Discover and read the best of Twitter Threads about #threadseram

Most recents (23)

Thread yang akan dikongsikan kali ini ialah tentang menginap di “HOTEL” di Port Dickson... #kheyamir #threadseram
Kaitan kali ini melibatkan kami sekeluarga yang jenis melihat sesuatu benda yang orang lain tidak dpt melihat dengan mata kasar. Dari Ayah sehingga ke cucu(anakbuah)..
Kebiasaannya hujung tahun kami memang akan buat holiday iaitu hari keluarga dekat mana2 tempat. Pd ni dari kecik sampai la ketua bangka dah kawin ada anak penak pun still steady je tak ada apa jadi. Nak dijadikan cerita satu malam ni kami adik beradik dan anak buah pun kena 🤦🏻‍♂️
Read 39 tweets
Living Sex Doll
[A THREAD]
#threadhorror #threadseram
So guys bahasan gw bakal random banget and this is my first thread ever hahahaha
Jadi gw kek baru baca something about sex doll yang dibuat dari manusia hidup gt or most of ppl says as a living sex doll
Read 17 tweets
AIR MANDIAN JENAZAH TERSISA

#threadseram
Assalammualaikum, selama ni aku menjadi silent reader sahaja dalam laman Fiksyen Shasha ni. Tapi hari ni terdetik nak share pengalaman yang pernah aku lalui.
Aku zaim. Semuanya bermula ketika aku berumur 13 tahun. Arwah datuk meninggal dunia di kampung. Kami sekeluarga pun balik ke kampung datuk.
Read 21 tweets
"DOKTOR DIAGNOS KAKCIK SEBAGAI PESAKIT SKIZOFRENIA"

#threadseram
Hi! Assalamualaikum. Pertama sekali aku nak ucapkan thank you sangat-sangat pada admin Website Fiksyen Shasha yang dah publishkan Kisah Kakcik tempoh hari. Bila aku skrol komen daripada pembaca ramai pulak yang menantikan sambungan daripada Kisah Kakcik..
Macam yang dah aku mention pada cerita kakcik yang sebelumnya, aku akan sambung cerita berkaitan persoalan-persoalan dan pemikiran aneh yang timbul daripada kalangan pembaca dan orang terdekat aku sendiri.
Read 81 tweets
Akibat Cerita hantu
#threadseram
Assalamualaikum. Nama aku illa. Aku nak cerita sikit kisah 12tahun lepas. Masa tu aku baru form 1. Aku duduk asrama harian dekat satu sekolah di johor.
Biasalah bila form 1 kau akan disajikan dgn pelbagai cerita hantu. Kau nak ke tak nak, kau kena tadah telinga. Sebab? Kakak-kakak senior bercerita punyalah kuat. Satu dorm boleh dengar. Mula-mula aku tak nak dengar, aku duk atas tilam.
Read 23 tweets
Hadiah Daripada Jin
#threadseram
Syakirah Yaakub:
Hadiah dari jin.

Sejak aku masuk sebuah kolej di ipoh, untuk semester 1 wajib stay di hostel. Kira-kira sebulan duduk situ, nak dijadikan cerita dormmates nak surprise sorang ni birthday dia. Kitorang tunggu sampai pukul 12 semata-mata nak wish.
Sebelum tu kitorang main truth or dare challenge. Dalam 30 minit sebelum 12 tengah malam, semua prank budak nilah (kecuali aku) jerit marah-marah dekat dia. Kata tak puas hati bagai. Time tengah galak tu aku terpandang dekat deretan loker.
Read 41 tweets
Misteri Hotel Lama

#threadseram
Salam and hello guys.
Ini kali pertama aku nak post story dekat sini.
Kalau kurang menarik atau kurang terhibur tu mintak maap laaa ya, hehe.

Kisah ini baru sahaja berlaku beberapa bulan yang lepas sewaktu aku ditugaskan untuk menghadiri mesyuarat di Pengkalan Lumut.
Sebelum terlupa aku dari Alor Star dan oleh kerana mesyuarat dijalankan awal pagi aku memilih untuk menetap di sana sehari lebih awal bagi memudahkan perjalanan aku, tidak lah kelam kabut esoknya itu nak kena bertolak awal-awal pagi.
Read 29 tweets
Truth or Dare!

