Discover and read the best of Twitter Threads about #testenvoortoegang

Most recents (15)

Ook wel eens leuk om het niet over @hugodejonge te hebben.

Waarom deze take net zo'n waanidee is als de "pandemie van de ongevaccineerden" waar Jan zo vurig in gelooft.

1/n
Om te beginnen vindt "de wetenschap" 2G niet nog veiliger dan 3G.

Er is een onderzoeksvraag beantwoord. Een zeer beperkte onderzoeksvraag. Namelijk:

Leidt toepassing van 2G of 3G bij een evenement tot meer ziekenhuisopnames?

2/n
Dat kun je niet zomaar omslaan naar de maatschappij in zijn geheel.
Maar een heel beperkt aantal besmettingen komt van evenementen. Neem het Amsterdam Dance Event (ADE).

DE grootste superspreader tot nu toe.

Alleen vandaag zijn er al 16x meer mensen besmet.

3/n
Read 21 tweets
Naar aanleiding van de aankomende #persconferentie waarin naar verwachting weer allerhande #coronamaatregelen zullen volgen een draadje:

Kent u het (Engelse) gezegde?

'Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me'

Kennelijk niet. Of men snapt de betekenis ervan niet.
Vorig jaar werd ons wijsgemaakt dat als de #vaccinatiegraad tegen het #coronavirus ca. 60 tot 70% zou zijn dat het gedaan was met de '#coronacrisis'. Dat alle #coronamaatregelen zouden komen te vervallen en we weer terug zouden gaan naar het 'oude normaal'. Inmiddels is het een
jaartje verder en is de vereiste #vaccinatiegraad ruimschoots gehaald en staat de teller op ca. 87%. Echter, zoals door de zogenaamde '#wappies' al werd voorspeld, gaan de #coronamaatregelen er niet af, krijgen wij onze vrijheid niet terug en zal er naar verwachting in de komende
Read 26 tweets
“Ongevaccineerd is niet per se onveiliger dan gevaccineerd”

In @nrc 30/8 een interessant opinieartikel van Stan Baggen, advocaat: “Door het #coronatoegangsbewijs mogen straks miljoenen mensen niet meer meedoen. Dat gebeurt op basis van opportunisme en niet op basis van de wet.”
"Miljoenen mensen mogen per 20/9 in zekere zin niet meer meedoen. Miljoenen anderen lijken dat terecht te vinden. Opvallend is dat de aanpak niet door het OMT is geadviseerd: het is een zuiver politieke keuze. Nog opvallender is dat de aanpak geen steun lijkt te vinden in de Wpg"
Advocaat Sam Baggen stelt dat: "Als de kans op verspreiding door een gevaccineerde groter is dan de kans op verspreiding door een negatief geteste persoon, mag een #vaccinatiebewijs niet als #coronatoegangsbewijs gebruikt worden."
Read 5 tweets
Aangezien ik niet meteen verwacht dat @rivm tijd heeft uitgebreid te reageren op zondagavond, zal ik het ff doen.

1. Corona Dashboard: enkel de door de GGD uitgevoerde testen (staat ook in het screenshot)
2. Weekrapportage: testen uitgevoerd door GGD (zie 1) + aangevraagd door huisartsen, zkh, etc.

(staat op de volgende bladzijde van het rapport waar je uit citeert...)
3. Als in 2 maar dan toegevoegd #TestenvoorToegang en #TestenvoorReizen.

Klopt dit een beetje @rivm?
Read 4 tweets
Ik heb nu een dag of twee lopen kauwen op de motie van @SylvanaBIJ1 en de reacties hierop. Voor de mensen die hem nog niet lazen, je kunt hem hier downloaden. In de draad zal ik eea ook bespreken.

Draad.

1/n
tweedekamer.nl/kamerstukken/m…
Mijn eerste vraag blijft onbeantwoord: waarom mag je wel juichen over de veronderstelde opbrengsten van je strategie (betere economie dan de rest van Europa, meer groepsimmuniteit dan Duitsland en Denemarken), maar niet aangesproken worden op de kosten? Dat is hypocriet.

