Discover and read the best of Twitter Threads about #tasaarvo

Most recents (4)

Selvennetään nyt yksi asia: ministeriä _saa_ sanoa jääprinsessaksi. Sen jälkeen seksismiä saa kritisoida. Sitten kritiikkiin saa vastata parhaaksi katsomallaan tavalla.

Tätä kutsutaan kriittiseksi keskusteluksi, joka on avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan kivijalka. #tasaarvo
Laitonta on uhkailla, lietsoa väkivaltaa tai kiihottaa kansanryhmää vastaan.

Laitonta ei ole kirjoittaa typeriä tekstejä, jotka pönkittävät epätasa-arvoa ja vähättelevät naisia.

Laitonta ei ole myöskään kritisoida em. kirjoituksia.

Hyvä näin, koska tätä on sananvapaus.
On älyllisesti epärehellistä lähteä siitä olettamasta, että sananvapautta on vain oma oikeus olla seksisti - ja väittää sitten, että feministinen kritiikki on yritys kieltää typeryydet ja rajoittaa omaa sananvapautta.

Ei kaikkea typeryyttä pidä tai edes tarvitse kieltää.
Read 3 tweets
Tällä viikolla 11 naisministeriä räjäyttivät internetin jo ihan pelkällä olemassaolollaan. Keskustelu kertoo paljon siitä millaista on olla (nuori) nainen politiikassa. Ajattelin tarttua aiheeseen twiittiketjun kautta: #tasaarvo #hallitus #ministerit
Aloitetaan toteamalla, että toisin kuin moni vaikuttaa luulevan, seksismi politiikassa ei ole mikään historiallinen ilmiö vaan kiinteä osa naispoliitikkojen arkea: huutelua, häirintää, vähättelyä ja sivuuttamista.

Kirjoitin aiheesta vähän aikaa sitten: iirissuomela.fi/2017/03/puhuta…
Eduskunnassa yllätti tajuta kuinka moni kokee seksismiä mutta ei vain tahdo puhua asiasta julkisesti. Yksilön valintana tämä on OK. Ikäviä kokemuksia ei ole pakko avata julkisesti.

Yhteiskunnan tasolla tämä on haaste, koska se saa seksismin näyttämään marginaaliselta ilmiöltä.
Read 11 tweets
Perus- ja ihmisoikeudet ja niiden edistäminen iloksemme vahvasti #hallitusohjelma’ssa. Monet tavoitteemme hienosti mukana! Työtä on todellakin tehty paljon ja nyt vaikutukset näkyvät. Tässä ketjussa nopeasti keskeisimpiä #ihmisoikeudet havaintoja:
1. Hienoa, että ihmisoikeuksien järjestelmälliseen edistämiseen panostetaan: #hallitusohjelma'ssa mm. kolmas perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelma, lainvalmistelijoiden ihmisoikeusosaamisen vahvistaminen sekä perus- ja ihmisoikeusvaikutusten arviointi. #ihmisoikeudet
2. #Hallitusohjelma'n mukaan kv. ihmisoikeussopimusten toimeenpanoa ja valvontaa edistetään ja vahvistetaan. Myös #oikeusvaltio'ta vahvistavia toimia löytyy useita. #ihmisoikeudet
Read 18 tweets
Feminismistä liikkuu monenlaisia virhekäsityksiä, joten ajattelin vastata muutamaan yleiseen kommenttiin, joita feministit usein kuulevat. Eli langassa 14 pointtia yleisistä virhekäsityksistä feminismiin liittyen. Suunnattu ennen kaikkea ei-feministeille! #feminismi #tasaarvo
1. Moderni feminismi ajaa kaikkien yhdenvertaisuutta. Feminismi ei aja pelkästään esim. naisten aseman parantamista, vaikka se onkin ollut keskeinen teema 1900-luvun alun naisten äänioikeuskamppailusta lähtien aina tähän päivään saakka. Nykyisin feminismi on paljon muutakin.
2. Feministisiä ajatusmalleja on yhtä monta kuin on feministejäkin. Feminismi ei ole lahko, jossa kaikki sen jäsenet ajattelevat samalla tavalla. Jokaisella feministillä on omat ykköskysymyksensä, joita pitää eniten esillä. Se ei vähennä muiden aiheiden merkityksellisyyttä.
Read 17 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!