#Threadseram
Tit! Tit! Tit! Jam tangan ku berbunyi.. “Ah! Dah pukul 12 tengah malam, maknanya lagi 5 minit aku kena duduk dalam almari ni.” aku mengomel seorang diri.
“Aduhh, kenapalah aku setuju nak main benda alah ni, cilakak betul la diorang ni suruh aku sembunyi dalam almari sorang-sorang pulak!”
Read 50 tweets
Makhluk Berbulu, Bermata Mata

#threadseram
Salam semua readers FS. Thanks to admin kerana sudi post kesemua cerita-cerita Nur Iman sebelum ni.
Kali ini Nur Iman nak ceritakan berkenaan tajuk di atas kerana Nur Iman perasan ramai jugak readers yang pernah mengalami satu insiden bersemuka dengan makhluk tersebut tak kisahlah samada secara berdepan ataupun dalam mimpi.
Read 40 tweets
Penunggu Pokok Hiasan

#threadseram
Hai semua.. namaku Cik Bawang (bukan nama sebenar).. aku tinggal bersama ibu dan ayah dan aku merupakan anak sulong daripada 4 orang adik beradik..Kisah ini terjadi kepada aku dan keluarga sekitar tahun 2001-2002 sewaktu umur aku dalam lingkungan 15-16 tahun. Hmm..
Mungkin tidak seseram yang disangka tapi mungkin dapat dikongsikan kepada pembaca FS supaya lebih berhati-hati dengan hobi seperti membeli pokok-pokok hiasan. (nota kaki: pokok hiasan tu macam daun adalah plastic tapi kayu pokok tu memang kayu betul)
Read 45 tweets
IPS Kelana Jaya

#threadseram
Ini adalah kisah benar yang terjadi semasa usia aku 19 tahun. Nama aku Echa. Aku seorang gadis yang kasar, senang naik baran dan smoker. Sekasar-asar alam. Bab baran tu bertempat lah.
Aku bukan jenis yang suka belajar. Tapi disebabkan desakan mak abah yang nak sangat aku sambung belajar, aku turutkan. So, aku decide nak amek sijil je.
Read 36 tweets
Thread Gangguan di Klinik Hospital.

#fiksyenshasha #threadseram
Assalamualaikum kepada semua pembaca fiksyen shasha dan terima kasih juga admin sebab siarkan kisah aku sebelum ni. Sekali lagi aku ingin berkongsikan pengalaman yang bagi aku seram lah jugak.
Aku akan bahagi2kan cerita ni kepada beberapa part untuk memudahkan korang faham ya. Oh ya pengalaman kali ni aku kena di tempat kerja memandangkan aku kerja di sebuah hospital jadi hantu2 ni memang selalu ada cuma tengok kalau nasib kau baik dapatlah tengok ‘dia’ .
Read 30 tweets
Halllo ini 1st tweet or threads aku di twitter, sebenernya aku udah lama main twitter tapi dlu dan sekarang baru main lagi, cerita apa yang kita harus muat?
Horror,Romance,Fiksi?
Oke guys aku mau yang horror tapi ga horror cuman creepy gitu deh judulnya "La Llorona" ada yang tau ga?
Read 16 tweets
Kisah Lagenda Mahsuri yang jarang kita dengar,

Jom la tambahkan isi otak kita dengan baca Lagenda Mahsuri ni,

#fiksyenshasha #threadseram
Walaupun page ni tempat untuk share kisah seram tapi rasanya tak Salah juga untuk aku share kisah lagenda zaman dahulu sebab kebanyakan feedback yang aku dapat semuanya masih kabur tentang cerita zaman dahulu. Jadi ,aku ambil peluang untuk share lagi cerita yang lain .
Yang tak minat cerita sejarah tu aku syorkan jangan baca hahaha . So, lets begin. Mahsuri binti Pandak Maya merupakan seorang gadis kelahiran Pulau Langkawi.
Read 47 tweets
Siapa kat sini selalu lalu Jalan Kulai-Kota Tinggi?

Thread ini untuk anda. Ada sesuatu menanti. Jom baca.

#fiksyenshasha #threadseram
Assalamualaikum / Salam Sejahtera pada semua pembaca fiksyenshasha.com . Terima kasih pada admin sebab publish luahan & pengalaman yang aku lalui ni.
Hampir 3 bulan aku nak terima kenyataan dengan apa yang aku lalui dan nampak ni. Aku tak pandai nak intro sangat, so aku start sajalah ya. Ceritanya bermula bergini.
Read 97 tweets
Siapa kat sini sedang study dan pernah study UNISEL?

Ni #threadseram untuk anda.

Kisah Benar "Alam Bunian di Hostel Unisel"
Ni pengalaman aku sendiri tentang kisah mistik semasa aku belajar di Unisel Batang Berjuntai Selangor intake 2007. Semasa intake aku kolej ni baru sahaja siap jadi infrastruktur semua nampak moden dan tak ada yang menakutkan pun.
Macam biasa, pelajar baru akan diberikan keistimewaan untuk tinggal didalam kolej. Hostel kami ni macam apartment 4 tingkat dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Mujur la dapat tingkat 1 (tak ingat blok apa) tak ada la penat sangat nak turun naik tangga.
Read 43 tweets
Mengandung anak kembar. Akhirnya ini terjadi...

