Discover and read the best of Twitter Threads about #vrouwen

Most recents (9)

Ik weet niet of ik van het hele #transgenderdebat verslag ga doen op Twitter, maar ik ga in elk geval nog voor de volgende ronde.
Zit klaar met een borrel bij de hand.😉
Eerste spreker: @PieterOmtzigt die maar deels bij dit #debat is omdat hij tegelijkertijd ook bij een wetgevingsoverleg over het #toeslagenschandaal is.
Nu hier omdat hij dit erg belangrijk vindt.
Omtzigt wil de #deskundigenverklaring niet loslaten.
Wil een amendement dat die verklaring niet vervalt bij mensen die veroordeeld zijn voor een #zedenmisdrijf
Hij vergelijkt het met een VOG, als die gevraagd wordt, is dat ook niet beschuldigend bedoeld.
Vraag van @Lisawesterveld
Read 59 tweets
#Draadje voor @2eKamertweets als voorbereiding op het debat over de nieuwe #transgenderwet

Ooit wandelde ik met mijn man toen hij opmerkte dat hij door veel meer #vrouwen werd terug gegroet als ik naast hem liep.
Hij begreep er niets van.
1/9
‘Allicht,’ verzuchtte ik. ‘Vrouwen zijn voorzichtig. Een man alleen kan een gevaar zijn.’

Ik schrok er zelf van.
Zo vanzelfsprekend is het voor mij als vrouw dat vrouwen #voorzichtig zijn, zo #onwetend zijn goedbedoelende mannen over de #onveiligheid van vrouwen.
2/9
Mannen denken: ‘Maar ík ben toch geen bedreiging?’😳
En ze beseffen niet dat ALLE vrouwen reden hebben om voorzichtig te zijn als slechts 1% van de mannen een bedreiging is.🧮
En dat vrouwen dat risico NIET kunnen nemen.
3/9
Read 10 tweets
1/ In sommige culturen en religies is de vrouw verhandelbaar en wordt de vrouw als bezit overgedragen. Staat de vrouw in de islam ook te koop?

#sharia #feminisme #vrouwen #handel De bruidsschat in de islam
2/ In de islam geeft de bruidegom (m.a.w. de man) de bruidsschat. Niet aan de familie—of de vrouw en haar familie aan de man—maar de man aan de toekomstige vrouw. Dit kan voor haar als bescherming fungeren en behoort tot de rechten die de islam aan de vrouw geeft.
3/ Zij mag zelf bepalen hoeveel ze wil en het zal volledig van haar zijn, wat ongekend was in zoal de westerse geschiedenis: niet alleen had ze geen eigendom, maar ze was het bezit van de vader en werd overgedragen naar de man. Ze veranderde tevens ook haar achternaam naar de zijne.
Read 13 tweets
Vandaag weer een nieuwe aflevering van mijn lievelingsprogramma #NDR #PODCAST Coronavirus Update Folge #80 met @KorinnaHennig en @c_drosten

@HarrySpoelstra @kwinkslager @KrisCuppens @CarlvKeirsbilck @jdceulaer

#AZ cerebrale veneuze sinustrombose

podcasts.apple.com/be/podcast/das…
Werd u verrast door de beslissing om het #AstraZeneca #vaccin voorlopig te staken? Ik wist eerlijk gezegd niets over dit speciale optreden van een #CVST. Dat hoorde ik dus voor het eerst gisteren tijdens de aankondiging. Ik heb daarover dus totaal geen achtergrondinfo.
Men moet ervan uitgaan dat de betreffende instanties meer details kennen dan díe 7 op 1.6 miljoen mensen. De vraag die men zich sowieso moet stellen is “zijn deze zeven gevallen allemaal verdacht”? Zijn er misschien nog andere verklaringen voor deze #CVST ?
Read 24 tweets
1/ De islamitische leer staat #zelfverdediging toe—mogelijk is dat met #geweld.

