Discover and read the best of Twitter Threads about #op1

Most recents (24)

Ik heb steeds meer moeite met de wijze waarop mensen met het syndroom van Down worden geëxploiteerd voor commercieel amusement. Tv-programma’s schetsen een volstrekt verkeerd beeld van Down en etaleren mensen met een beperking als een bezienswaardigheid.

Persoonlijk draadje: 🧵
1/ Vooraf: als broer van Jesper (37), de liefste broer van de wereld, ben ik blij dat we anno 2022 gelukkig anders denken over Down dan enkele decennia geleden. Dat betekent echter niet dat we het syndroom moeten prijzen als iets fantastisch, zoals bijv. Gordon doorlopend doet.
2/ Tv-programma’s als #DownTheRoad werken enkel met mensen die verstaanbaar spreken, slim zijn en verbaal vaardig. Dat is zo'n 1%.

Soms denk ik: knap dat ze toch weer een nieuw gezicht hebben gevonden. Want ik dacht dat iedereen in deze groep inmiddels toch wel op tv is geweest.
Read 15 tweets
Als Vera Bergkamp zometeen voldoende ondermijnd is, dat ze tot de conclusie komt dat ze de rol van voorzitter vd Tweede Kamer niet langer kan vervullen.

Als deze Kamervoorzitter dus zeg maar is weggepest.

Dan is een pyrrusoverwinning behaald en heeft de democratie gefaald.
Ik ben niet een groot fan van de stijl van Bergkamp; ze lijkt steeds teveel uit te gaan van een fatsoenlijke, Kamer-waardige, opstelling van Kamerleden.

Maar waar eerder alleen Wilders de niet-te-handhaven-pestkop was, volgen nu de meeste PVV-ers zijn grove, racistische stijl.>>
De FvD heeft uitgesproken geen ander doel te zien dan de democratische rechtsstaat te ontregelen en ontwrichten, (en blijken inderdaad ook helemaal niets constructiefs te kunnen toevoegen..)

Dat gebeurde al in de tijd dat Arib Kamervoorzitter was en is idd niet beter geworden>>
Read 17 tweets
Het zich beklagen over het 'ontbreken van sociale omgangsvormen op social media' door deze gevaarlijke en immorele despoot-in-de-dop is toch wel echt het toppunt van hypocrisie @TijsvandenBrink.

#despoot #totalitarisme
Het laat goed het karakter van deze man zijn. Nul schuldgevoel voor wat hij gedaan heeft, nul verantwoordelijkheidsgevoel voor wat bereikt heeft, en nul zelfreflectie.

Geen ethische normen, geen moreel kompas. Niets.

Bespugen janbhommel.nl/bespugen/ via @john_bumblebee
En die man geeft u als 'goed christen' een podium.

Deze man was DE aanjager van de haat tegen de ongevaccineerden, en liet geen kans onbenut om ze te belachelijk te maken, te demoniseren en dehumaniseren.
Read 8 tweets
Die reactie van @TijsvandenBrink: dus dan mag ik maar een beperkt aantal keer vliegen en vlees eten? En mijn privacy? Halló, is het aan die kant van de tafel al wel duidelijk dat er een mega klimaat probleem is dat dringend om actie vraagt? #co2budget #Op1npo
“Er wordt toch al van alles gedaan?” 🙄
Jammer, deze reactie en ook het erdoorheen kakelen vd andere gasten zonder goed te luisteren. Baarsma presenteerde een interessant startpunt voor wat een zinnige constructieve uitwisseling had kunnen zijn. Maar dat is geloof ik nooit de bedoeling bij #op1.
Read 3 tweets
! David van Weel, assistent secretaris-generaal van de NAVO heeft bij #op1 bevestigd dat er op Volkel kernbommen liggen en een Nederlands squadron F-16's, later F-35's, die kan inzetten voor de NAVO. De jarenlange discussie over 'Volkel' kan dus in het ronde archief...
Van Weel is een zeer ervaren topambtenaar en voormalig marineofficier. Kan me niet voorstellen dat hij over deze voorheen gevoelige kwestie een vergissing maakt. Zijn eerdere activiteiten bijgevoegd Image
De precieze woorden van assistent secretaris-generaal bij de NAVO David van Weel bij #Op1 bijgevoegd. Hij heeft dus het woord 'kernbommen' oid niet in de mond genomen, wel dat het squadron F-16's op Volkel een kernwapentaak heeft. Image
Read 4 tweets
Terwijl Poetin het Russische leger de opdracht geeft om Oekraïne binnen te vallen, begint #Op1 met een toeterband die een ode geeft aan een stel sporters. Het failliet van de talkshow.
Besef dat over tien jaar Hugo Logtenberg de vraag krijgt: Wat was je aan het doen toen Rusland Oekraïne binnenviel? En hij het moet beantwoorden met: 'Een journalistiek programma presenteren waar een toeterband de studio inliep.'
Read 3 tweets
1 op de 4 kinderen overleden aan #COVD19 had géén onderliggende aandoening.
Read 7 tweets
Mijn ma geeft sportlessen. Vanwege de #coronapas kan ze nu niet meer werken. Dit doet pijn. Uiteraard kán ze zich laten vaccineren of dagelijks testen, maar dat gaat haar te ver. Ze is principieel tegen een dergelijk #controlesysteem wat in strijd is met vier grondrechten. (1/9)
Grondrechten zijn absoluut, maar omdat we geen constitutioneel hof hebben, kan dat moeilijk gehandhaafd worden. Nu is het aan het parlement om dat te toetsen, maar uiteraard zal de meerderheid in de oppositie (lees: regeringspartijen) het kabinet niet terugfluiten op deze (2/9)
grove schending van onze rechten. Dus is het juridisch enigszins sluitend (aldus gewraakte rechter), maar immoreel als wat. En dat weten we allemaal. Anders hadden alle partijen de pas niet herhaaldelijk veroordeeld het afgelopen jaar. Maar de stemming was rijp. (3/9)
Read 9 tweets
Verfrissend dat @op1npo platform geeft aan kwakzalver met businessmodel rondom verspreiden en vercommercialiseren van (medische) desinformatie

