Discover and read the best of Twitter Threads about #toeslagenaffaire

Most recents (24)

CDA heeft verloren door Hoekstra ivm zijn rol in #toeslagenaffaire, incompetente De Jonge + de manier hoe CDA met @PieterOmtzigt omgaat.

Pieter,ga je eigen weg, het volk steunt je. Dan ben je van die CDA mes-in-rug-stekers af, en grote kans op winst bij (eerlijke) verkiezingen.
En hier heeft Baudet gelijk, Ik vind het ook niet leuk dat Omtzigt hiervoor heeft gestemd, en het zal blijken wat Omtzigt gaat doen als hij helemaal vrij van partijdiscipline kan stemmen. 👇🏻
Goed nieuws! Omtzigt heeft naar mij (en vele andere Nederlanders die hem een warm hart toedragen) geluisterd.😃👏🏻

CDA -1... hoeveel gaan hem volgen👇🏻
Read 6 tweets
Ter uitleg: draad over de rechtszaak die morgen dient tussen 69 advocaten en de Staat.

Aanleiding: de 5 Gerechtshoven (@RechtspraakNL) hebben o.a. bepaald dat vanaf 1 april jl. processtukken in civielrechtelijke hoger beroep zaken nog maar maximaal 25 pagina’s mogen beslaan.
Ook lettertype, regelafstand en marges zijn bepaald (GEEN COMIC SANS 😡).

De opgegeven reden: de werkdruk bij de Hoven en de rechters vinden de processtukken te lang.

Later zou door de Hoven zijn gezegd: de kwaliteit van veel processtukken in hoger beroep is niet goed.
Maar Sascha waarom komen advocaten in verzet en gaan ze naar de rechter? 

Jullie advocaten schrijven toch alleen maar zoveel pagina’s omdat je er dan meer verdient??

Allereerst omdat de Hoven hier helemaal niet over gaan.
Read 26 tweets
Zojuist interview gehad met Levi en Saif, 4 VWO, over de #toeslagenaffaire. Ze waren enorm goed voorbereid. Hadden goede vragen. Onder meer: “denkt u dat een fysiek loket bij Belastingdienst dit wellicht had kunnen voorkomen?”

Wat een top jongeren.❤️
Eerst hadden ze als onderwerp “legaliseren van drugs”, maar dat vonden ze minder leuk. Levi is geïnteresseerd in politiek en Saif in automatisering en privacy. Dat te samen triggerde hun interesse in de #toeslagenaffaire.

Zo mooi om te zien en horen hoe zij er tegen aan kijken.
Zij hadden al voor het interview de conclusie getrokken: “Dit kan toch helemaal niet, als overheid zo selecteren, zo mensen aanpakken ”.

Ze hadden nagedacht over de impact, betrokken bij het onderwerp, en dat terwijl het geen lichte kost is en soms”ver van je bed”.
Read 4 tweets
Een KIND in de #toeslagenaffaire die uit huis was geplaatst, omdat haar moeder haar in "FINANCIEEL GEVAAR HAD GEBRACHT"
Werd verkracht, zij zit er nu doorheen en heeft zichzelf vandaag gesneden.
Ze wilt terug naar haar MOEDER, maar houden haar vast. Er is vandaag aangifte gedaan.
@2eKamertweets ik roep de verantwoordelijke minister op mij op te bellen.
@AvHuffelen heeft mijn nr.
Graag wil ik samen met de moeder en u in gesprek, om de terugkeer van dit getraumatiseerd meisje, gegarandeerd naar huis terug te keren. Daar waar zij echte liefde zal krijgen.
Dat is niet zo moeilijk toch.
Samen met goede hulp, kan dit meisje gewoon THUIS functioneren !!
Het is uw plicht hierin op te treden.
De inrichting en pleegouders hebben een gerechtelijk bevel genegeerd !!
#toeslagenschandaal
Read 3 tweets
Valt het volgende onder vrijheid van meningsuiting? Ik vind het extreem dat: t een demissionair kabinet met 1 druk op de knop volledige bedrijfstakken UIT kan zetten. 2 druk om te vaccineren: tot en met KINDEREN. 3 uitstellen deltaplan vaccinatie (kost mensenlevens) 4 medische
#apartheid willen invoeren. 5 mensen asociaal noemen die de maatregelen niet respecteren maar ministers die zelfs FEESTEN organiseren zonder de maatregelen te respecteren 6 grondwet deels opzij zetten 7 miljoenen contracten gunnen aan bekenden buiten aanbestedingsregels om
8 institutioneel racisme: #toeslagenaffaire 9 de afwikkeling van de toeslagenaffaire 10 NIET structureel investeren in zorgcapaciteit, wel miljarden naar een testsamenleving 11Oppositie monddood willen maken #omzigt 12 vaccinproeven op babies 13 sterfgevallen volgend op
Read 10 tweets
Ja, Rutte zat bij #Nieuwsuur. Maar in de uren daarvoor vertelden gedupeerden hoe de #toeslagenaffaire hun leven heeft beïnvloed.

