Discover and read the best of Twitter Threads about #politiek

Most recents (14)

#draadje #staatsgeheimen

In 2018 sprak ik 2x live #rolodex veroordeelde Nico Langeveld op een terras. Hij zat toen in open #TBS in Almere. Inmiddels zit hij weer gesloten en is hij overgeplaatst naar de #Boerhaavekliniek.

Tijdens zijn open TBS liet Nico zich opnieuw in met
jonge #kinderen, verboden #wapenbezit en nog eea. Mede mogelijk gemaakt door, jawel, @ferdgrapperhaus.

Nico vertelde me oa dat hij aanwezig was bij de nooit opgeloste #moord op bokser André Brilleman. Brilleman deed ook #securitywerk voor oa Bruinsma maar ook voor #Demmink. Wat
Nico me vertelde is dat Brilleman zijn mond niet kon houden. Om die reden hebben ze zijn geslachtsdeel afgesneden en in zijn mond gepropt met tape eroverheen en hem daarna in het water gegooid.

Wat Nico me ook vertelde was dat Demmink wel degelijk betrokken was bij het
Read 12 tweets
BREAKING #Klokkenluider:
@Enviva - grootste houtverkoper vd wereld (VS) beweerde altijd “goed te zijn voor de planeet” blijkt doorgestoken kaart: 100% hele bomen en illegale kaalkap voor #biomassa (draadje 1-8)
@TimmermansEU @mongabay @jcatanoso #ecocide
news.mongabay.com/2022/12/enviva…
2
Enviva zegt geen grote, hele bomen te gebruiken - alleen houtafval: “toppen, dunnere takken" voor verbranding in voormalige #kolencentrales in VK, EU en Azië. @Enviva zegt dat deze praktijk dat niet bijdraagt ​​aan #ontbossing maar niets is minder waar.
#biomassa #politiek
3
In allereerste interviews met klokkenluider van binnenuit @Enviva, hoort @Mongabay-journalist, @jcatanoso dat alle Enviva-claims onjuist zijn. Bovendien blijkt uit nieuwe wetenschappelijke studies dat Enviva structureel bijdraagt ​​aan ontbossing in zuidoost VS.
#biomassa
Read 6 tweets
#SkyNewsAustralia 6/7/22

Canadese premier #JustinTrudeau en de Nederlandse premier #MarkRutte "golden pin-up boys" voor #KlausSchwab en de globalistische fantasten van het #WorldEconomicForum
Montage door #RebelNews van het plan van #MarkRutte om de agenda van '#theGreatReset' uit te voeren.
Ook beschreven in het boek van #KlausSchwab waarbij de psychopate aartsleugenaar beweerde dat boek niet te kennen.
⬆️
Het geheugen, de #politiek en moraal van #MarkRutte werkt elke dag anders.
De inhoud van z'n briefje aan #KlausSchwab van de vorige dag kan verschillen met z'n opvattingen van vandaag.
Maar z'n fascistische en perverse agenda staat als een #WEF-huis.

Read 14 tweets
Update BRUSSEL
EU-ministers #Energie stemmen in met méér houtkap voor biomassa. Ook Nederland houdt rug niet recht: failliet van bossen wereldwijd lijkt ingezet (draadje 1-8)
#biomassa #politiek

@StComiteSchone1
2
@StComiteSchone1 heeft i.s.m met de Internationale Coalitie een gedetailleerde analyse gemaakt van het voorstel vandaag van de Europese ministerraad. De volgende, door de Europese Commissie voorgestelde hervormingen, zijn in EU ministerraad afgezwakt: (3-8)
#biomassa
3
▶ brede bosbescherming
De Raad schrapt brede bescherming voor #oerbossen, natuurlijke bossen en bossen met #biodiversiteit tegen het oogsten van biomassa;
#biomassa (4-8)
Read 8 tweets
5 Milieuorganisaties sturen vandaag #brandbrief naar Klimaatminister @RobJetten.
Dringende oproep tot aanscherping #kamerbrief over afbouwpad biomassa (1-8)
#biomassa #politiek #klimaat #afbouwpad
(foto: persbericht)

