Discover and read the best of Twitter Threads about #wetenschap

Most recents (10)

Een draadje 🧵over holistisch en life coaching.
“Huil niet omdat het voorbij is, glimlach omdat het er was.”
Het is mijn lijfspreuk en daardoor ook die van Praktijk Omnium.
Maar wat doe je als je op een begeven moment vast loopt en zelf op dit moment even niet meer weet hoe je
een positieve blik op je leven kunt laten schijnen?
Of wat doe je als je steeds maar weer dezelfde valkuilen tegen komt?

Situatie’s kunnen je zowel geestelijk als lichamelijk behoorlijk in hun greep houden en dan is het echt tijd om inzicht en overzicht te scheppen.

Als je
vanuit een holistische visie werkt, betekent dat niets minder dan dat je naar het allesomvattende kijkt.

Een holistische visie gaat uit van het principe dat alles met elkaar is verbonden. Alles om je heen, alles in jezelf, is energie en energie verbindt.
Read 15 tweets
#Pseudowetenschap is een praktijk die zich als #wetenschap voordoet, maar die niet als zodanig door de wetenschappelijke gemeenschap wordt erkend en zelfs schadelijk kan zijn voor de #gezondheid. In deze series van🧵🧵🧵, van @dieren_doc + @marc_veld, zullen we uitleggen waarom.
#Pseudowetenschap is de benaming voor een stelsel van opvattingen, uitspraken of handelingen dat de toets van een wetenschappelijke methode niet doorstaat, maar waarvan aanhangers toch beweren of suggereren dat het om #wetenschap gaat.
#Pseudowetenschap wordt vaak gekenmerkt door tegenstrijdige, overdreven of niet-falsifieerbare claims. Er is een gebrek aan openheid voor evaluatie door andere deskundigen en een afwezigheid van systematische praktijken bij het ontwikkelen van hypothesen.
Read 25 tweets
1/n

Een paar observaties over #journalistiek #gaswinning #groningen van een dossierkenner die ermee gaat stoppen.
2/n

Ergens in 2013 begon ik met het aanschrijven van columnisten, opiniemakers, journalisten enz. De #media dus.

Elke keer dat er iets over #groningen #gaswinning werd geschreven dat niet klopte, of waar nog veel meer over te zeggen was, trok ik aan de bel.
3/n

Ik reageerde ook als er geschreven werd over #rechtsstaat #rechtsorde #mensenrechten.

Want vrijwel nooit ging dat over #groningen, terwijl hier een grote groep mensen woont die stelselmatig achtergesteld wordt (geen "gevoel", zoals Staat en Olies #spinnen, maar feit).
Read 16 tweets
Vandaag in @tubantia een stuk over Janet die 35kg afviel, #lifestylecoach werd en nu anderen helpt met #afvallen. Een prachtige prestatie die tot veel inzichten geleid heeft. Toch gaat er in het artikel één ding fundamenteel mis…🧵1/8
Allereerst gaat er gelukkig ook vooral veel goed. Behalve dat het goed lijkt te gaan met Janet, zegt ze ook een aantal uitstekende dingen over #stigma en zinloosheid van streng #dieten die door de redactie fraai worden uitgelicht. Waar het mis gaat is de #leefstijl boodschap. 2/8
Ze suggereert namelijk dat met gezonder eten en meer bewegen dergelijk resultaat voor iedereen binnen handbereik ligt. Dat is fundamenteel onjuist!
Voor een grote groep met morbide #obesitas (BMI >40) geldt dit niet. Dat is geen gebrek aan discipline, maar de ziekte obesitas. 3/8
Read 8 tweets
"To me it is a lot of 'Newspeak' of Orwell in '1984'. These are new words, 'cases', 'pcr-testing', 'asymptomatic', 'pandemics', NOT relating to the notions (begrippen) as we knew them, to us, at least a number of scientists and doctors" bitchute.com/video/m5EnodHM… #covid19nl
Er is een verdeeldheid in de wetenschap. Dat is op zich ok, alleen waarom mag nu maar één kant gehoord worden? "If you don't see the whole glass, you'll take bizar attitudes or protocols.. like NOT performing autopsies (!?) to start with when you encounter a new disease", zie ⬆️.
"You need to go to the full autopsy to understand WHAT you are dying from. And it took so long to understand that Covid-19 was more of a endothelial vascular disease... It took way too long to understand that", check video ⬆️. #covid19nl #coronamaatregelen #wetenschap
Read 8 tweets
"Mondkapjes zijn totaal nutteloos. Er is geen énkele wetenschappelijke basis dat zij effectief zijn... ze geven slechts een 'deugsignaal' af" bitchute.com/video/Jp2VbhWJ… #covid19nl #coronamaatregelen #mondkapjes #artsen #wetenschap
#Mondkapjes werken niet. Er is geen medische noodzaak. Het zijn muilkorven om jou fysiek en psychologisch een bepaalde richting op te krijgen. Niet raar opkijken ook als je straks longproblemen krijgt door langdurig gebruik. #covid19nl #coronamaatregelen
#Mondkapjes werken niet. Virus gaat erdoorheen, erlangs enz. En ook meer professionele mondkapjes, die misschien maar misschien ook niet een béétje helpen: heb je gezien hoe mensen ze dragen en bewaren? Op en af doen? Gaan we ze nu ook voortaan in het griepseizoen dragen? 🤡
Read 7 tweets
NDR #CoronavirusUpdate Podcast 84 met @c_drosten en @KorinnaHennig.
"Niet op tests en vaccinatie rekenen!"

