Discover and read the best of Twitter Threads about #nieuwsuur

Most recents (24)

Ja, Rutte zat bij #Nieuwsuur. Maar in de uren daarvoor vertelden gedupeerden hoe de #toeslagenaffaire hun leven heeft beïnvloed.

Wat voorbeelden.
"Zonder mijn moeder hadden we het geld niet gehad om mijn kinderen eten te geven", vertelde Joe ten Cate. Maar veel gedupeerden konden niet op steun van hun ouders rekenen, omdat ze bijvoorbeeld niet geloofd werden.
Leigh-Anne Jansen heeft haar kinderen niet verteld over hoe het precies zit met de toeslagenaffaire. Ze wil haar kinderen nog niet opzadelen met het idee dat een overheidsorganisatie kan discrimineren op etniciteit en achternaam.
Read 6 tweets
@bpoc2020 dient aanklacht in tegen regering bij #ICC

Investigator (onderzoeker) is toegewezen.

mailchi.mp/bpoc2020/icc

Ook werkt #BPOC2020 samen met dr. #ReinerFuellmich in de Class-Action Lawsuit, het zgn. Tweede #Neurenbergtribunaal.
Je kunt nu zelf aangifte doen tegen #MarkRutte cs inzake de #coronamaatregelen aka #coronazwendel en alle zaken rondom op het politiebureau

Ingebonden kant en klare #aangifte van 400 pagina's

mailchi.mp/bondoverheidsz…

⬇️⬇️
Of nu via collectieve actie !

mailchi.mp/bondoverheidsz…
Dr. #ReinerFuellmich :

Scientific evidence that '#covid19' is #CrimeAgainstHumanity

#Fuellmich is an international trial laywer, who succesfully sued large fraudulent corporations, like Volkswagen and Deutsche Bank.

stopworldcontrol.com/fuellmich/
Read 32 tweets
#Klaver had nooit gevraagd moeten worden over #FEMYSO in het #Nieuwsuur van maandagavond. Toen niet, nooit niet. WIJ bij de organisatie spreken voor FEMYSO, niet anderen. Toch zijn wij nooit door iemand voor commentaar gevraagd (1/8)
We hebben dit in een statement al aangekaart: FEMYSO is niet lid van of gelieerd aan geen enkele politieke of ideologische organisatie of beweging: bit.ly/3rzfMn3. Zie hier de netwerken waar we wel deel van zijn & antwoorden op andere FAQs: bit.ly/2N4hUnW (2/8)
& nee, wij worden niet getraind om te zeggen dat we niet bij MB horen. Zucht, wat is dit toch een makkelijke manier om een hele groep mensen direct zwart te maken. Ziet geen enkel rationeel persoon dan ook in dat dit guilt by association is?Mondsnoeren, het zwijgen opleggen?(3/8)
Read 8 tweets
De reden waarom het wit is en niet blank zit 'm precies in waarom witte mensen per se blank genoemd willen worden ipv wit. Ze verraden zichzelf. #Nieuwsuur
En verder is het koloniale taal en reproduceert het rassentheorieen die biologisch onderscheid maken tussen mensen op bijvoorbeeld huidskleur, bloed etc ipv zwart en wit, wat duidt dat het gaat om racistische sociale constructies.
En woke betekent niets ingewikkelds, maar gewoon bewust.
Read 4 tweets
Nog altijd hangt deze kaart op de redactie van #nieuwsuur

