Discover and read the best of Twitter Threads about #patrimoni

Most recents (8)

I si no poguessis gaudir de l'olor del #bosc? O submergir-te en l'oceà i observar la seva vida? 🌲🍃🌊 Aquesta setmana es publiquen 2 nous informes de
l'@ipbeses un dels quals posa el focus en els ‘valors’ de la #natura. T’ho expliquem!!👇

#IPBES9 Autoría: IPBES.
El primer informe, 'Ús sostenible de les espècies silvestres’, se centra en les mesures urgents per protegir les espècies ⚠️. El segon, 'Valors', ens fa veure la natura des del prisma de diferents cultures i col·lectius 💚🌍 L'objectiu?
Situar la natura i la seva #biodiversitat al centre de les accions polítiques. Però, quina és la història de l’#IPBES? Quins altres informes ha publicat? 🧐
Read 12 tweets
El proper cap de setmana dels dies 9 i 10 de Juliol podreu experimentar les sensacions d’esdevenir arqueòlegs i arqueòlogues per un dia, tot excavant un jaciment arqueològic simulat d’època romana… Image
… però us heu preguntat mai què és tot el que troben les arqueòlogues a un jaciment romà?

Com han d’excavar el jaciment?

Quins objectes i estructures els apareixen?

Com apareixen?

Què fan amb ells?

EL GRAN PHIL 🧶 DE L’#ARQUEOLOGIA
Primer de tot, els arqueòlegs i les arqueòlogues han de saber com es van formar les capes de terra que cobreixen les restes arqueològiques.

Si mai heu fet un forat a la platja, haureu descobert que, tot sovint, a partir de certa profunditat la terra pot canviar d’aspecte:
Read 16 tweets
1 | MINA DE L'ARQUEBISBE | De Puigpelat a Tarragona. #Tarragona #Patrimoni @TGNturisme @TGNAjuntament
2 | Avui us porto un fil històric d'una ruta força entretinguda que parteix de Tarragona, el Camí de l'Aigua. Són 32,5kms fàcils, amb poc desnivell, que ressegueixen el traçat de la Mina de l'Arquebisbe.

Ara sí, obro fil ⬇️
3 | La Mina de l'Arquebisbe va ser la principal construcció hidràulica subterrània de Tarragona, que s'encarregava de subministrar aigua a la ciutat, del 1789 fins al minitransvasament de l'Ebre, el 1989.

📸 @tarragona1800. Vegeu Fortí de l'Oliva, aqü. Llorito i M. Arquebisbe.
Read 25 tweets
@xgraset intervuis al @nicolaudols en @324cat. #Esperanto estis menciita dum la lasta parto:
"L'Esperanto forma part del #patrimoni dels #PaïsosCatalans"

Esperanto apartenas al la havaĵo de la Kataluna Landaro
"El #Wordle en Esperanto, jugat a tot el món, està fet aquí per esperantistes catalans"

Esperanta Wordleo, kiu estas ludata en la tuta mondo, estis farita ĉi tie, de katalunaj esperantistoj.
Read 3 tweets
Alguns museòlegs de #Catalunya i alguns del Servei d'Arqueologia de @cultura_cat @patrimonigencat:"Reconstruir jaciments no serveix de res. Són propostes caduques, no es fan enlloc i no funcionen. Cal impedir-ho. Diners llençats. Destrucció del #patrimoni."

Món civilitzat:
Foto: Porta occidental reconstruida del campament romà d’Arbeia, a South Shields (Tyne and Wear, Anglaterra), a prop de Newcastle.

Arbeia són les restes d’un campament romà que fou construït cap al 129 dC, integrat en el sistema de defenses del Mur d’Adrià.
Ara és un jaciment arqueològic visitable ubicat al mig de la ciutat de South Shields, que té uns 80.000 habitants. La zona arqueològica ocupa 3 Ha, 30.000 metres quadrats. Hi excaven des del 1970.
Read 6 tweets
📺Comença l’emissió de la primera edició dels Premis el Temps de les Arts. El @ElTemps_arts som un portal digital que ens impulsa la necessitat de construir un espai de comunicació per a #UnaCulturaCompartida
tempsarts.cat/fes-te-mecenes/
El jurat de la categoria d’#arquitectura ha atorgat el Premi El Temps de les Arts al projecte Elpetitmiquel nous espais per a l'aprenentatge, presentat per Comas-Pont arquitectes slp
#UnaCulturaCompartida
El jurat de la categoria de #Patrimoni ha atorgat el Premi El Temps de les Arts al projecte @puntzero: Art, cultura i territori, presentat per Associació Cultural Konvent.
Read 7 tweets
Començo un macro fil que té dos objectius:
Posar en valor el patrimoni arquitectònic de la carretera de Sants en el seu conjunt i reclamar que la protecció teòrica de molts d’aquests edificis es faci efectiva.
#patrimonicablejat #patrimoni #Sants #PatrimoniModest
Per fer-ho primer intentaré explicar de forma esquemàtica la història i el context d’aquesta via que és l’eix principal dels nostres barris.

#patrimoni #memòriadesants #Sants #CarreteradeSants
Seguiré repassant algunes de les principals actuacions que en els darrers trenta anys han afectat aquest conjunt.
Read 83 tweets
#Catalunya és un país extremadament ric en #patrimoni #arqueològic #protohistòric. Molt més que altres nacions reconegudes arreu pel seu patrimoni i que, a més, l’estimen, el valoren i en viuen, com poden ser el cas d’#Anglaterra o d’#Escòcia.

(little heritage phil...) Image
El patrimoni protohistòric d'aquestes altres nacions, tot i ser extraordinari és, al costat del nostre, de putxinel·lis. I, malgrat això, ells l’han sabut convertir intel·ligentment en un actiu cultural i econòmic (òbviament, Image
sumant-lo a la resta del seu #heritage d’altres èpoques) mentre que nosaltres, sempre capaços de les majors de les proeses, l’hem sabut convertir (no era pas fàcil, atenent a la qualitat del que tenim entre mans...) i el vivim com un problema. Image
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!