Link naar brandbrief ⇊
comiteschonelucht.nl/category/blog/
2
De regering spreekt veelvuldig over ‘afbouwpad biomassasubsidies’ maar er is welbeschouwd geen sprake van afbouw. Wel van 'vertraagde opbouw'. De regering doet nl geen voorstel om minder #biomassasubsidies te verstrekken. Alle bestaande miljardensubsidies voor..(3-8)
#biomassa
3
..voor houtige biomassaverbranding blijft in het huidige en voorgestelde #regeringsbeleid voortbestaan! Incl extra biomassasubsidies voor hoge temp warmte. In de praktijk betekent dit dat de grootschalige import van houtpellets doorgaat en...(4-8)
#biomassa
Read 8 tweets
Twitter is vandaag een veelgebruikte tool voor politieke communicatie in VL.👇Tijd voor een draadje over de Twitter-trends in jan 2022 van de Vlaamse partijen & partijvoorzitters (enkel NL tweets of cited tweets werden onderzocht & de reacties, geen retweets & antwoorden) (1/n)
Zoals bekend (zie sociale media uitgaven) zijn
@vlbelang & @de_NVA het meest actief op Twitter vooral hun partijaccounts (met 177 & 150 tweets). De traditionele partijen @cdenv & @vooruit_nu tweeten het minst, net als voorzitters @conner_rousseau &
@joachimcoens (2/n)
We kunnen ook het aantal engagements van de VL voorzitters & partijen bekijken (= totaal aantal comments, retweets, cited tweets & likes). We bekijken de gemiddeldes (zodat we kunnen vergelijken tussen de accounts en enigszins controleren voor de tweetactiviteit). (3/n)
Read 14 tweets
Ook in 🇦🇹 scholen volledig open (17/5)

Verschil:
1️⃣sinds 15/3 álle leerlingen&lkr die #contactonderwijs volgen
V E R P L I C H T 3x/week getest!
(Zélfs in deeltijds regime)
2️⃣ 😷 vanaf 6j‼️
3️⃣ #FFP2 14-19j‼️

⚡️Te vroeg, aldus prof. @MichiWagner4

wienerzeitung.at/nachrichten/po…
“Voor mij als wetenschapper is dat de herhaling van een #experiment, dat op zich, als de randvoorwaarden niet veranderen, niet kan goed gaan.” @MichiWagner4

@realBertBlocken @ProfHGoossens @vanranstmarc @CarlvKeirsbilck @Tweedle65921973 @DasUlrike @wduyck @BenWeyts @SDicht
#Scholen hebben i derde golf belangrijke rol gespeeld, kinderen& jongeren hadden de hoogste incidentie in hun leeftijdsgroep.”

“Brede inzet #AGsneltests in combinatie met #B117 & deeltijds #afstandsonderwijs heeft het stijgen v besmettingen kunnen afremmen, níet controleren!”
Read 13 tweets
NDR #CoronavirusUpdate Podcast 84 met @c_drosten en @KorinnaHennig.
"Niet op tests en vaccinatie rekenen!"

De #scholen waren dicht en daarom hebben we een vertragingseffect in de leeftijdscategorie van schoolgaande #kinderen. We hebben nu eenmaal goede data uit UK v rond Kerst.
We weten nu eenmaal dat het infectiegebeuren in #scholen toch een dragende, belangrijke rol meespeelt, zoals in andere leeftijdsgroepen, en twee weken pauze in #contactonderwijs zal zeker nog een effect hebben in DE.
Read 35 tweets
Even recapitulerend de uitkomst van #Omtzigtgate zodat ik het goed begrijp...

De saga begon toen het vorige kabinet na 10 jaar (!!) moest toegeven dat de @Belastingdienst een stuk of 13 wetten had overtreden in de ijver "gewone" belastingbetalers te criminaliseren en vermorzelen
De eindbaas in deze 10jr was @markrutte van de @VVD. Hij was eindverantwoordelijke. Niet alleen voor de @Belastingdienst zelf, maar ook voor het gelieg tegen de @2eKamertweets , traineren, volledig zwartlakken van dossiers, eindeloze hoeveelheden selectief geheugenverlies, etc.
Vervolgens zegt de #NL kiezer massaal "mwah, ik had geen last van die #Toeslagenaffaire / ik ben nog niet dood aan #Corona, best knap eigenlijk / ik geloof @markrutte als hij zegt dat hij het niet expres heeft gedaan / hij was niet alleen verantwoordelijk" (kies er maar 1)
Read 25 tweets
In de Klachtenregeling en Vertrouwenspersoon Wetenschappelijke Integriteit @rivm staat dat het RIVM de Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit onderschrijft.
rivm.nl/sites/default/
nwo.nl/sites/nwo/file
@fvdemocratie @MarionKoopmans
1/ Image
In de Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit staat dus dat het @rivm, het OMT; @MarionKoopmans zich niet mag laten leiden door commerciële overwegingen.
nwo.nl/sites/nwo/file…

