Discover and read the best of Twitter Threads about #vety

Most recents (3)

Haluatko tiivistelmän mihin #vety'ä tarvitaan & ymmärtää #hydrogen rooli ilman #fossiilisia?

Energiapodcast @FullyChargedShw /w upea @bobbyllew vieraanaan professori @DavidCebon kertovat kaiken #H2. Jos et jaksa kuunnella 65min jaksoa,👇pitkähkö🧵1/11
Vedyllä on jaksollisen järjestelmän 1. alkuaineena paljon käyttökohteita. 99% nyt käytetystä vedystä valmistetaan fossiilisista raaka-aineista. On kohteita, joissa H2 ei vaihtoehtoja & kohteita joissa #H2 on kallis / tehoton / tyhmä 2/11 #hydrogen #ladder
Vedyn liikennekäyttö henkilöautoissa #FCEV #FCV on helposti yksi tyhmimpiä kohteita uusiutuvalle energialle. Tästä juuri kukaan pl. lehtien yleisöosastot enää onneksi puhu, kiinnitetty twiittini on 2022 tehnyt tehtävänsä 3/11
Read 13 tweets
Eilen @yleuutiset kertoi vetyautoista. Uutisjutussa oli pahoja virheitä ja se jättää paljon olennaisia asioita kertomatta, joten käyn ne tässä twiittiketjussa läpi 👇 #sähköauto #vetyauto #sähkö #vety #BEV #FCEV (1/n)
Juttu: yle.fi/uutiset/3-1207…
Lista väitteistä:
1. Otsikko vihjaa vetyauton olevan "jopa ympäristöystävällisempi".
2. Kantama 700 km.
3. Vetyauto on ympäristöystävällisempi, jos vety tuotetaan aurinko- tai tuulivoimalla.
4. Akustojen materiaaleista kierrätetään 50 %.
(2/n)
5. Akkumineraalit voivat loppua kesken.
6. Akkumineraalien kysynnän kasvu nostaa autojen hintaa.
7. Akkuteollisuus tarvitsee uusia kaivoksia (eli vety ei?).
8. Litium on erotettava avoaltaissa.
(3/n)
Read 33 tweets
Aika ajoin keskustelupalstoilla ja ICE-markkinoinnissa ponnahtaa esiin #vetyauto. Erityisesti kun perustellaan ettei kannata miettiä #BEV teknologiaa, koska kohta tulee parempi #vety. Tämä nousee varmasti esiin liikenteen sähköistyskeskustelussa.
1/11
Itse olen vannoutunut #BEV täyssähköautoilija Nissan Leaf 40 kWh autollani. Argumentit sähköautojen kelpaamattomuudesta keskivertoiselle henkilöautoilijalle tuntuvat itsestäni erikoisilta.
2/11
Ajan alle 15000 km /vuosi enkä tarvitse autoa työhöni. Kaikille nykyiset sähköautot eivät sovi, sitä en kiistä, mutta itselleni täydellisesti. Tietenkin olen sitä mieltä, että kaikki ratkaisut tarvitaan, mutta #vety ei tule menestymään henkilöautoliikenteen sähköistämisessä.
3/11
Read 12 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!