Discover and read the best of Twitter Threads about #rasismi

Most recents (3)

"Tehostetaan vieraslajien torjuntaa" . Persu Mäenpää siteeraa hallitusohjelmaa, mutta viittaa ihmisiin, toisin kuin hallitusohjelma. Ilmeisesti eduskunnassa saa nyt puhua vapaan rasistisesti. Puhetta johtaa toki persu. #eduskunta #rasismi #persut
"Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä lukee: Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä. Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa. Kiitoksia." Mäenpään puheenvuoro käsitteli turvapaikanhakijoita.
Vieraslajien torjunta tarkoittaa käytännössä niiden tuhoamista, jos nyt jollekin on epäselvä tämä kansanedustajan lausuma. Ja hänhän siis viittasi vieraslajeilla ihmisiin.
Read 3 tweets
Perus- ja ihmisoikeudet ja niiden edistäminen iloksemme vahvasti #hallitusohjelma’ssa. Monet tavoitteemme hienosti mukana! Työtä on todellakin tehty paljon ja nyt vaikutukset näkyvät. Tässä ketjussa nopeasti keskeisimpiä #ihmisoikeudet havaintoja:
1. Hienoa, että ihmisoikeuksien järjestelmälliseen edistämiseen panostetaan: #hallitusohjelma'ssa mm. kolmas perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelma, lainvalmistelijoiden ihmisoikeusosaamisen vahvistaminen sekä perus- ja ihmisoikeusvaikutusten arviointi. #ihmisoikeudet
2. #Hallitusohjelma'n mukaan kv. ihmisoikeussopimusten toimeenpanoa ja valvontaa edistetään ja vahvistetaan. Myös #oikeusvaltio'ta vahvistavia toimia löytyy useita. #ihmisoikeudet
Read 18 tweets
Perussuomalaisten sisällä käydään kovaa vääntöä rasismista. Eräs PS-nuori on vaatinut ei-valkoisten suoraa syrjintää, mitä Halla-aho paheksuu. Tämä paheksunta on yhtä tyhjän kanssa, sillä PS on syvästi rasistinen puolue. Tässä ketjussa käyn läpi miksi. #rasismi #perussuomalaiset
Perussuomalaiset käyttävät toistuvasti termejä, jotka viittaavat ihmisten luokitteluun ihonvärin mukaan. Esim. "väestönvaihdoksella" viitataan käytännössä ainoastaan rodullistettujen maahanmuuttoon. Taustalla on ajatus geneettisesti yhtenäisestä kansasta, joka jotenkin "vaihtuu".
PS:n pol. suunnittelija on todennut, että suomalaiset tunnistavat suomalaisuuden "intuitiivisesti". Mihin hän mahtaa viitata, ellei ihonväriin tai joihinkin muihin rodullistettuihin piirteisiin? Samalla kerralla hän vähätteli rodullistettujen oikeutta olla suomalaisia.
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!