Wat voorbeelden.
"Zonder mijn moeder hadden we het geld niet gehad om mijn kinderen eten te geven", vertelde Joe ten Cate. Maar veel gedupeerden konden niet op steun van hun ouders rekenen, omdat ze bijvoorbeeld niet geloofd werden.
Leigh-Anne Jansen heeft haar kinderen niet verteld over hoe het precies zit met de toeslagenaffaire. Ze wil haar kinderen nog niet opzadelen met het idee dat een overheidsorganisatie kan discrimineren op etniciteit en achternaam.
Read 6 tweets
@LucilleWerner @PubliekeOmroep @AndereTijden @opsporing_tv @avrotrosradar @cdavandaag #realitycheck #rutterot je werkt mee in een partij die de burgerrechten met voeten treed, haar eigen leden aan het mes rijgt en Nederland kapot maakt.
Het kabinet verzwijgt bewust info voor de 2e kamer -> strafbaar! En de 2e kamer laat hen zitten -> medeplichtig!
@LucilleWerner @PubliekeOmroep @AndereTijden @opsporing_tv @avrotrosradar @cdavandaag Dit kabinet is schuldig aan het vertrappen van 30.000 gezinnen - 100.000 mensen #toeslagenaffaire
Jouw partij zit in dat kabinet. Je laat die bende zitten. Medeplichtig.

Jouw partij zit in een kabinet dat heel erg foute plannen heeft voor dit land. Medeplichtig!
@LucilleWerner @PubliekeOmroep @AndereTijden @opsporing_tv @avrotrosradar @cdavandaag Jouw partij levert een leugenaar als minister van VWS en van Justitie. Een foute dictatoriale bende in stand houdend. Medeplichtig.

Jouw partij steunt de ontbossing van Nederland -> biomassacentrales, het werkelijke klimaat-, en milieuschandaal. Geen ophef van jouw kant.
Read 11 tweets
"Laat Rutte zijn corona-klus afmaken", horen we vaak in de media en politiek. Maar doet Nederland het eigenlijk wel zo goed? Het kabinet weigert een tussenbalans ("in progress review"), de media blijven stil, dus dan doen wij het maar.
containmentnu.nl/articles/review
Kortom, net als in #toeslagenaffaire en #notulendebat is de enige hoop voor het land juist een verandering van leiderschap. #Rutte is ons probleem.
Read 4 tweets
De bijstand. Ik wil en durf er niet in... qua toeslagenaffaire heb ik iets teveel meegemaakt. Al een half jaar leef ik op eigen ‘gespaard geld’ om maandelijks rond te komen. Bij mijn gemeente heb ik als gedupeerde de vraag neergelegd of ik een eenmalige uitkering kan krijgen...
Want, ik heb maanden gevochten voor werk, en dat zit er hopelijk aan te komen. Gedupeerden zijn nu aangewezen op gemeenten. Gemeenten ‘moeten’ gedupeerden voor alle hulp voorzien en krijgen dit ook gedeclareerd!
De eenmalige uitkering die ik heb aangevraagd is afgewezen hoorde ik gisteren. Want ja, bureaucratie en geen menselijke maat...Concreet wil dit zeggen dat ik dus de komende maand geen geld heb om te leven.
Read 7 tweets
Superbelangrijk dit. Als toetsing aan de Grondwet op dit moment al mogelijk was, dan was het direct einde oefening geweest met bijv het coronaverspreidingsbeleid van het Kabinet. En ik kan nog veel meer bedenken.
In de toekomst kan dit heel belangrijk zijn om bijv klimaatmaatregelen en bescherming tegen het fascisme bij de politiek af te dwingen. En zo balanceren de drie machten elkaar weer, zoals dat in een vrije democratische rechtsstaat BETAAMT.
Mind you dat de fascisten er ALLES aan zullen doen om de twee tegenmachten, de rechtsprekende en de uitvoerende macht, te de-legitimeren, uit te hollen, te verzwakken en zelfs te vernietigen. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, en zal constant bevochten dienen te worden.
Read 6 tweets
En terecht.
Het is wel genoeg geweest met ambtenaren en politiek die elkaar de hand boven het hoofd houden. Het wordt tijd dat iemand anders dan de slachtoffers van de #toeslagenaffaire de gevolgen hiervan gaat voelen.
Wat mij betreft procederen de (onterecht) getroffen bedrijven betrokken ambtenaren helemaal aan gort.

