Discover and read the best of Twitter Threads about #stikstofplannen

Most recents (2)

En ook in @DeGroene aandacht voor de #stikstofplannen
groene.nl/artikel/varensā€¦
'De veeboeren komen nu in verzet en dat recht hebben ze, als ze zich aan de geldende normen en wetten houden. (...)
Teleurstellend is alleen dat het verweer van hun belangenorganisaties klinkt als een doorgedraaide plaat met een groot aantal krassen erop. Het is steeds hetzelfde verhaal, met steeds dezelfde foute aannames.'
Goed dat Evert Vos erop wijst dat boeren niet alleen maar slachtoffer zijn van wispelturig beleid. In een ander draadje betoogde ik al dat vooral de lobby de hele #boterberg op zijn hoofd heeft.
Read 10 tweets
Iedereen wacht met spanning op de #stikstofplannen maar ik verwacht geen verrassingen. We hebben jarenlang wie dan leeft wie dan zorgt gedaan maar dat 'dan' is nu. Doen we het niet om de #stikstof, moet het straks vanwege #water #kaderrichtlijnwater.
En is het niet water, dan zijn het wel de #vleermuizen. Wat zich wreekt is dat we natuur en landschap benaderen vanuit juridische beperkingen en niet waarderen om de positieve kwaliteiten zoals rust, ruimte, en gezondheid #brandjesblussenmetmiljarden ed.nl/best-meierijstā€¦.
Steeds gaat de aandacht naar de jammerende wolven maar we hebben een complete voedsel- en energietransitie nodig. Dat betekent afscheid nemen van de intensieve #veehouderij - Sorry jongens, maar het kan gewoon niet meer. Er zijn honderden redenen naast #stikstof.
Read 4 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!