrä lyövät uusia ennätyksiä päivittäin (myös tänään).
1/x

#koronafi Image
Positiivisten osuus on noussut koko alkuvuoden ajan. Tilanne selvisi tämän viikon alussa, jolloin THL päivitti tiedot ajan tasalle. Nousu on kiihtynyt viimeisen kahden viikon aikana.
2/x Image
Koronan vuoksi sairaanhoidossa olevien määrä on noussut kaikkien aikojen ennätykseen. Kaikki luvut ovat (vuodeosasto, erikoissairaanhoito ja tehohoito) ovat nousussa.
3/x Image
Read 18 tweets
#koronafi
Quite a text.

"Necrosecurity. Accepting, fostering, even promoting death (for some) as means of securing life (for others).

Biosecurity: commitments & techniques to preempt/contain potential threats for ..life & health to flourish." >

degruyter.com/document/doi/1…
#koronafi #covid19
/ "Necrosecurity discourse accompanied by immunosupremacy: claims that encouraged members of the public to perceive themselves & most others as physically normal, healthy, unlikely to be harmed by infection" >
#koronafi #covid19
/ "These claims further legitimated by appeals to survival, statistical calculations of relative risk & life chances—ostensibly cited to inspire hope for individual outcomes—conceal zero-sum calculus & ill,susceptible individuals pitted against one another.">
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!