Zielig?
Nee hoor. Keuzes hebben gevolgen. En in legio beroepen kun je aangeklaagd worden als je ervoor kiest om beroepsmatig anderen zware schade te berokkenen.
Ik mag hopen dat er meer volgen, en dat betrokken ambtenaren bij de @Belastingdienst het komende decennium met net zoveel ellende te maken krijgen als ze zelf toegebracht hebben

Kijken of je het dan nog zo tof vindt om stoer vanachter je bureau mensen de vernieling in te draaien
Read 5 tweets
Het gedrag van de ministers is gestoord. telegraaf.nl/t/653926918/

We worden geregeerd door een stelletje pathologische leugenaars.

#toeslagenaffaire #toeslagenschandaal
Image
Image
Read 6 tweets
Goed nieuws! De overheid heeft gisteravond laten weten de schulden van gedupeerden van de #toeslagenaffaire die in de #Wsnp zitten volledig over te nemen. Zo worden zij snel schuldenvrij en mogen ze de Catshuiscompensatie van € 30.000,- volledig zelf besteden. [1/3]
Met deze oplossing voor de #toeslagenaffaire voert de overheid deels het plan uit wat #Schulinck in januari aandroeg (zie afbeelding).
Voor gedupeerden in minnelijke #schuldhulpverlening is er nog geen oplossing. Hopelijk krijgen ook zij snel een schuldenvrije toekomst. [2/3]
Meer lezen over de huidige oplossing voor de #toeslagenaffaire? Meer lezen? Zie 👇
schulinck.nl/sociaal-domein…
[3/3]
Read 3 tweets
Dit is denk ik vooral een kwestie van perspectief en het vermogen om buiten je eigen situatie om naar de stand van NL te kunnen kijken.

Voor de, bij elkaar, honderdduizenden mensen die slachtoffer waren van de #toeslagenaffaire, #aardbevingsschade,
slachtoffer zijn van de voortdurende #Corona ellende, etc is het een heel ander verhaal.
Idem voor alle mensen die getroffen worden door andere dossiers die in de afgelopen tien jaar alleen maar slechter zijn gegaan:
- huizenmarkt die onbereikbaar is voor starters,
- jeugdzorg die op instorten staat,
- sociale werkplaatsen die gesloten zijn,
- openbare voorzieningen als bibliotheken waar geen geld voor is,
- defensie die zich schaamt voor de staat waarin het verkeert,
- bijstand en ww dat alleen maar ingeperkt en versoberd is,
Read 5 tweets
Even recapitulerend de uitkomst van #Omtzigtgate zodat ik het goed begrijp...

