Discover and read the best of Twitter Threads about #persco

Most recents (9)

Het was alweer lang geleden maar er was een #persco. Dit keer zonder Irma Sluis helaas, maar met Willem Engel. Het ging nl. over de toekomst van @viruswaarheid. Welke toekomst vraagt u zich af... nou die vraag had ik dus ook. Wordt hij beantwoord?#cliffhanger #Viruswaarheid 1/10
De pre-stream was al feest. Ze draaiden nl. hun eigen muziek. Over polarisatie, het OMT, klimaatverandering, Oekraïne enzovoorts. Laten we het "een ander geluid" noemen 😅. #ZijnDaarCDsVan #Viruswaarheid 2/10
Jeroen Pols (@JeroenPols ook bekend als Zurist) opent het woord en valt direct met de deur in huis. Je raadt het nooit... @viruswaarheid gaat stoppen. Ze kunnen niet meer deelnemen aan het maatschappelijke verkeer zonder rekening. Wat jammer nou... #Viruswaarheid 3/10
Read 10 tweets
met de nadruk op "*wanneer* #omikron eenmaal verdwijnt er voor heel wat weken en maanden een periode van wijdverbreide immuniteit zal zijn"

WHO: einde pandemie in Europa mogelijk in zicht nos.nl/l/t/2414256 via @NOS
de periode ná #omicron zal er prima uit zien
alleen: de weg ernaar toe?
hoeveel ziektelast gaat #omicron geven? #longCOVID?
het verspreidt zich zo snel, dat het inderdaad niet is tegen te houden.
deze tijd lijkt me niet fijn voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Voor wie #omicron helemaal niet #mild gaat zijn: door chemokuur of afweeronderdrukkende medicatie.
Read 13 tweets
COVID-19 Wekelijks Epidemiologisch Bulletin (26 Nov 2021) België

Net over de grens werken de vaccins blijkbaar een stuk minder goed.
1/
#lockdown #ongevaccineerden #coronamaatregelen
covid-19.sciensano.be/sites/default/…
"... het risico op infectie bij volledig geïmmun. van 18 tot 64 jaar en 12 tot 17 jaar gereduceerd met respectievelijk 26% en 66% in vergelijking tot niet-gevacc. van dezelfde leeftijd. Bij 65 jaar en ouder was een gereduceerd risico op infectie niet aantoonbaar."
2/
"... het risico op ziekenhuisopname bij volledig geïmmuniseerde mensen van 65 jaar en ouder, 18 tot 64 jaar en 12 tot 17 jaar met respectievelijk 69%, 81% en 78% gereduceerd in vergelijking met ongevaccineerde mensen in dezelfde leeftijdscategorie."
3/
Read 6 tweets
🧵Draadje PersCo 🧵

Een paar gedachtes.

1) De mensen die nú besmet zijn, komen over een weekje in het ziekenhuis.
Dus als je de getallen van vandaag kent, kun je een inschatting maken hoeveel mensen volgende week zich met zuurstoftekort bij de SEH gaan melden.

--> heel veel.
2) Kinderen. (12-)

We vaccineren ze niet. De scholen zijn open. Ze hebben geen mondneusmasker op.

We vinden het prima dat het virus daar lekker rondgaat, muteert, en die kinderen hun leeftijdsgenoten, en (groot)ouders besmetten (wat we dan ook terug zijn in de cijfers).
3) De meeste besmettingen zullen nu plaatsvinden in de groep gevaccineerden. Logisch: dit is ook een héle grote groep. Maar het probleem is dat die vervolgens de ongevaccineerde besmetten. Die vervolgens naar het ziekenhuis gaan.

Dit is het gevolg van de gekozen strategie.
Read 17 tweets
Laat me raden voor #persco komende donderdag: drijfjacht op ongevaccineerden komt op volle stoom... *Testen voor toegang vervalt want vaccinatiebereidheid moet omhoog door ""IC-crisis"", Enter: 2G-maatregel.
* Polariserende taal en haat kweken.
* Alle feiten in de memory hole.
Verder meer (kleine) vernederende regeltjes voor ongevaccineerden. Waardoor ze voor de buitenwereld *zichtbaarder* worden. Verder een groen vinkje en een pluim voor alle doodswensen vanuit msm, in de hoop dat dit als een vuurtje rondgaat. De geest mag niet uit de fles!
Net nu gevaccineerden er achter komen dat ze belazerd zijn krijgen ze een zondebok in de schoot geworpen. Clever hoor allemaal.
Read 5 tweets
📢 #communicatie in een #pandemie

net als #BasvandenPutte ben ik benieuwd naar de overheersende boodschap vanavond #persco

goed interview⤵️

Wat betekent het einde van de 1,5-meterregel? nporadio1.nl/fragmenten/nos… via @nporadio1
1: de (resterende) #basis blijft essentieel: testen bij klachten

dit bepaald mede de impact van de #coronapas: de bereidheid en eerlijkheid onder gevaccineerden om zich te laten testen bij klachten
uit @rivm #gedragsonderzoek
de #testbereidheid neemt af (van 52% naar 48%). Redenen niet testen o.a. dat klachten mild waren, al gevaccineerd, al zelftest gedaan: "testen daarom niet nodig"

dus ik hoop op uitleg waarom testen nog steeds belangrijk is

rivm.nl/gedragsonderzo…
Read 8 tweets
We zitten nu officieel in The Purge. Laat maar komen, de maatschappij moet verder, wie omvalt valt maar om, en als we boffen valt het dankzij overleefde infectie en vaccins wel mee. Een miljoen #LongCovid? Bidden helpt.

We zijn Klein-Brazilië.
#persco #TeHoog Image
Dan ziet de toekomst er schematisch zo uit. Nu supersnel verder onder jongeren (onder de 70, dan onder de 60), wie weet een zomerdipje door groepsimmuniteit, en dan in de herfst vlot verder dankzij kinderen, onprikbaren, en nieuwe varianten. Image
De logica is simpel: er gaat plek in de ziekenhuizen komen naarmate we de 70ers prikken de komende weken, in mei de 60ers.

Dan kunnen ze veelvouden aan infecties "hebben".

Het buitenland denkt anders, plan geen vakantie. En massaal #LongCovid
Read 4 tweets
🧵Gisteravond was er weer een #persconferentie. De strategie van onze overheid kwam hier weer naar voren. Het lijkt mij goed dat zoveel mogelijk mensen weten wat nu die 'echte strategie' is. En wat het verschil is met landen die nu 'normaal leven'. Een draadje 🧵👇1
Maart 2020: De toespraak. Groepsimmuniteit. Daarna volgde kritiek en werd het snel even anders. Nee het is geen groepsimmuniteit, maar een gevolg van het beleid. Het is niet het doel. Later weet onze premier het niet meer. 👇2
Maart 2020: JvD: Als je in een harde lockdown gaat dan komt het virus direct weer terug. Hij doelde op o.a. Wuhan. Vooralsnog is dat niet zo en groeit daar de economie. Hier golven. Maargoed we maken allemaal fouten en kunnen we ervan leren. 👇3
Read 42 tweets
🚨🚨🚨
Amsterdam perkt contactonderzoek in, ook landelijk dreigt capaciteitstekort.
#coronavirus #COVID19NL
nos.nl/l/2343195 Image
En zo was de #persco toch veel te slap gisteren. 😔
Draadje van journalist/auteur artikel. ⬇️
(via @AOUBIO)
Read 3 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!