Dan kan hij weer wat boekjes, druppels en poedertjes verkopen

Eerder claimde hij al dat vaccins niet werken:
factchecknederland.afp.com/gezondheidspla…
@op1npo Ik bedoel: zelfs als je écht iemand aan tafel wil die uitlegt waarom hij zich niet laat vaccineren

Moet je dan uitgerekend iemand kiezen die daar een commercieel belang bij heeft? Iemand die liegt dat vaccins niet werken?

Zodat hij z'n eigen holistische poedertjes kan verkopen?
@op1npo Ik probeer me voor te stellen hoe zoiets gaat

Dat een redacteur deze blogs ziet en denkt: jeetje, wat een frisse denker. En hij heeft ook nog Facebookfilmpjes en een holistische shop. Wat een leuke talkshowgast! #op1 #op1npo

(Het vinden hiervan kostte minder dan 30 seconden.)
Read 6 tweets
Op momenten zoals gisteravond mis ik een echte atheïst aan tafel bij #Op1, bij het item over de nieuwe Bijbelvertaling. Hoewel je natuurlijk ook als atheïst best erkentelijk kunt zijn voor de historische rol van het christendom en de Bijbel in de Westerse cultuur, moet je ...
... oppassen dat je het allemaal gaat overdrijven. We beschikken immers niet over een parallelle werkelijkheid waarin het christendom geen enkele historische rol speelde waarmee we vergelijkend warenonderzoek kunnen doen om erachter te komen of het christendom werkelijk dat ...
... grote verschil heeft gemaakt. Wat binnen godsdiensten historisch ook veel gebeurd is, is dat ideeën en waarden die primair uit de menselijke inspiratie zijn ontsproten, geadopteerd en geannexeerd zijn door godsdiensten. Daardoor bestaat tegenwoordig de illusie dat die ...
Read 19 tweets
1/
Gommers in #Op1: @2eKamertweets

23/8/20: 41 patiënten op de IC, nu 230!
Ondanks 85% (>18 jr) gevaccineerd.

+scholen +MBO/HBO/WO open; vakantie afgelopen, najaar komt, (influenza?)

IC-verpleegkundigen trekken het niet meer.
Uitgestelde zorg neemt steeds meer toe.

En dus?
2/
2/
Gommers in #Op1:
Voor elke Covid-patiënt op de IC kunnen we 8 (hart)patiënten opereren. Hoe lang kunnen we zo nog doorgaan.
Uitbreiding IC-capaciteit is op korte termijn niet mogelijk (opleiding 4 jr, te weinig verpleegkundigen).
Dit systeem faalt…
Hij pleit voor…
3/
3/
Gommers geeft geen oplossing maar tussen de regels door lijkt hij te pleiten voor landelijke discussie over IC-prioritering (triage!).
Dat is dus dreigend ‘Code Zwart’!

