Discover and read the best of Twitter Threads about #mediterrani

Most recents (2)

Què passarà amb els #boscos si no plou d'una vegada? 😖 La resposta no és obvia, perquè en un sistema #mediterrani els arbres estan molt avesats a la manca d’#aigua. Tenim espècies que suporten l’eixut estival prolongat i que estan adaptades per estalviar aigua al màxim. PERÒ.
Els experts i expertes forestals adverteixen que la situació que estem vivint ara, amb aquesta #sequera que fa tant que dura, ens pot portar a un escenari desconegut 🥴 En primer lloc, perquè la reserva d'aigua del sòl de la que "beuen" els arbres corre perill...
En segon lloc, perquè és a la #primavera quan els arbres caducifolis tornen a treure les seves fulles i els perennifolis fan una nova crescuda 🌷🌻🌳 Això requereix grans quantitats d’aigua, part de la qual es fa servir la fotosíntesi i la resta (majoria) s’evapora a les fulles.
Read 5 tweets
La #foca monjo del #Mediterrani, conegut a #Menorca i a les #Balears con #VellMarí (Monachus monachus) Va ser caçada per la seva carn, greix i pell, però sobre tot (com el #llop) va ser aniquilada pels pescadors perquè deien que els malfeia el negoci. Excuses de mal pagadors.
Com fou de perseguida la #foca monjo que van canviar els seus hàbits: van passar de viure i parir a les platges, a fer-ho d'amagat a coves i penyassegats. Pitjor al s. XX, als anys 40 i 50, amb la migració a les zones costaneres i l'arrivada del turisme: Extermini i extinció.
El 1928 un carrabiner va matar una gran #foca monjo en una cova de Canal de ses Salines (#Eivissa). El 1958, entre el cap de Cavalleria i l'illa dels Porros (#Menorca) un #VellMarí i diversos #dofins es barallaven entre xarxes de pesca fins que els pescadors van matar-los a tirs.
Read 6 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!