2/n
Dan de inhoud van de motie.
Eerste alinea is natuurlijk gewoon waar. Men heeft gekozen voor “gecontroleerd uitrazen”. A.k.a. “Sturen op IC-capaciteit”. Of “voorkomen van overbelasting van de zorg”. Geef het beestje een naam, maar dit is wat de strategie was.

3/n Image
Read 40 tweets
Vrijdagavond schreef ik deze draad over hoe dit Kabinet op indrukwekkende wijze 7 maanden lockdown in twee weken tijd volledig geFUBARd* heeft met een rampzalig slechte opzet van #TestenVoorToegang. En hoe dit dus niet lag aan #sjoemelQR’s1/n
*Aangezien ik zag dat ik tegenwoordig gevolgd wordt door @DiederikJekel die een mooi draadje schreef over de toon van het debat mogen jullie dit zelf opzoeken…
De vraag wat dan wel het probleem was bij #TestenVoorToegang heb ik vakkundig genegeerd.
Maar dat is natuurlijk wel een superbelangrijke vraag.
Want die vraag geeft antwoord op een andere vraag: zijn de nieuwe maatregelen voldoende?

Dus: hoe ging het nu wel fout?

2/n
Read 32 tweets
14 juli 2021 om 13:00 is het nationale uitzwaai momentje voor Hugo de Jonge.

Hugo zal een korte toespraak houden waarin hij zal vertellen dat hij het voor geen goud had willen missen.
#coronadebat /1
14 juli 2021 om 13:00 is het nationale uitzwaai momentje voor Hugo de Jonge.

Vrijdagavond kreeg Hugo een kritische vraag of hij wel aan kon blijven gezien de puinhoop. De nationale ijdeltuit deed arrogant en weigerde antwoord te geven.
#coronadebat /2
14 juli 2021 om 13:00 is het nationale uitzwaai momentje voor Hugo de Jonge.

De verwachting is dat het debat uren gaat duren. Rutte zijn geheugen zal haperen en Hugo zal roepen "Ik was het niet!" #coronadebat /3
Read 7 tweets
Oke, voor we allemaal onze hooivork weer uit het vet halen, misschien even wat tijd nemen om te kijken welke kant hij op gericht moet worden.

Rekenkundig klopt het niet.
Het wass niet het gekut met #sjoemelQR's, het is een fundamenteler probleem.

1/n

nos.nl/nieuwsuur/arti…
Dit is pure gaslighting.

Er is geen reden om aan te nemen dat sjoemelQR’s de oorzaak zijn van deze uitbraak. Of mensen die van kroeg naar kroeg lopen. Als 2 negatieve mensen elkaar tegenkomen worden ze niet ineens ziek. En als er 1 ziek was, waarom was ie dan in de kroeg?

2/n
We focussen ons nu allemaal op aso's die de regels omzeild hebben en zo een explosie aan besmettingen hebben veroorzaakt, terwijl het causale verband tussen a(so) en b(esmetting) op geen enkele wijze aangetoond is. Het is een aanname.

3/n
Read 26 tweets
Hatzaa #testenvoortoegang cijfers ⤵️
De totale onzin in een grafiek
De afgelopen week heeft testenvoortoegang dus:

303.338 testen uitgevoerd
643 waren positief
0,21% positief
Read 5 tweets
Recent heeft een #klokkenluider zich bij mij gemeld die werkzaam is bij een testen voor toegang straat van Lead Healthcare B.V. De gang van zaken is schokkend te noemen. N.a.v. de informatie heb ik vragen gesteld aan de betrokken instanties. Een draadje.👇
docs.google.com/document/d/1k-…
De insider meldt dat er (haast) geen personeel als tester werkt met een medische achtergrond. De sollicitatie via Randstad loopt te soepel, er vindt zelfs geen sollicitatiegesprek plaats. Na een slechte snelcursus verrichten ze medische handelingen zonder toezicht van een arts.
Tijdens de #testenvoortoegang pilot periode hebben deze werknemers zich zwaar verveeld. Ze hebben monopoly gespeeld, dutjes gedaan en heel sporadisch een neus swab uitgevoerd. (bij een voetbalwedstrijd)
Dit alles voor 16 euro per uur aan belastinggeld.
Read 5 tweets
Ik heb hier een tijdje op lopen kauwen. Even los van de huidige epidemiologische situatie en wanneer het slim is om te versoepelen.