Jom baca thread "Misteri Kelahiran Kembar Sara".

#threadseram #fiksyenshasha
Unroll version, boleh terus baca sini. atau teruskan pembacaan thread.. fiksyenshasha.com/misteri-kelahi…
April 2011:

Tahun yg amat bermakna utk diri aku. Ye la rezeki bertimpa².dapat keje tetap dan disahkan "twin pregnancy"
Read 43 tweets
#ThreadSeram Aku akan cerita mak aku ubatkan seorang pakcik dan makcik yg meniaga kedai makan ,and kedai dia dibuat org smpaikan org tak nampak kewujudan kedai dia.
Ok guys, cerita dia mcm ni. Pakcik and makcik ni meniaga dah hampir 8 tahun lps je suami dia bersara tentera. Satu hari tu diaorg mcm perasan kedai dia org kdg2 1 hari tu sorang,dua org je yg dtg and kadang2 takde org langsung
Lepastu lauk2 kat kedai diaorg cepat basi.
Read 45 tweets
A pernah bagitahu aku, dia dulu pernah berdialog dengan iblis. Her life was a mess. Kisah dia lebih kurang dengan Exorcism of Emily Rose. But she survived. #threadseram #thread #bebenang

this gonna be a damn long thread. enjoy.
Aku kenal A since kecik2. So, I know everything about her. Dia asalnya taknak share story dia ni sbb trauma. But, dia ada mesej penting from her story. So, skrg ni baru dia rasa terbukak hati nak share.
A ni someone yg lain drp org lain. Sensitif kat bnda2 skeliling. Sejak kecik dia boleh nmpk makhluk halus. Dia x syak apa2. Sbb dh terbiasa. Dia ckp dgn aku, kadang2 dia tak boleh beza hantu dgn manusia. Sbb, rupa dorang lebih kurang sama je. Wallahualam. haha.
Read 74 tweets
Aku nak buat #threadseram dekat sekolah aku ni. Ceritanya agak panjang harap korang bacalah jangan malas. And aku harap jugak cerita ni seram untuk korang okay?
Okay aku ni sebenarnya dari kecil memang dah dibukakan dengan kisah-kisah seram/misteri ni semua yang pada akhirnya mencari/mengumpul cerita seram menjadi satu hobi bagi aku
Aku nak cerita details terus dari bermulanya hingga akhir, sebab aku jenis yang tak reti nak skip cerita. So memang akan jadi paniang
Read 47 tweets
KISAH SATU MALAM
-------------------------------------
Salam malam Jumaat warga Twitter dan peminat #threadseram sekalian. Hari ini aku nak kongsikan satu lagi kisah berdasarkan pengalaman benar dari seorang rakan FB aku. Selamat membaca.😉

#threadpuaka #ridcreeps
Siapa sini tahu tentang misteri bunga kemboja? Alaaa...bunga yang selalu orang tanam kat kubur tu. Bunga ini selalu dikaitkan dengan langsuir. Kalau ada terbau bunga ni waktu malam, cepat-cepatlah beredar. Dan bunga ini juga berkait dengan kisah yang bakal aku ceritakan ini.
Tahun 2007
Steven Corner, Pandan Indah

Sepertiga malam berlalu, aku dan 5 orang kawanku (Jelly, Teddy, Suresh, Izza dan Boy) masih rancak berlepak di restoran itu. Suasana di situ masih hingar dan bingit. Begitu juga kami. Biasalah. Hidup bujang, kan? Darah muda lagi.
Read 67 tweets
Assalamualaikum semua, harini aku nak share pengalaman aku dengan classmates aku masa form 3. Cerita ni pasal budak baju pbsm. #threadseram
sebelum aku cerita pasal hari kejadian, aku nak cerita sikit pasal sekolah aku. dekat sekolah aku ada satu blok ni khas untuk bengkel,
nama blok tu blok al-razi kalau tak silap. dekat blok tu adalah bengkel memasak, menjahit, bertukang(?) xD dan lain-lain yang melibatkan KH.
Read 33 tweets
ni thread kisah yg berlaku dekat kawan aku, kisah benar and video pun ada. #ridcreeps #threadseram
ni kisah daripada kawan aku ain (bukan nama sebenar), ok kisah ni jadi dekat Rawang, satu family dia duduk satu malam dekat satu homestay ni
ain pi Rawang sebab nak kenduri so diorang pi awal drpada family lain, ain kata bila dia sampai ja dekat Homestay tu dia dah rasa lain
Read 18 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!