Discover and read the best of Twitter Threads about #terrorismi

Most recents (7)

Haluatko ymmärtää median voiman? Haluatko ymmärtää propagandaa ja miten ihmisiä aivopestään median välityksellä? Selitän ketjussa ydinasiat, jotka on johtanut mediamanipulaatioon länsimaissa ja Suomessa, ja sen miksi enemmistö ostaa kaiken mitä lehtien etusivuilla julistetaan.
Projekti MK-Ultra oli Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n salaisen ohjelman koodinimi 1950-luvulta eteenpäin. Ohjelman tarkoituksena oli tutkia erilaisia hypnoosi- ja aivopesutekniikoita, jottei heidän omia kansalaisiaan vihollinen pääsisi aivopesemään heitä vastaan.
MK-Ultran alaprojekteja toteutettiin 150kpl eri puolilla maailmaa. Suomeen kohdistui esim. projektit nro 95 ja 115. Suomalaisista tutkijoista MKultra-rahoitusta ovat saaneet CIA omistaman Human Ecology Fund -rahaston kautta Juhani Hirvas ja Erik Allardt. seura.fi/asiat/tutkivat…
Read 17 tweets
Kuvan alla #ReformiStudio'n LIVE-seuranta @HelsinginHO:sta.

Kyseessä on mielenkiintoinen juttu, jossa kansalaisjournalisti #AnterYasa paljasti @Demarit:en ehdokkaan #lelusalakuljettaja Rami Adhamin kytköksiä mm. terroristijärjestöön ja huumausainerikollisuuteen.
@HelsinginHO @Demarit Syyttäjän asianesittely menossa. Kysymys on #AnterYasa'n blogikirjoituksista, jossa Yasa toi esiin @Demarit:en ehdokkaan epäiltyjä rikoksia Syyrian leluavustusten aikana.

Rami Adham lopulta tuomittiinkin epäselvyyksistä leluavustustoiminnan ympärillä ja joutui pois SDP:stä.
Adhamin AA Koivu kertoo, että #AnterYasa'n väitteet #RamiAdham'ista ovat kunnianloukkaus Adhamia kohtaan.

Yasan AA:n asianesittely: Yasan väitteet olivat riittävällä todennäköisyydellä todenperäisiä, kun Yasa kirjoituksen julkaisi kansalaistoimittajana.
Read 47 tweets
Miten #Afganistan’in tilanne vaikuttaa #terrorismi’n uhkaan? Tähän mennessä on ilmestynyt jo muutamia tutkijoiden/analyytikoiden esittämiä ensiarvioita.

Seuraa ketju.

(This is a thread about what to read re Afghanistan and terrorism). 1/
Yhtä mieltä ollaan siitä, että USA:n vetäytyminen parantaa al-Qaidan toimintamahdollisuuksia, jolle Afg ollut tärkeä tukikohta. Lisäksi se on tärkeä propagandavoitto jihadistisille liikkeille – suurvalta lähtee häviäjänä Afganistanista (vrt. edellinen sota ja al-Qaidan nousu). 2/
Monet jihadistiset liikkeet ovat onnitelleet Talibania ja ylistäneet tapahtunutta syyskuun 11. päivän kaltaiseksi käännekohdaksi. Näistä viesteistä on twiitannut esim. Mina al-Lami. 3/

Read 16 tweets
Keskustelu #väestönvaihtoteoria:sta ja sen yhteydestä #terrorismi:in on Halla-Aholle äärimmäisen hankala. Paljon hankalampi kuin mitä hän antaa ymmärtää.

Kerron tässä ketjussa miksi väestönvaihtoteoria on vanhan Gates of Vienna -fasistin keskeisin ideologinen käsite.

#supo
Halla-Aho edustaa äärioikeistossa sitä koulukuntaa, joka ymmärsi roturasismin tulleen tiensä päähän vuosituhannen vaihteessa. Puhumalla eri roduista ja vetoamalla niiden eroihin ei ollut mahdollista saavuttaa yleistä suosiota, päinvastoin se johti marginalisaatioon.
Tässä ilmapiirissä osa äärioikeistosta siirtyi kannattamaan kulttuurirasismia. Ajatus oli, että jos roduista ei voi puhua, puhutaan kulttuureista.
Read 14 tweets
2020
theguardian.com/world/2020/nov…

“The study urges European countries to fulfil their “legal, political and moral responsibilities and immediately repatriate their citizens.”

Käännän osan artikkelista,mediamme käyttäessä aikaansa väärin,poliitikoista puhumattakaan:

#alhol

1/X ->
“Olosuhteet leireillä ovat selvityksen mukaan “läpikotaisin turvattomat” ja vastaavat “julmaa, epäinhimillistä ja alentavaa kohtelua”, mikä on ihmisoikeuksien loukkaus. ->
Al-Holissa on kuollut väitetysti keskimäärin 25 pidätettyä kuukaudessa. Lapset elävät teltoissa ja kärsivät aliravitsemuksesta, nestehukasta ja hypotermiasta. Jotkut ovat kuolleet palovammoihin telttojen sytyttyä tuleen, tai heidät on surmattu tappeluissa.
Read 13 tweets
Vihainen tutkijasetä avautuu, vol. 19567.

Aiheena tänään: jihadismin (tai laajemmin terrorismin) juurisyyt . 1/X #terrorismi #jihadismi #radikalisaatio #turpo #sisäinenturvallisuus #Isis #AlHol #turpo
Suomessa toistuu usein termi "juurisyyt" ääriliikehdintää käsittelevässä julk. keskustelussa. Tämä voi näkyä implisiittisesti, esim. kommenteissa kuinka parasta terrorismintorjuntaa on “kaikkien pitäminen samassa veneessä.” Alla hajatelmia aiheesta. 2/X iltalehti.fi/politiikka/a/f…
Keskeisin ongelma poliittisessa "juurisyy-diskurssissa" on, ettei akateeminen (terr.) tutkimus juuri tue väitettä siitä, että yhteiskunnalliset ongelmat (eriarvoisuus, köyhyys, syrjäytyminen) johtavat radikalisoitumiseen yhteiskunnallisella tasolla. 3/X politiikasta.fi/johtuuko-radik…
Read 24 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!