Ik vind het outsourcen van volksgezondheid (ja, ziektepreventie is volksgezondheid) naar de markt best wel een ding.

nu.nl/coronavirus/61…
Het is niet "als je dan zonodig naar een festival wilt moet je je gewoon even laten testen". Als ik straks met mijn kinderen naar een museum wil moet ik 45,- extra aftikken. Of op een terras een ijsje wil eten. Of uit eten wil.

Dat zijn normale, dagelijkse dingen.
En iedereen in #NL heeft het recht om aan het maatschappelijk verkeer deel te nemen. Ouderen en kwetsbaren, maar ook mensen die een dergelijke "boete" op deelname aan sociaal verkeer helemaal niet kunnen betalen. Of willen betalen trouwens.
Read 20 tweets
Ik geloof best dat het pseudowetenschap is.

Maar ze hebben dit soort dingen nodig omdat ze straks #TestenvoorToegang willen invoeren.

Dan kunnen ze zeggen dat er onderzoek naar gedaan is, en dat het werkt. Ofzo.

#Fieldlab
Denk dus niet dat de Fieldlabs bedoeld zijn om echt nog fundamentele vragen over veiligheid van evenementen te gaan beantwoorden.

Men weet nl al wat men wil. #testsamenleving

Ze testen hier vooral nog wat praktische zaken uit, zetten puntjes op de i.
Van Smeden: "duidelijk onderzoeksplan ontbreekt totaal en het is zelfs niet duidelijk wat er eigenlijk precies wordt onderzocht."

"De overheid zou een voorbeeldrol moeten spelen en laten zien hoe je gedegen onderzoek doet, maar voldoet nu niet aan de principes van 'open science'
Read 4 tweets
Zondag, dag van rust, van overdenking. Voor veel Nederlanders. Maar niet als je haast hebt met het niet hoeven aanbesteden van #testenvoortoegang en de database met vaccinatiegegevens van Nederlanders, het vaccinpaspoort. Toch? Draadje over Hugo en generaal Middendorp 👇
'Met een aanbesteding ben je zo zes tot acht weken verder. Die tijd was er niet', zei Hugo tegen de Kamer. Maar dat kan bij coronaspoed ook met inschrijfperiode van twee weken. Voor de podcast 11.aaalandje.nl bekeek ik hoe lang ze er zelf over deden.
Dat Hugo niet van stilzitten houdt, is bekend. Hij tekende de overeenkomst met Stichting Open Nederland op 20 februari, een zondag. In Rotterdam, dus we mogen aannemen in de buurt van die piano.
Read 16 tweets
Met 538 maakt het kabinet Breda boos, personeel van het ziekenhuis naast de fieldlabweide loopt nu al op z'n tandvlees. Hoe komt dat? Een paar signalementen uit officiele bronnen (klein draadje)
De drukte in de ziekenhuizen is van veel factoren afhankelijk. Dat er meer besmettingen zijn met als gevolg etc etc, die kent iedereen. Door de versoepelingen van vlak voor de verkiezingen én mensen zich weer vaak laten testen -> meer opnames
Maar die getallen (die elke dag weer op dezelfde monotone manier op de radio klinken, als waren 't waterstanden, wietprijzen of weerberichten) vertellen niet het verhaal van de verkeersdrukte in het ziekenhuis. Daarover gaat eerste grote onderwerp in 11.aaalandje.nl
Read 7 tweets
1) Een draadje.
Ligt de IC wel echt vol? Of schuiven ze gewoon IC bedden weg midden in deze pandemie? (krijg toch sterk de indruk van het laatste)

Vergelijking 1.
28-3-2020
3284 > 992 = 30.2% op de IC

#TestenvoorToegang #Hugomoetsnelweg
2)

Vergelijking 2.
4-11-2020
1960 > 612 = 31.2% op de IC
3)

Vergelijking 3.
6-1-2021
2132 > 704 = 33%
Read 6 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!