Discover and read the best of Twitter Threads about #mathausen

Most recents (5)

Continua l'homenatge als defensors de la #democràcia, amb el fil que dediquem al periple del sisé dels #almassorins detinguts als camps d'extermini alemanys. Iniciativa en el marc del 75 aniversari de l'alliberament de #Mathausen.
+info: Amical Mauthausen @amauthausen
FIL 🔽🔽🔽
Josep Agustí Bomboí, conegut també com a Tit, nasqué el 28/12/1896 a Almassora. Obrer de professió i casat amb Dolors Avinyó Vidal, va pertànyer el 1936 al Comitè de Defensa de Cubelles.
🔽
Va ser empresonat al Frontstalag 184 d’Angulema (Angoulême, departament de la Charente, Nova Aquitània, França). Els Frontstalag eren camps alemanys de concentració de presoners de guerra francesos de les tropes colonials.
🔽
Read 12 tweets
Continuem l'homenatge als defensors de la #democràcia, amb el fil que dediquem al periple del cinqué dels sis #almassorins detinguts als camps d'extermini alemanys. Iniciativa en el marc del 75 aniversari de l'alliberament de #Mathausen
FIL 🔽🔽🔽
José Falaguera Messeguer, va nàixer a Almassora el 9/9/1910. Va ser empresonat, amb el número de matrícula 41655, a l’Stalag XI-B de Bad Fallingbostel, a Alemanya.
Foto: autoria desconeguda; una placa amb el núm. de matrícula d'un presoner.
🔽 Image
El 5/9/1940, el van carregar en un tren de deportats cap al camp de concentració de Mauthausen, on arribà el 8/9/1940, tres dies més tard. A Mauthausen, li van assignar el número de matrícula 4346.
🔽
Read 7 tweets
Un dia més, com a homenatge als defensors de la #democràcia, continua el fil que dediquem al periple del quart dels sis #almassorins detinguts als camps d'extermini alemanys. Iniciativa en el marc del 75 aniversari de l'alliberament de #Mathausen
FIL🔽🔽🔽
Aimé Escuriola Martinavarro (Hermenegildo) probablement canvià el seu nom en passar a França després de la Retirada. Nascut a Almassora en data desconeguda, Aimé va declarar que residia a Carcassona (departament de l'Aude, regió d'Occitània, França) quan va ser detingut.
🔽
El van carregar en un tren de deportats en l’estació de Compiègne el 18/06/1944 i el van dur al camp de concentració de Dachau, on arribà el 20/06/1944, dos dies després. Allà, els alemanys li van assignar el número de matrícula 74182.
🔽
Read 9 tweets
Continuem el fil d'homenatge als defensors de la #democràcia amb la publicació del periple tercer dels sis #almassorins detinguts als camps d'extermini. Una iniciativa en el marc del 75 aniversari de l'alliberament de #Mathausen.

FIL 🔽🔽🔽
Eleuterio Artero Claramonte, nascut a Almassora el 7/9/1907, va ser detingut a Compiègne el 5/4/1945 (departament de l’Oise, Picardia –actual Hauts-de-France–, França) i carregat en un tren de deportats a l’endemà, el 6/4/1944.
Foto: autoria desconeguda, deportats a l'estació.
🔽 Image
Dos dies després, el 8/4/1944, va arribar al camp de concentració de Mauthausen, on els alemanys li van assignar el número de matrícula 61878. El 13/5/1944, el van enviar al subcamp de Gusen.
Foto: autoria desconeguda, entrada a Gusen.
🔽 Image
Read 6 tweets
Divendres passat, en el marc del 75 aniversari de l'alliberament de #Mathausen, vam començar un fil d'homenatge als defensors de la #democràcia amb la publicació del periple dels sis #almassorins detinguts als camps d'extermini.
FIL 🔽🔽🔽
Hui continuem aquell fil recordant el primer fill d'#Almassora i seguirem amb el segon.

🔽
Vicent Forner (desconeixem el segon cognom), nascut a Almassora el 13/02/1902 o 13/03/1903 (se citen les dues dates), de professió miner (possiblement l’activitat a França).
🔽
Read 9 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!