Discover and read the best of Twitter Threads about #op1

Most recents (24)

Op momenten zoals gisteravond mis ik een echte atheïst aan tafel bij #Op1, bij het item over de nieuwe Bijbelvertaling. Hoewel je natuurlijk ook als atheïst best erkentelijk kunt zijn voor de historische rol van het christendom en de Bijbel in de Westerse cultuur, moet je ...
... oppassen dat je het allemaal gaat overdrijven. We beschikken immers niet over een parallelle werkelijkheid waarin het christendom geen enkele historische rol speelde waarmee we vergelijkend warenonderzoek kunnen doen om erachter te komen of het christendom werkelijk dat ...
... grote verschil heeft gemaakt. Wat binnen godsdiensten historisch ook veel gebeurd is, is dat ideeën en waarden die primair uit de menselijke inspiratie zijn ontsproten, geadopteerd en geannexeerd zijn door godsdiensten. Daardoor bestaat tegenwoordig de illusie dat die ...
Read 19 tweets
1/
Gommers in #Op1: @2eKamertweets

23/8/20: 41 patiënten op de IC, nu 230!
Ondanks 85% (>18 jr) gevaccineerd.

+scholen +MBO/HBO/WO open; vakantie afgelopen, najaar komt, (influenza?)

IC-verpleegkundigen trekken het niet meer.
Uitgestelde zorg neemt steeds meer toe.

En dus?
2/
2/
Gommers in #Op1:
Voor elke Covid-patiënt op de IC kunnen we 8 (hart)patiënten opereren. Hoe lang kunnen we zo nog doorgaan.
Uitbreiding IC-capaciteit is op korte termijn niet mogelijk (opleiding 4 jr, te weinig verpleegkundigen).
Dit systeem faalt…
Hij pleit voor…
3/
3/
Gommers geeft geen oplossing maar tussen de regels door lijkt hij te pleiten voor landelijke discussie over IC-prioritering (triage!).
Dat is dus dreigend ‘Code Zwart’!

Is dat acceptabel? Waarom niet de oorzaak aanpakken?
4/
Read 6 tweets
Waarom kondigt @lientje1967 van @BoerBurgerB gisteren bij #Op1 aan dat zij, na het reces, voor elke stemming waarin een minister of staatssecretaris, met tevens het ambt Kamerlid, is gemoeid een hoofdelijke stemming zal aanvragen? Een draadje: (1/12)
De situatie die het demissionaire kabinet gecreëerd heeft is ongrondwettelijk, zoals duidelijk uiteengezet wordt door hoogleraren @wimjmvoermans en Bert van den Braak. (2/12)
Ministers kunnen kortstondig een dubbelfunctie hebben, maar deze lengte en de benoeming van nieuwe minister-Kamerleden is een staatsrechtelijke gotspe. (3/12)
Read 12 tweets
1/19
Wybren van Haga zegt bij #Op1 dat hij nieuwe verkiezingen wil. De kiezers hebben in een coronasfeer gestemd. Dat is nu weggeëbd en Van Haga die gekozen is op coronaleugens van het FVD, wil dat het kabinet wordt afgerekend op de toeslagenaffaire.
threadreaderapp.com/thread/1368621…
2/19
Als je op het programma van Baudet een zetel hebt bemachtigd, heb je minder moreel besef dan een naaktslak. Even teruglezen achter welkw partijleider Wybren van Haga zich schaarde in november 2020? Na het etentje in Tiel bleef de hoaxjesmelker de antisemiet trouw.
3/19
@WybrenvanHaga kan beter stilzitten terwijl hij geschoren wordt, dan anderen de maat proberen te nemen als het op leugens aankomt.
Met dank aan @jpeterburger.
En voor wie de hele collectie wil zien, zet dit in de zoekbalk: haga (from:@jpeterburger)
Read 19 tweets
De filosoof kompanje.org/2021/07/29/de-… via @erwinkompanje

Bijzonder lezenswaardig!

En @hugodejonge laat dit een les voor je zijn. Wie met vaccinatiepropaganda de kluit belazerd, wordt zelf het laatst belazerd.

#coronavirus #vaccinatieplicht #coronavaccinatie
En het is jullie verdiende loon, @MarionKoopmans, @MarcBonten en @P_Bruijning

Ooit zullen jullie verantwoording moeten afleggen.

Laten we maar hopen dat de volkswoede niet te hoog oploopt.
De tranen biggelen mij over de wangen... Eindelijk iemand die de vaccinatiefascist @RolandPierik van de @UvA_Amsterdam een halt toeroept.
Read 9 tweets
@bpoc2020 dient aanklacht in tegen regering bij #ICC

Investigator (onderzoeker) is toegewezen.

mailchi.mp/bpoc2020/icc

Ook werkt #BPOC2020 samen met dr. #ReinerFuellmich in de Class-Action Lawsuit, het zgn. Tweede #Neurenbergtribunaal.
Je kunt nu zelf aangifte doen tegen #MarkRutte cs inzake de #coronamaatregelen aka #coronazwendel en alle zaken rondom op het politiebureau

Ingebonden kant en klare #aangifte van 400 pagina's

mailchi.mp/bondoverheidsz…

⬇️⬇️
Of nu via collectieve actie !

