Discover and read the best of Twitter Threads about #svpol

Most recents (24)

1) SÅ HÄR GÅR DET TILL NÄR ALTERNATIVMEDIA SPRIDER DESINFORMATION...

...hellre än att hålla sig till sanningen. Först totar man ihop någon rader där man blandar in italienska utrikesdepartementet, några lögner samt en gul varningstriangel över Sverige och inväntar...

#Svpol
2) ...sedan de lättledda sverigevännerna i komikergruppen på FB, "Stå upp för Sverige". När väl några stycken okritiskt delat artikeln kommer de nedlåtande kommentarerna som ett brev på posten. Fortfarande utan att någon källgranskat innehållet. För hade bara...

#Svpol
3) ...någon klickat på länken *publicerade* i artikeln så hade helt plötsligt den gula varningstriangeln slutat att uppenbara sig och istället dykt upp på helt andra destinationer. Något som i så fall borde väcka misstankar att något inte stod rätt till. Hade...

#Svpol
Read 6 tweets
1) ALEX GRANSKAR: FUN FACT!

Som opinionsbildare, ledarskribent eller författare till en kommande bok kan det vara svårt, eller inte, att veta vem man attraherar. Så här kommer ett litet utdrag från de första positiva kommentarerna till nedanstående tweet.

#svpol #AlexGranskar
2) Självklart stöttar Enögde Piraten bokprojektet och sätter Kapten Haddock på plats över val av skeppare på skutan Sverige i händelse av krig. Kasselstrand-Check! Tror dock att det hade blivit mer fart med Kapten Haddock vid rodret.

#Svpol #AlexGranskar
3) Kvicksilverkatten gillar inte oväntat IQ-fiskmås, tycker DN är fake news, retweetar fake news via den elementärt konspiratoriske Watson samt tycker att Jonna Simas ansikte ser ut att vara överkört av en lastbil. Kattskrälle-Check!

#Svpol #AlexGranskar
Read 11 tweets
Möt Roger Salle Sahlström, en nätrollsdirigent, aktivist och opinionsbildare.
Låt oss samla en del av det vi vet om honom, en presentation av en typisk och trogen högerextrem aktivist.
>
> 1. I DNs utmärkta artikel nämns Sahlström och hans aktiviteter, han är en "välkänd profil i högerextrema kretsar".
Enligt uppgift fick Sahlström 2017 uppdrag av SD och det innebar att han fick passerkort till riksdagshuset. Sahlström har inte bekräftat uppgiften trots att >
> frågor ställts om det ett flertal gånger.
>

dn.se/arkiv/nyheter/…
Read 30 tweets
1) ALEX GRANSKAR: PÅVERKANSKONTO FÖRSÖKER DRIVA M MOT SD!

Så hade det kunna låta om mitt namn var @RebeccaWUvell eller @EgorPutilov.

Igår körde jag en fuling då jag taggade in nedanstående konto för att påvisa att personens foto figurerade i andra sammanhang.

#AlexGranskar
2) Detta var naturligtvis inte sant då jag istället var övertygad om att personen ifråga hittat ett foto på nätet som kändes bekvämt att skapa sig en identitet av. En falsk sådan! Känns det igen? Jag tänkte väl det.

#svpol #AlexGranskar
3) I min lilla tråd riktad till "Johan" nämnde jag lite kryptiskt att hans yrkesbana kanske kunde hjälpa honom att stoppa hans profilbild från att florera i andra sammanhang. Kort därpå dök denna tweet från 2015 upp i mitt flöde. Surprise!

#svpol #AlexGranskar
Read 10 tweets
1) ALEX GRANSKAR: GRÄVET SOM GRÄVER HÅLET ÄN DJUPARE! (Del 1)

Låt mig börja denna granskning med @EgorPutilov's uppföljning av @RebeccaWUvell's så kallade gräv om #Telejampa då även den har uppenbara brister och inte minst allvarliga övertramp.

