Discover and read the best of Twitter Threads about #studenten

Most recents (3)

Dit dus, het is een gotspe want @gertjansegers reduceert “loyaliteit” tot het hebben van een paspoort. Alsof een paspoort iets zegt over culturele bagage. En @khadijaArib heeft waarschijnlijk ook een ‘dubbel paspoort’ met je christelijk-joodse witte-privilege uitspraken
@gertjansegers @khadijaArib Kortom: ik ben woedend. Want wat @gertjansegers nu doet is wat Wilders in 2010 deed. En wat @MarcoPastors in 2009 deed. Anders gezegd: ruim 10 jaar na dato omarmt @gertjansegers alsnog alt-rechts gedachtengoed
Trouwe volgers weten dat ik Italiaanse wortels heb (mijn voornaam is een residu) mijn lieve Italiaanse grootmoeder heeft me altijd geleerd de rug recht te houden. Ethiek is zeg maar in de Italiaanse cultuur een dingetje #maffia
Read 8 tweets
Goed mensen....ik ben boos.
Heel erg boos. Over een artikel uit het @dvhn_nl. En wat ik nooit via Twitter doe, doe ik nu wel....op twitter. 🤭🤔
Ja we kennen allemaal filmpjes, interviews enz van #studenten die maximaal lenen. Exotische vakanties houden en ook nog even 'gratis' een rijbewijs halen.
Maar zo zijn ze niet allemaal hoor,
Jan Vos.
Read 32 tweets
Als je de reacties leest op de overwinningsroes van Baudet, dan weet je -als docent -dat je maar één ding te doen staat: studenten leren kritisch denken, hen vrijuit laten discussiëren.

En: nooit zwijgen als VvmU of mensenrechten op het spel staan.
In Rotterdam zit de hele wereld in mijn collegebanken, dat betekent dat ik als docent de professionele lenigheid moet hebben om met allerlei meningen en visies van jonge mensen om te gaan.

Tegelijk: straks zijn zíj de professionals die onze samenleving mede dragen.
En dus is het mijn verantwoordelijkheid om hen de vrijheid, de democratische manier van omgaan met elkaar, door te geven. Bottomline, richtlijnen, in de discussies in de klas: grondwet, universele mensenrechten.

Dáár ligt het kompas.
Read 8 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!