mailchi.mp/bondoverheidsz…
Dr. #ReinerFuellmich :

Scientific evidence that '#covid19' is #CrimeAgainstHumanity

#Fuellmich is an international trial laywer, who succesfully sued large fraudulent corporations, like Volkswagen and Deutsche Bank.

stopworldcontrol.com/fuellmich/
Read 32 tweets
long🧵'De zwarte #diplomatie van het #OMT '

"Kan het OMT nog ergens op de rode knop drukken, mocht het weer misgaan. Het is bijna '#codezwart' in de zkhzn". "We kunnen nog maximaal honderd tot honderdvijftig bedden opschalen." (21 april) - #Gommers

1/17
Om af te sluiten met de gelaten opmerking: "we moeten gewoon door met elkaar". Waarom zo tam?

Vandaag (23e) bij nporadio1:
"Na de eerste golf wilden we dat dit niet meer zou gebeuren. Maar zo dicht bij Code Zwart als nu zijn we nog niet geweest."

2
nporadio1.nl/podcasts-uitge…
De afgelopen dagen, sinds zaterdag 17 april neemt het aantal besmetting weer toe. Het voelt dan zo raar om te versoepelen nu. Ik hoop dat er nog ergens een rode stopknop is."

Zo 'raar'? Is dat het? Het zijn niet slechts cijfers, dit zijn mensenlevens.
3
nporadio1.nl/podcasts-uitge…
Read 18 tweets
Herman de Regt en Hans Dooremalen zijn beiden werkzaam aan Tilburg Universiteit. In een merkwaardig artikel in @Volskrant proberen ze de kritiek van @isditpropaganda op Maurice de Hond te pareren.
Daarbij verdoezelen ze feiten, wetenschap en waarheid.

volkskrant.nl/ts-b47feaf6
Herman de Regt en Hans Dooremalen poetsen de vele missers van Maurice de Hond volledig weg.
De Hond: "Er komt geen tweede golf." ImageImage
Over de Deventer moordzaak schrijven ze: De Hond had het vaker fout, hij zal het nu ook wel weer fout hebben. Maar waarom? En daarbij: anderen verdedigen Louwes ook.
De auteurs vermelden niet dat De Hond veroordeeld werd voor smaad Image
Read 16 tweets
Thierry Baudet claimt in #Op1 dat hij zijn steunbetuiging aan Donald Trump vóór de bestorming van het Capitool heeft getweet. Hij heeft deze echter geplaatst rond 21:18 uur.
De relschoppers braken al rond 20:15 uur NL tijd naar binnen.
Toelichting: ik maakte dit screenshot om 22:32 op Politwoops.
De tweet was ongeveer een uur eerder verwijderd, dus rond 21:32.
Hij was 14 minuten eerder geplaatst, dus rond 21:18 uur.
Het ging om een retweet van zijn eigen tweet van 23 juli 2016. Die staat nog steeds online:
Read 5 tweets
Valt het u ook op dat de Amerika-correspondenten niets meer melden over het debat over de NDAA en stimuleringswet in de Senaat, de hoorzittingen over verkiezingsfraude, de scenario's in aanloop naar 6 januari, de scenario's voor 6 januari zelf. #journaal #nieuwsuur #1V
Read 24 tweets
#journaal #nieuwsuur In deze deep dive aan de hand van Q-berichten zet Katie G zeer gedetailleerd uiteen welke rol militaire inlichtingen momenteel spelen: rumble.com/vbnv7d-deep-di…
Misschien moeten NL Amerika-correspondenten instructies krijgen van #journaal en #nieuwsuur om toch eens wat dieper in het aspect van militaire inlichtingen te duiken bij de strijd om de verkiezingsuitslag.
#journaal #nieuwsuur Ik weet dat mijn hoop vergeefs is. Die correspondenten mochten de belangrijkste speech van Trump afdoen als 'geraaskal', zichzelf verschuilend achter de NYT als 'betrouwbare bron'. Zij gingen volstrekt voorbij aan de werkelijke betekenis van die speech.
Read 25 tweets
#Op1 Wat had Rick Nieman eigenlijk te melden vanavond. Heerlijk hoe hij door Faya terecht werd gewezen. Het niveau van de analyse van verkiezingsfilmjes was weer ver beneden alle peil.
#Op1 De hele discussie over de coming out of Miles Taylor als auteur van Anonymous is blijkbaar niet opgepikt door de redactie en zou een veel interessanter onderwerp zijn geweest om vanavond te behandelen.
#OP1 Het verhaal dat ook door NL media wordt genegeerd. @rudybouma van #Nieuwsuur is niet met een follow-up gekomen.
Read 5 tweets
#NPORadio1 Na al die jaren weet @LaraRense nog steeds niet het verschil tussen islamitisch en islamistisch terrorisme. Dat is trouwens een veelvoorkomend probleem bij NL presentatoren en andere media.
In het 18:00 #journaal wordt dezelfde fout gemaakt.
Ook Marielle Tweebeke spreekt in #nieuwsuur van islamitisch terrorisme. Ik geloof dat ze in Hilversum eens collectief een beginnerscursus politieke Islam moeten gaan volgen.
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!