Discover and read the best of Twitter Threads about #oostenrijk

Most recents (2)

Er gaat niks boven reizen per trein, laat staan een stoomtrein.

Met @jenanmoussa per 106-jaar oude stoomtrein door Oostenrijk, waar het dus serieus sneeuwde.

Kort filmpje: (En ja, ik had m'n drone ook weer bij me. 😉)
Deze trein komt uit 1913, vlak dus voor het einde van Austro-Hungarian empire. De trein is gemaakt in Budapest en was bestemd voor Sarajevo dat toen nog deel uitmaakte van AustroHungary.
Volgens de koek-en-zopie-jongen aan boord heeft de trein jarenlang vanuit Sarajevo geopereerd. Locomotief zou 3 jr geleden opgeknapt zijn door de Oostenrijkers. Nu in gebruik voor speciale ritjes tussen Zell am See (skioord) en Krimml (watervallen), heen en weer ong 120 km.
Read 10 tweets
[1] De christendemocratische #ÖVP van Sebastian Kurz werd de grootste partij bij de verkiezingen in #Oostenrijk op 15 oktober 2017. Maar ook de rechtse #FPÖ van Heinz-Christian Strache, de Oostenrijkse evenknie van de #PVV, boekte verkiezingswinst. telegraaf.nl/nieuws/812684/…
[2] Strache (#FPÖ) en Wilders (#PVV) hebben al langere tijd goede banden. Samen met o.a. Front National (#FN) van Marine le Pen en vormen FPÖ en PVV de #ENF-fractie in het Europees parlement.

nieuws.nl/algemeen/20130…

europa-nu.nl/id/vjutef4bpfw…
[3] Na de verkiezingen deed #Kurz wat hij moest doen: hij formeerde een rechts kabinet van #ÖVP en #FPÖ, in het belang van #Oostenrijk.
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!