Discover and read the best of Twitter Threads about #storypuaka

Most recents (9)

Hye geng. Salam #storypuaka, Salam Syawal, Salam tiktok dan musickeli, Salam geng baju sendat, Salam geng muda tapi tak dpt duit raya, Salam Salam Salam! Wah ada gaya pengerusi jawatankuasa masjid tak?
First of all, sorry sebab lama tak update cerita. Busy yang amat sial lahabau hawau dunia ni! Makin tua aku ingat kehidupan makin indah rupanya indah khabar dari rupa! Naik cuti ni aku kena submit 3 project and ada final exam woiii!
But before that, aku nk pnjam seminit korang utk sedekahkan alfatihah pada guru, sahabat serta coach aku yg baru pergi meninggalkan kita pg td. Tq geng tercinta
Read 67 tweets
Hye rakan puaka sekalian! #storypuaka malam ni tentang kawan aku yang bernama Amad bukan nama sebenar! Aku kenal Amad sebab dia selalu ajak lepak mamak masa diploma dulu.
That time, aku dah lama tak nampak hantu sebab aku ada belajar cara tutup hijab. Just sometimes bila letih or takut, hijab akan terbuka sendiri.

Weekend, pukul 9 malam. Masa tu kami berdua lepak tengok bola dekat mamak. Suddenly dia bisik dekat aku

"Mal, nak tengok hantu?"
Aku jeling si Amad. Aku ingat dia bergurau sebab dia ni jenis semua benda nak buat gurau. Time member bengang dia boleh kentut dalam plastik and tekup dekat muka member tu. Dasar bengap nak buat macam mana kan?
Read 45 tweets
Hye geng! Salam satu dunia yang penuh tipu helah! Aku start awal story harini sebab nak kena siapkan assignment jap lagi. Sila rapatkan kedudukan anda dengan screen dan stanby jari-jemari anda bagi menutupi gambar yang akan terpapar sebentar lagi. So, ini ada #storypuaka !
Benda ni terjadi beberapa bulan lepas aku kena lock dalam asrama. Sila baca thread #storypuaka sebelum ni bagi mengelakkan pertanyaan "Weh aku tak fahamlah".

Time tu minggu balik asrama. Aku ikut pakgad balik rumah dia. Mcm yg aku ckp dulu, pakgad ni salah seorang daripada ahli darul syifa'. Rumah dia jauh dalam pendalaman kampung.
Read 57 tweets
Kelas Malam #storypuaka
Sorry guys lmbt sikit. Line teruk! Ok benda ni jadi dalam pertengahan bulan 6. After kelas petang, aku ada latihan olahraga then aku ada kelas mlm pukul 8pm - 10.30pm. Letih dia smpai tahap ms mkn, aku tersuap nasi ke hidung. Ni real.
Imagine this! Sekolah aku ada 3 blok, 3 tingkat. Blok 1, paling depan di mana terletaknya PSS, bilik guru and pejabat. So time kelas malam, blok ni akan gelap gelita sbb tiada orang guna.
Read 53 tweets
Assalamualaikum dan salam sejahtera ahli ahli twitter #storypuaka sekalian. Since aku pun dah mula terjebak dengan thread cerita seram, aku pun ada lah jugak kisah kisah seram yang aku sendiri pernah lalui. Macam nak share hm macam tak nak hm ok lah aku share!
Korang tak payah risau lah. Thread aku ni aku tak letak gambar pun, sebab aku sendiri pun tak cukup kental lah nak bukak google image semata mata nak cari gambar 👻. Tak kuasa aku!
Tak pasal kang aku pulak yang bercerita (menaip) sambil tutup tutup gambar tu pakai jari. Jangan nak kata aku penakut eh alahhh aku tahu korang pun buat benda sama en. So, pandai pandai korang lah guna imaginasi sendiri, jangan imagine benda lain sudah. Huhuhu!
Read 42 tweets
Di malam sunyi berteman bunyian dengkuran adik ini, aku akn menyambung #storypuaka! Harini maybe finale cerita asrama drpd aku. After this, aku akan bukak cerita puaka lain utk menghantui bulu2 korang!
Dorm aku ada 8 orang and semua budak form 5. Dlm asrama tu kami yg paling berkuasa. Depan warden, kamilah pelajar paling cemerlang dari segi sahsiah serta agama! Belakang warden, kami persis saudara setan. Kiranya kami ni geng2 munafiklah. Biasalah tu zaman sekolah.
Cerita ni berlaku beberapa minggu lps SPM bermula. Time ni budak dh ramai balik and tinggalkan form 5 shj dkt asrama.
Read 42 tweets
Hye geng! Salam puaka satu Malaysia, Salam Malam Jumaat! Harini aku nk sambung cerita #storypuaka part 4. Yg mana duk jauh mohon raaapat rapatkan saf anda dgn harapan 'dia' tidak menyelit!
Benda ni jadi bulan 5. Kelas ptg for form 5 dh start. Ptg Khamis. Aku letih gila sbb pg ada Pendidikan Jasmani, then ptg ada kelas, nk lyn awek merajuk lg sbb pg tu aku ada ckp yg muka dia ada iras Norlia Ghani. Dia beduk aku dgn penyapu! Yes, men are trash.
Aku nk terangkan structure asrama but lg detail. Asrama aku 3 tingkat termasuk level floor. Satu level, ada 3 dorm & 2 toilet. Satu dorm ada 8 org. Katil single. Aku dorm 1. Paling depan, paling dkt dgn tangga. Sebelah kiri dorm aku ada toilet.
Read 56 tweets
once again aku datang bawa thread berangkai cerita seram episode 3! Marvel blh buat kau tertunggu sampai bertahun, x kan aku x blh! #storypuaka
Lepas malam tu, aku serik tidur dkt bilik TV. Aku rela tidur dkt surau, mandi dkt tempat ambk wuduk. Kalau minggu tu budak balik, pukul 5 aku dh prepare brg bawak turun ke surau! Yg pelik, time budak ada, 'dia' x kacau pulak. Ish!
Aku dh mcm mubaligh. Tidur kt surau, makan kt surau, kalau bosan aku akn mengaji, bosan mengaji aku main tasbih, bosan main tasbih aku lipat kain sejadah jadikan boomerang, bosan main boomerang aku karoeke dkt mic surau. Kau bayangkan, pukul 9 pagi aku azan dkt mic!
Read 38 tweets
OK guys, di malam yang hening ini aku nk sambung thread semalam! Meh raaapat rapat! Jangan kasi renggang kerana mungkin dia berada di sebelah kita! SO...... ini adalah sambungan thread semalam

Time tu pukul 12 malam. Lampu tutup. Nightline main dkt tv. Mata aku kuyu. Budak sekolah mana yg lyn nightline kan? So aku terlelap and biarkan tv bukak.
Tengah nyenyak tidur, suddenly aku terjaga. Dia mcm tiba2 kau tersentak bangun. Mcm jantung kau laju then DUSH! kau bangun dari tidur!
Read 35 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!