De #scholen waren dicht en daarom hebben we een vertragingseffect in de leeftijdscategorie van schoolgaande #kinderen. We hebben nu eenmaal goede data uit UK v rond Kerst.
We weten nu eenmaal dat het infectiegebeuren in #scholen toch een dragende, belangrijke rol meespeelt, zoals in andere leeftijdsgroepen, en twee weken pauze in #contactonderwijs zal zeker nog een effect hebben in DE.
Read 35 tweets
Draadje 🧵👇🏽

Wij, wetenschappelijk onderzoekers en onderwijzers #WO aan #NL universiteiten en universitair medische centra,

@WOinactie @Lisawesterveld @ivanengelshoven @markrutte #normaalacademischpeil #925Miljoen
Zijn enthousiast over nieuwe plannen die de aanstaande regering richting geven en ons allen vooruit helpt,

Begrijpen de importantie van een goed draaiende #economie die ons thuis een warme maaltijd bezorgt en internationaal op de kaart zet,
Wijzen op het door het demissionaire #kabinet gepropageerde belang van de #kenniseconomie om onze welvaart te verbeteren,
Read 12 tweets
Even voor de duidelijkheid:

Ieder Kamerlid wat deze maatregel blokkeert ontneemt zichzelf het recht om te klagen over niet volgen van advies #OMT.
Sorry, maar daar valt niet in te shoppen. Het is niet zo dat je op ene moment boos bent als Kabinet iets anders doet, en dan dit.
Niet dat @RobJetten en co hun politieke geweten niet moeten volgen (want #politiek is echt veel belangrijker dan #wetenschap) of moet nadenken over het feit dat we juist graag NIET Londense toestanden willen hebben. Wat lastig wordt als we dan pas denken over ingrijpen.
Je kan alleen niet meer klagen dat het Kabinet selectief winkelt in de adviezen van het #OMT. Dat is alles. Dan neem ik je niet meer serieus.

Overigens: het is natuurlijk superstom te gokken dat het allemaal wel mee zal vallen.
Read 7 tweets
Een draad over het #klimaat 🌏.

Omdat het debat wordt gedomineerd door ‘klimaatontkenners’ en ‘klimaatdoemdenkers’ wil ik het geluid van de ‘klimaatrealisten’ wat luider laten klinken. Ik merk ook dat mensen het verschil tussen het klimaat en het milieu ook erg lastig vinden. 👇🏻
Ik ga aan de hand deze draad wat ontkrachten en toevoegen aan de discussie. Ook vanwege nietszeggende termen als ‘voor het klimaat’. Wie is dat nou niet? Hoe kan je nou tegen het klimaat zijn? Het zou beter zijn als men voor biodiversiteit en voor een schoon milieu is!
Allereerst: het klimaat verandert, dat is een feit. Het probleem is dat men vooral data van de afgelopen 150 jaar gebruikt. Dus elk bericht dat in het nieuws komt met “de koudste dit”. “De warmste dat” etc is pas van sinds 't begin van de metingen. De aarde is ouder dan dat.
Read 27 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!