#svpol #AlexGranskar
2) Först och främst behöver vi ställa oss frågorna varför detta getts så stort fokus hos högern? Vem tjänar eller tjänade på att en person nu blivit uthängd med namn och allt? Är detta ett försök att skrämma folk till tystnad? Att rätta sig in i ledet?

#svpol #AlexGranskar
3) Kan det rentav vara så att RWU visste att hon inte kunde driva detta vidare utan att rucka på sin egen trovärdighet och därför gav EP i uppdrag att lösa de sista knutarna? Att hitta sambandet som inte fanns?

#svpol #AlexGranskar
Read 13 tweets
Här följer en rant jag skrivit om den socialistiska offerhierarkin och hur den opererar.
#svpol

Vänstern har alltid haft såna intrikata problem med sin offerhierarki. Vem är det största offret och därmed förtjänt av mest stöd?
Några exempel nedan:
Värda stöd: svenska kvinnor som rapporterar trakasserier begångna av svenska män. Att svenska män är närvarande som förövare i den politiska diskussionen är nämligen en förutsättning för att kunna förminska förekomsten av övergrepp begångna av utländska män.
Ej värda stöd: svenska kvinnor som faller offer för utländska våldtäktsmän. Där är nämligen den utländske mannen det större offret i ett globalt, socioekonomiskt perspektiv och han hamnar därmed över den svenska, globalt priviligerade kvinnan i offerhierarkin.
Read 16 tweets
1) God förmiddag! Jo, det blir en tråd igen men inte så lång denna gången. Tänkte bara göra er uppmärksamma på något som kan vara bra att veta om det dyker upp i era flöden.

Något som kommer från den sida som gärna idiotförklarar allt till vänster om Nya Moderaterna.

#svpol
2) Inatt upptäckte jag en gammal återanvänd "nyhet" med inslag av islamism á la ISIS, som utan tvekan är en avskyvärd sekt med en avskyvärd ideologi. I detta fallet skrämmer twittraren upp sina följare med att en viss läkare kan finnas på en vårdcentral nära dig!

#FakeNews
3) Som synes har tweeten retweetats 87 gånger och gillats 107 gånger, utan att någon har gjort någon #FactCheck. Anledningen till det är antingen ren lathet, ointresse då det inte gagnar agendan eller ovetskap om att det faktiskt finns appar där du lätt kan söka på bilder.
Read 8 tweets
en delförklaring till att så pass många svenskar alltjämnt röstar på partier med direkt skadlig och fientlig agenda mot svenskar är stora kunskapsluckor kring folkutbytet och dess konsekvenser:

detgodasamhallet.com/2018/09/09/nod…

särskilt stora kunskapsluckor finns hos sk. "högutbildade"
Sandelin är något uppgiven när han beskriver hur folkutbytet kommer arta sig i reda siffror under kommande mandatperiod: 500 000, de flesta från kulturellt efterblivna länder -

värt en lyssning för den "högutbildade medelklassen" som tror på skiten i DN
professor Arnstberg är dock inte lika uppgiven utan pekar på flera positiva saker med valresultatet:

dessutom en psykologisk betraktelse över den "högutbildade medelklassen" och det mänskliga i att inte vilja inse sin okunnighet och att man blivit lurade
Read 23 tweets
Blev just censurerad för denna tweet

Någonting som svider? #svpol #malmö #sweden #sverige #marknad @nya_moderaterna #ekpol #MEDval2018 #val2018 #SD2018

De 2 sista inläggen som förklarar kapitalism

DE CENSURERADE MIG FÖR ATT JAG FÖRKLARAR MARKNAD
Inlägget där censuren gick på

Det förstör deras #socioekonomiska teser när det dyker upp en #hemlös #toppexpert i #itpol

Det ska inte existera

Det är tänkt att du ska köra taxi eller någonting, vet inte vad imbecilerna vill

#svpol #sweden #sverige #marknad #val2018 #marknad
Read 8 tweets
Rasistiska motioner av SD.

