Discover and read the best of Twitter Threads about #porttarragona

Most recents (3)

📌Nova entrada al blog #ArxiPortus avui amb la figura de l'enginyer José Luis López Páramo, director de la Junta d'Obres del @PortdeTarragona els anys 1973-1974.
La podeu llegir 👉 ja.cat/x9EPI
#històriesportuàries #porttarragona
Obrim fil⬇️⬇️
2/6 López Páramo fou director del @PortTarragona entre el 20 de gener de 1973 i el 6 de juny de 1974, després d’haver passat pel @puertodemelilla (1966-1973).
A #Tarragona, López Páramo succeí a Eduardo #Serrano Suñer qui havia estat més de trenta anys en el càrrec.
#enginyers
3/6 El nou director s'encarregà d'elaborar una sèrie de projectes d'ampliació del @PortTarragona com el de les obres de prolongació del #dicdeLlevant en 900 m més, amb la qual cosa aquesta obra de defensa, l'espina dorsal del Port de Tarragona, assoliria els 3,5 km de longitud.
Read 6 tweets
đź“ŚHISTĂ’RIES PORTUĂ€RIES
Aquest mes de febrer els #arxiuscatalunya a iniciativa @AAC_GD proposem #eldocumentdeldia per donar a conèixer més els fons que conservem en els arxius.
Va fil⬇️ 1/8
#històriesportuàries
2/8 Proposem com #eldocumentdeldia el projecte de 1921 de l’enginyer Francisco Gómez de #Membrillera del trasllat dels #tinglados 2 i 3 de l’emblemàtic @MolldeCosta del @PortTarragona
#històriesportuàries
3/8 Els #tinglados 2 i 3 del @MolldeCosta es van construir el 1898 a 5 metres de la vora del moll. En canvi, quan es projectaren l'1 i el 4 (les obres dels quals finalitzaren el 1913), estaven a 12 m per donar pas a les vies de les #grues
#porttarragona
Read 8 tweets
đź“ŚHISTĂ’RIES PORTUĂ€RIES
Les rifes.
Quan el 1790 es reprengueren les obres del port modern de Tarragona es creà una Junta d'Obres per demanar al rei el seu suport i s’implantaren un seguit de mesures per fer front a les despeses que aquestes suposarien.
#històriesportuàries
Va fil Image
Aquestes mesures anaren des de la imposició d’arbitris sobre la venda de carn, sal i peix fresc, el de l’octau d’aiguardent, els drets d’entrada i sortida de mercaderies per les duanes del Corregiment, la venda de títols nobiliaris, els préstecs i les donacions...
#porttarragona Image
El 13 de febrer de 1799 es dictà la Reial ordre del Ministeri de Marina que autoritzava al @PortTarragona els arbitris esmentats, a fer el lliurament de 200 títols nobiliaris i també el permís per a fer rifes.
#històriesportuàries Image
Read 9 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!