Is dat acceptabel? Waarom niet de oorzaak aanpakken?
4/
Read 6 tweets
Waarom kondigt @lientje1967 van @BoerBurgerB gisteren bij #Op1 aan dat zij, na het reces, voor elke stemming waarin een minister of staatssecretaris, met tevens het ambt Kamerlid, is gemoeid een hoofdelijke stemming zal aanvragen? Een draadje: (1/12)
De situatie die het demissionaire kabinet gecreëerd heeft is ongrondwettelijk, zoals duidelijk uiteengezet wordt door hoogleraren @wimjmvoermans en Bert van den Braak. (2/12)
Ministers kunnen kortstondig een dubbelfunctie hebben, maar deze lengte en de benoeming van nieuwe minister-Kamerleden is een staatsrechtelijke gotspe. (3/12)
Read 12 tweets
long🧵'De zwarte #diplomatie van het #OMT '

"Kan het OMT nog ergens op de rode knop drukken, mocht het weer misgaan. Het is bijna '#codezwart' in de zkhzn". "We kunnen nog maximaal honderd tot honderdvijftig bedden opschalen." (21 april) - #Gommers

1/17
Om af te sluiten met de gelaten opmerking: "we moeten gewoon door met elkaar". Waarom zo tam?

Vandaag (23e) bij nporadio1:
"Na de eerste golf wilden we dat dit niet meer zou gebeuren. Maar zo dicht bij Code Zwart als nu zijn we nog niet geweest."

2
nporadio1.nl/podcasts-uitge…
De afgelopen dagen, sinds zaterdag 17 april neemt het aantal besmetting weer toe. Het voelt dan zo raar om te versoepelen nu. Ik hoop dat er nog ergens een rode stopknop is."

Zo 'raar'? Is dat het? Het zijn niet slechts cijfers, dit zijn mensenlevens.
3
nporadio1.nl/podcasts-uitge…
Read 18 tweets
Herman de Regt en Hans Dooremalen zijn beiden werkzaam aan Tilburg Universiteit. In een merkwaardig artikel in @Volskrant proberen ze de kritiek van @isditpropaganda op Maurice de Hond te pareren.
Daarbij verdoezelen ze feiten, wetenschap en waarheid.

volkskrant.nl/ts-b47feaf6
Herman de Regt en Hans Dooremalen poetsen de vele missers van Maurice de Hond volledig weg.
De Hond: "Er komt geen tweede golf." ImageImage
Over de Deventer moordzaak schrijven ze: De Hond had het vaker fout, hij zal het nu ook wel weer fout hebben. Maar waarom? En daarbij: anderen verdedigen Louwes ook.
De auteurs vermelden niet dat De Hond veroordeeld werd voor smaad Image
Read 16 tweets
Thierry Baudet claimt in #Op1 dat hij zijn steunbetuiging aan Donald Trump vóór de bestorming van het Capitool heeft getweet. Hij heeft deze echter geplaatst rond 21:18 uur.
De relschoppers braken al rond 20:15 uur NL tijd naar binnen.
Toelichting: ik maakte dit screenshot om 22:32 op Politwoops.
De tweet was ongeveer een uur eerder verwijderd, dus rond 21:32.
Hij was 14 minuten eerder geplaatst, dus rond 21:18 uur.
Het ging om een retweet van zijn eigen tweet van 23 juli 2016. Die staat nog steeds online:
Read 5 tweets
Valt het u ook op dat de Amerika-correspondenten niets meer melden over het debat over de NDAA en stimuleringswet in de Senaat, de hoorzittingen over verkiezingsfraude, de scenario's in aanloop naar 6 januari, de scenario's voor 6 januari zelf. #journaal #nieuwsuur #1V
Read 24 tweets
#journaal #nieuwsuur In deze deep dive aan de hand van Q-berichten zet Katie G zeer gedetailleerd uiteen welke rol militaire inlichtingen momenteel spelen: rumble.com/vbnv7d-deep-di…
Misschien moeten NL Amerika-correspondenten instructies krijgen van #journaal en #nieuwsuur om toch eens wat dieper in het aspect van militaire inlichtingen te duiken bij de strijd om de verkiezingsuitslag.
#journaal #nieuwsuur Ik weet dat mijn hoop vergeefs is. Die correspondenten mochten de belangrijkste speech van Trump afdoen als 'geraaskal', zichzelf verschuilend achter de NYT als 'betrouwbare bron'. Zij gingen volstrekt voorbij aan de werkelijke betekenis van die speech.
Read 25 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!