SD säger sig ha nolltolerans mot rasism. Ändå har de lagt en rad motioner som visar på motsatsen. De vill ständigt skärpa uppdelningen mellan de som fötts i Sverige och de som tvingats fly sitt hemland. ➢
SD vill ha en tuffare lagstiftning mot asylsökande och människor utan uppehållstillstånd. ➢
I motionen ”Kriminalisera hjälp till illegala invandrare”, föreslog Kent Ekeroth att alla anställda vid offentliga institutioner eller ”privata motsvarigheter” ska vara skyldiga att rapportera om ”de påträffar en illegal invandrare som den anställde förstår... ➢
Read 16 tweets
INCOMING! Rant!

Jag är så sjukt trött på hur några av de mest rasistiska och fascistiska är de som hela tiden kallar andra för det!

Ja, jag pratar om er i @vansterpartiet , @Feministerna , @miljopartiet och en del i @socialdemokrat !

#valet2018 #svpol

Rant följer➡️
Jag vill att staten lägger sig i så lite som möjligt i folks liv.

Ni vill detaljstyra allt! Finns knappt någon aspekt i folks liv ni inte vill pilla i. Ni vill styra och kontrollera hur alla lever sina liv.

Vem av oss är fascist?!
Jag vill att skolan ska ge barn kunskap och fakta, för att barnen ska sedan kunna göra självständiga val.

Ni vill använda skolan till att indoktrinera barnen i era allt sjukare politiska idéer!

Vem av oss är fascist?
Read 14 tweets
1) Det är inget foliehattande kring detta längre: Ryssland HAR intresse av @sdriks vid rodret, oavsett om det är för inhemsk splittring eller flörtande. Det kläcks också studenter där som utforskar detta, i Rysslands intresse.
🇷🇺 ❤️ SD
#val2018 #svpol
2) För masterprogrammet 'internationella relationer' på Sankt Petersburgs statliga universitet skrevs exempelvis i år detta arbete: "Position of major right-wing parties of Eastern Europe and Nordic countries towards EU, NATO and Russia".
3) Målet med den uppsatsen är helt enkelt att undersöka "ryssvänligheten" bland extremhögern i Europa, och även Sverigedemokraterna tolkas ur det perspektivet. Jag vet, det är inte direkt från Kreml, men ger en hint om läget.
Read 7 tweets
Svensk #abortlag

Sedan 1975 har svenska kvinnor själva rätt att besluta om abort till och med den artonde graviditetsveckan. Efter vecka 18 krävs ett särskilt tillstånd från Socialstyrelsen. ➢
Efter graviditetsvecka 18 får abort endast utföras om Socialstyrelsen har givit tillstånd baserat på att SYNNERLIGA SKÄL föreligger. Socialstyrelsen får INTE ge tillstånd till abort om fostret vid tillfället antas vara livsdugligt utanför livmodern. ➢
Individuell prövning baseras på läkar- och kuratorsutredning
Socialstyrelsens rättsliga råd prövar individuellt om synnerliga skäl föreligger. Prövningen grundar sig på en läkar- och kuratorsutredning. ➢
Read 16 tweets
SD:s mörka nutidshistoria.
2006 skrev SD 33-punktsprogrammet:
1.
Sverige ska inom EU stödja förslagen "Safe haven", dvs asylmottagning i områden intill EU:s utkanter.➢
2.Tills dess att ett system med "Safe haven" blivit konsekvent genomfört bör Sverige säga upp sin anslutning till NewYork-protokollet från 1967. Detta skulle innebära en återgång till Genèvekonventionens ursprungliga åtagande, nämligen att ta emot flyktingar från övriga Europa.
3.
Asylansökan i Sverige skall göras vid gränsen i samband med inpasserandet - eljest ingen handläggning och prövning.