Scholen open gebleven, geen mondkapjes, 1,8 miljoen blije kinderen.
Scholen voor kinderen <16 zijn open gebleven in Zweden.
Read 8 tweets
Ruim vijf maanden geleden schreef ik dit draadje over ons werk bij de #GGD. En nu is het meer dan ooit tijd voor een vervolg. Over een marathoncrisis, foute vaccinatieframing, onveiligheid, en hoe pislink ik ben. >
Afgelopen maandag hoorden we dat persoonsgegevens uit onze systemen werden verhandeld. Ik kon wel door de grond zakken. Al die mensen (waaronder ikzelf en m'n halve familie) die zich netjes laten testen.. >
.. die moeten dat in het volste vertrouwen kunnen doen. En dat vertrouwen is geschonden. Hoeveel gegevens er nu wel of niet zijn verhandeld; het vertrouwen is geschonden. Pislink ben ik. Op de mensen die het doen, en op onszelf omdat het blijkbaar mogelijk is óm het te doen. >
Read 25 tweets
Thuiszorgmedewerkers 'per ongeluk' als eerste gevaccineerd. Nog steeds geen prik aan een kwetsbaren gegeven. #vaccinaties eenvandaag.avrotros.nl/item/thuiszorg…
Het loopt storm. Fantastisch nieuws, maar hoe zou dat toch komen? dvhn.nl/groningen/Zorg…
Op het 8 uur journaal beweert iemand dat er gesjoemeld wordt. Meer in @Nieuwsuur kennelijk.
Read 4 tweets
1. Draadje over de uitzondering op de veiligeafstandsnorm (1,5m) voor middelbare scholieren n.a.v. de uitzending van #nieuwsuur gisteravond.
Conclusie: de minister van VWS heeft op 19 november de Tweede Kamer onvolledig en daardoor onjuist geïnformeerd over de risico's in het VO
2. Voor (middelbare) scholieren geldt onderling op school die 1,5 m regel niet. Dat staat in artikel 2.1 van de Tijdelijke regeling maatregelen COVID-19, wat een uitwerking is van de “Coronawet” die sinds 1 december van kracht is:
3. Maar dankzij #Nieuwsuur m.i.h.b. @milenaholdert weten we dat het voor OMT-lid Illy al “in augustus, september steeds duidelijker [werd] dat dit een vergissing was. Tieners spelen ook een belangrijke rol bij de verspreiding van het virus." Dit zegt ook Voss in die uitzending:
Read 9 tweets
Een voorzichtige duiding: de B117 (Britse) variant maakt de overheid echt bang, en terecht (insider info).

Het speelkwartier van R~1 en scholen als immuniteitsturbine is voorbij, blaast de zorg op.

In dat kader kunnen onthullingen van @Nieuwsuur en "vergissingen" verklaard: ⬇️
Was het hiervoor noodzakelijk de ouders en leraren te laten geloven dat scholen geen infecties opleveren, is het nu nodig dat ze denken dat dat wel zo is.

Alleen dan is er voedingsbodem voor nog een maand dichte scholen of strak #VeiligOnderwijs
Er is geen serieuze twijfel dat B117 dominant wordt. En epidemiologisch kun je nu kiezen uit snel hard remmen (R 0,7) of tot Pasen met chaos in de zorg en economie zitten.

Elders gaat men er van uit dat ook veilige open scholen moeilijk worden. Open onbeschermd? Uitgesloten.
Read 7 tweets
Valt het u ook op dat de Amerika-correspondenten niets meer melden over het debat over de NDAA en stimuleringswet in de Senaat, de hoorzittingen over verkiezingsfraude, de scenario's in aanloop naar 6 januari, de scenario's voor 6 januari zelf. #journaal #nieuwsuur #1V
Read 24 tweets
#journaal #nieuwsuur In deze deep dive aan de hand van Q-berichten zet Katie G zeer gedetailleerd uiteen welke rol militaire inlichtingen momenteel spelen: rumble.com/vbnv7d-deep-di…
Misschien moeten NL Amerika-correspondenten instructies krijgen van #journaal en #nieuwsuur om toch eens wat dieper in het aspect van militaire inlichtingen te duiken bij de strijd om de verkiezingsuitslag.
#journaal #nieuwsuur Ik weet dat mijn hoop vergeefs is. Die correspondenten mochten de belangrijkste speech van Trump afdoen als 'geraaskal', zichzelf verschuilend achter de NYT als 'betrouwbare bron'. Zij gingen volstrekt voorbij aan de werkelijke betekenis van die speech.
Read 25 tweets
#Op1 Wat had Rick Nieman eigenlijk te melden vanavond. Heerlijk hoe hij door Faya terecht werd gewezen. Het niveau van de analyse van verkiezingsfilmjes was weer ver beneden alle peil.
#Op1 De hele discussie over de coming out of Miles Taylor als auteur van Anonymous is blijkbaar niet opgepikt door de redactie en zou een veel interessanter onderwerp zijn geweest om vanavond te behandelen.
#OP1 Het verhaal dat ook door NL media wordt genegeerd. @rudybouma van #Nieuwsuur is niet met een follow-up gekomen.
Read 5 tweets
#NPORadio1 Na al die jaren weet @LaraRense nog steeds niet het verschil tussen islamitisch en islamistisch terrorisme. Dat is trouwens een veelvoorkomend probleem bij NL presentatoren en andere media.
In het 18:00 #journaal wordt dezelfde fout gemaakt.
Ook Marielle Tweebeke spreekt in #nieuwsuur van islamitisch terrorisme. Ik geloof dat ze in Hilversum eens collectief een beginnerscursus politieke Islam moeten gaan volgen.
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!