Discover and read the best of Twitter Threads about #vogels

Most recents (2)

[2/32]
@milieudefensie @natuurenmilieu @SoortenNL @LandelijkeNMF @wwfnederland en @Rijkswaterstaat

Er gebeurt al tijden iets verschrikkelijks in onze natuur: onze mooie #westerschelde is vergiftigd door #PFAS.

En de gekte stopt maar niet.
[3/32]
Een enorm groot #natuurgebied van 95km in lengte, en 2 tot 8km breedte wordt continue #vergiftigd. Vergiftigd water bereikt #vissen, #grondwater, en natuurlijk ook de #Noordzee. Er voltrekt zich een #ramp.
Read 34 tweets
Vandaag werd een prachtige dag in de #grevelingen ruw verstoord door deze #powerkite. Vele duizenden brandganzen, goudplevieren en 10tallen kleine en wilde zwanen op de wieken. Dit noemt @gem_go nu groene stroom? Hoe kan hier ooit naast N2000 vergunning voor zijn verleend?
Deze powerkite had op vele plekken kunnen staan, maar staat op paar 100m van N2000 Grevelingen/Slikken van #Flakkee en zorgt voor enorme geluids en fysieke overlast voor beschermde #vogels. Dit zorgt voor extra vliegbewegingen van ganzen naar landbouwgronden (=schade).
Dit zorgt momenteel ook nog eens voor extra vliegbewegingen van met vogelgriep besmette watervogels. Op tal van plekken was hier op Goeree-Overflakkee ruimte voor geweest, maar 'toevallig' staat deze powerkite pal naast één van de vogelrijkste gebieden binnen @zuid_holland.
Read 9 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!