4.
Fullgod presentation av identitet - eljest ingen handläggning och prövning av asylansökan. ➢
Read 19 tweets
Rent statistiskt är det som varmast (ett ”normalår”) precis nu; i slutet av juli och i början av augusti. Har Ni funderat på varför det är så?
Dagarna är ju som längst vid midsommar, då solen står som högst.
Borde det inte vara varmast då? (Tråd: 1/14)
#klimat #swgreen #svpol
Och under dagen är det oftast som varmast några timmar in på em, fastän solen står som högst ca kl 13 (sommartid). Och i genomsnitt som kallast under dygnet strax efter soluppgången. Det är dessutom som kallast under året i slutet av januari, inte vid midvinter. (2/14)
#klimat
Förklaring:
Temperaturen fortsätter en genomsnittlig sommar att stiga under hela juli för att det kommer in mer energi från solen än vad jorden strålar ut energi mot rymden.
Denna obalans i strålningsbalansen gör att temperaturen stiger. (3/14)
#klimat #swgreen #svpol
Read 14 tweets
SD och familjepolitiken.
En sak som Sverige är känt för världen över är jämställdheten. I många länder i världen så skaffar föräldrarna färre barn än vad de egentligen önskar eftersom det är svårt att kombinera föräldraskap och arbete. ➢
Att kvinnor föder färre barn och att ett land har svårt att få kvinnor att stanna i arbete skapar bristande ekonomisk tillväxt och leder även till att barnfamiljer drabbas av fattigdom. ➢
Men hur har Sverige lyckats bli så jämställt då? Jo, sambeskattningen togs bort, vi har en föräldraförsäkring som är inkomstrelaterad och vi har bra förskolor. ➢
Read 14 tweets
SD bildades 1988 av personer som varit verksamma i nazistiska och rasistiska organisationer i Sverige vilket vi ser när partiet gång på gång skapar misstroende mot regeringen i alla omöjliga situationer. Detta påminner starkt om 30-talets Tyskland, eller hur? ➢
Alla har väl hört vad SD säger att de vill göra. De vill åtgärda inkomstklyftorna, ägandeklyftorna, segregationen, fattigpensionärerna, kriminaliteten och kvinnors utsatthet för sexuella övergrepp. ➢
Men det är inte i läpparnas bekännelser man ser vad partierna vill – det är i deras budgetar. Därför ska vi se vad SD:s budget säger om pensionärerna. ➢
Read 19 tweets
SD är inte speciellt rädda för klimatförändringarna.

SD:s miljöpolitiske talesperson Martin Kinnunen är t.o.m skeptisk till att forskarna kommer med "tvärsäkra prognoser” om att vi människor påverkar klimatet. ➢
Han har kallat professorn i miljövetenskap, Johan Rockström, för opinionsbildare. I SD:s budget 2016 skrevs klimatfrågan som "klimatet" – inom citationstecken!

SD vill skära ned på anslagen för klimat och miljö rejält mycket. Nästan 7 miljarder bara på klimatinvesteringar. ➢
SD ställde sig som enda parti utanför det nya klimatpolitiska ramverket och Jimmie Åkesson var kritisk till att Sverige skrev under Parisavtalet om att hålla temperaturökningarna nere. Du minns neddragningen i klimatinvesteringarna ovan, va? ➢
Read 28 tweets
SD driver ”kampen mot våldtäkterna” oerhört starkt och de talar ofta om att försvara ”de svenska kvinnorna”. Men vad döljer sig egentligen bakom detta uttalande? Vad gör SD för kvinnorna? ➢
Det är sannerligen inte är lätt att hitta något konkret om Sverigedemokraternas åsikter i frågan om att försvara ”de svenska kvinnorna”, inte heller om jämställdhet. Jag googlade. ➢
Detta är resultatet. Notera att de två översta visar på SD:s familjefrågor, övriga hur dålig SD:s jämställdhetspolitik är. Åttonde träffen är en motion av SD som fick avslag . riksdagen.se/sv/dokument-la… … ➢
Read 35 tweets
I ett försök att bli rumsrena så har SD insett att de faktiskt måste göra något drastiskt nu. De SD-politiker ute i landet som skämmer ut partiet med hot och hat har föranlett epitetet ”kommunmuppar” hos överskiktet. ➢
”Vi har snittat nästan ett mupperi var fjortonde dag under sommaren och vi bör diskutera hur vi kan hantera detta nu när det blivit ett mer utbrett problem”, skrev dåvarande presschefen Martin Kinnunen i ett brev till den övriga ledningen för några år sedan. ➢
Jimmie Åkesson skickade därför ut ett mail till alla förtroendevalda inom SD. Mailet innehöll klara direktiv på hur det ska se ut inom partiet i fortsättningen:

”…från och med nu råder nolltolerans och arbetet med att städa upp i leden ges högsta prioritet. (…) ➢
Read 22 tweets
Det här var lite intressant. Fågeln här, som vi alla känner (SD-topp), delar något som ser ut som uppenbar marknadsföring för ett amerikanskt bolag som hyr ut vattenbombflyg. Häng med mig down the rabbit hole ->
Det intressanta i storyn är dessvärre inte Fågeln. Det är inte heller Bob Soelberg på Global Supertanker Services LLC (även om han och GSS är liite intressant. Det intressanta i den här storyn är kontot TinaPolitikSe, som marknadsför GSS. Först lite GSS för att värma upp ->
Googlar man lite hittar man snabbt länken nedan. Klickar man in sig på den ser man snart vad GSS är för företag. De hyr ut "supertankers" till stater med brandhärjade områden. Inget konstigt där. Men ->

denver.cbslocal.com/tag/bob-soelbe…
Read 26 tweets
Det här är del 1 i en uthängningsserie av Nordiska motståndsrörelsens okända sympatisörer och medlemmar som deltog under demonstrationen i Boden den första maj 2018.
Har du information om personerna nedan? Tveka inte att kontakta oss, all information är intressant.

#svpol #svsäk
Det här är del 2 i en uthängningsserie av Nordiska motståndsrörelsens okända sympatisörer och medlemmar som deltog under demonstrationen i Boden den första maj 2018.
Har du information om personerna nedan? Tveka inte att kontakta oss, all information är intressant.

#svpol #svsäk
Det här är del 3 i en uthängningsserie av Nordiska motståndsrörelsens okända sympatisörer och medlemmar som deltog under demonstrationen i Boden den första maj 2018.
Har du information om personerna nedan? Tveka inte att kontakta oss, all information är intressant.

#svpol #svsäk
Read 9 tweets
Ännu en SD-politiker har missat att läsa kommunikationsplanen.
”En del hatar ormar, jag hatar muslimer”
En kvinnlig SD-politiker har spridit rasism på nätet. Politikern, hemmahörande i Dalarna, skriver helt öppet om sitt hat mot muslimer. ➢
Detta har IRM lyckats ta fram. Kvinnan har avgått från alla politiska uppdrag, men säger att hon inte ångrar inläggen. ”Ut ur landet genast. Hatar alla muslimer så att jag får spykänslor bara jag ser dem.” Detta är vad kvinnan skrivit på facebook. ➢
Ett ärende har öppnats hos medlemsutskottet centralt och kvinnan riskerar uteslutning. Ordförande för SD i Dalarna-kommunen kallar partikollegans uttalanden för löjeväckande. Han säger att han inte förstår hur man kan uttrycka sig så. ➢
Read 9 tweets
Var finns alla kvinnor i NMR?
De säger att de är folket, men av 28 kandidater är endast tre av dem kvinnor. Så ser väl inte folket i Sverige ut? Kvinnorna är Bitte Sjögren och Emma Karlsson, båda kandiderar för Ludvika och Vera Oredsson, kandiderar för riks. ➢
Nej just det! Medan männen är ute på gator och torg, begår våldsbrott, bär vapen och hetsar mot judar och invandrare, då är kvinnorna hemma och föder renrasiga barn. ➢
Paulina Forslund, åttabarnsmamma, är ett av de mest kända kvinnliga ansiktena i NMR. Hon är livsstilskrönikör på Nordfront och har enligt egen uppgift varit aktiv i mer än tio år. Hon är sambo med Fredrik Vejdeland.Han är far till sju av barnen. Paret bor i Ytterby. ➢
Read 9 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!