Discover and read the best of Twitter Threads about #notulendebat

Most recents (5)

"Laat Rutte zijn corona-klus afmaken", horen we vaak in de media en politiek. Maar doet Nederland het eigenlijk wel zo goed? Het kabinet weigert een tussenbalans ("in progress review"), de media blijven stil, dus dan doen wij het maar.
containmentnu.nl/articles/review
Kortom, net als in #toeslagenaffaire en #notulendebat is de enige hoop voor het land juist een verandering van leiderschap. #Rutte is ons probleem.
Read 4 tweets
🧵Wat doen we nou in NL? Gecontroleerd verspreiden? Het virus gecontroleerd verspreiden? Groepsimmuniteit opbouwen dus? Gecontroleerd rondgaan? Wat zegt @wol er over tegen Mark Rutte. En waarom wordt scenario 4 nooit genoemd?‼️ #notulendebat #coronadebat #groepsimmuniteit
2. We willen het niet helemaal stilzetten. We willen dat mensen het steeds blijven krijgen en hopelijk hebben ze milde klachten. #rondgaan #kinderen #scholen @MarijnissenL @PieterOmtzigt 👇🏻
3. We willen de verspreiding van het virus gelijkmatig hebben onder de niet kwetsbare mensen. Verspreiding controleren. 👇🏻 #gecontroleerdverspreiden
Read 10 tweets
Gisteren in het #notulendebat werden zorgen geuit over blinde vlekken mbt andere overheidsinstellingen.
Beste bewindslieden; onderzoek #Jeugdzorg.
Deze jongen mocht, tot groot verdriet van beiden, zijn moeder niet meer zien. Hij maakte er een clip over.
Hij wil weg van alle instellingen waar hij, onterecht, is geplaatst.
Hij wil bij zijn moeder wonen; Een academische geschoolde, lieve, zorgzame vrouw. Ik ken haar persoonlijk. Ik heb geluidsbanden gehoord met medewerkers van jeugdzorg waar de honden geen brood van lusten.
Onbeschoft en volkomen voorbijgaand aan het verdriet van moeder en zoon.
10 minuten onder begeleiding je moeder mogen spreken. Onder toezicht en onder voorwaarden. Bepaalde onderwerpen mogen niet besproken worden. Restricties en enorme tegenstand vanuit Jeugdzorg.
Read 6 tweets
Voorbeschouwing: in het debat zal het regelmatig gaan over de grondwettelijke informatieplicht aan het parlement. Die plicht staat beschreven in artikel 68 van de Grondwet. (Zie collectie tweets) #notulendebat
‘De ministers en de staatssecretarissen geven de kamers elk afzonderlijk en in verenigde vergadering mondeling of schriftelijk de door een of meer leden verlangde inlichtingen waarvan het verstrekken niet in strijd is met het belang van de staat.’ (Artikel 68)
Over de reikwijdte van artikel 68 is in het toeslagendossier veel discussie geweest. Kritische Kamerleden zijn zeer ontevreden over de informatieverstrekking door het kabinet. Voorbeeld:
Read 7 tweets
Net als de rest van Nederland met grote ontzetting de citaten uit de notulen van de Ministerraad gelezen.

“Sensibilisering Omtzigt" Schande!

Hoe zelfingenomen moet de rest vd notulen dan wel niet zijn!?

Ik besloot het allemaal te lezen en kwam tot een opvallende conclusie.1/15 Image
2/.De notulen die begin mei "19 starten schetsen het beeld van een kabinet dat boos is en zich zorgen maakt over de toestand bij de Belastingsdienst.

Met de kennis van toen geeft staatssecretaris Snel een overzicht.

Het is behoorlijk complex, zoveel is duidelijk! ImageImageImageImage
3/.Uit de nieuwe gegevens is o.a. gebleken dat de staatssecretaris niet volledig is ingelicht door de Belastingdienst, en dus ook de Tweede Kamer niet.

Hij pleit voor volledige transparantie en openheid naar de woordvoerders (oa Omtzigt) zodra dit kan.

De raad stemt hiermee in. Image
Read 17 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!