De saga begon toen het vorige kabinet na 10 jaar (!!) moest toegeven dat de @Belastingdienst een stuk of 13 wetten had overtreden in de ijver "gewone" belastingbetalers te criminaliseren en vermorzelen
De eindbaas in deze 10jr was @markrutte van de @VVD. Hij was eindverantwoordelijke. Niet alleen voor de @Belastingdienst zelf, maar ook voor het gelieg tegen de @2eKamertweets , traineren, volledig zwartlakken van dossiers, eindeloze hoeveelheden selectief geheugenverlies, etc.
Vervolgens zegt de #NL kiezer massaal "mwah, ik had geen last van die #Toeslagenaffaire / ik ben nog niet dood aan #Corona, best knap eigenlijk / ik geloof @markrutte als hij zegt dat hij het niet expres heeft gedaan / hij was niet alleen verantwoordelijk" (kies er maar 1)
Read 25 tweets
Ik heb sinds eind jaren 80 / begin jaren 90 professioneel jarenlang verslag gedaan over politiek Den Haag.

Wat we nu meemaken is echt ongekend.

Als adjunct van @RTLnieuws schreef ik ontelbare columns over belang van openbaarheid en een andere bestuurscultuur. #wob /1
Ik ben blij dat de #toeslagenaffaire, of beter: het toeslagenschandaal, eindelijk heeft geleid tot de erkenning dat het anders kan / moet.

De onthullingen, samen met @JanTrouw hebben dus ergens toe geleid.

(Nu nog recht doen aan (alle) gedupeerden) /2
En ja, ook dank aan @PieterOmtzigt @RenskeLeijten @F_azarkan en ja, @HelmaLodders , aan de klokkenluiders, de (anonieme) bronnen, en Eva González Pérez, e.v.a.
Read 4 tweets
Regelmatig wordt gevraagd waarin @Voltnederland Nou afwijkt van gevestigde partijen. Vervolgens worden wat standpunten genoemd en trekt iedereen zijn of haar eigen conclusies over de al niet aanwezige verschillen tussen de partijen. #Europa , #kernenergie , #moria ...
Zo wezenlijk uniek zijn de standpunten echter niet. Toch is er iets unieks aan de hand. Mensen verklaren gepassioneerd dat ze #Volt gaan stemmen. In korte tijd is #Volt van 0 naar bijna 3 zetels in de prognose gegaan en groeit het ledenaantal explosief.
Read 17 tweets
Ik val weer in het #avondklokdebat: Rutte aan het woord.
Meteen een dubieuze uitspraak.
'In Nederland is veel steun voor de #avondklok'
Ja ja. Volgens @Opiniepanel zeker.🤦‍♂️
Ai.
@geertwilderspvv in vuur en vlam!
Rechtsongelijkheid!
Rutte meteen afleidingsmanoeuvre: Wie zegt dat ik een #avondklok wil?
Snel in de rol van #VaderdesVaderlands🤢
Die #klemtoontjes van Rutte.
Ik kan die man niet meer HOREN.🤦‍♂️
Nu @geertwilderspvv over de sloop van de #zorg
Wat is er toch VEEL waar je #Rutte op aan kunt vallen.
De doelen voor het uitzoeken.
#Wanbeleid op alle fronten.
Read 26 tweets
Net een goed punt van @geertwilderspvv
Omwille van de #avondklok kan @markrutte ineens de weg naar de rechter vinden en in no time een #spoedwet erdoor jassen.
Waar was die effectiviteit bij de #toeslagenaffaire of bij het #GroningseGas?
#Avondklokdebat
nos.nl/artikel/236904…
Kreun.🤦‍♂️
Wat is die @VVD'er @vanwijngaardenj erg.
Geen enkel inhoudelijk antwoord op #FvD, alleen maar 'ik ga hier geen viroloogje spelen.'
Ontwijken van vragen is zo'n typische politieke vaardigheid die nog veel irritanter wordt als je hem combineert met arrogantie.
Goede vragen van Kuzu trouwens.
Hallo, waar blijft de inhoud?
#TeamKuzu
Read 14 tweets
Wil je begrijpen hoe de #toeslagenaffaire kon ontstaan? Elke dag lichten we hier een aflevering uit. 'Zo hadden we het niet bedoeld: de tragedie achter de toeslagenaffaire.' #zohaddenwehetnietbedoeld corr.es/toeslagenaffai…
1 / Het begint allemaal met een tv-reportage over Bulgaren die Nederlandse toeslagen krijgen uitgekeerd: fraude met Nederlandse belastingcenten. De grote vraag van de pers en Tweede Kamer: wat gaat de staatssecretaris doen?
#zohaddenwehetnietbedoeld decorrespondent.nl/12045/hoofdstu…
2 / Tijdens het Tweede Kamerdebat over de Bulgarenfraude kondigt de staatssecretaris draconische maatregelen tegen fraude aan. Maar hoe groot is het misbruik nu echt? Die vraag verstomt in de ophef. #zohaddenwehetnietbedoeld decorrespondent.nl/12066/hoofdstu…
Read 15 tweets
In een nieuw boek over de #toeslagenaffaire pleit @jessefrederik De Belastingdienst grotendeels vrij. De Tweede Kamer en de journalistiek zijn volgens Frederik schuldig. Is dat terecht?
ftm.nl/artikelen/toes…
Het is simpel is Frederiks optiek: de politiek heeft het gedaan – de uitvoering is slechts een willoos werktuig dat opdrachten uitvoert. Het roept deze vraag op: als je voor een harde fraudeaanpak bent, pleit je dan automatisch ook voor het aanpakken van onschuldige burgers?
Had de Kamer kunnen of moeten voorzien dat wanneer ze pleit voor een strenge fraudeaanpak, een uitvoerende dienst talrijke juridische en procedurele normen overboord zet?
Read 12 tweets
#jesuisWAPPIE