2/ Image
In de Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit staat dat het @rivm; het OMT; @MarionKoopmans zich niet mag laten leiden door commerciële belangen.
nwo.nl/sites/nwo/file…
@WybrenvanHaga @fvdemocratie @Bobby_Network

3/ Image
Read 28 tweets
Even voor de duidelijkheid:

Ieder Kamerlid wat deze maatregel blokkeert ontneemt zichzelf het recht om te klagen over niet volgen van advies #OMT.
Sorry, maar daar valt niet in te shoppen. Het is niet zo dat je op ene moment boos bent als Kabinet iets anders doet, en dan dit.
Niet dat @RobJetten en co hun politieke geweten niet moeten volgen (want #politiek is echt veel belangrijker dan #wetenschap) of moet nadenken over het feit dat we juist graag NIET Londense toestanden willen hebben. Wat lastig wordt als we dan pas denken over ingrijpen.
Je kan alleen niet meer klagen dat het Kabinet selectief winkelt in de adviezen van het #OMT. Dat is alles. Dan neem ik je niet meer serieus.

Overigens: het is natuurlijk superstom te gokken dat het allemaal wel mee zal vallen.
Read 7 tweets
Draadje over must-have boek inzake juridische kant van schade door #mijnbouw #gaswinning #zoutwinning #oliewinning:

"Schadevergoeding voor #mijnbouwschade door #bodemdaling en #aardbevingen"

Publicaties van prof. mr. Jan van Dunné over dossier #Groningen uit periode 2002-2020 Image
Uit de beschrijving:

"#Gaswinning in #Groningen houdt al decennia de gemoederen bezig: in #politiek, #wetgeving en #rechtspraak" Image
Uit de beschrijving:

"Het boek geeft een weinig verheffend, maar leerzaam beeld hoe wetgeving tot stand komt: een #Staat (EZK) die lokaal bestuur monddood maakt, #burgers niet hoort, open staat voor lobbyisten en verborgen houdt ook zelf #mijnexploitant te zijn en kosten draagt" Image
Read 7 tweets
🇧🇪 vit sans gouvernement depuis le 26 mai 2019 (oui oui, 2019) et semble ne pas s'en porter plus mal, mais est-ce que quelqu'un a vraiment compris comment on gouverne 🇧🇪 ? Enfin, à part en l'envahissant ?
Essayons, #Politiek #withflags #unefois #sansGarantie
🇪🇺 "Ca fait qq temps que je suis installé chez toi, et je me fous complètement de ta vie d'ordinaire mais ... c'est normal que t'aies pas de gouvernement?"
🇧🇪 "Ah Foui, ça a presque était conçu comme ça!"
🇪🇺 "C'est complètement con!"
🇧🇪 "Non, c'est belge"
🇧🇪 "Mais attends, je t'explique, faut remonter à mes origines, au début, on s'est fait repérer par César comme de braves."
🇮🇹 "Oui, alors lorsqu'il dit que les tribus belges sont les plus braves, c'est de la licence poétique, vous êtes juste que vous êtes des emmerdeurs patentés"
Read 28 tweets
1. Overgewicht is je eigen schuld. Gewoon minder #eten en meer #bewegen.

Het meest gehoorde #vooroordeel over #obesitas en grondslag voor een enorme ‘afval’ industrie.

Mensen met #obesitas moeten namelijk gewoon een schop onder hun kont hebben.

🧵

1/11
Voor de duidelijkheid gaat het hier niet om mensen die 2-3 #kilo kwijt moeten. Het gaat over mensen met klasse 2 en 3 #obesitas. Dat is namelijk een wezenlijk ander probleem!

Ik zal proberen ‘betaalmuren’ te omzeilen en #openaccess wetenschap te gebruiken. 2/11 Image
Obesitas wordt veroorzaakt door een complex systeem van #genetische, #epigenetische en #sociaaleconomische factoren, niet enkel door te veel of verkeerd #eten.
Dit stuk in @nature van vooraanstaande artsen en wetenschappers vat het goed samen: go.nature.com/2OC1wIk 3/11 Image
Read 11 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!