Discover and read the best of Twitter Threads about #tasaarvo

Most recents (7)

Kun mansikkatilojen työvoimasta puhuttiin, tuli selväksi, ettei voi käyttää suomalaisia koska tulisi liian kalliiksi. Jos tulee kalliiksi, kuluttaja ostaa ulkomaista ja kotimaiset tilat joutuvat lopettamaan.

En usko väitettä, mutta jatketaan.
Kun puhutaan maataloudesta ja toimista ympäristön, luonnon, ilmaston, tai työvoiman kohtelun ja palkkojen osalta, vastaus on sama: tulee kalliiksi, kuluttaja ostaa ulkomaista, kotimaiset tuottajat joutuvat lopettamaan.

En usko väitettä, mutta jatketaan.
Kun puhutaan minkä tahansa talouden alan toiminnasta ja vastuullisuudesta, vastaus on viimekädessä globalisaatio: tulee kalliiksi, kuluttaja ostaa ulkomaisen halvemman, kotimaiset yritykset lopettavat toiminnan.
Read 18 tweets
Tasa-arvon puolesta kamppailevat naiset ovat katkeria, rumia ja väärässä. Heidän olisi parasta pitää turpansa kiinni. Sitä paitsi #tasaarvo on saavutettu. Kuulostaako tutulta? Samat väitteet ja vaimentamismenetelmät ovat olleet käytössä pitkään. Katsotaanpas. ->
#feminismi
Tässä on (alun perin The History Geeksin kokoama) valikoima materiaalia, jolla vastustettiin suffragetteja eli tasa-arvoa ja äänioikeutta vaativia naisia.
Tässä aluksi muutama juliste, joiden viesti on, että tasa-arvoa haluavat vain rumat, katkerat vanhatpiiat.->
Jos alun alkaen ihan normaali nainen ei jostain syystä saa miestä, tulee hänestä katkera suffragetti. Naimisiin pääsy oli ensiarvoista - jos siinä epäonnistui, oli jotenkin viallinen. Julisteiden tarkoitus on sanoa, että kaikki feministit ovat jotenkin viallisia.
Read 21 tweets
1/8 Euroopan rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio @ECRI_CoE tarkasteli Suomen tilannetta viidennen kerran. ECRI antoi 20 suositusta. #ihmisoikeudet #rasismi rm.coe.int/fifth-report-o…
2/8 Kiireellisimmät ECRIn suosituksista ovat yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan toimivallan ja resurssien riittävyyden takaaminen sekä translain sterilisointipakon poistaminen. #ihmisoikeudet
3/8 ECRI kehottaa Suomea vahvistamaan yhdenvertaisuusvaltuutetun, tasa-arvovaltuutetun ja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan resursseja ja toimivaltaa #yhdenvertaisuus #tasaarvo
Read 8 tweets
Selvennetään nyt yksi asia: ministeriä _saa_ sanoa jääprinsessaksi. Sen jälkeen seksismiä saa kritisoida. Sitten kritiikkiin saa vastata parhaaksi katsomallaan tavalla.

Tätä kutsutaan kriittiseksi keskusteluksi, joka on avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan kivijalka. #tasaarvo
Laitonta on uhkailla, lietsoa väkivaltaa tai kiihottaa kansanryhmää vastaan.

Laitonta ei ole kirjoittaa typeriä tekstejä, jotka pönkittävät epätasa-arvoa ja vähättelevät naisia.

Laitonta ei ole myöskään kritisoida em. kirjoituksia.

Hyvä näin, koska tätä on sananvapaus.
On älyllisesti epärehellistä lähteä siitä olettamasta, että sananvapautta on vain oma oikeus olla seksisti - ja väittää sitten, että feministinen kritiikki on yritys kieltää typeryydet ja rajoittaa omaa sananvapautta.

Ei kaikkea typeryyttä pidä tai edes tarvitse kieltää.
Read 3 tweets
Tällä viikolla 11 naisministeriä räjäyttivät internetin jo ihan pelkällä olemassaolollaan. Keskustelu kertoo paljon siitä millaista on olla (nuori) nainen politiikassa. Ajattelin tarttua aiheeseen twiittiketjun kautta: #tasaarvo #hallitus #ministerit
Aloitetaan toteamalla, että toisin kuin moni vaikuttaa luulevan, seksismi politiikassa ei ole mikään historiallinen ilmiö vaan kiinteä osa naispoliitikkojen arkea: huutelua, häirintää, vähättelyä ja sivuuttamista.

Kirjoitin aiheesta vähän aikaa sitten: iirissuomela.fi/2017/03/puhuta…
Eduskunnassa yllätti tajuta kuinka moni kokee seksismiä mutta ei vain tahdo puhua asiasta julkisesti. Yksilön valintana tämä on OK. Ikäviä kokemuksia ei ole pakko avata julkisesti.

Yhteiskunnan tasolla tämä on haaste, koska se saa seksismin näyttämään marginaaliselta ilmiöltä.
Read 11 tweets
Perus- ja ihmisoikeudet ja niiden edistäminen iloksemme vahvasti #hallitusohjelma’ssa. Monet tavoitteemme hienosti mukana! Työtä on todellakin tehty paljon ja nyt vaikutukset näkyvät. Tässä ketjussa nopeasti keskeisimpiä #ihmisoikeudet havaintoja:
1. Hienoa, että ihmisoikeuksien järjestelmälliseen edistämiseen panostetaan: #hallitusohjelma'ssa mm. kolmas perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelma, lainvalmistelijoiden ihmisoikeusosaamisen vahvistaminen sekä perus- ja ihmisoikeusvaikutusten arviointi. #ihmisoikeudet
2. #Hallitusohjelma'n mukaan kv. ihmisoikeussopimusten toimeenpanoa ja valvontaa edistetään ja vahvistetaan. Myös #oikeusvaltio'ta vahvistavia toimia löytyy useita. #ihmisoikeudet
Read 18 tweets
Feminismistä liikkuu monenlaisia virhekäsityksiä, joten ajattelin vastata muutamaan yleiseen kommenttiin, joita feministit usein kuulevat. Eli langassa 14 pointtia yleisistä virhekäsityksistä feminismiin liittyen. Suunnattu ennen kaikkea ei-feministeille! #feminismi #tasaarvo
1. Moderni feminismi ajaa kaikkien yhdenvertaisuutta. Feminismi ei aja pelkästään esim. naisten aseman parantamista, vaikka se onkin ollut keskeinen teema 1900-luvun alun naisten äänioikeuskamppailusta lähtien aina tähän päivään saakka. Nykyisin feminismi on paljon muutakin.
2. Feministisiä ajatusmalleja on yhtä monta kuin on feministejäkin. Feminismi ei ole lahko, jossa kaikki sen jäsenet ajattelevat samalla tavalla. Jokaisella feministillä on omat ykköskysymyksensä, joita pitää eniten esillä. Se ei vähennä muiden aiheiden merkityksellisyyttä.
Read 17 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!