Ik ben een wappie. Dank voor de titel.

W - Wakker
A - Aanschouwend
P - Pienter
P - Persoon met
I - Inlevingsvermogen, maar bovenal
E - Eerlijk
#Wappie draadje

wellicht bereik ik zo wat mensen die anderen de maat nemen met voorgekauwde propaganda van de NOS die Rutte nablijven blaten.
We beginnen anno 2020 zo halfweg februari.

Corona

paniekbeelden uit China met dood neervallende mensen
nieuw virus, gevaarlijk gevaarlijk
(werkelijkheid, China kent slechts 4100 doden op een miljarden bevolking) raar maar waar, zoek in Google op 'covid china'
Read 39 tweets
Ok mensen.
We gaan kijken wat #Rutte🤥 bakt van de antwoorden.🙄
#toeslagenaffaire
tweedekamer.nl
Wow.
@PieterOmtzigt die ijskoud stelt dat wat hem betreft #Donner NIET in aanmerking komt om onderzoek te doen.
Dit zegt wel iets over hoe hij aankijkt tegen de 'onafhankelijkheid' van het werk van de #CommissieDonner
De Toedekcommissie.
En nu vraagt #Omtzigt aan Rutte of hij nadenkt over het totale gebrek aan informatie en het geknoei met de #WOB
#Ruttedoctrine
Krijgt excuses van #MarkRutte...
Read 16 tweets
*LEES DE BRIEF van UWV aan een Wajonger*

EN HUIVER❗️

✅de regels zijn aangepast
✅de zoveelste keer 🤭
✅niemand kon er nog een touw aan vastknopen

👉Pepijn krijgt uitleg
👉hij snapt het weer niet

worden gecompliceerde regelingen expres bedacht voor de meest kwetsbaren? /1
NB: bericht uit @ED_Regio

✅hier een bericht uit UWV-magazine👇
✅met ‘uitleg’
✅de uitvoering heeft er zin in❗️

Wie het snapt mag het zeggen...🤔 /2
✅en nog een actueel bericht uit UWV-magazine 👇

✅conclusie 1: UWV doet zijn best
✅conclusie 2: maar moet werken met een onmogelijke regeling
✅conclusie 3: gecompliceerde regelingen en digitalisering: een giftige mix [zie #toeslagenaffaire #bijstandsfraude maar ook hier] /3
Read 5 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!