Koran 2
190 En strijd op de weg van Allāh tegen degenen die tegen jullie strijden en overtreed niet. Voorwaar, Allāh heeft de overtreders niet lief.

De islam is niet pacifistisch, maar rechtvaardig.
2/ Wat "niet overtreden" betekent in Koran 2:190, is tot in detail uitgelegd door de profeet Mohammed zelf (vrede zij met hem), zoals het #verbod op het #doden van #vrouwen, #kinderen, #ouderen, #kerkgangers, #dieren en zelfs het overbodig slopen van flora. Tafsir ibn Kathir; The Proh...
3/ Toen Nazi Duitsland ons land binnenviel, was terugvechten geheel gerechtvaardigd. 🇳🇱

Wanneer oorlog uitbreekt, gaan we heus geen rozen uitdelen.
Read 5 tweets
1/ De ophef door Westerse mannen over de volleybal in Qatar begrijp ik wel: vele mannen zien gráág #vrouwen die #schaars #gekleed zijn.

Van de vrouwen is het echter jammer, dat het #patriarchaat velen van hen wijs heeft gemaakt dat vlees tonen onder de noemer "#vrijheid" valt.
2/ Ben je nou écht vrij, wanneer het mannelijk oog alsmaar weer op je #lichaam valt, en je #beoordeeld wordt op je #vrouwelijke #rondingen in plaats van de mooie persoon die jij van binnen bent?
3/ Ben je nou écht vrij, wanneer je weer die #maatschappelijke #druk voelt om jezelf minimaal een halfuur op te maken voor je de deur uitgaat? En nadat je dat hebt gedaan, alsnog onzeker bent over hoe je eruit ziet?
Read 7 tweets
/1 Ten eerste, dat is niet wat in de Koran staat. Het woord "minderwaardig" is Wilders' geforceerde interpretatie op de vers.

Skeptici zouden zich af moeten vragen waarom dhr. Wilders altijd met zulke valse aantijgingen komt. Waarom de waarheid verdraaien als je "gelijk" hebt?
2/ De Koran zegt het volgende (vertaling):

Soera 33, Al-ʾAḥzāb
35 Voorwaar, de mannen die zich hebben overgegeven (aan Allāh) en de #vrouwen die zich hebben overgegeven, en de gelovige mannen en de gelovige #vrouwen, en de gehoorzame mannen en de gehoorzame #vrouwen, [...]
3/ [...] en de waarachtige mannen en de waarachtige #vrouwen, en de geduldige mannen en de geduldige #vrouwen, en de ootmoedige mannen en de ootmoedige #vrouwen, en de bijdragen gevende mannen en de bijdragen gevende #vrouwen, en de vastende mannen en de vastende #vrouwen [...]
Read 15 tweets
D66 heeft @SigridKaag gekozen als lijsttrekker. Ze wordt misschien de eerste vrouwelijke minister president van Nederland. Maar sommige van haar kandidaten lijken vastberaden om #vrouwen van @D66 te vervreemden.
D66 kandidaat Sydney Smeets (@advocaatsmeets) wind er geen doekjes om.
“Neem mensen met een baarmoeder serieus,” Sydney? Zulke taal is mensonterend. Luister naar Karen Davis:
Read 14 tweets
#Draadje over #Baudet:
Ik las het essay van #Baudet en dus ook het stuk over #vrouwen en #werken en ik dacht: waar ken ik die woorden toch van? Ik groef in m'n geheugen én in m'n archief en kwam uit in 2017 toen ik Jean- Marie Le Pen interviewde:
#LePen
-->
In het ruw materiaal dat ik bewaarde vond ik deze quote terug, ik vertaal ‘m even:
#LePen
#Baudet
Ruw materiaal heb ik nog, maar bewegend beeld is te zwaar om hier te uploaden. Mijn vraag aan #Baudet zou zijn: waarom blijf je je associëren met gedachtengoed waarmee je je niet zegt te willen associëren? Als je de ideeën van #LePen omarmt, zeg dat dan gewoon. Wel zo duidelijk
Read 3 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!